OSD ili Goete za B1? I literatura...

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Sociolog

#1 OSD ili Goete za B1? I literatura...

Post by Sociolog »

Pozzdrav svim forumasima..Poceo sam temeljito daskupljam informacije gdje je Otprilike, na osnovu dosadasnjih iskustava lakse polagati za B1? I molim vas ako gdje ima kakve literature, skripti za pripremanje B1 na Osdu? Cuo sam masu prica, al generalni komentar je mozda Mozda lakse na osdu..

P.s.Izvinjavam se moderatorima ako ima slucna tema, nek potraje par dana Hvala
Nuken

#2 Re: OSD ili Goete za B1? I literatura...

Post by Nuken »

Sociolog wrote:Pozzdrav svim forumasima..Poceo sam temeljito daskupljam informacije gdje je Otprilike, na osnovu dosadasnjih iskustava lakse polagati za B1? I molim vas ako gdje ima kakve literature, skripti za pripremanje B1 na Osdu? Cuo sam masu prica, al generalni komentar je mozda Mozda lakse na osdu..

Oko literature ne mogu pomoci. Vidi na FB grupe vezane za odlazak IUSNJ i slično. Tu čak imaš i sve teme i mnoga pitanja koja su bila na ispitima i ponavljaju se. Razlika između B1 i B2 nije ogromna, ako si medicinar, B2 odmah polozi. I da,OSD. Goete je dosta teži svugdje. :thumbup:
Sociolog

#3 Re: OSD ili Goete za B1? I literatura...

Post by Sociolog »

Nuken wrote:
Sociolog wrote:Pozzdrav svim forumasima..Poceo sam temeljito daskupljam informacije gdje je Otprilike, na osnovu dosadasnjih iskustava lakse polagati za B1? I molim vas ako gdje ima kakve literature, skripti za pripremanje B1 na Osdu? Cuo sam masu prica, al generalni komentar je mozda Mozda lakse na osdu..

Oko literature ne mogu pomoci. Vidi na FB grupe vezane za odlazak IUSNJ i slično. Tu čak imaš i sve teme i mnoga pitanja koja su bila na ispitima i ponavljaju se. Razlika između B1 i B2 nije ogromna, ako si medicinar, B2 odmah polozi. I da,OSD. Goete je dosta teži svugdje. :thumbup:

Ee hvala bolje gore radit, za pocetak kao medicinski tehnicar, pa kasnije napredovati, nego ovdje 80%, prijavio se za komercijalistu za jednu,, caffu,, komercijalista, na 2 mjesta, preko 60 tak prijava, a i to me savjetuje bukvalno profesori i sa fakulteta, nazalost :(
Post Reply