Orwelovo vrijeme...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

futurista

#1 Orwelovo vrijeme...

Post by futurista »

Doslo neko cudno vrijeme...'budale progovorile pametni, ucutal'i( Andric), Ovo danasnje vrijeme sjajno je opisao u svom 'futuristickom romanu' -1984.(Dz. Orwel.) Vrijeme relity shoya -veliki Brat - Farma. Vrijeme, u kome su idoli mladima dugonoge pjevaljke, ( kratke pameti) koje 'otvaraju usta', i pokazuju silikonske grudi, i guze ciji je IQ, ravan duzini poteptica na njihovim stiklicama. Ovo je vrijeme u kome seljaci napustise sela, i odose u grad zaboravljajuci i 'kucu i okucnicu, ocevinu, i djedovinu' sve zbog radi da cuju kako im ' cipela o asfalt udara'... taman da se u gradu zlopate , ne vracaju se, ne pada im na pamet.Doslo neko cudno vrijeme... u kome moji seljaci kupuju caj od Kamilice u prodavnicama a Kamilica... pune su je njive, preko ljeta 'place da je neko ubere'...ali nema ko na zalost...nema se kad, ko bi serije gled'o... Doslo neko cudno vrijeme u kome seljaci svoje njive vise ne ogradjuju, pa ako im udje tudja stoka ( kao povremeno moja) oni tada prijete ubistvom , prijete smrcu,( kao sto meni moj komsija prijeti smrcu!( rovile mu moje svinje u njivi) sasvim dovoljan razlog da nekoga ubijes zar ne.. ? I , ne pada im na pamet da svoja imanja ograde, kao sto su im preci njihovi ogradjivali, jer nisu zeljeli da se ' zamjere svojim kosmijama'...a ogradjivali su svoja imanja i zbog toga sto je bilo moguce da i njihova stoka zaluta kod komsije ( tada su seljaci masovno drzali stoku)a , danas... danas, se to sve bo'me 'pohasilo i pokondirilo'... Doslo neko cudno vrijeme....
ExNihilo

#2 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by ExNihilo »

Hajd lijepo sad priznaj da nikad u ruke nisi uzeo "1984" :-)
insomnia78

#3 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by insomnia78 »

ExNihilo wrote:Hajd lijepo sad priznaj da nikad u ruke nisi uzeo "1984" :-)
Kako nije, vidis kako je lijepo opisao, vrijeme rialiti šoa, isto ko Orwel
Oj hljebe i boze
:D :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
mefistofilis

#4 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by mefistofilis »

-ne toliko vezano za uvodni post-
neki dan gledam onu "smart" kucu i fakat je jezivo koliko se neke stvari obistinjuju
Mr Hyde

#5 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Mr Hyde »

Orwel u "Farmi" piše o Dodiku.
insomnia78

#6 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by insomnia78 »

Vidim sve poznavaoci :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
dezurni_ucenik

#7 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by dezurni_ucenik »

Uskoro cemo moci konzumirati samo 2 reda cokolade i zahvaljivati se Velikom Bratu na tom blagostanju. :-)
Šveđanin

#8 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Šveđanin »

Ja mislim da je sad vrijeme za argument da se nekad davno išlo besplatno na more.
Cherry-Cherry

#9 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Cherry-Cherry »

Još uvijek nemamo ekrane, preko kojih gledaju šta radimo u kućama. :mrgreen: Jedino, ako nas vide kroz ugašen tv. :mrgreen:
dezurni_ucenik

#10 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by dezurni_ucenik »

Cherry-Cherry wrote:Još uvijek nemamo ekrane, preko kojih gledaju šta radimo u kućama. :mrgreen: Jedino, ako nas vide kroz ugašen tv. :mrgreen:

David Icke se ne bi slozio sa tobom. :D
Havatar

#11 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Havatar »

Šveđanin wrote:Ja mislim da je sad vrijeme za argument da se nekad davno išlo besplatno na more.
Nije vidis da jos nije bilo ni ono da se nekad spavalo po parkovima koliko je bila dobra ekonomsk.. ovaj sigurnosna situacija :mrgreen:
Last edited by Havatar on 10/03/2014 23:41, edited 1 time in total.
Havatar

#12 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Havatar »

Inace dobro je ovo zakljucio da se sad seljaci ubijaju zbog njiva a da toga nikad nije bilo i da to nidje na svijetu nema..
Šveđanin

#13 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Šveđanin »

dezurni_ucenik wrote:
Cherry-Cherry wrote:Još uvijek nemamo ekrane, preko kojih gledaju šta radimo u kućama. :mrgreen: Jedino, ako nas vide kroz ugašen tv. :mrgreen:

David Icke se ne bi slozio sa tobom. :D
A Majkl Mura si zaboravio?

Image

Havatar wrote:
Šveđanin wrote:Ja mislim da je sad vrijeme za argument da se nekad davno išlo besplatno na more.
Nije vidis da jos nije bilo ni ono da se nekad spavalo u parkovima koliko je bila dobra ekonomsk.. ovaj sigurnosna situacija :mrgreen:
Ajoj da.

I normalno, životni delirijum je bio odlazak u Trst. :D Okej sa tim smo završili, jel sad vrijeme za argumente kako su išli u neke vukojebine po istoku evrope i sa svojim parama bili kraljevi tamo? :lol:
dezurni_ucenik

#14 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by dezurni_ucenik »

Moore nije toliko u teorijama zavjera kao Icke i Alex Jones.
Šveđanin

#15 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Šveđanin »

Licemjer je licemjer.
CoCoLoCo

#16 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by CoCoLoCo »

Ko boga vas molim, ne spominjite david ickea i alex jonesa kao relevantne teoreticare zavjera, ti cirkusanti nisu nista drugo vec glasnogovornici te elite i njihovi puppeti. A sto se tice te ideje da nas gledaju, pa to je vec odavno moguce, zna se vec duze vrjeme da proizvodjaci laptopa (sa sigurnoscu se zna da je HP jedan od njih) sa ugradjenom kamerom, imaju neku vrstu namjerno instaliranog backdoor-a u dizajnu, koji omogucava tim spijunskim organizacijama da pomocu nekog softwera se prikopcaju na webcam i gledaju kroz nju bez da komp registruje upotrebu iste, davno osmisljeno i ostvareno, nista cudno novo ni revolucionarno :D i btw, presisali smo orwela u bruku stvari, 1984ka je mila majka za danasnji svjet i drustvene devijacije i zvjerstva 8)
futurista

#17 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by futurista »

El nihilo... Insomnia ... Ako mislite kako ste vise od mene procitali i kako vise od mene znate . Bujrum organizujte kviz ovdje na forumu pa da vidimo ko vise zna i ko je vise procitao.
futurista

#18 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by futurista »

Ako me pobijedite u znanju vas dvojica ... Pristajem da javno obrezem svoju pravoslavnu cunu pred kamerama... Pa ja ctam od svoje osme godine ...
Edin H.

#19 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Edin H. »

futurista wrote:El nihilo... Insomnia ... Ako mislite kako ste vise od mene procitali i kako vise od mene znate . Bujrum organizujte kviz ovdje na forumu pa da vidimo ko vise zna i ko je vise procitao.
Slabo si ti to naucio :oops:
futurista

#20 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by futurista »

edine---sta ti o meni znas osim da sam srbin? i zbog toga tvrdis kako malo znam... ajde bujrum kviz organizujte pa da vidimo ko vise zna... kastriram muda sam sebi ako ne budem znao sam vise od vas trojice zajedno!
spreca

#21 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by spreca »

CoCoLoCo wrote:Ko boga vas molim, ne spominjite david ickea i alex jonesa kao relevantne teoreticare zavjera, ti cirkusanti nisu nista drugo vec glasnogovornici te elite i njihovi puppeti. A sto se tice te ideje da nas gledaju, pa to je vec odavno moguce, zna se vec duze vrjeme da proizvodjaci laptopa (sa sigurnoscu se zna da je HP jedan od njih) sa ugradjenom kamerom, imaju neku vrstu namjerno instaliranog backdoor-a u dizajnu, koji omogucava tim spijunskim organizacijama da pomocu nekog softwera se prikopcaju na webcam i gledaju kroz nju bez da komp registruje upotrebu iste, davno osmisljeno i ostvareno, nista cudno novo ni revolucionarno :D i btw, presisali smo orwela u bruku stvari, 1984ka je mila majka za danasnji svjet i drustvene devijacije i zvjerstva 8)
ja sam kod sebe skochom zalijepio kameru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
futurista

#22 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by futurista »

Cuj ti njih sprdaju se samnom... Ko vele ovaj seljak da cita pa uusta vas hebem insomnia i tebe ' nihilisto' da si pametan ne bi takav nick uzeo mogu vam dokazat da sam Orwelovu 1984 god citao ne jednom vec dva puta!
akcid

#23 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by akcid »

futurista wrote:Cuj ti njih sprdaju se samnom... Ko vele ovaj seljak da cita pa uusta vas hebem insomnia i tebe ' nihilisto' da si pametan ne bi takav nick uzeo mogu vam dokazat da sam Orwelovu 1984 god citao ne jednom vec dva puta!
Ćirilično izdanje, ili latinično?
Amomiman

#24 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by Amomiman »

futurista wrote:Cuj ti njih sprdaju se samnom... Ko vele ovaj seljak da cita pa uusta vas hebem insomnia i tebe ' nihilisto' da si pametan ne bi takav nick uzeo mogu vam dokazat da sam Orwelovu 1984 god citao ne jednom vec dva puta!
:lol: :lol: :lol: :lol:
fatamorgana

#25 Re: Orwelovo vrijeme...

Post by fatamorgana »

Nažalost, današnja stvarnost je često maštovitija od Orwella ....
Mislim da bi Orwell na mnogo stvari danas zinuo, :shock:
Post Reply