Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

sulesavic

#1 Oscar (Academy Awards) 2008/2009

Post by sulesavic »

Objavljena su imena nominovanih neki dan, bla-bla, glavni, glavna, sporedni, sporedna, najbolji ovo, najbolji ono...

Dosad odgledao No Country for Old Men i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - iznimna nezanimljivost. Charlie Wilson's War - odustao nakon pola sata.
zemo_online

Post by zemo_online »

Da bi neki film bio kandidat i osvojio oskara,najvaznije je lobiranje,a ne kvaliteta filma.
Zbog toga me,manje-vise,dodjela oskara ne zanima,jer ne posmatra film kao umjetnicko djelo.
sulesavic

Post by sulesavic »

Ma, nemam namjeru biti filmskim kritièarem, nego mi je ¾elja provesti zanimljivu veèer s DVD-om, ko¹picama, kikirikijem, kolom, mo¾da i pivom - s sve to u kontekstu Oscara 2008.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

navijamo za kraljicu Elizabetu :)
sulesavic

Post by sulesavic »

komi wrote:navijamo za kraljicu Elizabetu :)
Je l' mi to preporuku neku daje¹? Btw, kakva je ono kraljica lani bila u konkurenciji?
Truba

Post by Truba »

valjda ova sadašnja

:D

meni je draga ona što je pobijedila špansku armadu :D
Faust

Post by Faust »

No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda. :D
Atonement je ok film, ali ništa posebno. Uz odličnu megascenu u jednom kadru s vojnicima koji čekaju da se iz Francuske vrate u Britaniju.
Last edited by Faust on 29/01/2008 15:54, edited 1 time in total.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

No Country for Old Men

odlican film.nadam se da ce osvojiti oskara,a javier bardem za najbolju sporednu ulogu
sulesavic

Post by sulesavic »

Lani je bilo ono preseravanje Tony Blair, Lady D, kraljicu libo racQ - premijer spa¹ava stvar!
Truba

Post by Truba »

oćel me ko zainteresirati za taj blood

jel to o nafti i tim sranjim :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Napomenite da u No Country for Old Men nema fargoovskih rezanja nogu i sliènih... Takoðer, upozorite potencijalne konzumente da u filmu nema muzike... Naglasite da film nema brzine, da se kraj neoèekivano pojavljuje, da Tommy Lee Jones nije puno vremena na ekranu...

Ne znam... Mogao sam ovih dva i ne¹to sata i korisnije iskoristiti...
RIZVA

Post by RIZVA »

kakve su reakcije na film "bice krvi"
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

sulesavic wrote:Napomenite da u No Country for Old Men nema fargoovskih rezanja nogu i sličnih... Također, upozorite potencijalne konzumente da u filmu nema muzike... Naglasite da film nema brzine, da se kraj neočekivano pojavljuje, da Tommy Lee Jones nije puno vremena na ekranu...

Ne znam... Mogao sam ovih dva i nešto sata i korisnije iskoristiti...
Coeni stvarno ne znaju napraviti film bez torbe novca ;)
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:navijamo za kraljicu Elizabetu :)
Cate Blanchette je zaista fantasticna :D meni jos fantasticnija u I'm not there, koji je dosta dobar :D a posebno interesantan ljubiteljima Bob Dylana :D jedino mi je segment s Richard Gere-om malo " ' nako" :D :lol:

Meni je Sweeney Todd odlican :D toplo preporucujem. Istina nije za one koje mjuzikli nerviraju :D

Across the Universe je takodje zanimljivo uradjen....dobra muzika i pravo simpatican film :D Juno takodje :D komedija/drama, glavne glumice cemo jos da se nagledamo sigurna sam :D jako je dobar :D i slatka ko secer (irfo tvoj je tip :D)
anais_nin

Post by anais_nin »

Faust wrote:No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda. :D
Atonement je ok film, ali ništa posebno. Uz odličnu megascenu u jednom kadru s vojnicima koji čekaju da se iz Francuske vrate u Britaniju.
Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadna :D
black

Post by black »

Gledah No Country for Old Men i Michael Clayton odlichni su oba, ali vishe mi se svidja Old Man.
Odlichna gluma Cate Blanchett u Elizabeth: The Golden Age (a film mi i nije nesto) i sporedna u I'm Not There, koji je odlichan.
Faust

Post by Faust »

anais_nin wrote:
Faust wrote:No Country for Old Man i There Will Be Blood odlični. Ne znam koji mi je bolji. I Hollywood je došao tobe, izgleda. :D
Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadna :D
Da, scena i jeste nebitna za filmsku radnju i loše je što se ne uklapa u film. Ali je dobro snimljena. :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Faust wrote:
anais_nin wrote:
Da, scena i jeste nebitna za filmsku radnju i loše je što se ne uklapa u film. Ali je dobro snimljena. :D
slazem se :D ko da gledam Atonement ce maznut hrpu Oskara :D tako je kad se poeni djele medju rajom :D subjektivnost je neminovna :D
Faust

Post by Faust »

anais_nin wrote:
Faust wrote:
anais_nin wrote: Meni je Atonement bio takvo razocarenje. Knjiga je prelijepa. Uvod filma je bio interesantan i zanimljiv, medjutim od sredine meni licno katastrofa. Bas ta fantasticna scena o kojoj svi pricaju mi je bila totalna neveza. Tehnicki jako teska za snimiti, s te strane postujem. Ali tempo te "megascene" (posebno kad se uzme njena funkcija u cijelokupnom djelu) je za mene bio totalno promasen. Znacenje i simbolika su bili vise nego ocigledni, sve jasno ko dan, ali meni - iako tehnicki zanimljiva, ta scena je bila ubitacno dosadna :D
slazem se :D ko da gledam Atonement ce maznut hrpu Oskara :D tako je kad se poeni djele medju rajom :D subjektivnost je neminovna :D
Pravi oskarovski film. Titanik 2008. :D
HAL9000

Post by HAL9000 »

Javier Bardem MORA dobiti oskara. Covjek je odglumio fenomenalno.
Faust

Post by Faust »

HAL9000 wrote:Javier Bardem MORA dobiti oskara. Covjek je odglumio fenomenalno.
i Day Lewis, fenomenalan je...
anais_nin

Post by anais_nin »

Samo da dodam da kanadski film Away from Her za koji je nominaciju dobila Julie Christie definitivno vrijedi pogledati :D

Zanima me da li je iko gledao Persepolis i kakvi su utisci?
Faust

Post by Faust »

anais_nin wrote:Samo da dodam da kanadski film Away from Her za koji je nominaciju dobila Julie Christie definitivno vrijedi pogledati :D

Gledao. Odličan film.
anais_nin

Post by anais_nin »

Faust wrote:
anais_nin wrote:Samo da dodam da kanadski film Away from Her za koji je nominaciju dobila Julie Christie definitivno vrijedi pogledati :D

Gledao. Odličan film.
znaci vrijedi posjete kinu :D super :D hvala...
Miki123

Post by Miki123 »

Moram potvrditi za Away from her. Divan film, i Julie Christie :thumbup:

Vidim neke negativne komentare na No country for old man, po meni jedan od najboljih filmova desetljeća. Bolji čak i od Farga. Recimo, scena u hotelu gdje desetak minuta niko ne progovori se gleda bez disanja :D , dijalozi izvrsni (bardem u granapu, bardem i harrelsson, bardem i Brolinova supruga)..
Post Reply