Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mozhe li mi neko reci koja osiguravajuca kuca u BiH mozhe ponuditi osiguranje tehnichke stvari protiv kvara?Naime,radi se o ultrazvuchnom aparatu koji se nalazi u privatnoj medicinskoj ordinaciji i osoba ga zheli osigurati protiv kvara.Sve osiguravajuce kuce nude osiguranje protiv kradje no to nije ono shto se trazhi.Par osiguravajucih kuca je chak odbilo osigurati aparat.
Dakle,placanje rata osiguranja a u sluchaju kvara ne d'o Bog osiguravajuca kuca placa za dijelove i popravak ili tako neshto slichno.
Aparat je inache u odlichnom funkcionalnom stanju i nikada hvala Bogu nije imao nijedan kvar.
Camelija JSC Bihać offers you the opportunity to insure your house, apartment, business premises, things, equipment, inventory in business premises etc.
Camelija JSC Bihać offers you the opportunity to insure your house, apartment, business premises, things, equipment, inventory in business premises etc.
Hvala,kontaktirat cu ih.
No bojim se da je i ovo samo protiv kradje i nekih prirodnih nepogoda tipa grom,pozhar,pad svemirskog objekta/tijela,lavina,demonstracije i slichno kako inache nude ove osiguravajuce kuce.
Meni treba neshto striktno vezano za kvar aparata.
Hvala,kontaktirat cu ih.
No bojim se da je i ovo samo protiv kradje i nekih prirodnih nepogoda tipa grom,pozhar,pad svemirskog objekta/tijela,lavina,demonstracije i slichno kako inache nude ove osiguravajuce kuce.
Meni treba neshto striktno vezano za kvar aparata.
lakse bi ti bilo da unajmis nekoga kad se aparat pokvari da ti ga ukrade i onda dobijes novi aparat nesto slicno sto nasi pametnjakovici rade sa autima...
Ma ako neka kuca to i osigura ... postoji 1001 metoda da te vozaju kasnije da ti ne plate ili da ti plate sitnis.
Osim toga kuca koja to osigura trebala bi imati svog vjestaka koji ce pregledati aparat, staviti neku naljepnicu kao vid pecacenja postaviti uslove koristenja itd itd ... prekomplikovano ... i na kraju nedaj boze da se sta pokvari ... oscilacije napona ovo ono ... to ne pokrivamo...
A zasto je toliko bitno da se aparat osigura?
Nisu valjda toliko preskupi popravci?
Ta se vrsta osiguranja zove: Osiguranje masina od loma. Svaka osiguravajuca kuca bi trebala da ti prihvati to osiguranje. Ukoliko si UZ aparat kupo preko leasinga ili banke, onda si svakako morao osigurati aparat od ovga ili onoga. Pitaj... Nazovi osiguravajuce kuce... ili jos bolje, posalji zahtjev za osiguranje svim osiguravajucim kucama i onda kad ti odgovore, imat ces i ponude koje ce se razlikovati u cijeni pa ces moci birati, a i osiguranje koje trazis
Jedan001 wrote:lakse bi ti bilo da unajmis nekoga kad se aparat pokvari da ti ga ukrade i onda dobijes novi aparat nesto slicno sto nasi pametnjakovici rade sa autima...
atko wrote:Ma ako neka kuca to i osigura ... postoji 1001 metoda da te vozaju kasnije da ti ne plate ili da ti plate sitnis.
Osim toga kuca koja to osigura trebala bi imati svog vjestaka koji ce pregledati aparat, staviti neku naljepnicu kao vid pecacenja postaviti uslove koristenja itd itd ... prekomplikovano ... i na kraju nedaj boze da se sta pokvari ... oscilacije napona ovo ono ... to ne pokrivamo...
Uzhas su popravci.Vjerujem da ne postoji kvar ispod minimalno 2000-3000 KM a da ne kazhem da sama sonda vrijedi 15 000 KM koja se najcheshce kvari.
GoschaUkuchi wrote:Ta se vrsta osiguranja zove: Osiguranje masina od loma. Svaka osiguravajuca kuca bi trebala da ti prihvati to osiguranje. Ukoliko si UZ aparat kupo preko leasinga ili banke, onda si svakako morao osigurati aparat od ovga ili onoga. Pitaj... Nazovi osiguravajuce kuce... ili jos bolje, posalji zahtjev za osiguranje svim osiguravajucim kucama i onda kad ti odgovore, imat ces i ponude koje ce se razlikovati u cijeni pa ces moci birati, a i osiguranje koje trazis
A vec sam kontaktirao 2-3 najvece pa vishe pojma nemam kojoj da se obratim. Hebo te osiguranje od snijezhne lavine,nigdje tolike planine pored mene!
atko wrote:Ma ako neka kuca to i osigura ... postoji 1001 metoda da te vozaju kasnije da ti ne plate ili da ti plate sitnis.
ne znam ciji ti je aparat ali ovi iz siemensa su uvijek davali neku garanciju i servisirali aparat bez nekih vecih troskova..sto se tice sonde ona ima svoj vijek trajanja tako da sumljam da ce ti neko dati garanciju na nju..najvaznije ti je da ti uz aparat ima usp zastitu tako da promjene napona ne mogu ga unistiti, znam par slucajeva gdje je aparat jednostavno crko zbog problema sa strujom...vidi ovaj link oni osiguravaju racunare http://www.triglavbh.ba/?ID=93