Osgood Schlatterova bolest :(

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
iraa

#1 Osgood Schlatterova bolest :(

Post by iraa »

pozdrav, prije jedno 5 godina dijagnosticirana mi je ova bolest koljena. Doktor mi je rekao da ne smijem trenirati, raditi TZO, ili uopšte trčati barem godinu dana. Ja poslije 3 mjeseca nastavio sve normalno :twisted: . Eh sad bol je stagnirao na desnom koljenu, a lijevo boli još više :( Skoro svaki dan imam treninge i ne bih volio sad da odustanem od fudbala, kad sam već do ovdje dogur'o :P Sestra( koja završava za fizioterapeuta ) mi je sinoć našla najmanje 3-4 dijagnoze što se tiče koljena(te trkačko koljeno, te krive noge prema unutra, te još nešto sa ovom čašicom, kao uvlači se, ne znam baš stručan naziv) i tjera me da odem doktoru na pregled. A ako odem znam da će mi reći da se prestanem baviti fudbalom :sad: Dajte mi neki savjet, šta da radim? I ima li, ako neko zna, neka terapija za ovo, fizikalne vježbe ili slično. Meni je doktor samo rekao da nosim štitnike i da ne trčim :-? Lijep pozdrav 8-) 8-) 8-)
derp

#2 Re: Osgood Schlatterova bolest :(

Post by derp »

pa ne kontam? trazis savjet na forumu, iako ti je doktor rekao da ne treniras? ok, treniraj i dalje. sretan?

btw, prekid treninga ne bi trebao bit duzi od 2 mjeseca (hocu rec, nije strasna bolest), a poslije, ako ti ne bude lakse, mozda budes morao na operaciju (u rijetkim slucajevima). ono sto je dobro je da se ova bolest ne javlja kad se potpuno fizicki razvijes.

najvaznije od svega, slusaj doktora i ne trazi rjesenje preko interneta.
Post Reply