To vise ne rade ni na podforumu auto a ne ovdje raspravljati o nekoj jako ozbiljnoj stvari.
Osjećam da ubrzo umirem
Moderator: anex
- Maraschino
#26 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Opet je insomnia u pravu, doci na forum i traziti pomoc
To vise ne rade ni na podforumu auto a ne ovdje raspravljati o nekoj jako ozbiljnoj stvari.
- insomnia78
#28 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Ko epepe samo bez e
-
paladinka
#29 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Nikog niko ne lijeci , samo ta osoba ima strah , i za mnoge osobe nije bas jednostavno da se obrate za strucnu pomoc.
-
zposao
#30 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Žena otvorila temu o stvari koja ju mori. Neznam u čemu je problem. Traži možda savjet. Nigdje nisam pročitao da pita recept za lijekove.Maraschino wrote:Opet je insomnia u pravu, doci na forum i traziti pomoc![]()
Pa pola foruma je liječilište
- MarlboroGold
#31 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Tema je prijavljena da se premjesti u adekvatnu sekciju... daleko od ovih žohara sa politike koji sahraniše svaku dobru/ozbiljnu temu sa svojim glupostima.
- insomnia78
#32 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Jaranice. Imao sam jaku blisku osobu sa slicnim problemima. Nema tu pomoci osim strucnepaladinka wrote:Nikog niko ne lijeci , samo ta osoba ima strah , i za mnoge osobe nije bas jednostavno da se obrate za strucnu pomoc.
-
moonca
#33 Re: Osjećam da ubrzo umirem
..Ma da ... nista cudno -svima nam je to u podsvijesti..
Ako nemate iskustvo ili niste nikoga imali u famijiji takvog -onda ne znate da je to ozbiljno opterecenje.
Ako nemate iskustvo ili niste nikoga imali u famijiji takvog -onda ne znate da je to ozbiljno opterecenje.
-
malocvijece
#34 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Svi mi imamo strah od smrti. Nekad svjesno, uglavnom nesvjesno.
Znamo svi da nije baš lako umrijeti i da ljudi s ozbiljnom bolešću žive dugo godina, što kvalitetnim životom, što u patnji. S druge strane, ni ti ni ja ne znamo hoćemo li dočekati sutrašnji dan. I svijest o tome može nam biti nekad od koristi, jer nas usmjerava u nekim odlukama. Barem što se mene tiče.
Ako te misao o tome da ćeš uskoro umrijeti toliko ometa u svakodnevnom životu, i ja bih ti savjetovala da porazgovaraš sa stručnom osobom. Ne psihijatar. Ne trebaju ti lijekovi. Psihoterapeut. I može biti da će ti se način razmišljanja promijeniti na bolje nakon samo par sesija.
Znamo svi da nije baš lako umrijeti i da ljudi s ozbiljnom bolešću žive dugo godina, što kvalitetnim životom, što u patnji. S druge strane, ni ti ni ja ne znamo hoćemo li dočekati sutrašnji dan. I svijest o tome može nam biti nekad od koristi, jer nas usmjerava u nekim odlukama. Barem što se mene tiče.
Ako te misao o tome da ćeš uskoro umrijeti toliko ometa u svakodnevnom životu, i ja bih ti savjetovala da porazgovaraš sa stručnom osobom. Ne psihijatar. Ne trebaju ti lijekovi. Psihoterapeut. I može biti da će ti se način razmišljanja promijeniti na bolje nakon samo par sesija.
-
paladinka
#35 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Ama , covjece , sta sam ja drugacije rekla... ali treba vremena ponekad da to osoba skonta . Kao i ovoj osobi ..insomnia78 wrote:Jaranice. Imao sam jaku blisku osobu sa slicnim problemima. Nema tu pomoci osim strucnepaladinka wrote:Nikog niko ne lijeci , samo ta osoba ima strah , i za mnoge osobe nije bas jednostavno da se obrate za strucnu pomoc.
- fortaleza
#36 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Znam zasto se bunis. Pa nije jednostavno raskrstiti a cinjenicom da nas ona tamna prikaza sa crnom kapuljacom i kosom u ruci ceka dok se vozimo 120 km/h po autoputu ka poslu za kompjuterom i udobnom stolicom po svojoj navici gdje uopce ne razmisljamo o vlastitoj prolaznosti vec o tome koliko cemo dana provesti u Makarskoj u sedmom mjesecu, za koje postoje realne sanse da necemo nikad docekati "zasluzeni" godisnji odmor.Maraschino wrote:Opet je insomnia u pravu, doci na forum i traziti pomoc![]()
- Ductus Holedocus
#37 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Ne trazim ovdje lijek ni ljekara, samo pitam da li je neko imao ovakvih problema.
-
paladinka
#38 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Ja licno sam bila isto pacijent radi straha, puno stresa , i nakon svega , kad je covjek u sigurnoj zoni , tad se sve vrati . losi osjecaji ... moze se tako zivjeti 1-2 godine , ali bez strucne osobe nema pomaka.Ductus Holedocus wrote:Ne trazim ovdje lijek ni ljekara, samo pitam da li je neko imao ovakvih problema.
- dale cooper
#39 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Ovo što si opisala me podsjeća na ono što mnogi u svijetu zovu "sense of impending doom" što može biti simptom nečega drugoga.Ductus Holedocus wrote:Da li se neko susretao s tim, da ga je strah od smrti i da misli da ubrzo umire![]()
Mene vec neko vrijeme ne popusta. Imala sam stresova u zadnjih par godina, ne znam da li je to bio okidac ili ljudi stvarno predosjecaju svoju smrt?
https://www.verywellmind.com/sense-of-i ... om-4129656
Nadam se da znaš engleski jer ovaj članak nije loš za pročitati što se tiče ovih neobjašnjivih (pred)osjećaja. Možda i pronađeš
nešto što ćeš moći prepoznati. Ali mislim da će ti svakako trebati profesionalna pomoć, pošto je ovo nešto što ti se očigledno
već duže vrijeme događa. Sretno u svakom slučaju i nadam se da će ti biti bolje.
- animals
#40 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Svi smo mi rodjenjem poceli kliziti prema toj rupi crnoj..
neko brze neko sporije..
nekom je jako blizu, nekom podaleko..
kakav ti grah padne, ali bukvalno tako..
i onda kaze ima pravde..ima klinac..
neko brze neko sporije..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41 Re: Osjećam da ubrzo umirem
osjećam već deset godina da ću biti milioner, al' kar'na, tako da ne brini, ne'sh ni ti još krepati 
-
paladinka
#42 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Ti isti ne razumijes sta je strah ? Reci to svojoj bliznjoj osobi .animals wrote:Svi smo mi rodjenjem poceli kliziti prema toj rupi crnoj..
neko brze neko sporije..
- animals
#43 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Svi se mi bojimo..paladinka wrote:Ti isti ne razumijes sta je strah ? Reci to svojoj bliznjoj osobi .animals wrote:Svi smo mi rodjenjem poceli kliziti prema toj rupi crnoj..
neko brze neko sporije..
ali nekada je bolje potraziti strucnu pomoc..
jebo forum i savjete ovdje..
- dobar osjecaj
#44 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Forum je u velikoj mjeri ogledalo naseg sveprisutnog primitivizma. Kao krkanu koji je nedavno ismijavao saobracajni uzas koji mu se odvijao pred ocima, tako je uzasavajuce velikom broju primitivaca medju nama sve predmet segacine. Ne znaju drugacije jer su na to naucili od roditelja i okruzenja koji su ih isto tako ismijavali i ogranicavali u razvoju.MarlboroGold wrote:Neko se javi sa pravim problemom i pitanjem, a dežurna ekipa sve pretvori u zajebanciju.
Da ne idem dalje u druga govorna podrucja, ima foruma iz regije gdje se ljudi zaista pristojno obracaju jedni drugima i gdje zaista mozes procitati pametne odgovore i podijeliti brige.
Istina je da ima mnogo izmisljenih, bespotrebnih i glupih tema, ali ih najcesce pokrecu isti i slicni primitivci koji pod drugim nickom ismijavaju sve.
-
paladinka
#45 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Nekad , nekad ... bolje se ne mjesaj u probleme gdje ti nije mjesto.animals wrote:Svi se mi bojimo..paladinka wrote:Ti isti ne razumijes sta je strah ? Reci to svojoj bliznjoj osobi .animals wrote:Svi smo mi rodjenjem poceli kliziti prema toj rupi crnoj..
neko brze neko sporije..
ali nekada je bolje potraziti strucnu pomoc..
jebo forum i savjete ovdje..
- animals
#46 Re: Osjećam da ubrzo umirem
ko si ti da mi to kazes..paladinka wrote: Nekad , nekad ... bolje se ne mjesaj u probleme gdje ti nije mjesto.
jesi ti njen advokat..
nemoj me tjerati da se ljutim..
dobar sam , ali ne izazivaj..oki..
-
paladinka
#47 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Pa ljuti se . sta ti znas sta ljudi sa strahovima dozivljavaju 24 sta na dan . Znas nesto o tome ?
- animals
#48 Re: Osjećam da ubrzo umirem
Znam samo da treba strucna pomoc, a ne ti..paladinka wrote:Pa ljuti se . sta ti znas sta ljudi sa strahovima dozivljavaju 24 sta na dan . Znas nesto o tome ?
-
aerodinamika
#49 Re: Osjećam da ubrzo umirem
kljucajte temu,
s jedne strane ok je i raspravljat, s druge raspravom ne treba slutit nesto lose, a u samom naslovu teme je postavljeno nesto sto ne sluti na dobro, puno bolje bi bilo da je u pitanju nesto poyitivno, ako nesto nista barem naslov<ovako postavljen naslov djeluje deprimirajuce
s jedne strane ok je i raspravljat, s druge raspravom ne treba slutit nesto lose, a u samom naslovu teme je postavljeno nesto sto ne sluti na dobro, puno bolje bi bilo da je u pitanju nesto poyitivno, ako nesto nista barem naslov<ovako postavljen naslov djeluje deprimirajuce
-
toska
#50 Re: Osjećam da ubrzo umirem
nikada u 50+Ductus Holedocus wrote:Ne trazim ovdje lijek ni ljekara, samo pitam da li je neko imao ovakvih problema.
imao sam ponekad strah od smrti u ratu, ali nikada "osjećaj da umirem",
da li imaš strah ili osjećaj ? možda oboje, šta preovladava ?
Last edited by toska on 05/06/2019 23:41, edited 1 time in total.