kamen spoticanja wrote:
zato sto je bio hercegovac,nije mu se moglo vjerovati...nisu vala ni pogrijesili

nego me nesto zanima,kontekst price o huseinu ti ide na zivac,ide ti na zivac povelja sultana fatiha i turci opcenito...nije postojao drzavotvorni zanos tada,sbbkbb varijante...ovo ono...pa sta valja pas mu cacu...europski put bih pod vodstvom sdp-a?kako ti ono kazes hau jes nou...ne zbog sdp-a neg zbog prostitutke europe

šta sad treba? da lažem ovdje kako bih bio veći patriota u nečijim očima? paša moj, ako si ih željan, viza za tursku ne treba. nervira me kontekst priče, jer se od toga pravi mit.
činjenica je da bez školovanih ljudi NEMA države. nema inteligencije, NEMA države. koji su bili najškolovaniji kadrovi koji su nosili muslimanska imena? biće da su mrski komunistički "činovnici" poput Bijedića i Pozderca. ah da, ne valja Džema jer mu djetetu "vlaško" ime. nek nam je Tunjo zato dobar. sve što je od muslimana imalo mozga završilo je u KPJ. ostalo je bilo pobijeno jer se nije htjelo upuštati i svinjarije handžarovaca i drugih lizača okupatorskih guzica.
slušam danas penzionere, hoće revoluciju, kasne penzije. koju bolan revoluciju? pa nije Lenjin bio seoski učitelj, ni matičar. francusku revoluciju nije pripremila bagra koja je sravnila Bastillu nego ljudi poput Monteskjea, Voltera, Rusoa. gdje su naši ljudi? pa čovječe, shvataš li ti da mi dan-danas nemamo INTELIGENCIJU, nemamo ljude koji bi znali definisati šta je to prema čemu se treba kretati bošnjačka politika, pa onda tu dođe reis da nam pokaže kako i šta treba
kad su Srbi ili Crnogorci imali ljude poput Dositeja Obradovića ili Valtazara Bogišića? da se razumijemo, bili su ismijavani oni tada od priprostih ljudi, ali ostaviše dobrog traga. vrijednog traga.
te priče o Evropi su za malu djecu. ne da Evropa ovo, ne da Evropa ono. jel Evropa kriva što je Edhem Bičakčić pokro i Boga i narod, ili Čengić, ili Evropa dozvoli Ganiću da napravi vilu usred grada. kurvo Evropo, ništa nam nisi dala. da bi dobio nešto od kurve treba imati čim platiti. čime bi mi, merhametlukom, na lijep oči nešto? hau jes nou paša moj solidni. čovječe, u Mostaru je zatvoreno pozorište kojej pola vijeka radilo. eeeeeeeeeeeeej, pola vijeka. jebe se nekom za to. problem je ako se Aqua zatvori.
i na kraju, ako će doći neki koji će pametnim ljudima dati da rade stvari koje znaju, imaju moj glas i naklonost, bez obzira na moje političko ubjeđenje. ali to se neće nikad desiti, jer Brankovići i Bičakčići i ostali lopovi po profesiji nisu pali sa neba, nego su iz ovog naroda, i nisu pojednici, jer da nije Branković imao priliku, vrlo vjerovatno bi krao neko drugi.
niti narod ZNA šta je država, niti našu "uglednici" žele stvoriti nešto što bi ličilo na tu ljudsku tvorevinu.
a ti čekaj Turke. ko i Srbi, poželjeće drumovi turaka, a njih neće biti...