Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje roditelja
-
Naslovnica
#1 Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje roditelja
Interesuju me iskustva roditelja čija djeca pohađaju OŠ Aleksa Šantić, Sarajevo, Novi Grad.
Uslovi, nastavni kadar, kvalitet...
Imamo dilemu između OŠ Fatima Gunić i OŠ Aleksa Šantić, a ako može neka preporuka.
Prvačić bi, u svakom slučaju, prve 4 godine išao u istureno odjeljenje OŠ Aleksa Šantić na mojmilu (zbog produženog boravka).
Dakle, svaka dobronamjerna sugestija je poželjna.
Hvala!
Imamo dilemu između OŠ Fatima Gunić i OŠ Aleksa Šantić, a ako može neka preporuka.
Prvačić bi, u svakom slučaju, prve 4 godine išao u istureno odjeljenje OŠ Aleksa Šantić na mojmilu (zbog produženog boravka).
Hvala!
-
Bodkin
#2 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
odakle si?tj u kojem naselju zivis?Naslovnica wrote:Interesuju me iskustva roditelja čija djeca pohađaju OŠ Aleksa Šantić, Sarajevo, Novi Grad.
Hvala!
-
Naslovnica
-
Bodkin
#4 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
ja bih preporucio FG 
-
Naslovnica
#5 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Šooo?Bodkin wrote:ja bih preporucio FG
Ja sam išao u FG prije rata, ali su sada neka druga vremena.
Čujem da im i krov prokišnjava.
Nije to problem, nego me prvenstveno me interesuje AŠ, kakva je?
-
Naslovnica
-
Bodkin
#7 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
ne razlikuju se puno te dvije skole. ja sam isao u FG iza rata i nije losa skola(naselje je odron
). do AS je samo prilaz los ako se jos ide onom ulicom izmedju kuca. ne znam, nekako mislim da je bolje ici u naselje u kojem zivis 
- P308
#8 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Osnovna skola ko osnovna skola, nema velikih razlika. Srednja da, ali osnovna i ne bas. 
Izaberite onu koja je bliza vasem stanu
- uglavnomja
#9 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
P308 wrote:Osnovna skola ko osnovna skola, nema velikih razlika. Srednja da, ali osnovna i ne bas.
-
ekonomistica78
#10 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
OŠ Aleksa Šantić definitivno bolja.Naslovnica wrote:Interesuju me iskustva roditelja čija djeca pohađaju OŠ Aleksa Šantić, Sarajevo, Novi Grad.
Hvala!
Jedno dijete mi već ide u školu, a i drugo planiram upisati slijedeće godine aBd na Mojmilo.
Sve pohvale od mene!
-
Naslovnica
#11 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Hvala!ekonomistica78 wrote:OŠ Aleksa Šantić definitivno bolja.Naslovnica wrote:Interesuju me iskustva roditelja čija djeca pohađaju OŠ Aleksa Šantić, Sarajevo, Novi Grad.
Hvala!
Jedno dijete mi već ide u školu, a i drugo planiram upisati slijedeće godine aBd na Mojmilo.
Sve pohvale od mene!
AKo može malo detaljnije zbog čega preferirate AŠ u odnosu na FG?
- charrrmed
#12 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Naslovnica wrote:Hvala!ekonomistica78 wrote:OŠ Aleksa Šantić definitivno bolja.Naslovnica wrote:Interesuju me iskustva roditelja čija djeca pohađaju OŠ Aleksa Šantić, Sarajevo, Novi Grad.
Hvala!
Sve pohvale od mene!
AKo može malo detaljnije zbog čega preferirate AŠ u odnosu na FG?
Ne moze reci jer nema argumenata, odnosno vjerovatno nikada nisu ni krocili u FG. Je li vi stvarno mislite da se osnovne skole toliko razlikuju? To je sve tu negdje. Znam da za svoje dijete svi zele samo najbolje, ali govorimo o osnovnoj skoli a ne srednjoj ili fakultetu.
-
Naslovnica
#13 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Osnovna škola je odskočna daska za srednju.
Naravno da mislim da kvalitet obrazovanja u osnovnoj školi znači mnogo u nastavku školovanja.
I naravno da nisu sve osnovne škole iste, prvenstveno zbog nastavnog kadra, a zatim i uslova za školovanje.
Zato se i interesujem.
Naravno da mislim da kvalitet obrazovanja u osnovnoj školi znači mnogo u nastavku školovanja.
I naravno da nisu sve osnovne škole iste, prvenstveno zbog nastavnog kadra, a zatim i uslova za školovanje.
Zato se i interesujem.
- P308
#14 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
ja sam zavrsio FG, i evo treba da magistriram ove godine.Naslovnica wrote:Osnovna škola je odskočna daska za srednju.
Zato se i interesujem.
a zavrsio sam i srednju umjetnicku skolu, a svi znamo na kojem je glasu ta skola i nije NI BLIZU tome o cemu se prica.
-
Naslovnica
#15 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Sve to stoji, ali mi niko ne može reći da su sve osnovne škole iste, i da nije bitno u koju će dijete ići.P308 wrote:ja sam zavrsio FG, i evo treba da magistriram ove godine.Naslovnica wrote:Osnovna škola je odskočna daska za srednju.
Zato se i interesujem.![]()
a zavrsio sam i srednju umjetnicku skolu, a svi znamo na kojem je glasu ta skola i nije NI BLIZU tome o cemu se prica.
- P308
#16 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
pa niko ti to nije ni rekao, a osnovne skole u Sarajevu su jako, ali jako slicne - to je cinjenica.Naslovnica wrote:Sve to stoji, ali mi niko ne može reći da su sve osnovne škole iste, i da nije bitno u koju će dijete ići.P308 wrote:ja sam zavrsio FG, i evo treba da magistriram ove godine.Naslovnica wrote:Osnovna škola je odskočna daska za srednju.
Zato se i interesujem.![]()
odes popricas sa oba pedagoga, i odlucis.
- respo
#17 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
pa onda ga vodi u internacionalnu osnovnu skolu kao sto je vec jedna forumasica trazila koja je najbolja osnovna u kantonu
jer pobogu njeno dijete je najpametnije naj ovo naj ono i nema smisla ici u najblizu skolu kao ostala djeca
upisi dijete u najblizu skolu i bog te veselio
ono ako bude htjelo uciti i ako je pametniji od ostale djece uspjet ce pa makar isao u podrucnu skolu dejcici
jer pobogu njeno dijete je najpametnije naj ovo naj ono i nema smisla ici u najblizu skolu kao ostala djeca
ono ako bude htjelo uciti i ako je pametniji od ostale djece uspjet ce pa makar isao u podrucnu skolu dejcici
- P308
#18 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
Slazem se. Da se recimo raspravlja o Katolickom skolskom centru i jednoj od ove dvije skole, mozda bi i shvatio, ali ovako...respo wrote:pa onda ga vodi u internacionalnu osnovnu skolu kao sto je vec jedna forumasica trazila koja je najbolja osnovna u kantonu
- vjesticanametli
#19 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje rodite
ide moj sin u AŠ i vala bezveze je ko i svaka osnovna skola.........sedmi razred je
u pocetku mlatili praznu slamu i bojili a onda im sve sasuli i ko vele jbt se djeco
e sad kako su stariji peglancija vazda
LM ko i svaka osnovna
ja isla davno 80-tih prvi razred u tadasnju AŠ jer mi je bilo blize s mojmila i nakon 1 razreda mama me iz te selendere prebaci u FG u kojoj mi je bilo superrrrrrrrrr ali to je bilo tada
u pocetku mlatili praznu slamu i bojili a onda im sve sasuli i ko vele jbt se djeco
e sad kako su stariji peglancija vazda
LM ko i svaka osnovna
ja isla davno 80-tih prvi razred u tadasnju AŠ jer mi je bilo blize s mojmila i nakon 1 razreda mama me iz te selendere prebaci u FG u kojoj mi je bilo superrrrrrrrrr ali to je bilo tada
-
pop_corn
#20 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje roditelja
Da osvježim temu...
Ako ima roditelja čija djeca pohađaju područnu O.Š. Aleksa Šantić na Mojmilu i borave u produženom da podijele svoja iskustva, bila bih zahvalna
Ako ima roditelja čija djeca pohađaju područnu O.Š. Aleksa Šantić na Mojmilu i borave u produženom da podijele svoja iskustva, bila bih zahvalna
-
megaman4
#21 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje roditelja
Koliko ja znam u Hrasnici se prije rata Osnovna škola zvala Aleksa Šantić i bila je jedna od najjačih u onoj državi, jer su predavači bili izuzetno teški i tražili su baš znanje. Danas se ta škola zove Druga Osnovna škola, mada je u raji još poznata kao Aleksa Šantić.
-
Naslovnica
#22 Re: Osnovna škola Aleksa Šantić, Sarajevo - mišljenje roditelja
Što se tiče moje djece, sve je OK.pop_corn wrote:Da osvježim temu...
Oni dođu sretni i zadovoljni, vrlo često ne žele da izađu iz DB kada dođem po njih, hoće da još ostanu.
Tamo urade zadaću, imaju obroke.
Mana im je što su poprilično pretrpani, ima pravo puno djece.
180km po djetetu.
-
pop_corn