Osnovna skola ,,Musa Cazim Catic" Sarajevo
-
nx
#1 Osnovna skola ,,Musa Cazim Catic" Sarajevo
Ko je isao u ovu osnovnu skolu, kakva su vasa iskustva,...?
Napomena,a sto sam zaboravio prilikom otvaranja teme, ova skola se prije zvala: Osnovna skola ,,Miljenko Cvitkovic" (hvala svima koji su mi ukazali na ovaj propust)
Napomena,a sto sam zaboravio prilikom otvaranja teme, ova skola se prije zvala: Osnovna skola ,,Miljenko Cvitkovic" (hvala svima koji su mi ukazali na ovaj propust)
Last edited by nx on 14/12/2007 23:57, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mene potrefio rat, samo osmi sam isla u M.C.C.Babsy wrote:Ribićka nas je baš ribala.. Fata.. legenda..
Miljenko Cvitković
Razredna mi bila Ribicka...zivce mi je cupala...nije mi dala vise od 4 jer "ja ovu djecu poznajem godinama tebe ne"...
A Nanic...njemu nikad necu halaliti 3 iz matematike...cijeli razred prepise od mene, svi dobiju 5, ja 3...ja pitam ZASTO KAD MI JE SVE TACNO...kaze on NE POZNAM TI BABA...ebo ga moj babo..uhh...
Prof. istorije je bio neki leteci na tom punktu, nikad nije znao jel posao ili dosao...
Prof. fizike je bila super, kad sam zeni rekla da necu biti u ljetnoj skoli fizike jer se vracam na Dobrinju, zena je ganjala psihijatra da me pregleda
Ovim putem pozdravljam Celika i Mujanovica, jedini su mi od te nove raje ostali u sjecanju
- DaysleepeR
Ja sam išao u O.Š. Miljenko Cvitković, sadašnja Musa Ćazim Ćatić.
Razrednica rahmetli Esma Salihbegović inače bila nastavnica Francuskog.
Završio sa tom školom 1991. godine
Razrednica rahmetli Esma Salihbegović inače bila nastavnica Francuskog.
Završio sa tom školom 1991. godine
Last edited by DaysleepeR on 16/12/2007 15:25, edited 1 time in total.
- Babsy
A ja tad upala. Pipićka mi bila učiteljica.DaysleepeR wrote:Završio sa tom školom 1991. godine
Al mi je Ribićka bila najjača sa žvakama. u 4. razredu kad nam je počela predavatu domaćinstvo upozorila nas je kako će, uhvati li nas sa žvakom na času istu nam zalijepiti u kosu.. kao "mašnicu".
Mislim da smo bili 7. ili 8. razred kada se neka cura vratila iz Njemačke i završila u razredu do mene. Za "upozorenje" nije znala..
Ribićka joj prišla tokom časa i tražila žvaku iz usta. Cura joj zbunjeno dala i ova joj je nako lijepo zalijepila u kosu.
Trebam li dodati da je cura imala gustu, gustu kovrdžavu kosu?
Znali smo o čemu je riječ kad smo začuli vrištanje i plač koji su odzvanjali hodnikom.
Jadni Mido joj je dva sata čupkao žvaku iz kose, dok cura nije prestajala revati.
-
LjepoticaiZvjer
haha i ja sam isla u mc, do duse do rata a onda opet sredinom rata kad smo prestali ici po sklonistima opet sam se vratila u staru skolu.mIRCerka wrote:mene potrefio rat, samo osmi sam isla u M.C.C.Babsy wrote:Ribićka nas je baš ribala.. Fata.. legenda..
Miljenko Cvitković
Razredna mi bila Ribicka...zivce mi je cupala...nije mi dala vise od 4 jer "ja ovu djecu poznajem godinama tebe ne"...
A Nanic...njemu nikad necu halaliti 3 iz matematike...cijeli razred prepise od mene, svi dobiju 5, ja 3...ja pitam ZASTO KAD MI JE SVE TACNO...kaze on NE POZNAM TI BABA...ebo ga moj babo..uhh...
Prof. istorije je bio neki leteci na tom punktu, nikad nije znao jel posao ili dosao...
Prof. fizike je bila super, kad sam zeni rekla da necu biti u ljetnoj skoli fizike jer se vracam na Dobrinju, zena je ganjala psihijatra da me pregleda
Ovim putem pozdravljam Celika i Mujanovica, jedini su mi od te nove raje ostali u sjecanjuI hvala im za SVA BOL SVIJETA svaki prokleti odmor
mene je ribicka iz neznanih razloga pravo voljela, pa nisam imala sa njom problema. meni je isla na zivce sadzida iz bosanskog, fuj fuj najgora profesorica ikada (uvijek sam bila ljubomorna na one koji su isli kod dzevde).
-
melb26sa
I ja sam bila u MC do 1992 - VI3 kod razrednice Nidzare Abadzic - matematika?
Sjecam se i Ribicke, vidim je nekada na Visnjiku. A Fata i njen "ljes" i bas se sjecam kako smo isli na Igman jednom pa nam je svima pokazivala kakvih biljaka ima gore. Taman nekad prije pocetka rata...
Ima na facebook-u grupa OS Miljenko Cvitkovic pa se tuspasite ko nije.
Sjecam se i Ribicke, vidim je nekada na Visnjiku. A Fata i njen "ljes" i bas se sjecam kako smo isli na Igman jednom pa nam je svima pokazivala kakvih biljaka ima gore. Taman nekad prije pocetka rata...
Ima na facebook-u grupa OS Miljenko Cvitkovic pa se tuspasite ko nije.
-
Wednesday
haha, i ja!Deb's wrote:Vjerovo ili ne, ali još uvijek se sjećam (nešto) hemijeBabsy wrote:Ribićka nas je baš ribala.. Fata.. legenda..
Miljenko Cvitković:D
jao, kad se sjetim deranja sveski ako nisi uredno napisao u vrhu stranice:
npr. ČAS 23
evo iskopah sliku:

u onoj skoli sto ludaka ima to nigdje nema.
od dobrih nastavnika sjecam se: ribicke, fate "zmaja" (biologija)
najludji nastavnik bio branko radoja (geografija)
ucitaljica mi bila saliha omerovic
-
Legolas
Ja sa, tamo išao u ratu peti i dio šestog razreda. Ribićka mi je predavala domaćinstvo i sjećam se da je imala neki metod sakrivanja iza klupe da provjeri šta mi radimo. Niđare se nešto ne sjećam sa simpatijama - samo znam da je bila lujka. Mido je onda, te ratne 94 bio direktor i uvijek je bio fin prema djeci. Ne znam zašto - Sadžida je meni bila dobra nastavnica. Stroga, ali korektna. Historiju je predavala Aiša Jerlagić i bila je jako dobar profesor - baš je znala fino tumačiti lekcije. Ne mogu da se sjetim ime druge nastavnice biologije (meni Fata - plava nije predavala). Mislim da se zvala Nesima, ali nisam siguran. Sjećam se i nastavnice opšte-tehničkog... Silva.. nekako (isto lujka)... Sjeća li se iko Lane, profesorice muzičkog? Svi su imali 5. Nikad je nije bilo na časovima. E, da, imao sam divnu profesoricu engleskog koja mi je bila i razrednica, ali ja joj nisam zapamtio ime. Bez veze. Uh... ima li još sjećanja?
- Babsy
Mido nije bio direktor tada. Bio je onaj stari sijedi.. ne mogu se sad sjetiti kako se zove, Mido bio i ostao zamjenik. Neki Šveđanin je nakon tog metuzalema postavljen za direktora, mislim '95. al nisam sigurna.Legolas wrote:Mido je onda, te ratne 94 bio direktor i uvijek je bio fin prema djeci.
Meliha, njegova žena koja nam je predavala Fiziku.. koji je to slučaj bio.
Siječe nokte na času, pa ih onda otpuše sa klupe.. i sl pizdarije šta je radila..
Znam da je bial Vasva, meni je predavala 2 godine, pa onda nam je došla Fata. Ne znam jel na nju misliš. Mislim da je radila i u Ekonomskoj.Legolas wrote:Ne mogu da se sjetim ime druge nastavnice biologije (meni Fata - plava nije predavala). Mislim da se zvala Nesima, ali nisam siguran.
Smiljka.Legolas wrote:Sjećam se i nastavnice opšte-tehničkog... Silva.. nekako (isto lujka)...
-
foton
Tehnicko su predavale i Smiljka i Silva. Mislim da je Silva tokom rata otkacila... a Smiljka ostarila...
Mislim da ljudi malkice pretjeruju ovdje sa Ribickom
Nije ona bila tako losa. A Nanic... je zakon i nije bio uopste onakav kakvim ga mirci opisuje. To je mozda neko njeno ondasnje jako subjektivno dozivljavanje promjene sredine...
Fata: "Vi mouate uciti!"
Mislim da ljudi malkice pretjeruju ovdje sa Ribickom
Fata: "Vi mouate uciti!"
-
KENJAC
Ej pa ovdje samo neki klinci. Ima'l ko iz daaaavneeee generacije uciteljica Saliha, Ankica Pavlovic, Kad je Dusanka Kovacevic bila sekretarica, Kobaslija Djurkovicka Ksenija Kaljanac, ... joj hebo te jesam ostario pa se ne sjecam vise imena. A jes Munir Brankovic direktor.Ja ja Micevicka Biologija, Janjicka hemija. Cekaj cekaj bio je neki Mato sto je OTO predavao Matija Lapenda mescini ili ti ga tako nekako... aj sad malo vi! E jes Ibro Krehic fizicko. A od poznatih "Sarajlija " koji su u tu skolu isli izdvojio bih gospodina Jusufa Juku Prazinu, borca za otadzbinu. (ovaj zadnji je malo zaluto) Inace ... bila je to jako normalna skola!
-
Shoba
e pa ima nas....meni je Milka Milosevic bila uciteljica. Kobaslija predavao istoriju i geografije, nije bio ni blizu direktorske pozicije. Micevicku zmo zvali Zmiga, jer je stalno zmigala. Bio sam pristutan kada su nam doveli u razred zenu koja se Zvala Ribic Dzemila, i rekli su nam da je tek stigla i da ce predavati novi predmet domacinstvo.
Uhh....ima toga ko pljeve....
Portiri su bili Bajro i Slavko koji u u kotlovnici gicili cistacice......ufff...nemojte me vuci za jezik....
Uhh....ima toga ko pljeve....
Portiri su bili Bajro i Slavko koji u u kotlovnici gicili cistacice......ufff...nemojte me vuci za jezik....
Last edited by Shoba on 09/10/2016 01:42, edited 1 time in total.
-
glog
'Ajd' Shoba ne dramatizuj - pocasna straza je trajala po 15 minuta, mozda si ti morao duze jer iz tvog delikventskog razreda nisu smjeli poslati nikoga drugog na strazu - da izbjegnu Skundrica, Kenu Jusica i Nedima...
Imas jos jedan glas za povratak imena Miljenko Cvitkovic !
-
Shoba
a kako si Djezu zaobisao?glog wrote:'Ajd' Shoba ne dramatizuj - pocasna straza je trajala po 15 minuta, mozda si ti morao duze jer iz tvog delikventskog razreda nisu smjeli poslati nikoga drugog na strazu - da izbjegnu Skundrica, Kenu Jusica i Nedima...