OSLOBAĐANJA OD PLAĆANJA UVOZNIH DADŽBINA NA PRIVATNA VOZILA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

PeshtA

#26 Re: Re:

Post by PeshtA »

poznanik wrote:
KID wrote:Imam samo jedno malo pitanje vezano za ovaj slucaj oslobadjanja.
Jasno mi je da treba odjava iz strane zemlje, ali problem nastaje kod prijave u BiH..
Jer većina povratnika već imaju CIPS ličnu kartu a žive godinama u npr. Njemačkoj i Holandiji... i kako sad da prijaviš povratak u BiH kad već imaš izvađenu CIPS-ovu ličnu kartu... Mislim da bi carinski organi mogli osporiti takve slučajeve... !!! šta mislite...
Po jednom drugom zakonu, svaka osoba koja boravi izvan svog prebivališta duže od 30 dana, dužna je tu promjenu evidentirati u MUP-u. Isto tako i kod povratka u ranije prebivalište. U protivnom, stvara se kolizija u tumačenju boravka u inostranstvu.
U Kuvajtu sam vec nekih 5-6 godina. Imao sam nekog Saaba kojeg sam htjeo uvesti i da sad ne ponavljam vec sve receno, odem ja da evidentiram promjenu boravista u MUP, pasos sve uredno vize. Kaze meni neka teta, ne mozes ti to, nemas ti njihov pasos (Kuvajtski) malo smo se natezali i ja se okanim. U medjuvremenu prodam Saaba i ko ga shisha ...

Samo je jedno sigurno da ko god pokusa da se okoristi od ove olaksice neka bude spreman da padne u milost i nemilost nase kvazi obrazovane administracije.
Post Reply