Bila Jugosloven.horns&drums wrote:Njonjice, jesi li bosnjakinja ili bosanka?
Ne kako se osjecas, nego kako si zavedena u knjigama?
Sad sam "ostali"
Bosanka.
Necu te pitati kojoj vjeri pripadas...ali cu objasniti svima nesto,pa da nastavimo dalje.....njonjica wrote:Pa znas.....i mene su odgajali da budem Jugoslovenka....The Man wrote:Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
MedjutMa, Jugoslavija koju sam voljela vise ne postoji.
Sad zivim u BiH. To je moja domovina.
Ja sam Bosanka.
Je li ovo sto napisah neiskreno i iskvareno? Ako mislis da jeste, molim te obrazlozi zasto?
Pa u ustavu ne pise bosanski pravoslavci,pise bosanski srbi...pravoslavac je jako sirok pojam...medju pravoslavce mozes i rome npr. ubrajat..latinalover wrote:The Man wrote:Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
e pa ti si taj koji grijesi..kako mozes reci "sarajevskih srba"
ti si sarajevski pravoslavac, kao sto sam ja sarajevski musliman........kao sto je neko sarajevski katolik ili sarajevski jevrej,ili sarajevski budista.........ž
a opet smo svi sarajlije.......to je sad poslije rata postalo nesto da se po religiji ljudi odvajaju.ali ljudi su krivi zato sto dozvole da im ideolozi ispiraju mozak.............
1. Plemenito, nego sta. A to sto dolaze uglavnom (a mislim da nisi u pravu) bosnjaka (valjda si mislio muslimana) dovoljno govori o ta tri naroda (rekoh, mislim da nisi u pravu)The Man wrote: Necu te pitati kojoj vjeri pripadas...ali cu objasniti svima nesto,pa da nastavimo dalje.....
Ti plemeniti pozivi na osnivanje nacije Bosanac i Hercegovac nikad nece uspjeti iz sljedecih razloga:
1. Ti pozivi dolaze najvise, ako ne i jedino iz redova bosnjackog naroda.
2. Zbog gore navedene cinjenice, pripadnici hrvatskog i srpskog naroda ce odmah reagovati na to kao da neko zeli da im oduzme pravo da budu srbi ili hrvati.
3. Najvaznija cinjenica je ta da jedino ili u velikoj vecini slucajeva, samo bosnjaci dozivljavaju BiH kao njihovu domovinu, jer nemaju rezervne, a hrvati i srbi imaju...
Nema sanse da koji taj poziv dodje iz redova druga dva naroda, pogotovo iz hrvatskog, jer oni su jako ponosni, hercegovci su izgradili hrvatsku.njonjica wrote:1. Plemenito, nego sta. A to sto dolaze uglavnom (a mislim da nisi u pravu) bosnjaka (valjda si mislio muslimana) dovoljno govori o ta tri naroda (rekoh, mislim da nisi u pravu)The Man wrote: Necu te pitati kojoj vjeri pripadas...ali cu objasniti svima nesto,pa da nastavimo dalje.....
Ti plemeniti pozivi na osnivanje nacije Bosanac i Hercegovac nikad nece uspjeti iz sljedecih razloga:
1. Ti pozivi dolaze najvise, ako ne i jedino iz redova bosnjackog naroda.
2. Zbog gore navedene cinjenice, pripadnici hrvatskog i srpskog naroda ce odmah reagovati na to kao da neko zeli da im oduzme pravo da budu srbi ili hrvati.
3. Najvaznija cinjenica je ta da jedino ili u velikoj vecini slucajeva, samo bosnjaci dozivljavaju BiH kao njihovu domovinu, jer nemaju rezervne, a hrvati i srbi imaju...
2. Procitaj ovo pod 1.
3. Ja imam dvojno drzavljanstvo, sto u prevodu znaci da "imam rezervnu domovinu". Bez obzira na religiju kojoj pripadam. Za ostalo procitaj odgovore pod 1 i 2.
Pozz
Men...hercegovci izgradili Hrvatsku...ma daj.....njonjica wrote:[quote="The Man"
Nema sanse da koji taj poziv dodje iz redova druga dva naroda, pogotovo iz hrvatskog, jer oni su jako ponosni, hercegovci su izgradili hrvatsku.
Ti imas dvojno drzavljanstvo, pa ces uvijek imati rezervnu varijantu....velika vecina ljudi je nema u BiH....srbe i hrvate ce uvijek prihvatiti u srbiji ili u hrvatskoj kako god, a gdje ce bosnjake...oni su u svakom slucaju najveci gubitnici svega ovoga...a jedini vole BiH..tragicno
Prvi bold: To ti je slicno onom - "ja sam veci katolik od pape"The Man wrote: Ja znam da hrvati ne vole hercegovce...ali ipak: Mate Boban, Gojko Susak...da ne nabrajam dalje to su sve hercegovci, iako je ovaj prvi pokojnik imao vise uticaja u bih....hrvati iz hercegovine osjecaju daleko vecu pripadnost hrvatskoj nego hrvati iz hrvatske...hercegovacki novac je naoruzavao zenge, menge i ostale pri osamostaljivanju hrvatske. a to sto si provalila, komunalno folovihercegovce su uvijek zvali jugoslovenskim jevrejima (kao da nije bilo vec jevreja) zbog njihovog velikog bogatstva..
koje pitanje?
Je li ovo sto napisah neiskreno i iskvareno? Ako mislis da jeste, molim te obrazlozi zasto?
Hvala bogu da nije....al nije problem u tebi...ili meni...to smo vec utvrdilinjonjica wrote:Prvi bold: To ti je slicno onom - "ja sam veci katolik od pape"The Man wrote: Ja znam da hrvati ne vole hercegovce...ali ipak: Mate Boban, Gojko Susak...da ne nabrajam dalje to su sve hercegovci, iako je ovaj prvi pokojnik imao vise uticaja u bih....hrvati iz hercegovine osjecaju daleko vecu pripadnost hrvatskoj nego hrvati iz hrvatske...hercegovacki novac je naoruzavao zenge, menge i ostale pri osamostaljivanju hrvatske. a to sto si provalila, komunalno folovihercegovce su uvijek zvali jugoslovenskim jevrejima (kao da nije bilo vec jevreja) zbog njihovog velikog bogatstva..
koje pitanje?![]()
Hercegovacki lobi je izuzetno jak u Hrvatskoj i to stoji, ali im se pripisuju i razne kriminalne radnje i to je jedan od razloga zasto ih hrvatski Hrvati () ne vole.
A buraniji uvijek pripadne "komunalno".
A sto se tice pitanja:Je li ovo sto napisah neiskreno i iskvareno? Ako mislis da jeste, molim te obrazlozi zasto?
Vidis, stvari se odvijaju u pozitivnom pravcu.The Man wrote:Hvala bogu da nije....al nije problem u tebi...ili meni...to smo vec utvrdilinjonjica wrote:Prvi bold: To ti je slicno onom - "ja sam veci katolik od pape"The Man wrote: Ja znam da hrvati ne vole hercegovce...ali ipak: Mate Boban, Gojko Susak...da ne nabrajam dalje to su sve hercegovci, iako je ovaj prvi pokojnik imao vise uticaja u bih....hrvati iz hercegovine osjecaju daleko vecu pripadnost hrvatskoj nego hrvati iz hrvatske...hercegovacki novac je naoruzavao zenge, menge i ostale pri osamostaljivanju hrvatske. a to sto si provalila, komunalno folovihercegovce su uvijek zvali jugoslovenskim jevrejima (kao da nije bilo vec jevreja) zbog njihovog velikog bogatstva..
koje pitanje?![]()
Hercegovacki lobi je izuzetno jak u Hrvatskoj i to stoji, ali im se pripisuju i razne kriminalne radnje i to je jedan od razloga zasto ih hrvatski Hrvati () ne vole.
A buraniji uvijek pripadne "komunalno".
A sto se tice pitanja:Je li ovo sto napisah neiskreno i iskvareno? Ako mislis da jeste, molim te obrazlozi zasto?
Ili?a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....