Osigurati se i biti osiguran u BiH.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qwertz84

#1 Osigurati se i biti osiguran u BiH.

Post by Qwertz84 »

Ja sam dobio poziv od Raiffeisen banke putem telefona da trebam doći u banku da ažuriraju moje podatke i ja sam podpisao neki dokument i saznao sam kasnije da sam dobio neko UNIQA Osiguranje i oni mi sada uzimaju više novca sa računa zbog toga osiguranja i ja bih htio znati ima li smisla to osiguranje imati ili je bezkorisno za mene jer samo plaćam bezveze novac? Isto bih htio znati postoje li neka osiguranja u BiH za putovanja, posao, zdravlje, stan i auto koje ima smisla imati ili je najbolje to u potpunosti izbjegavati?
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2 Re: Osigurati se i biti osiguran u BiH.

Post by gentoo »

Qwertz84 wrote: 13/11/2024 16:24 i ja bih htio znati ima li smisla to osiguranje imati ili je bezkorisno za mene jer samo plaćam bezveze novac?
Nije beskorisno.. To je osiguranje imaoca racuna/kredita i u slucaju smrti osiguranje pokriva tvoje dugove.. a ako ih nemas nasljednici dobiju u neku solidnu lovu (npr. ako je smrt iznenadna). Bar je tako 2016 bilo..
Edin H.

#3 Re: Osigurati se i biti osiguran u BiH.

Post by Edin H. »

Ne potpisuj ništa sa bankama dok ne pročitaš i nisi saglasan

Banka mora takođe preuzeti rizik ukoliko hoće klijente.

Neće, prebaciš račun u drugu banku i ćao.

Sreća je da imamo državne institucije koje će zaštiti građane od tzv. misselling, tj. kad ti uvale proizvod, bez da su u potpunosti objasnili ili npr. slažu da moraš kupiti taj proizvod da bi npr dobio kredit i žestoko kazniti banke. :bih:
Post Reply