Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ljudi moji sta je ovo ispred vrata se nemoze izaci izludise.
Stvarno luda godina prvo one muhe osolike, pa leptirovi, sad ova gamad
Sto je najgore ove ujedaju, a ima ih u bas velikom broju, imali nekog lijeka da ih se otarasiti
Dobro je. Mislila sam da umišljam ali vidim i vi ste primijetili da ih ima više nego inače.
Meni se kod osa najviše ne sviđa što lete na meso. Ja sam ih doživljavala ko pčele koje sišu nektar kad one prave mesožderke.
Šizika wrote:Jest. To se baš danas desilo. Ispekla punu tepsiju janjetine i krompira, nisam ni stavila na sto kad navališe. Odjednom ih 10. Pokvariše čovjeku ćejf!
Vala i ja bi navalio na tepsiju punu janjetine i krompira
ČičineBrčine wrote:Ljudi moji sta je ovo ispred vrata se nemoze izaci izludise.
Sto je najgore ove ujedaju, a ima ih u bas velikom broju, imali nekog lijeka da ih se otarasiti
Ako imaš kuću provjeri krov i sve oko krova isto tako i dimnjak ako ga ne koristiš kao i sve objekte koje imaš oko kuće.
Ove godine osa ima stvarno puno i nedavno sam kod badže zbog iste stvari prerovio sve i našao ih ispod salonita na ostavi za skladištenje uglja koja stoji pored kuće bila su čak četiri osinjaka, isprali smo ih Karcher-om i otišle su jer su ostale bez osinjaka, pomaže i dim mada se vraćaju jer osinjak ostaje ne oštećen.
ČičineBrčine wrote:Ljudi moji sta je ovo ispred vrata se nemoze izaci izludise.
Ako imaš kuću provjeri krov i sve oko krova isto tako i dimnjak ako ga ne koristiš kao i sve objekte koje imaš oko kuće.
Ove godine osa ima stvarno puno i nedavno sam kod badže zbog iste stvari prerovio sve i našao ih ispod salonita na ostavi za skladištenje uglja koja stoji pored kuće bila su čak četiri osinjaka, isprali smo ih Karcher-om i otišle su jer su ostale bez osinjaka, pomaže i dim mada se vraćaju jer osinjak ostaje ne oštećen.
To sam prvo provjerio, jedne godine su mi napravili osinjak u ogradi (rupa zaostala od gelera) to sam rijesio benzinom i spaljivanjem osinjaka. Ali sad nije u tome problem nego sam mislio inace ne povecan broj osa koje smaraju kada se izadje na tetrasu ili u hladovinu
Kazu mi kolege iz hitne da im je ovih dana većina posla vezano za ubode osa i sličnih zivuljki...
Zanimljivo je da je zenica uz ose puna i strsljenova...nesto čudno se zdogadja
kamen spoticanja wrote:Kazu mi kolege iz hitne da im je ovih dana većina posla vezano za ubode osa i sličnih zivuljki...
Zanimljivo je da je zenica uz ose puna i strsljenova...nesto čudno se zdogadja
Cuo sam se s apar prijatelja, svi u autu zbog uboda!
Vjerovatno blaga zima i vruce ljeto.