Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Moderator: anex
-
Hrmpallier
#1 Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Ovih dana je osnovan "kanal na hrvatskom jeziku". Osnivački kapital 990 000 KM.
Hajde da zaboravimo kako su došli ( '92 - '95 ) do svog prvog miliona, a svi znamo kako, ali oni posao nastavljaju. Sada bez premlaćivanja, i brutalnog otimanja i zaplijene, dakle na fin način, ali cilj je isti kao i prije dvadesetak godina. U bulumenti firmi i pojedinaca se ističu
MEPAS, zastupnik slijedećih firmi:
- SAPONIA ( vlasnik )
- MARASKA ( vlasnik )
- KOESTLIN ( vlasnik )
- KANDIT ( vlasnik )
- PALOMA ( zastupnik )
- BRODOMERKUR ( vlasnik )
Auto salon KRAMAR - Ljumbuški
Prijatnu vam trgovinu želim
Hajde da zaboravimo kako su došli ( '92 - '95 ) do svog prvog miliona, a svi znamo kako, ali oni posao nastavljaju. Sada bez premlaćivanja, i brutalnog otimanja i zaplijene, dakle na fin način, ali cilj je isti kao i prije dvadesetak godina. U bulumenti firmi i pojedinaca se ističu
MEPAS, zastupnik slijedećih firmi:
- SAPONIA ( vlasnik )
- MARASKA ( vlasnik )
- KOESTLIN ( vlasnik )
- KANDIT ( vlasnik )
- PALOMA ( zastupnik )
- BRODOMERKUR ( vlasnik )
Auto salon KRAMAR - Ljumbuški
Prijatnu vam trgovinu želim
-
mudrac2
#2 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
sve nabrojane, i mnoge druge su na mojoj crnoj listi. ne može se u sarajevu zarađivati a u širokom dijeliti plate.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
ne kontam ovo za kes gore opet neko fantazira
kako je meni promaklo da je neki kanal na hrvatskom osnovan
kako je meni promaklo da je neki kanal na hrvatskom osnovan
- MisterNo1
#4 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Koji kanal, kako se zove?
-
Kitrona
#5 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
A jel se može zarađivati u Sarajevu a dijeliti plate u Zavidovićima?mudrac2 wrote:sve nabrojane, i mnoge druge su na mojoj crnoj listi. ne može se u sarajevu zarađivati a u širokom dijeliti plate.
-
mudrac2
#6 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
može, jer u praksi može i obratno. dok je to u širokom jednosmjerna ulica. sretno, ali bez mene.Kitrona wrote:A jel se može zarađivati u Sarajevu a dijeliti plate u Zavidovićima?mudrac2 wrote:sve nabrojane, i mnoge druge su na mojoj crnoj listi. ne može se u sarajevu zarađivati a u širokom dijeliti plate.
-
Kitrona
#7 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Pošteno. Ali onda bi bilo pošteno i prestati spominjati unutarnju integraciju države.mudrac2 wrote:može, jer u praksi može i obratno. dok je to u širokom jednosmjerna ulica. sretno, ali bez mene.Kitrona wrote:A jel se može zarađivati u Sarajevu a dijeliti plate u Zavidovićima?mudrac2 wrote:sve nabrojane, i mnoge druge su na mojoj crnoj listi. ne može se u sarajevu zarađivati a u širokom dijeliti plate.
-
mudrac2
#8 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
upravo suprotno, slabiji neprijatelj države, jača država.Kitrona wrote:[
Pošteno. Ali onda bi bilo pošteno i prestati spominjati unutarnju integraciju države.
-
Kitrona
#9 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Zvuči kao da država treba postojati samo za tebe i tvoj narod?mudrac2 wrote:upravo suprotno, slabiji neprijatelj države, jača država.Kitrona wrote:[
Pošteno. Ali onda bi bilo pošteno i prestati spominjati unutarnju integraciju države.
-
mudrac2
#10 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
ne, nego za sve one koji je žele i prihvataju.Kitrona wrote:Zvuči kao da država treba postojati samo za tebe i tvoj narod?mudrac2 wrote:upravo suprotno, slabiji neprijatelj države, jača država.Kitrona wrote:[
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
on ne voli njih oni ne vole njega
mislim da je pošteno
mislim da je pošteno
-
neki
#12 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
ok...osnivaju kanal na jednom od sluzbenih jezika u BiH..ulazu svoj privatni kapital..
Ne kontam..u cemu je problem ???
- drndalo
#13 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Mozda cemo skontati... Kada mudrac malo mudrosti prenese i na nas neuke... :smajlikojipovraca
-
mudrac2
#14 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
a ko je konstatovao problem?neki wrote:ok...osnivaju kanal na jednom od sluzbenih jezika u BiH..ulazu svoj privatni kapital..
- drndalo
#15 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Zapocinitelj teme ?
-
mudrac2
#16 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Većina budala misli da su samo neuki.drndalo wrote:Mozda cemo skontati... Kada mudrac malo mudrosti prenese i na nas neuke... :smajlikojipovraca
Benjamin Franklin
-
neki
#17 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
uvodnicar teme, koji poziva na bojkot proizvoda osnivaca kanalamudrac2 wrote:a ko je konstatovao problem?neki wrote:ok...osnivaju kanal na jednom od sluzbenih jezika u BiH..ulazu svoj privatni kapital..
- drndalo
#18 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
To Benjamine, nek' si nam rekao !!!
- Manu
#19 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Tako je, treba isto i prema svim ostalima, proizvodjacima hrane, pica, kucnih potrepstina, automobila, bicikala, tramvaja, klima uredjaja, peci na kruta goriva, ne hodati po asfaltu... U stvari, svi odmah u pecine, po toljagu i sibicu samo ponijeti a sve van Sarajeva ignorisati kao da ne postoji.mudrac2 wrote:sve nabrojane, i mnoge druge su na mojoj crnoj listi. ne može se u sarajevu zarađivati a u širokom dijeliti plate.
Eh, da i sibice takodjer ignorisati jelte, iz Travnika su.
Ali po onoj narodnoj: svakoj budali svoje veselje.
P.S. Pod hitno iskljuci i net, ni to ti nije iz Sarajeva. Komp sa kojeg pises kroz prozor baci, pretpostavljas zasto.
-
mudrac2
#20 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
kod mene je tako, a ti se sad laprdaj koliko hoćeš.Manu wrote:Tako je, treba isto i prema svim ostalima, proizvodjacima hrane, pica, kucnih potrepstina, automobila, bicikala, tramvaja, klima uredjaja, peci na kruta goriva, ne hodati po asfaltu... U stvari, svi odmah u pecine, po toljagu i sibicu samo ponijeti a sve van Sarajeva ignorisati kao da ne postoji.mudrac2 wrote:sve nabrojane, i mnoge druge su na mojoj crnoj listi. ne može se u sarajevu zarađivati a u širokom dijeliti plate.
Eh, da i sibice takodjer ignorisati jelte, iz Travnika su.
Ali po onoj narodnoj: svakoj budali svoje veselje.
P.S. Pod hitno iskljuci i net, ni to ti nije iz Sarajeva. Komp sa kojeg pises kroz prozor baci, pretpostavljas zasto.![]()
- drndalo
#21 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Posteno... Samo imas li isti stav sa zaradjivanjem para u SA, a dijeljenjem plata u Gelsenkirchenu, Taipeiu, Shangzenu, Torinu, Antwerpenu, Varazdinu, Kragujevcu, Gevgeliji, Salzburgu, Pecuhu...? Ali i Tuzli, Travniku, Varesu, Bihacu, Visokom ?
Ako imas, tj. dosljedan si, prilicno si limitiran sa raznovrsnoscu hrane koju jedes...
Ako imas, tj. dosljedan si, prilicno si limitiran sa raznovrsnoscu hrane koju jedes...
-
mudrac2
#22 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
da, moguće da zbog toga imam česte vjetrove.drndalo wrote:Posteno... Samo imas li isti stav sa zaradjivanjem para u SA, a dijeljenjem plata u Gelsenkirchenu, Taipeiu, Shangzenu, Torinu, Antwerpenu, Varazdinu, Kragujevcu, Gevgeliji, Salzburgu, Pecuhu...? Ali i Tuzli, Travniku, Varesu, Bihacu, Visokom ?
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#23 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Ja godina nisam kontao kako priglupo pučanstvo dozvoljava da ih fataju na foru ,,nedaju nam kanal na našem jeziku'', pa ih slušam kako bi svi plaćali pretplatu kada bi takav kanal postojao...onda kažem ,,pa napravite i vi svoj TV Hayat, gdje je problem?? Ionako se kurčite da su u vas pare i da ste vi biznismeni a Bošnjaci fukare koje vas potkradaju....
konačno su iz šuplje prešli na djela...ovo je odličan potez, sasvim logičan, samo što neće biti duga vijeka. Kad izganjaju svoj inat vratit će se onome šta su i do sada gledali, DM i HRT1,2,3,4
-
mudrac2
#24 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
nije li svojevremeno propao onaj radio koji je nosio ime hrvatske paradržave u bih?A1fa wrote:Ja godina nisam kontao kako priglupo pučanstvo dozvoljava da ih fataju na foru ,,nedaju nam kanal na našem jeziku'', pa ih slušam kako bi svi plaćali pretplatu kada bi takav kanal postojao...onda kažem ,,pa napravite i vi svoj TV Hayat, gdje je problem?? Ionako se kurčite da su u vas pare i da ste vi biznismeni a Bošnjaci fukare koje vas potkradaju....
konačno su iz šuplje prešli na djela...ovo je odličan potez, sasvim logičan, samo što neće biti duga vijeka. Kad izganjaju svoj inat vratit će se onome šta su i do sada gledali, DM i HRT1,2,3,4
- Manu
#25 Re: Osnivači kanala na hrvatskom jeziku
Aaaa, to je razlog tvoje nervoze i ovakvog ponašanja. Samo ozdravi nam ti.mudrac2 wrote:da, moguće da zbog toga imam česte vjetrove.drndalo wrote:Posteno... Samo imas li isti stav sa zaradjivanjem para u SA, a dijeljenjem plata u Gelsenkirchenu, Taipeiu, Shangzenu, Torinu, Antwerpenu, Varazdinu, Kragujevcu, Gevgeliji, Salzburgu, Pecuhu...? Ali i Tuzli, Travniku, Varesu, Bihacu, Visokom ?