Boze dragi jesi tezak. Da li ti to kaze tvoja okolina? Mozes li malo da se zamisli, stanes i skontas sta ti se govori, pa pokusas da preispitas svoj stav, bez da vjerujes i sebi ali i drugome slijepio? Prije svega, mozes pogledati kako izgleda licna i pasos, te koje su obaveze za jedno, a koje za drugo. Onda mozes pitati svoje osiguranje zasto je potrebna licna.
Ja ti fino opisem proceduru, ti kazes ne trazi mi na blagajnoj. Pa majku mu, na blagajnu ni ne idem dok mi ne popuni sluzbenik sve, a sam sluzbenik mi trazi licnu. Na blagajnog ga interesuje samo jedna stvar, kes ili kartica.
Jos jednom ti ponavljam, licna se uzima da bi se potvrdila ispravnost podataka, te u slucaju bilo kakve greske, odgovornost nije na osiguranju.
Dao sam ti konkretan primjer, gdje se i pored uvida u licnu napravila greska (tkz edge case), ali mozes jasno skontati.
Na kraju krajeva, koji qrac pravimo raspravu oko toga? Licna i pasos nisu isti identifikacijski dokumenti.
Koliko sam ja upratio, jer porezze odnosno namete placa po sifri opcine. Kada poplaca, ide u opcinski mup da registruje auto. Ako se ne podudaraju podaci, nece te naci u bazi i problem.