ne zanosi se. nije otisao samo ko nije imao 100 maraka.da znas da je meni preci svaki hrvat ili srbin koji je ostao sa mnom u ratu u mom gradu od tebe koji si zbrisao
Osnovana Stranka Dijaspore BiH
-
michio
#76 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
-
portal01
#77 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
ne zanosim znam o cemu pricam ...michio wrote:ne zanosi se. nije otisao samo ko nije imao 100 maraka.da znas da je meni preci svaki hrvat ili srbin koji je ostao sa mnom u ratu u mom gradu od tebe koji si zbrisao
1993 sam operisao slijepo crijevo i znam ko mi je pomogao
-
portal01
#79 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
pa svasta ... al se tebe ne tice i kazem ti ... moje komsije broj jedanmichio wrote:pa sta onda.
pa tek onda pobjegulje
-
7cokanja
#80 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
kiky wrote:nije problem u tome a koga če glasat ovi ozgor ...
nek glasaju za srpsku radikalnu stranku , zaboli me ...
al stvar je u principu ...
izađi na izbore građanine bih, a pogotovo ti koji si "privremeno raseljen u inostranstvu" ...
neko živi u hamburgu, osnovače neku stranku koja če imat uticaj na politički život u bih i indirektno na naše stanje ...
glas, dva svejedno ...
praktično, onaj iz hamburga če nama odrđivat sudbinu a to na njegov život nema uticaja ...
to, u najmanju ruku nije fer ...
ni ja ne petljam po životu nekog u francuskoj ... ( nit bi to francuz dozvolio ) ...
na ove postove o mržnji, fudbalskoj reprezentaciji i još kojekakvim primjedbama na moje postove nema smislam da odgovaram ...
..moj poletarac, nikakva ti prava nemas da bilo kome odredjujes da li je on bosanac ili nije, niti je to pravo imao alija, niti sda, niti dodo, niti cetnik, niti bilo ko.. jedini mjerodavan da odredi da li ce zadrzati svoje drzavljanstvo je onaj gradjanin Bih u dijaspori.. prevare i "kolektivna izjasnjavanja", kao sto je ucinjeno i '92, izmjenom imena u bosnjak, su nelegalna i nelegitimna..ne zelim diskutovati da li je taj naziv ispravan ili ne, zelim samo baciti fokus na proces.. tj. kako je promjena izvrsena.. alija nije bio vlasnik bosanskih muslimana, kao isto danas sto nije ni cera ni ti'ic, niti bilo ko drugi.. tako isto sa vlasnistvom, tj. privatnom imovinom gradjana bivse SRBiH.. niti si ti vlasnik, niti bilo ko drugi do onaj u dijaspori.. prebacivati njemu, "da nece da se vrati pod vlast onoga ko ga je protjerao", a kojega ti i sarajevska vlast priznajete danas, jer to vama odgovara, je bezobrazno..porazavajuce.. i jos mu, na osnovu neke partijske pripadnosti, pozivajuci se na glasanje ili ne, otimati privatnu imovinu, koju on posjeduje u prodatom (prodatom od upravo takozvanih nasih stranaka i predstavnika") dijelu BiH je kriminal po svim medjunarodnim zakonima.. nadam se samo, da ce BiH napokon potpasti pod zakone Europske Unije, pa da ce onda protjerani gradjani, osim prava na povrat drzavljanstva, imati i pravo da tuze istu tu drzavu i stranku, i njihove predstavnike koji su im njihovu imovinu otudjili.. poletarac, prije nego "lupis" neku glupost, slicnu onima koje si lupao, bolje bi bilo da malo nesto i procitas..dosta je sto je faschizam uzeo maha na 49% teritorije BiH..pokusaj spasiti onih ostalih 51%.. i nije sva pamet ovdje, hocu rijet, ono sto "napredni" komentatori ovjere.. ima i malo dulje i sire..
-
7cokanja
#81 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
portal01 wrote:pa svasta ... al se tebe ne tice i kazem ti ... moje komsije broj jedanmichio wrote:pa sta onda.
pa tek onda pobjegulje
..vidim, ima tu vise "poletaraca"..
-
7cokanja
#82 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
..vidis, poletarac, i Dodo je naucio neke stvari u medjuvremenu..radi buducnosti BiH, nadajmo se da ipak nije naucio sve lekcije.."Prvo treba legalizovati pravo građana na lično izjašnjavanje o ovom pitanju, kao i još neke stvari. Prije tri godine niko nije smio ni pomenuti tako nešto. Mi smo to učinili, samo je potrebno vrijeme da se to i učini. Ništa ne dolazi preko noći", naglasio je premijer Dodik.
-
portal01
#83 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
7cokanja wrote:..vidis, poletarac, i Dodo je naucio neke stvari u medjuvremenu..radi buducnosti BiH, nadajmo se da ipak nije naucio sve lekcije.."Prvo treba legalizovati pravo građana na lično izjašnjavanje o ovom pitanju, kao i još neke stvari. Prije tri godine niko nije smio ni pomenuti tako nešto. Mi smo to učinili, samo je potrebno vrijeme da se to i učini. Ništa ne dolazi preko noći", naglasio je premijer Dodik.
ma pametan je tvoj premijer
- zambaklija
#84 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
ja još nepročita nešto kao ovo, halal ti ćufta7cokanja wrote:kiky wrote:nije problem u tome a koga če glasat ovi ozgor ...
nek glasaju za srpsku radikalnu stranku , zaboli me ...
al stvar je u principu ...
izađi na izbore građanine bih, a pogotovo ti koji si "privremeno raseljen u inostranstvu" ...
neko živi u hamburgu, osnovače neku stranku koja če imat uticaj na politički život u bih i indirektno na naše stanje ...
glas, dva svejedno ...
praktično, onaj iz hamburga če nama odrđivat sudbinu a to na njegov život nema uticaja ...
to, u najmanju ruku nije fer ...
ni ja ne petljam po životu nekog u francuskoj ... ( nit bi to francuz dozvolio ) ...
na ove postove o mržnji, fudbalskoj reprezentaciji i još kojekakvim primjedbama na moje postove nema smislam da odgovaram ...
..moj poletarac, nikakva ti prava nemas da bilo kome odredjujes da li je on bosanac ili nije, niti je to pravo imao alija, niti sda, niti dodo, niti cetnik, niti bilo ko.. jedini mjerodavan da odredi da li ce zadrzati svoje drzavljanstvo je onaj gradjanin Bih u dijaspori.. prevare i "kolektivna izjasnjavanja", kao sto je ucinjeno i '92, izmjenom imena u bosnjak, su nelegalna i nelegitimna..ne zelim diskutovati da li je taj naziv ispravan ili ne, zelim samo baciti fokus na proces.. tj. kako je promjena izvrsena.. alija nije bio vlasnik bosanskih muslimana, kao isto danas sto nije ni cera ni ti'ic, niti bilo ko drugi.. tako isto sa vlasnistvom, tj. privatnom imovinom gradjana bivse SRBiH.. niti si ti vlasnik, niti bilo ko drugi do onaj u dijaspori.. prebacivati njemu, "da nece da se vrati pod vlast onoga ko ga je protjerao", a kojega ti i sarajevska vlast priznajete danas, jer to vama odgovara, je bezobrazno..porazavajuce.. i jos mu, na osnovu neke partijske pripadnosti, pozivajuci se na glasanje ili ne, otimati privatnu imovinu, koju on posjeduje u prodatom (prodatom od upravo takozvanih nasih stranaka i predstavnika") dijelu BiH je kriminal po svim medjunarodnim zakonima.. nadam se samo, da ce BiH napokon potpasti pod zakone Europske Unije, pa da ce onda protjerani gradjani, osim prava na povrat drzavljanstva, imati i pravo da tuze istu tu drzavu i stranku, i njihove predstavnike koji su im njihovu imovinu otudjili.. poletarac, prije nego "lupis" neku glupost, slicnu onima koje si lupao, bolje bi bilo da malo nesto i procitas..dosta je sto je faschizam uzeo maha na 49% teritorije BiH..pokusaj spasiti onih ostalih 51%.. i nije sva pamet ovdje, hocu rijet, ono sto "napredni" komentatori ovjere.. ima i malo dulje i sire..
-
mekaba
#85 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Dijaspora podrzava podjelu zemljestari grad Visegrad wrote:Bolje da se ljudi u dijaspori organizuju, nego da se ne organizuju. Sve sto je organizovano bolje ide.
Ali ako ta stranka podrzava podjeu nase zemlje na entitete, onda ta stranka nije dobra. Jer ih je upravo rat i agresija otjerala u druge zemlje i na druge kontinente, a sada ti bjegunci podrzavaju podjelu. Zar to nije glupo???
-
mekaba
#86 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Dijaspora je vrlo dobro upoznata u stanje u BiH.Dijaspora je u boljoj situaciji jer vidi ono sto ljudi u BiH nevide.Mi jednostavno mozemo BiH da uporedimo sa zemljama u kojim zivimo.Stranka dijaspore nije potrebna apsolutno.Stranke same po sebi nece promijeniti stanje sve dok se ponasanje ljudi i odnos prema drzavi ne promijeni.Koja stranka ce ljude izlobirat da kupuju domace???????Koja stranka ce izlobirati da ljudi ne rade na crno ili da trebaju placati poreze????.BiH jedina zemlja u Evropi u kojoj mozete napraviti kucu bez papira i projekta na drzavnoj zemlji i poslije 10 godina sve to legalizovati.Nama nemoze ni jedna stranka pomoci a pogotovo ne ova dijasporska.Jebo nas.Lustracija! wrote:Jedna stranka dijaspore nam je vrlo POTREBNA. Ja to podrzavam. Ljudi vec dugo nisu tu, djeca stigla, novi zivot i haman nemaju veze sta se ovdje desava
Vjerovatno bi se na kraju stvari tako iskristalizirale da bi to bila jedina stranka koja podrzava "100% BiH", rat, neizvjesnost.....
Tako bismo jasno znali odakle su ti koji ekstreme podrzavaju a cija bi djeca ratovala
Nek se zna !
- kiky
#87 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
7cokanja ...
nemam pojma kakve veze ima ime bošnjak sa mojim tvrdnjama da nije normalno osnovat stranku dijaspore ...
i sve ostalo u tvojim postovima je nebuloza i drek ...
nek izvoli svako nek se vrati svom domu ( koga najviše voli ) i onda nek pametuje o politici, o tome kako voli i cijeni svoje i sve ostalo što ga sljeduje ...
logično i jasno ko dan ...
ako nije u svom ljubljenom i na svijetu najljepšem domu, zašto bi odlučivao o sudbini nekog ko se vratio na svoje i pokušava da obezbjedi neku egzistenciju sebi i svojima ...
sjedit negdje daleko a srat i bulaznit o bosni ljudima u bosni je samo dreka jadnog, kukavičkog, deformisanog pokušaja da se glumi pamet ..
a to ko je poletarac ostavi za pokuči i za one koji su te vaspitali ...možda novi prijatelji u novoj domovini il tako nješta ...
nemam pojma kakve veze ima ime bošnjak sa mojim tvrdnjama da nije normalno osnovat stranku dijaspore ...
i sve ostalo u tvojim postovima je nebuloza i drek ...
nek izvoli svako nek se vrati svom domu ( koga najviše voli ) i onda nek pametuje o politici, o tome kako voli i cijeni svoje i sve ostalo što ga sljeduje ...
logično i jasno ko dan ...
ako nije u svom ljubljenom i na svijetu najljepšem domu, zašto bi odlučivao o sudbini nekog ko se vratio na svoje i pokušava da obezbjedi neku egzistenciju sebi i svojima ...
sjedit negdje daleko a srat i bulaznit o bosni ljudima u bosni je samo dreka jadnog, kukavičkog, deformisanog pokušaja da se glumi pamet ..
a to ko je poletarac ostavi za pokuči i za one koji su te vaspitali ...možda novi prijatelji u novoj domovini il tako nješta ...
-
portal01
#88 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Znaci ti se neces vratiti u BiH?mekaba wrote:Dijaspora je vrlo dobro upoznata u stanje u BiH.Dijaspora je u boljoj situaciji jer vidi ono sto ljudi u BiH nevide.Mi jednostavno mozemo BiH da uporedimo sa zemljama u kojim zivimo.Stranka dijaspore nije potrebna apsolutno.Stranke same po sebi nece promijeniti stanje sve dok se ponasanje ljudi i odnos prema drzavi ne promijeni.Koja stranka ce ljude izlobirat da kupuju domace???????Koja stranka ce izlobirati da ljudi ne rade na crno ili da trebaju placati poreze????.BiH jedina zemlja u Evropi u kojoj mozete napraviti kucu bez papira i projekta na drzavnoj zemlji i poslije 10 godina sve to legalizovati.Nama nemoze ni jedna stranka pomoci a pogotovo ne ova dijasporska.Jebo nas.Lustracija! wrote:Jedna stranka dijaspore nam je vrlo POTREBNA. Ja to podrzavam. Ljudi vec dugo nisu tu, djeca stigla, novi zivot i haman nemaju veze sta se ovdje desava
Vjerovatno bi se na kraju stvari tako iskristalizirale da bi to bila jedina stranka koja podrzava "100% BiH", rat, neizvjesnost.....
Tako bismo jasno znali odakle su ti koji ekstreme podrzavaju a cija bi djeca ratovala
Nek se zna !![]()
![]()
![]()
![]()
To sto su ti otac i djed pravili kucu, garazu i stalu bez dozvole sad ti odjednom problem jer zaboga ti si sada gradjanin europe...
nego drage moje pobjegulje .. gledajte svoje posla
jednom ste pobjegli... i kazali koliko vam je stalo do BiH
Last edited by portal01 on 28/11/2009 10:41, edited 1 time in total.
-
LaBomba
#89 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Takvi kao ti nek se gone znas vec gdje! Znas li ti da medju tim "pobjeguljama" kako ih nazivas ima bivsih logorasa, prezivjelih Srebrenicana, i izmedju ostalih onih koji su otisli poslije Dejtona, sto su MORALI!! Ti ces nekoga ko je protjeran iz svog doma zvati "pobjeguljom"!! Papak kako te nije stid govorit takve stvari, samo ides na ruku cetnicima, a to ti je i cilj izgleda.portal01 wrote:Znaci ti se neces vratiti u BiH?mekaba wrote:Dijaspora je vrlo dobro upoznata u stanje u BiH.Dijaspora je u boljoj situaciji jer vidi ono sto ljudi u BiH nevide.Mi jednostavno mozemo BiH da uporedimo sa zemljama u kojim zivimo.Stranka dijaspore nije potrebna apsolutno.Stranke same po sebi nece promijeniti stanje sve dok se ponasanje ljudi i odnos prema drzavi ne promijeni.Koja stranka ce ljude izlobirat da kupuju domace???????Koja stranka ce izlobirati da ljudi ne rade na crno ili da trebaju placati poreze????.BiH jedina zemlja u Evropi u kojoj mozete napraviti kucu bez papira i projekta na drzavnoj zemlji i poslije 10 godina sve to legalizovati.Nama nemoze ni jedna stranka pomoci a pogotovo ne ova dijasporska.Jebo nas.Lustracija! wrote:Jedna stranka dijaspore nam je vrlo POTREBNA. Ja to podrzavam. Ljudi vec dugo nisu tu, djeca stigla, novi zivot i haman nemaju veze sta se ovdje desava
Nek se zna !![]()
![]()
![]()
![]()
To sto su ti otac i djed pravili kucu, garazu i stalu bez dozvole sad ti odjednom problem jer zaboga ti si sada gradjanin europe...
nego drage moje pobjegulje .. gledajte svoje posla
jednom ste pobjegli... i kazali koliko vam je stalo do BiH
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#90 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
-
LaBomba
#91 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
A kome to da placaju poreze?? Ovim ublehama od politicara? Kojoj drzavi kad je u praxi i nema? Pa eto krojite vi sudbinu daleko ste dogurali! Ne krojite vi nista, vi se sad zalite sto dijapora u Swe nije sprijecila pustanje Plavsicke, a vama tu ispred nosa dolaze najveci neprijatelji BiH (dolaze u vasu avliju Bildt i co), pa niste mogli dignut guzice iz kafica i napravit neki protest. I jos nesto. Dijaspora ima sve dok ima drzavljanstvo BiH prava na tu drzavu isto kao i ti.KatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
-
atadxart
#92 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Mora da ti tata grije neku stolicu u parlamentu ili to radis ti licno. U svakom slucaju ti prija sve ovo sto se radi od prekida rata pa na ovamo. Ako nista drugo, hocu da sebi obezbjedim normalnu drzavu da imam gdje prozivjeti penzijuKatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
Za dijasporu: obavezno ignorisati postove ovakvih. Oni govore u svoje ime, a rijetki su oni koji ne zele pomoc iz dijaspore
Naprijed
- Soul_Sista
#93 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Ne znam kakvog obraza moras biti pa ovako nesto reci? Pitaj mog dajdzu koji je sjedio u logoru i bio batinan da li je na kraju dobio vizu za Ameriku od cetnika!!KatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
I ne, nisam glasnogovornik ove partije.
-
portal01
#95 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Soul_Sista wrote:Ne znam kakvog obraza moras biti pa ovako nesto reci? Pitaj mog dajdzu koji je sjedio u logoru i bio batinan da li je na kraju dobio vizu za Ameriku od cetnika!!KatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
Ja znam mnogo logorasa ... koji su nakon logora ipak ostali u nekim od slobodnih gradova i na kraju se vratili na svoja ognjista
konkretno Kotorsko kod Doboja
-
portal01
#96 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
LaBomba wrote:A kome to da placaju poreze?? Ovim ublehama od politicara? Kojoj drzavi kad je u praxi i nema? Pa eto krojite vi sudbinu daleko ste dogurali! Ne krojite vi nista, vi se sad zalite sto dijapora u Swe nije sprijecila pustanje Plavsicke, a vama tu ispred nosa dolaze najveci neprijatelji BiH (dolaze u vasu avliju Bildt i co), pa niste mogli dignut guzice iz kafica i napravit neki protest. I jos nesto. Dijaspora ima sve dok ima drzavljanstvo BiH prava na tu drzavu isto kao i ti.KatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
Puna vam usta BiH i na kraju kazete da je nema.. kada mi kazemo da je podjela najbolje onda ne date
vi ste najvecci licemjeri i najveci papci na svijetu i nimalo mi vas nije zao ...
et na kraju se ispostavilo da vam je karadzic valjo u zivotu inace se drugacije nebi rijesili sela i opanaka
- jutarnji
#97 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Pa zbog tvog nacina izrazavanja ja ipak mislim da ti licno poznajes vise onih koji su tukli te nesretnike po tim logorima.portal01 wrote:Ja znam mnogo logorasa ... koji su nakon logora ipak ostali u nekim od slobodnih gradova i na kraju se vratili na svoja ognjista
konkretno Kotorsko kod Doboja
Sta reci na ovo:
...sem da si, ili uzasno glup, ili da te Romanija zadojila.portal01 wrote:et na kraju se ispostavilo da vam je karadzic valjo u zivotu inace se drugacije nebi rijesili sela i opanaka
Bice da je i jedno i drugo
- ljubav_aha
#98 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
michio wrote:dijaspora ne glasa, a oni u bosni ne znaju.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#99 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Ima puno daidža koji su bili u logoru. Ima puno onih koji su pobjegli i bez logora. Ima i onih koji su bili u logoru, pa su ostali u BIH. Onaj ko me pitao kome da plaća poreze.. učiteljima, lječnicima, penzionerima i ostalim u svojoj zemlji. Ovako porezi u tuđini, a pametovanje u domovini. Nein, danke. Glasajte tamo gdje ste izgubili guzu da dobijete državljanstvo, a ovdje sve rasprodali.Soul_Sista wrote:Ne znam kakvog obraza moras biti pa ovako nesto reci? Pitaj mog dajdzu koji je sjedio u logoru i bio batinan da li je na kraju dobio vizu za Ameriku od cetnika!!KatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
Last edited by KatarinaKosaca on 29/11/2009 11:17, edited 1 time in total.
-
portal01
#100 Re: Osnovana Stranka Dijaspore BiH
Ovo im svaki put treba kopirat...KatarinaKosaca wrote:Ima puno daidža koji su bili u logoru. Ima puno onih koji su pobjegli i bez logora. Ima i onih koji su bili u logoru, pa su ostali u BIH. Onaj ko me pitao kome da plaća poreze.. učiteljima, lječnicima, penzionerima i ostalim u svojoj zemlji. Ovako porezi u tuđini, a pametovanje u domovini. Neine, danke. Glasajte tamo gdje ste izgubili guzu da dobijete državljanstvo, a ovdje sve rasprodali.Soul_Sista wrote:Ne znam kakvog obraza moras biti pa ovako nesto reci? Pitaj mog dajdzu koji je sjedio u logoru i bio batinan da li je na kraju dobio vizu za Ameriku od cetnika!!KatarinaKosaca wrote:Četnici u logoru nisu davali vize za Ameriku ili Švicu. To je izbor onih koji su tamo otišli. Sad tamo plaćaju poreze, a meni bi ovdje da određuju sudbinu. E, pa malo morgen.
Svaka cast