Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
-
Alvedin
#1 Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Dragi forumasi,
evo ja razmisljam da se skupimo nas nekoliko i da osnujemo Ekonomsku stranku BiH na cijelom prostoru BiH sa svim nacijama i na cijelom prostoru bIh, a to bi izgledalo otprilike ovako ,da nas ne zanima nikakva vjerska,ideoloska ,teritorijalna podjela niti nesto slicno ,samo ekonomija i to je to, znaci da ako pobijedimo ovi sto su sad u parlamentu idu na biro a mi mladi na njihova mjesta s biro, pa da vidimo i ima tu jos, ali evo ov za sada pa eko se netko javi i ako bude dovoljno interesanata pa da i to napravimo svi mi zajedno maldi od 20-35 godina.
Molim misljenje o ovome....
evo ja razmisljam da se skupimo nas nekoliko i da osnujemo Ekonomsku stranku BiH na cijelom prostoru BiH sa svim nacijama i na cijelom prostoru bIh, a to bi izgledalo otprilike ovako ,da nas ne zanima nikakva vjerska,ideoloska ,teritorijalna podjela niti nesto slicno ,samo ekonomija i to je to, znaci da ako pobijedimo ovi sto su sad u parlamentu idu na biro a mi mladi na njihova mjesta s biro, pa da vidimo i ima tu jos, ali evo ov za sada pa eko se netko javi i ako bude dovoljno interesanata pa da i to napravimo svi mi zajedno maldi od 20-35 godina.
- Simply_Red
#2 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Ja sam razmisljao da pokrenem stranku Kriminalaca, gdje nas zanima vjerska, ideoloska, rasna pripadnost ali samo u okviru trenutnih interesa. Glavna ideja je da se krade i vara narod, što više. Ima li zainteresovanih?
-
sumirprimus
#3 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
o ne jos jedna...
pa ima li igdje koliki je maksimum stranaka u ovoj napacenoj zemlji?mora se to negdje ugradit...
odokativno ima vas 500 kapak,do jedna stranka ne propadne nema nove stranke
pa ima li igdje koliki je maksimum stranaka u ovoj napacenoj zemlji?mora se to negdje ugradit...
odokativno ima vas 500 kapak,do jedna stranka ne propadne nema nove stranke
- p206
#4 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
lijepa je ideja... lahko je osnovati stranku, ali da bi se došlo na vlast trebaš imati podršku nekog jačeg medija, podršku stranaca, pa i dosta love da se organizuje kampanja, plate, pa i "kupe" glasači
- seln
#5 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Kud' se rodi, kud' odmah i prohoda....Alvedin wrote:Dragi forumasi,
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Zlo rođenje, gotovo suđenje.
-
amko76
#8 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Pošto ste mi obrisali post ovako ću.
I ja se slažem da se osnuje stranka u Sarajevo za područje Bosna i Hercegovina. Naravno također sa ljudi sa biro sa Zavodu za zapošljavanje a ne ovi iz parlament. I računajte na ja za članom u stranka.
Jel sad ok da uđem u tu stranku, nemate razloga za brisanje
I ja se slažem da se osnuje stranka u Sarajevo za područje Bosna i Hercegovina. Naravno također sa ljudi sa biro sa Zavodu za zapošljavanje a ne ovi iz parlament. I računajte na ja za članom u stranka.
Jel sad ok da uđem u tu stranku, nemate razloga za brisanje
-
Wind
#9 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
haj ti kod Fahre..... 
-
ibizza
-
amko76
#11 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Misliš?Wind wrote:haj ti kod Fahre.....
-
Alvedin
#12 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Ne idem ja nigdje ,bolje bi bilo osnovati novu stranku i boriti se i protiv fahre,i Tihog, i njima slicnima nego se njima uvlaciti u s...k i cekati da te pogleda ili da te primi,ili da ti da neki posao, jer su svi oni za omaldinu da rade volonterski, djaba, ili za vrlo vrlo male pare, dok su za sebe skor suprotno i za svoje s...e, tako da nam je svima bolje nama mladima da se organizujemo zajedno i da ovo napravimo....sta mislite o ovome....
- seln
#13 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Pa osnuj, ko ti brani...Alvedin wrote:Ne idem ja nigdje ,bolje bi bilo osnovati novu stranku i boriti se i protiv fahre,i Tihog, i njima slicnima nego se njima uvlaciti u s...k i cekati da te pogleda ili da te primi,ili da ti da neki posao, jer su svi oni za omaldinu da rade volonterski, djaba, ili za vrlo vrlo male pare, dok su za sebe skor suprotno i za svoje s...e, tako da nam je svima bolje nama mladima da se organizujemo zajedno i da ovo napravimo....sta mislite o ovome....
jedna vise-manje, koga briga.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#14 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Sretno. Ako ništa ne napraviš - nikom ništa. Na gubitku si onoliko koliko si potrošio vremena novca i živaca.Alvedin wrote:Ne idem ja nigdje ,bolje bi bilo osnovati novu stranku i boriti se i protiv fahre,i Tihog, i njima slicnima nego se njima uvlaciti u s...k i cekati da te pogleda ili da te primi,ili da ti da neki posao, jer su svi oni za omaldinu da rade volonterski, djaba, ili za vrlo vrlo male pare, dok su za sebe skor suprotno i za svoje s...e, tako da nam je svima bolje nama mladima da se organizujemo zajedno i da ovo napravimo....sta mislite o ovome....
Ako nešto napraviš , za što je potrebno mnogo odricanja i truda , mnogo novca i mnogo poznanstava - onda će reći kako si kupljen i kako si prodao dušu i kako si izdajica ukoliko zaboraviš pomenuti neku banalnu stvar iz jedne od tri važeće istorije u ovoj zemlji.
Ako se svrstaš u ljevicu - onda si islamofob (valjda će se ubrzo pojaviti i pravoslavomofob i katolimofob).
Ako se svrstaš u desnicu - onda si nacionalista,ekstremista,šovinista i sl.
Politički centar kod nas ne postoji.
I najvažnije ako nemaš nekoga ko će debelo platiti sve tvoje zamisli , onda od tvoje stvari nema ništa i jako mi je žao ako sam ti uništila trenutno shvatanje politike u BiH (naivno i iskreno).
Veliki pozdrav i sretno !!!
- Nekako s proljeća
#15 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Svaka novoformirana stranka je samo još veće osipanje biračke mase. Ukoliko smatraš da je ekonomija polje na kojem bi mogao da daš neki doprinos, priključi se nekoj od postojećih stranaka i radi. Nemoj samo da mi repliciraš u smislu: ''ne valja ni jedna...'' . 
- Mjesanac
#16 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Vidim da vas ni gramatika ne bi zanimala 
-
--usnee--
#17 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Previše troškova i nemaš poznatih lica a to je ono što trebaš u startu biti svjestan. Ukoliko misliš da možeš podnijeti te troškove onda lagano čitaj statute već postojećih stranaka, pogledaj uslove za osnivanje jedne takve stranke. Eh kada si sve to vidio onda skontaj da ti je na izborima za kandidaturu jednog kandidata potrebno oko 2 - 3 000 KM + kampanje koje bi se provodile uz gerila marketing jer tebi treba nešto da ne košta puno ali da ima najviše učinka opet iz razloga što imaš nepoznata lica + stranka bi se tek osnovala. Onda kada ovo prođe i ako ti prođe neki od kandidata tek ti onda postaje jasno da si opet pijun obični jer te potkopavaju ostali a prijedlozi većinom prolaze sa 12 + glasova a ti imaš jedan znači može i bez tebe a ti ne igraš ni neku ulogu ako su svi za a ti protiv. O osnivanju tako jedne nove stranke bi ja na tvom mjestu ipak pričekao a dotad se uključio aktivno u neku od postojećih stranaka i vidio kako to sve hoda možda bi došao i u toj stranci do nekog jačeg mjesta ko zna.
-
convict
#18 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
A glavni ideolog ekonomske stranke na birou... Al' kakav je prosječan glasač, ništa nije nemoguće...
-
amko76
#19 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
To ti nešto o našoj gramatiki?Mjesanac wrote:Vidim da vas ni gramatika ne bi zanimala
- seln
#20 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Sta ima veze...ako uspije, nece vise biti na birou.convict wrote:A glavni ideolog ekonomske stranke na birou... Al' kakav je prosječan glasač, ništa nije nemoguće...
-
devils advocate
#21 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Ideja je dobra, i svaka slična njoj. A za početak bih predložio osnivanje virtuelne političke partije , postavio web-stranicu, i na njoj objavio program i ideje za koje bi se stranka zalagala i propagirala. Tek kad se procjeni da je ideja naišla na širi odziv , onda bi se možda mogla osnovati prava partija. Sve partije shvataju značaj medija u osvajanju glasova. Svi su mediji prilično skupi, internet je možda najjeftinij medij za početak. Sretno.
- seln
#22 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Samo naprijed...tek 190 stranaka se bori za glasove. Zasto bi BiH imala vise kafana nego stranaka?devils advocate wrote:Ideja je dobra, i svaka slična njoj. A za početak bih predložio osnivanje virtuelne političke partije , postavio web-stranicu, i na njoj objavio program i ideje za koje bi se stranka zalagala i propagirala. Tek kad se procjeni da je ideja naišla na širi odziv , onda bi se možda mogla osnovati prava partija. Sve partije shvataju značaj medija u osvajanju glasova. Svi su mediji prilično skupi, internet je možda najjeftinij medij za početak. Sretno.
- illuminated
#23 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
convict wrote:A glavni ideolog ekonomske stranke na birou... Al' kakav je prosječan glasač, ništa nije nemoguće...
- kockica_kockica
#24 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
Ideja o osnivanju 191 stranke u BiH je smijesna...
Moje misljenje je da niti jedna stranka nije u mogucnosti napraviti neke vece reforme u bilo cemu. Zasto? Zato jer je u koaliciji sa drugim strankama, jer i druge stranke na vlasti moraju se sloziti sa reformom, u bezbroj slucajeva nemaju svi iste poglede kad je rijec o istoj stvari. I zato smatram da je besmisleno osnivanje novih stranaka....
Mi smo drzava koja ima tako mnogo stranki a tako malo stanovnistva... Mi smo drustvo koje cas ovako cas onako... Svi ocekujemo promjene na bolje odmah sad cim stranka stupi na vlast, a zaboravljamo da nesto sto se guralo u propast ovako dugo nema sanse da preko noci nestane.. Svi oni nedostatci tipa: stanje u vodovodu, stanje u toplanama, problem sa zivotinjama, problem sa GRAS-om itd su samo jedan djelic onoga sto se rusi vec jako dugo. ne radi se ni na posljedicama a ni na uzrocima svega toga...
Samo pusta obecanja... Mislim da smo svi siti obecanja...Obecanje ludom radovanje...
Moje misljenje je da niti jedna stranka nije u mogucnosti napraviti neke vece reforme u bilo cemu. Zasto? Zato jer je u koaliciji sa drugim strankama, jer i druge stranke na vlasti moraju se sloziti sa reformom, u bezbroj slucajeva nemaju svi iste poglede kad je rijec o istoj stvari. I zato smatram da je besmisleno osnivanje novih stranaka....
Mi smo drzava koja ima tako mnogo stranki a tako malo stanovnistva... Mi smo drustvo koje cas ovako cas onako... Svi ocekujemo promjene na bolje odmah sad cim stranka stupi na vlast, a zaboravljamo da nesto sto se guralo u propast ovako dugo nema sanse da preko noci nestane.. Svi oni nedostatci tipa: stanje u vodovodu, stanje u toplanama, problem sa zivotinjama, problem sa GRAS-om itd su samo jedan djelic onoga sto se rusi vec jako dugo. ne radi se ni na posljedicama a ni na uzrocima svega toga...
Samo pusta obecanja... Mislim da smo svi siti obecanja...Obecanje ludom radovanje...
- Z ILEGALAC
#25 Re: Osnivanje nove stranke -Ekonomska stranka BiH
ja sam sa tobomAlvedin wrote:Dragi forumasi,

Uploaded with ImageShack.us