Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#126 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by ladyblue18 »

Eto im avatar :oops: 8-) :mrgreen:

"Ja neću pobijediti. Devet od deset puta sam pogodila ko će osvojiti Oscara tako da već sada znam ko će odnijeti nagradu. Neću vam reći ko je to, ali sam sigurna da sam u pravu“, kazala je Bullock.
Kako mrzim ovakva izmotavanja :D
Loulou

#127 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Loulou »

komi wrote:HURT LOKER SVAKA ČAST ketrin 8) 8) 8) 8)
:thumbup:

Što se tiče nagrade za najbolju žensku ulogu, nije, po mom mišljenju, Bullockova niš' specijalno napravila u "The Blind Side". Ne znam koliko bi A-list glumica napravilo išta lošiji posao.
Daleko mi se više dojmila Gabourey Sidibe u "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire".

Po mom mišljenju je i Renner zaslužio kipića, ali nisam gledala "Crazy Heart" (nešto mi se i ne mili), pa ne mogu sudit' o tome kako je posao odradio Bridges.
ultima_palabra

#128 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by ultima_palabra »

pustopoljina wrote:kristoph waltz bogami dobi oskara,i zasluzio je...
ako jos das weiße Band pokupi oskara , bice to ludnica.
Da on nije dobio, mogli su komotno ugasiti akademiju :-D

#129 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by profil »

Znaci nije taj avatar nesto? :skoljka: :run:

Waltz :thumbup: Nesto najbolje sto sam vidio odavno. Nevjerovatno je kako se, pored fenomenalne glume, njegov lik (fizicki) uklopio u karakter koji je glumio. Svaku scenu sa njim imao sam osjecaj kao da sjedim za istim stolom, i sam strepim da me ne provali, a znam da hoce :D
pustopoljina

#130 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by pustopoljina »

ladyblue18 wrote:Eto im avatar :oops: 8-) :mrgreen:

"Ja neću pobijediti. Devet od deset puta sam pogodila ko će osvojiti Oscara tako da već sada znam ko će odnijeti nagradu. Neću vam reći ko je to, ali sam sigurna da sam u pravu“, kazala je Bullock.
Kako mrzim ovakva izmotavanja :D
zeMska u par dana dobi i malinu i oskara...sto ti je rec show bizz :)

ja znam da cu pogledati precious, bas zvuci nekako...za pogledati.
pustopoljina

#131 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by pustopoljina »

profil wrote:Znaci nije taj avatar nesto? :skoljka: :run:

Waltz :thumbup: Nesto najbolje sto sam vidio odavno. Nevjerovatno je kako se, pored fenomenalne glume, njegov lik (fizicki) uklopio u karakter koji je glumio. Svaku scenu sa njim imao sam osjecaj kao da sjedim za istim stolom, i sam strepim da me ne provali, a znam da hoce :D
ma lik je fakat odglumio predobro .brrrrr!

a avatar je super film-ko drugacije kaze- klevece i laze :D
alibaba_i_30_godina

#132 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by alibaba_i_30_godina »

Meni je drago sto George Clooney nije dobio Oscara. :lol: :lol:

Tako je arogantan i pun sebe, iskreno, bez ikakvog razloga. :roll: :roll:

Steve Martin i Alec Baldwin su uradili odlicno svoj dio posla, 'crkao' sam od smijeha. :lol:

Christopher Waltz je :thumbup:
The Hurt Locker nisam pogledao, al' morao je odnijeti toliko Oscara ... sta radi americki 'patriotizam' :roll: :roll: :-)
Avatar je ok, da se razumijemo, za mene nije revolucionaran i imao je dosta dosadnih scena ... ono kad lete je doduse odlicno uradjeno.

Sandra Bullock mi je ok, al' nisam siguran u to da je ona i zasluzila nagradu ... ni njen film nisam gledao, al' sudeci po onim insertima sto su prikazali nista posebno nije odglumila ... al' dobro i tu je prica pobijedila.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#133 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Truba »

hurt loker nema veze s patriotizmom :roll: :roll: :roll:
alibaba_i_30_godina

#134 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

komi wrote:hurt loker nema veze s patriotizmom :roll: :roll: :roll:
Ma nikako, samo o jadnim americkim vojnicima koji su se slucajno nasli negdje u sred rata ... nisam gledao film, al' sam vidio da je o tome rijec :-) :roll: :roll:

(a svi znamo koliko su amerikanic osjetljivi sto se tice te teme, i brige o 'nacionalnoj bezbjednosti' :roll: )
Loulou

#135 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Loulou »

NeyDan wrote:Ma nikako, samo o jadnim americkim vojnicima koji su se slucajno nasli negdje u sred rata ... nisam gledao film, al' sam vidio da je o tome rijec :-) :roll: :roll:

(a svi znamo koliko su amerikanic osjetljivi sto se tice te teme, i brige o 'nacionalnoj bezbjednosti' :roll: )
Pogledaj film.
alibaba_i_30_godina

#136 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Loulou wrote:
NeyDan wrote:Ma nikako, samo o jadnim americkim vojnicima koji su se slucajno nasli negdje u sred rata ... nisam gledao film, al' sam vidio da je o tome rijec :-) :roll: :roll:

Pogledaj film.
Upravo sam na imdb procitao radnju filma, i upravo je ono sto sam i mislio da jeste. Ne osporavam da film nije dobar, to u ovom trenutku i ne mogu jer nisam ni gledao a pogledat cu svakako, nego samo kazem da je morao on pobijediti ... ko me razumije sta hocu da kazem slozit ce se sa mnom ;-)
Jack Be Nimble

#137 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Jack Be Nimble »

NeyDan wrote:
komi wrote:hurt loker nema veze s patriotizmom :roll: :roll: :roll:
Ma nikako, samo o jadnim americkim vojnicima koji su se slucajno nasli negdje u sred rata ... nisam gledao film, al' sam vidio da je o tome rijec :-) :roll: :roll:

Gledajuci ovaj film nisam dobio dojam da je to cilj filma, patriotizam itd. Vise je onako ratni film. Cak sta vise ovaj film je dobio najvise kritike od strane vojnika i armije. Kada ga gledas, vidis i sam da film nije bas ralistican. Ipak meni je bolji od Avatar baz zbog cinjenice sto gledam prave u ljude u stvarnim okolnostima, a ne u nekom izmisljenom svijetu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#138 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by ladyblue18 »

pustopoljina wrote: zeMska u par dana dobi i malinu i oskara...sto ti je rec show bizz :)
Jel se ovo ikad prije desilo? :D
Truba

#139 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Truba »

NeyDan wrote:
Loulou wrote:

Pogledaj film.
Upravo sam na imdb procitao radnju filma, i upravo je ono sto sam i mislio da jeste. Ne osporavam da film nije dobar, to u ovom trenutku i ne mogu jer nisam ni gledao a pogledat cu svakako, nego samo kazem da je morao on pobijediti ... ko me razumije sta hocu da kazem slozit ce se sa mnom ;-)
ovo niđe nema :mrgreen: nisi gledao film a tipkaš samouvjereno :mrgreen: eh da
na imdb-u radnja je malo pojednostavljena i usmjerava na pogrešnu stranu :roll:
pustopoljina

#140 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by pustopoljina »

kako nema?
ima na temi scene u kaficima :D :P
alibaba_i_30_godina

#141 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

komi wrote:
Pa za mene je dovoljno onih 2-3 minute trailera da uvidim o kakvom filmu je rijec ... uostalom nije sad tema Hurt Locker vec Oscar, bolje da ja upozorim nego plava dama ... :D
ladyblue18 wrote:
pustopoljina wrote: zeMska u par dana dobi i malinu i oskara...sto ti je rec show bizz :)
Jel se ovo ikad prije desilo? :D
Ne bih znao reci ... uglavnom bilo mi je smijesno kada je Halle Berry dobila malinu ... prilikom dodjele u ruci je drzala Oscara a u drugu je primila malinu :lol: :D
I Sandra Bullock je bila interesantna ... svim prisutnim je podijelila DVD sa filmom zbog kojeg je i dobila malinu :lol:
johnnykola

#142 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by johnnykola »

uzevsi u obzir apokalipsu danas ili tanku crvenu liniju, naprimjer, za hurt se moze reci da je karanana.
fakat me se nije dojmio. mozda je to stoga sto sam ga gledao u .mkv formatu, a i titl me je zajebavo.
postivam napetost deminiranja, ali fakat nista posebno. opet, ne moze mu se poreci poruka o ratnom
odronucu koju donose svi veliki antiratni filmovi.
Miki123

#143 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Miki123 »

Ma dobro, ja ne znam kako je neko mogo očekivati da Avatar dobije Oscara ispred The Hurt Lockera :D
bio vani bilo dobro

#144 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by bio vani bilo dobro »

Gdje su sad oni s avatrove teme? :oops:

Drago bi je zbog Waltza,zasluzena nagrada !
alibaba_i_30_godina

#145 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

bio vani bilo dobro wrote: Drago bi je zbog Waltza,zasluzena nagrada !
Naravno. Zaboravili smo Mo'Nique i njenu odlicnu ulogu. :thumbup:
black

#146 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by black »

kako sam i ocekivao, hurt locker :thumbup: zasluzeno
avatar, jeste dobar film vizualizacija, efekti i to, za sto je i dobio oskara (i dosta mu)
a Waltz je zasluzio i dva oskara za onu ulogu..
taman sam sad zavrsio sa gledanjem i ovog argenitinskog oskarovca El Secreto de Sus Ojos (tajna njenih ociju), odlichan film :thumbup:
Loulou

#147 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Loulou »

komi wrote:
NeyDan wrote:Upravo sam na imdb procitao radnju filma, i upravo je ono sto sam i mislio da jeste. Ne osporavam da film nije dobar, to u ovom trenutku i ne mogu jer nisam ni gledao a pogledat cu svakako, nego samo kazem da je morao on pobijediti ... ko me razumije sta hocu da kazem slozit ce se sa mnom ;-)
Upravo. Da sam pročitala plot summary na imdb-u, The Hurt Lockera sigurno ne bih pogledala.
black

#148 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by black »

Loulou wrote: Upravo. Da sam pročitala plot summary na imdb-u, The Hurt Lockera sigurno ne bih pogledala.
pa ja sam ga stalno izbjegavo :mrgreen: vidim ga na polici u videoteci, i sve kontam onako gledajuci, ma reko opet neka pucachina u stilu 'pobij sve i vrati se sam' :mrgreen: i jednom kad nisam nashao nishta uzmem njega, i skontam kako se lahko covjek moze prevariti :mrgreen:
Truba

#149 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by Truba »

pa dobro
imdb je stranica ko wikipedija
pišu je filmski ljubitelji...
možda za poneki važniji film
prazne rubrike popune stručnjaci..

ja sam film gledaoi ne zbog rata nego zbog Ketrinke koja mi je draga nakon Near darka i Strange days
i bio je pun pogodak...

bolji opis radnje bi bio

Vojnik deminer kojemu je rat i deminiranje postalo ovisnost suočava se sa rastućim brojem pobunjenika koji ostavljaju sve komplikovanije smrtonosne zamke s bombama :cry:
vee-jay

#150 Re: Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by vee-jay »

film "the hurt locker" je film koji se bavi temama o kojima su se bavili i vijetnamski filmovi, pa i ostali. tema nije nova, radnja nije nova, niti su osobine glavnih licnosti koje sa sobom donose nove. ono sto je novo su bombe i njihova uloga u ratovima. film kao film je sasvim ok, ali to sto je dobio 6 oskara je samo dokaz da prosle godine nije napravljeno puno dobrih filmova.

mozemo komotno reci da oskar po kvalitetu ovaj put nije nista bolji od evropskih film-festivala.
Post Reply