Osnovana Komunisticka Partija Hrvatske

MBA

#2 Re: Osnovana Komunisticka Partija Hrvatske

Post by MBA »

Besposleni kreteni--nesposobna rulja! Social-demokratija je vid razumne reprezentacije interesa nizih "klasa" u drustvu. Komunizam je utopija sa ozbiljnim "side" efektima.

Sta znace te idiotske parole. Tvornice su onih u cijem su vlasnistvu! Zemlja pripada ljudima u cijem je vlasnistvu! Covjeku ne moze biti oduzeto pravo na vlasnistvo jer rulja tako hoce. Zasto neko treba da svojim trudom hrani nekoga kome isti manjka?????

Liberalni kapitalizam jeste jedino pravedno rjesenje, koje nikome ne namece nista, a, u isto vrijeme, vodi brigu o socijalno-ugrozenima i daje istima priliku da se uklope u drustvo. Osvrnite se na Kanadu, Svedsku, Englesku, i druge slicne zemlje. Iste su izrazito socijalne.
Fair Life

#3 Re: Osnovana Komunisticka Partija Hrvatske

Post by Fair Life »

MBA wrote:Sta znace te idiotske parole. Tvornice su onih u cijem su vlasnistvu! Zemlja pripada ljudima u cijem je vlasnistvu!
(...)
Mislis li to na vlasnike koji su preuzeli tvornice po HDZ receptu privatizacije ??
wanderer

Post by wanderer »

Ovo za tvornice zaista lijepo zvuci. Ne znam sta ce radnici s njima i sa chipovima kada ih preuzmu, ali siguran sam da ce nam to neki novi Kardelj fino pojasniti kada vec onaj pravi onomad nije mogao.

Medjutim, kada smo vec kod toga gdje je drug Tito stao -- sta cemo sa Vangom, raznoraznim lovistima, limuzinama, jahtama, Golim Otocima i tako dalje -- hocemo li i njih radnicima?
Nigmus

Post by Nigmus »

Taman kada pomislis da ne moze gore...

Citav civilizovani svijet tezi progresu i napretku a nas komsiluk se vraca neuspjesnom modelu proslosti.

Krasno-sto bi rekli: zemljo otvori se :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Nije u tvojoj avliji Nigmus. Ne boj se...
Last edited by Fair Life on 11/12/2005 01:48, edited 1 time in total.
morti

Post by morti »

Neka malo...radi šminke...
Francuska ima svoju KP...
Italija isto...

:D

Padaj silo i nepraaaaaaaaavdoooooooooooooo... :D :D
zlata

Post by zlata »

wanderer wrote:Ovo za tvornice zaista lijepo zvuci. Ne znam sta ce radnici s njima i sa chipovima kada ih preuzmu, ali siguran sam da ce nam to neki novi Kardelj fino pojasniti kada vec onaj pravi onomad nije mogao.

Medjutim, kada smo vec kod toga gdje je drug Tito stao -- sta cemo sa Vangom, raznoraznim lovistima, limuzinama, jahtama, Golim Otocima i tako dalje -- hocemo li i njih radnicima?
Bome...one jahte danas nisu didovina njegovih unuka. Ni Brijuni, nit'lovista! Kamo srece kad bi se danasnji lopovi "zadovoljili" samo s'vikendicama u Neumu...k'o nekada! A Goli Otok nam je jope nuzno potreban! Za "podobne", "lojalne"!
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
wanderer

Post by wanderer »

zlata wrote:
wanderer wrote:Ovo za tvornice zaista lijepo zvuci. Ne znam sta ce radnici s njima i sa chipovima kada ih preuzmu, ali siguran sam da ce nam to neki novi Kardelj fino pojasniti kada vec onaj pravi onomad nije mogao.

Bome...one jahte danas nisu didovina njegovih unuka. Ni Brijuni, nit'lovista! Kamo srece kad bi se danasnji lopovi "zadovoljili" samo s'vikendicama u Neumu...k'o nekada! A Goli Otok nam je jope nuzno potreban! Za "podobne", "lojalne"!
zlato, a zar ne bi bilo ljepse sve to po kratkom postupku, k'o nekad u osam? :-)

Sto se Titine familije tice, neki pionir ce ti vec rec' da je porodica jedna burzoaska izmisljotina, pa ne moram ja. :wink:

Za Neum se slazem, mada su to ipak bili oni malo manji komunisti od Tileta, pa takve i vikendice. Ovi sadasnji su ih po pitanju komunizma fakat prevazisli. Idu godine, a progres se ne moze zaustaviti! :)
Vertigo

Post by Vertigo »

Recycle bin forever :D
playa

Post by playa »

Shoba

Post by Shoba »

svako ima pravo na svoje politicko opredjeljenje i aktivnosti, dok god se ne kose sa zakonom. kamo srece da i mi u BIH imamo ozbiljnu komunisticku partiju, da se situacija malo otkloni u lijevo.....dosta brate desnice i fasizma.......... :x
kojsino

Post by kojsino »

Neki "demokrati"su se vec uplasili,
inace podrzavam osnivanje ove partije,
jer je jos uvijek naprednija
od nase nacionalisticke koalicije SDA+SDS+HDZ...
Prenj

Post by Prenj »

Nigmus wrote:Taman kada pomislis da ne moze gore...

Citav civilizovani svijet tezi progresu i napretku a nas komsiluk se vraca neuspjesnom modelu proslosti.

FYI: U dvije pokrajine Italije su na vlasti komunisti.
wanderer

Post by wanderer »

Shoba wrote:svako ima pravo na svoje politicko opredjeljenje i aktivnosti, dok god se ne kose sa zakonom. kamo srece da i mi u BIH imamo ozbiljnu komunisticku partiju, da se situacija malo otkloni u lijevo.....dosta brate desnice i fasizma.......... :x
Mi nemamo nijednu ozbiljnu fasisticku, ni socijaldemokratsku, ni konzervativnu, pa sto bi imali jednu ozbiljnu komunisticku partiju?

Kod nas su partije uvijek bile sredstvo licne promocije, pa se bas pitam kako bi tek ta ozbiljna komunisticka izgledala... Jedini "hint" mi je ona bivsa, neozbiljna.
Nigmus

Post by Nigmus »

Prenj wrote:
Nigmus wrote:Taman kada pomislis da ne moze gore...

FYI: U dvije pokrajine Italije su na vlasti komunisti.

Sicilija? :D

Napredni svih zemalja ujedinite se :-)
wanderer

Post by wanderer »

Fasistickih imamo napretek, ozbiljnih fasistickih nazalost nemamo. Da imamo, ti nacitani majmuni bi se bar samoizolovali u nekoj vukojebini -- vidi kako je u Hrvatskoj vec sada, a bice jos jasnije.

Iz istog razloga podrzavam osnivanje KPH, u nadi da ce bar ostaviti SDP (H) na miru.
Edin H.

Post by Edin H. »

Da li ce dozvoliti sada visepartijski sustav u Republici Hrvatskoj? :shock:
wanderer

Post by wanderer »

Ziv ti meni i zdrav bio, sistem u RH je ipak nekoliko svjetlosnih godina ispred istog u BiH.
Zadig

Post by Zadig »

sto ste se usrali...pa otvaranje nove partije, pa makar bila i komunisticka u politickom pluralizmu je sasvim prirodna, cak i dobrodosla stvar...
sto vise takmicara, bolja tekma...

doduse, vise bih volio vidjeti stranku zelenih na mapi (mislim na ekologiju) nego crvenih, ali neka, ako su ovi crveni iole ozbiljni, svaki glas koji maznu desnicarima je uslga HR drustvu...

NEka ih.
slava im

zvuci paradoksalno da komunisticka partija svojim osnivanjem u sustini doprinosi demokratiji, ali eto...tako je

:D
playa

Post by playa »

Bosanskohercegovacka KP u svom programu ima cilja da se poveze sa drugim partijama iz bivse SFRJ i da nekad u buducnosti izgradi novu Jugoslaviju. Sta mislite o tome?? :?
Cvako

#23 Re: Osnovana Komunisticka Partija Hrvatske

Post by Cvako »

MBA wrote:

Besposleni kreteni--nesposobna rulja! Social-demokratija je vid razumne reprezentacije interesa nizih "klasa" u drustvu. Komunizam je utopija sa ozbiljnim "side" efektima.

Sta znace te idiotske parole. Tvornice su onih u cijem su vlasnistvu! Zemlja pripada ljudima u cijem je vlasnistvu! Covjeku ne moze biti oduzeto pravo na vlasnistvo jer rulja tako hoce. Zasto neko treba da svojim trudom hrani nekoga kome isti manjka?????

Liberalni kapitalizam jeste jedino pravedno rjesenje, koje nikome ne namece nista, a, u isto vrijeme, vodi brigu o socijalno-ugrozenima i daje istima priliku da se uklope u drustvo. Osvrnite se na Kanadu, Svedsku, Englesku, i druge slicne zemlje. Iste su izrazito socijalne.
Izvini majketi, kako to da ja postanem kapitalista, odnosno od cega da ustedm lovu da bih promijenio svoju socijalnu klasu u visu? Kapitalista me placa tacno onoliko da bi mogao da prezivim i da ponovo idem da rintam, dok on obrce ogromnu lovu i sve se vise obogacuje? Sto je najgore, zakoni i vlast stite njega, a ne mene, koji ako nemam love da branim svoja jebena prava, mogu cak do kraja zivota sjebati. Nisam za komuniste, imaju i oni svojih mana, ali mi molim te nemoj pricati o slobodi u kapitalizmu, jer je nema. Imam pravo samo da trosim ono malo sto mi daju. Jedinu vecu zaradu moze se osvariti kakvom prevarom, ilegalnim poslovima, ili kao sto je kod nas bilo, ratom i otimacinom i kasnijom legalizacijom iste. Tako je bilo i u svim tim zemljama 50-100 godina unatrag, a ovo sada je samo zavrsna faza jos veceg bogacenja bogatih i sve veceg zavaljivanja u kredite(iluzija dobrog zivota) siromasnih. Lijepi TITO!!!
MBA

#24 Re: Osnovana Komunisticka Partija Hrvatske

Post by MBA »

Cvako wrote:
MBA wrote:

Izvini majketi, kako to da ja postanem kapitalista, odnosno od cega da ustedm lovu da bih promijenio svoju socijalnu klasu u visu? Kapitalista me placa tacno onoliko da bi mogao da prezivim i da ponovo idem da rintam, dok on obrce ogromnu lovu i sve se vise obogacuje? Sto je najgore, zakoni i vlast stite njega, a ne mene, koji ako nemam love da branim svoja jebena prava, mogu cak do kraja zivota sjebati. Nisam za komuniste, imaju i oni svojih mana, ali mi molim te nemoj pricati o slobodi u kapitalizmu, jer je nema. Imam pravo samo da trosim ono malo sto mi daju. Jedinu vecu zaradu moze se osvariti kakvom prevarom, ilegalnim poslovima, ili kao sto je kod nas bilo, ratom i otimacinom i kasnijom legalizacijom iste. Tako je bilo i u svim tim zemljama 50-100 godina unatrag, a ovo sada je samo zavrsna faza jos veceg bogacenja bogatih i sve veceg zavaljivanja u kredite(iluzija dobrog zivota) siromasnih. Lijepi TITO!!!

Meni niko nista ne daje--ja sve lijepo sam zaradim svojim trudom. Ja znam ljude koji su dosli bez cvonjka, a sad imaju svoje companije. Albanci su dobar primjer. Oni rade i po par poslova, skupe novce, i otvore svoj restoran, ili sl.

Problem kod velikog dijela ljudi sa tih prostora jeste u njihovom poimanju zivota. Puno njih ima mentalni blok i smatraju sebe vise vrijednim od onoga sto u zivotu dobivaju, a kad shvate da ovise sami o sebi, i sami mogu i te kako da budu uspjesni.

Ako zelis, ja cu ti rado pomoci sa savjetom. Objasni mi svoju situaciju. Ja ti ovo velim iskreno; nemoj da shvatis kao uvredu. Mislim da bi bilo lijepo da sa rijeci predjemo na djela i pocnemo da pomazemo jedni-druge.
MedoX

Post by MedoX »

Uglavnom...

Cuj KPH?

Ja sam mislio da se te suplje stranke svuda zovu GDS :?
Post Reply