Osip po tijelu

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
capacitor

#1 Osip po tijelu

Post by capacitor »

U pitanju je moj stari, čovjek ima 49 godina i svake godine nekako krajem jula se ospe po tijelu, najviše po nogama i rukama, i to onda traje čak i zima dok prođe pa se tek na proljeće počne povlačiti. Osip zna biti jako velik, crven i svrbi ga. Išao je doktoru, dali su mu neke masti i kreme ali nisu mu baš pomogle. Činjenica je da se mnogo znoji ali sumnjam da može tako veliki osip dobiti samo od znoja, jer prije 5-6 godina uopšte nije imao problema s tim. Takođe mu nije poznato da je alergičan na neku vrstu trave ili bilo šta slično, ali sumnjamo na neku vrstu alergije samo što još ne možemo da otkrijemo. Ako imate slična iskustva molim vas da podijelite s nama jer može nam biti od velike pomoći. Hvala vam :)
Sheriff

#2 Re: Osip po tijelu

Post by Sheriff »

Ako moze i meni mala pomoc. Na nozi, sam imao malu tackicu, nesto kao mala hrapava zuckasta bubuljica...Cesao sam to, ne mnogo...sad imam veliki crveni krug koji je bas bas simetrican i gdje su samo krajevi crveni dok je unutrasnjost gdje se nalazila ta tackica i okolo normalne boje :Đ Nikako da se povuce, mada sam mazao svakakvim kremicama za alergije.

Da docaram
Image
Post Reply