Osman pise aforizme
-
drama
#1 Re: Osman pise aforizme
ma je l' moguce da je ovo na stranici osmana dzihA

-
shown
#2 Re: Osman pise aforizme
sve bi osman da radi samo da se ne vraca na poso u preradu pamuka djuro salaj.a jes seljak
-
Mobile_Disco
#3 Re: Osman pise aforizme
Sve procito ni jednom se nasmijao nisam.. A ovo za Gazu je toliko morbidno.. Ne znam koga su ovi "fazoni" namsijali.. Jadan li je..
-
callmethebreeeze
#4 Re: Osman pise aforizme
ogavno i glupo, kao i novina u kojoj pise.

-
callmethebreeeze
#5 Re: Osman pise aforizme
evo jednog tragikomicnog komentera povodom osmanovih aforizama:
"FUJ SRAM TE BILO ISMIJAVATI SE SA GAZOM, ODMAH ZABRANITE OVOM SKOROJEVICU DA PISE U OVAKO OZBILJNOM LISTU"

"FUJ SRAM TE BILO ISMIJAVATI SE SA GAZOM, ODMAH ZABRANITE OVOM SKOROJEVICU DA PISE U OVAKO OZBILJNOM LISTU"
- turban
#6 Re: Osman pise aforizme
Ohanite malo...aforizam se cita na drugi nacin...callmethebreeeze wrote:evo jednog tragikomicnog komentera povodom osmanovih aforizama:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by turban on 06/02/2009 21:46, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
#7 Re: Osman pise aforizme
de nam ga ti protumaci na pravi nacin, ociju ti.turban wrote:Ohanite malo...aforizam je cita na drugi nacin...callmethebreeeze wrote:evo jednog tragikomicnog komentera povodom osmanovih aforizama:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- turban
#8 Re: Osman pise aforizme
-Aforizam je riječ (GraSS!), rečenica Aforizam je kap istine u kojoj se prelama more gluposti.Zavisno kako ga citamo i pod kojim nabojem...isti dobija smisao onakvu kavu mi vidimo.U ovom slucaju promasili ste totalno.
-
callmethebreeeze
#9 Re: Osman pise aforizme
cccc. pa de nam ti opisi tvoj dozivljaj.turban wrote:-Aforizam je riječ (GraSS!), rečenica Aforizam je kap istine u kojoj se prelama more gluposti.Zavisno kako ga citamo i pod kojim nabojem...isti dobija smisao onakvu kavu mi vidimo.U ovom slucaju promasili ste totalno.
- turban
#10 Re: Osman pise aforizme
Nista nije besplatno.Sta sam sad reko'...callmethebreeeze wrote:cccc. pa de nam ti opisi tvoj dozivljaj.turban wrote:-Aforizam je riječ (GraSS!), rečenica Aforizam je kap istine u kojoj se prelama more gluposti.Zavisno kako ga citamo i pod kojim nabojem...isti dobija smisao onakvu kavu mi vidimo.U ovom slucaju promasili ste totalno.
- amrica
#11 Re: Osman pise aforizme
turban wrote:-Aforizam je riječ (GraSS!), rečenica Aforizam je kap istine u kojoj se prelama more gluposti.Zavisno kako ga citamo i pod kojim nabojem...isti dobija smisao onakvu kavu mi vidimo.U ovom slucaju promasili ste totalno.
Vala, turban, nidje veze, kakva kap istine,ovo je samo more gluposti i nista vise, niti je smijesno, niti duhovito i niko ne moze u ovim zbrdazdola izmisljenim plitkoumnim uvredljivim nebulozama naci nikakav smisao. Osim citalaca pomenutog lista,
-
callmethebreeeze
#12 Re: Osman pise aforizme
ja nekada kad citam idiotluke koji citaoci pisu u komentarima pomislim da to u stvari radi neko ko dobro mrzi avaz i zeli da mu naudi.amrica wrote:turban wrote:-Aforizam je riječ (GraSS!), rečenica Aforizam je kap istine u kojoj se prelama more gluposti.Zavisno kako ga citamo i pod kojim nabojem...isti dobija smisao onakvu kavu mi vidimo.U ovom slucaju promasili ste totalno.
Vala, turban, nidje veze, kakva kap istine,ovo je samo more gluposti i nista vise, niti je smijesno, niti duhovito i niko ne moze u ovim zbrdazdola izmisljenim plitkoumnim uvredljivim nebulozama naci nikakav smisao. Osim citalaca pomenutog lista,
nevjerovatno.
-
callmethebreeeze
#13 Re: Osman pise aforizme
eh, znao sam ja da ces ti upasti sa islamofobicnkim komentarom.zoom66 wrote:jbg povjetarac, ozbiljan je to list a dziho ozbiljan i uvazen aforizmicar jer je nas a i uglednoozbiljna novina je nasa i ako taj ozbiljni uglednik napise nesto te isto blogira na svom blogu koji se nalazi na uvazenom blog portalu najuglednijeg bh dnevnog lista, onda to ne moze biti nista drugo osim vanserijskog uratka, vickastog i aforizmicnog! to je ono sto ti turban hoce da kaze, a nama hudnicima ostaje samo da nazdravimo nasem nepoznavanju tematike i problematike.no, anpak ali
da se se uvazeni uglednik zove kojom greskom d.j.hansky
nas forumski jaro turban bi odmah raspalio po bjelosvjetskom
cionizmu
ubacio bi usput i zlaju i sdp a siguran sam da bi se stucalo i miletu i tihom.
![]()
e sto ne mogu narendekora...
- turban
#14 Re: Osman pise aforizme
...jbg kad imam pogresno odjevanje za ovo podneblje...zoom66 wrote:jbg povjetarac, ozbiljan je to list a dziho ozbiljan i uvazen aforizmicar jer je nas a i uglednoozbiljna novina je nasa i ako taj ozbiljni uglednik napise nesto te isto blogira na svom blogu koji se nalazi na uvazenom blog portalu najuglednijeg bh dnevnog lista, onda to ne moze biti nista drugo osim vanserijskog uratka, vickastog i aforizmicnog! to je ono sto ti turban hoce da kaze, a nama hudnicima ostaje samo da nazdravimo nasem nepoznavanju tematike i problematike.no, anpak ali
da se se uvazeni uglednik zove kojom greskom d.j.hansky
nas forumski jaro turban bi odmah raspalio po bjelosvjetskom
cionizmu
ubacio bi usput i zlaju i sdp a siguran sam da bi se stucalo i miletu i tihom.
![]()
e sto ne mogu narendekora...
P.S
Ja sam se samo osvrnuo na aforizam kao pojam koji kao takav ima oblik satire,nista vise.No ako ti to meni ovako strucno...
usta stavljas ono sto mislis da ja mislim onda je vrjeme za pakovanje kofera.
Dovidzenja i ugodno vam bilo SVIMA.
pozz.
-
nudis verbis
#15 Re: Osman pise aforizme
za svakog ponesto
mislim za svaciji ukus
ja nisam iznenadjen da se ovom turbanu aforizmi ovog dzihA svidjaju
nimalo nisam iznenadjen
dapace, to sam ocekiiiivo
i dobro je da je tako
ja nisam iznenadjen da se ovom turbanu aforizmi ovog dzihA svidjaju
nimalo nisam iznenadjen
i dobro je da je tako
-
Leonid Breznjev
#16 Re: Osman pise aforizme
a hteo sam samo zivot da prozivim, ne ideeeeeee, ne ideeeeeeeeee...

-
callmethebreeeze
#17 Re: Osman pise aforizme
mea culpa. izvinjavam se pametnim citaocima avaza. ali ja cesto citam avaz i komentare ispod clanaka. i, na zalost, vecina tih komentara su polupismeni, sovinisticki, nazadni. ali to je samo moj stav.babilon wrote:Zasto cinizam pri spominjanju citaoca Avaza? Osman nije lice svih onih koji citaju Avaz, mnogi su ga cak i osudili zbog ovoga spominjanja Gaze.amrica wrote:turban wrote:-Aforizam je riječ (GraSS!), rečenica Aforizam je kap istine u kojoj se prelama more gluposti.Zavisno kako ga citamo i pod kojim nabojem...isti dobija smisao onakvu kavu mi vidimo.U ovom slucaju promasili ste totalno.
Ti odmah generalizujes, nije mi jasno zasto
- Vrtlog
#18 Re: Osman pise aforizme
Aforizam je knjizevno cedo ( pravac ) koji je u danasnjem besmislu izgubio na vrijednosti. Ukoliko onaj ko pise aforizam, ne zna da je to, naprimjer, odlicna karikatura koja je preslikana u rijeci, onada on sam kao potpisnik postaje karikatura tj. predmet ismijavanja. Na nasim prostorima ( nesretne Ex Yuge ), aforizam je dozivio svoj vrhunac.
Sjetimo se samo legendarnog Viba, koji-kaze:
Suma i u sumi vila,
u vili mercedes,
u mercedesu covjek,
u covjeku srce,
u srcu ljubav za radnickom klasom.
Bila je ovo najostroumnija aluzija na horsko ponavljanje o vladavini radnicke klase i pravednosti komunistickog sistema...Mada nam je , nazalost, bilo bolje tad nego sad, ali to je za drugu pricu.
Aforizam nije lupetanje, aforizam je knjizevni pravac koji njeguju duhoviti i nadareni kriticari svog podneblja i vremena. Aforizam je borba protiv diktatora, porobljivaca, i glupih sistema. U biti, borba protiv gluposti. Aforizam je skoro polumrtav, bas iz razloga sto je svakoj susi dozvoljeno da se prikaze kao aforisticar. I sto su citavi narodi ( kad je nase podneblje u pitanju ) potonuli u sopstvene karikature, kojima manipulisu pojedinci, cuvari svojih stada ( da ne kazem ovaca. ) Mnogi umni ljudi u vrijeme procvata kultura izjasnili su se pozitivno o aforizmu i njegovoj ulozi u obespravljenim zajednicama, narodima, drzavama.
Ubitacno istinit aforizam, ovih dana kostao je sjajnu dubokoumnu ( dokazanog borca proriv gluposti i ugnjetavanja ) knjizevnicu i novinarku Vedranu Rudan radnog mjesta, na TV Nova Zagreb, jer se uvazena dama ( ostro pero! ) zapitala : Zasto je dim iznad Ausvica vjecan, a dim iznad Gaze pizdin dim?!?
O Osmanu Dzihi, seoskom zabavljacu, ne treba trositi rijeci. Nesto razmisljam; doticni sigurno nema cistu gazu, pa se umotava u budjave pelene, ali to je danas "IN"?
Jer, vlada opsta pomama za "tudjim smradom", a Osman nam u svakom nastupu smrdi, tudjim, "komsijskim smradom". Osman je na vrijeme skonto da je pljuvanje po slabijem i nezasticenom unosan biznis.
Covjek koji se "uglavio", "prisio", "zalijepio" gdje treba i koji nikada, u narodu kom pripada, nije otkrio nista pozitivno ?! Svojevrsna dvorska luda, koja odlicno zaradjuje i pokusava da se ubaci u drustvo intelegentnih. Dziho i pripada ( uz cast i postovanje rijetkim pojedincima ) avazovcima, i, kada jednom dodje do kolektivnog ciscenja, kad bude generalno ispiranje, Dziho nece moci biti prepoznat, jer njegova Gaza je sukrvicna, u cistioni ce biti odvojen u korpu za otpadke.
SVIJETU SE NE MOZE UGODITI
Nekad je bila pobuna sto pustaju, a sad sto zavrcu gas.
Hitler je gurnuo svijet u pakao. Cinici tvrde da je jedino palestince spasavao.
Novinarski tekstovi iz Gaze licie na tekstove sa safarija.
Vecina svijeta je na strani palestinaca, ustvari, svi smo na strani.
UN Deklaracije i djecije pampers pelene. Sve se to na kraju popisa.
Sjetimo se samo legendarnog Viba, koji-kaze:
Suma i u sumi vila,
u vili mercedes,
u mercedesu covjek,
u covjeku srce,
u srcu ljubav za radnickom klasom.
Bila je ovo najostroumnija aluzija na horsko ponavljanje o vladavini radnicke klase i pravednosti komunistickog sistema...Mada nam je , nazalost, bilo bolje tad nego sad, ali to je za drugu pricu.
Aforizam nije lupetanje, aforizam je knjizevni pravac koji njeguju duhoviti i nadareni kriticari svog podneblja i vremena. Aforizam je borba protiv diktatora, porobljivaca, i glupih sistema. U biti, borba protiv gluposti. Aforizam je skoro polumrtav, bas iz razloga sto je svakoj susi dozvoljeno da se prikaze kao aforisticar. I sto su citavi narodi ( kad je nase podneblje u pitanju ) potonuli u sopstvene karikature, kojima manipulisu pojedinci, cuvari svojih stada ( da ne kazem ovaca. ) Mnogi umni ljudi u vrijeme procvata kultura izjasnili su se pozitivno o aforizmu i njegovoj ulozi u obespravljenim zajednicama, narodima, drzavama.
Ubitacno istinit aforizam, ovih dana kostao je sjajnu dubokoumnu ( dokazanog borca proriv gluposti i ugnjetavanja ) knjizevnicu i novinarku Vedranu Rudan radnog mjesta, na TV Nova Zagreb, jer se uvazena dama ( ostro pero! ) zapitala : Zasto je dim iznad Ausvica vjecan, a dim iznad Gaze pizdin dim?!?
O Osmanu Dzihi, seoskom zabavljacu, ne treba trositi rijeci. Nesto razmisljam; doticni sigurno nema cistu gazu, pa se umotava u budjave pelene, ali to je danas "IN"?
Jer, vlada opsta pomama za "tudjim smradom", a Osman nam u svakom nastupu smrdi, tudjim, "komsijskim smradom". Osman je na vrijeme skonto da je pljuvanje po slabijem i nezasticenom unosan biznis.
Covjek koji se "uglavio", "prisio", "zalijepio" gdje treba i koji nikada, u narodu kom pripada, nije otkrio nista pozitivno ?! Svojevrsna dvorska luda, koja odlicno zaradjuje i pokusava da se ubaci u drustvo intelegentnih. Dziho i pripada ( uz cast i postovanje rijetkim pojedincima ) avazovcima, i, kada jednom dodje do kolektivnog ciscenja, kad bude generalno ispiranje, Dziho nece moci biti prepoznat, jer njegova Gaza je sukrvicna, u cistioni ce biti odvojen u korpu za otpadke.
SVIJETU SE NE MOZE UGODITI
Nekad je bila pobuna sto pustaju, a sad sto zavrcu gas.
Hitler je gurnuo svijet u pakao. Cinici tvrde da je jedino palestince spasavao.
Novinarski tekstovi iz Gaze licie na tekstove sa safarija.
Vecina svijeta je na strani palestinaca, ustvari, svi smo na strani.
UN Deklaracije i djecije pampers pelene. Sve se to na kraju popisa.
Last edited by Vrtlog on 07/02/2009 23:32, edited 1 time in total.
- Vrtlog
#19 Re: Osman pise aforizme
Procitao(la) si na jednom blogu, ali taj tip je to naknadno uklonio.babilon wrote:jer njegova Gaza je sukrvicna
Ovo vec negdje procitah, ne znam gdje
Last edited by Vrtlog on 07/02/2009 15:04, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
#20 Re: Osman pise aforizme
ja licno nisam ljubitelj sprdnje na racun gaze, rata u bih, holokausta i sl, ali, priznajem, nekada crni humor i te kako moze biti smijesan. problem s dzihom je sto, bar meni, nije ni sekunde smijesan.
-
callmethebreeeze
#21 Re: Osman pise aforizme
samo jos da dodam. ako se vec mora zajebavati na taj racun onda neka to rade oni koji su to iskusili na vlastitoj kozi. znaci bosanci o ratu u bih, jevrejei o holokaustu, palestinci o gazi, itd.babilon wrote:U potpunosti se slazem. Sa nekim stvarima se ne smijemo zafrkavati.callmethebreeeze wrote:ja licno nisam ljubitelj sprdnje na racun gaze, rata u bih, holokausta i sl, ali, priznajem, nekada crni humor i te kako moze biti smijesan. problem s dzihom je sto, bar meni, nije ni sekunde smijesan.
- zaratustra
#22 Re: Osman pise aforizme
Ja bih samo kazao:
Džiha, džiha Osmane. Patetični papkar, oli ti papak.
Džiha, džiha Osmane. Patetični papkar, oli ti papak.
- Sensei
-
callmethebreeeze
#24 Re: Osman pise aforizme
joj, sta meni svasta padne na pamet, da ti je samo znati. ja sam samo pricao o onom sto vidim, u ovom slucaju komentarima. fino sam rekao da su oni komentari koje sam ja citao u vecini slucajeva da bog sacuva. ali to je samo moje misljenje. hvala bogu pa ja nisam mjerilo nicega.babilon wrote:callmethebreeeze, kazes vecina komentara su polupismeni, nazadni itd.
Da li ti je ikad palo na pamet da vecina ljudi koji citaju Avaz nikad ne ostavlja komentare. Ja citam redovno, komentar nikad nisam ostavila. I ti generalizujes, sve trpas u isti kos.
Sta ces, ne zna svak latinski, kao ti
- Vrtlog
#25 Re: Osman pise aforizme
Svaki nick je, pomalo, dvosmislen, po pitanju pripadanja "grubljem" ili njeznijem 'polu. "Babilon," kao nick, bi vise odgovarao nekoj, pravedno-borbenoj zeMskoj osobi. Sto, naravno, ne mora da znaci. Ali mogucnost postoji.babilon wrote:Ovo sam pronasla na blogu Osmana Dziha.