Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

quarterback

#26 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ps cd player ni za civu glavu ne ostavljaj sa plocicom, naocale takodje...

sada vozim auto koje ima ugradjen cd player, u autu svakako uglavnom nema nista osim onoga sto treba biti (prva pomoc i to), uz mjere opreza ako nesto imam u gepeku a koje sam ti naveo i parkiranjem na boljim mjestima evo 5 godina mi auto nije obijeno sto je pravo cudo
JimMorrison

#27 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by JimMorrison »

Da, bio sam u garaži Jadranka i to se čini jako sigurno mjesto za parkiranje. Rekli su mi sarajevski taksisti i ostali sarajevci koje sam upoznao da se često provaljuje u automobile.

Nego, zanima me da li se to događa noću ili i danju. Ja po noći ne idem baš puno okolo, nego bi većinom po danu išao. Hoće li mi i po danu provaliti na mjestu gdje ima dosta ljudi (Skenderija, Baščaršija, kraj tonja Avaz i sl.)?
quarterback

#28 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

prijatelju, provalice u bilo koje doba dana, dakle uopste nemoj razmisljati o takvim stvarima tipa auto, doba dana ovo ono jednostavno me poslusaj za tvoje dobro

recimo bascarsija je bas ozloglasena po obijanjima jer je tamo najvise turista

poslusaj me i to je to
JimMorrison

#29 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by JimMorrison »

quarterback wrote:prijatelju, provalice u bilo koje doba dana, dakle uopste nemoj razmisljati o takvim stvarima tipa auto, doba dana ovo ono jednostavno me poslusaj za tvoje dobro

recimo bascarsija je bas ozloglasena po obijanjima jer je tamo najvise turista

poslusaj me i to je to
Ah, sad sam vidio ovo: http://www.24sata.hr/news/snimio-ih-u-a ... icu-225559

Znači najbolje je da ostavim auto u garaži i onda da pješke prošetam ili da se vozim sa taxijem ako ima 2-3 km. Koje su garaže najsigurnije u Sarajevu, ima li osim Jadranke još takvih, tj. ima li na netu neki popis javnih garaža? Thanks.
quarterback

#30 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

apsolutno, parkiraj se i onda ili prohodaj ili taksijem, taksi je u sarajevu jeftin, 2-3 km voznje su 4-5 KM

meni se cini da su
jadranka
bbi
parking kod suda (bivsa zgrada vranice, odmah iza Mc Donaldsa)
centrotrans parking kod trznice

sigurnije od drugih, sve ove garaze su u 300m udaljenosti i nalaze se u samom centru

sto se tice drugih dijelova grada tu ne znam sta da ti preporucim jer su tamo klasicni parkinzi, ne bih savjetovao da se pouzdas u sigurno parkiranje u parkinzima trznih centara poput mercatora, tu su recimo cesta obijanja jer ljudi kupe nesto ostave u autu i vrate se nazad u mercetor za to vrijeme auto bude obijeno
*mima*

#31 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by *mima* »

JimMorrison wrote:
Superhik_ wrote: izvini ti, al ti koji subili 90-ih nelegalno naoružani su spasili bosnu i narod, a kako stvari stoje opet će.
Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.

A sto ce ti onda oruzje?
JimMorrison

#32 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by JimMorrison »

*mima* wrote:
JimMorrison wrote:
Superhik_ wrote: izvini ti, al ti koji subili 90-ih nelegalno naoružani su spasili bosnu i narod, a kako stvari stoje opet će.
Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.

A sto ce ti onda oruzje?
Pa ne treba mi oružje zbog političkih razloga, nego zbog poslovnih.
*mima*

#33 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by *mima* »

JimMorrison wrote:
Pa ne treba mi oružje zbog političkih razloga, nego zbog poslovnih.

aha........a za kog ces ti glasat?
coek

#34 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:23, edited 1 time in total.
sha_ba

#35 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by sha_ba »

A sto ce ti onda oruzje?[/quote]

MišOvi.... :run:
seneka

#36 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by seneka »

JimMorrison wrote: Pa ne treba mi oružje zbog političkih razloga, nego zbog poslovnih.
Ti ideš na sastanke sa pištoljem!? Neki utjerivač dugova!? Ili je to neki novi metod kod poslovanja u Krvackoj :), pištoljem na sastanak :)?
muzicar_iz_parka

#37 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bez pištolja ne idem ni u spavaću sobu, ko zna kakav šejtan može obuzeti moju hanumu, sigurno je sigurno.
:lol:
megrado

#38 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by megrado »

JimMorrison wrote:
Hemera wrote:ti ba ko da dolazis u neke dzungle bungala dungala
i sta ja znam

prvo misevi sad nozine sprejevi

sutra atomska centrala

:skoljka:
Nosim ja oruzje i ovdje u hrvatskoj ne brini. Zato ga mislim nositi i u bosni.

a majke ti gdje ga nosiš u HR, ne bih te voljela sresti...živim u HR, često sam u Bosni, a još nisam čula da neko mora s oružjem putovati radi osobne sigurnosti...ne diraj nikoga, neće ni tebe niko i gotovo.
megrado

#39 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by megrado »

Misliš li ti tim oružjem ubijati sarajevske miševe :D
megrado

#40 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by megrado »

JimMorrison wrote:
quarterback wrote: dakle u autu ne drzi nista vrijedno a ako i imas nesto sto iole vrijedi spremi u gepek ili kasetu, ipak kako rekoh velika je sansa da ce ti auto biti obijeno bar u sarajevu

ne zavaravaj se da imas alarm i sta ti ja znam, to nih nije briga, on razbije prozor, izvadi sta je vidio u autu i za 10 sekundi ide, alarm neka svira i dalje...
Meni su sarajevci preporučili da ispraznim pretinac ispred suvozača i da ga ostavim otvorenog da se vidi da nema ništa unutra, a stvari da stavim u prtljažnik. Što misliš o tome?

Također me zanima da li oni provaljuju u BMW-ove, Mercedese i ostale skupe aute ili će im i moj Fiat star 10 godina biti jednako zanimljiva meta?
Jime nisu to sarajevci već sarajlije, ajaja ja :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#41 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by Entropio »

Čime se baviš? :D
therrarrius

#42 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by therrarrius »

*mima* wrote:
JimMorrison wrote:

A sto ce ti onda oruzje?
Oce miseve i pacove da lovi :roll:
megrado

#43 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by megrado »

Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.[/quote]

A sto ce ti onda oruzje?[/quote]
Oce miseve i pacove da lovi :roll:[/quote]

:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sha_ba

#44 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by sha_ba »

Entropio wrote:Čime se baviš? :D
utjerivac miseva 8-)
megrado

#45 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by megrado »

Istrebljivač miševa 8)
relax11

#46 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by relax11 »

Kakva je situacija trenutno da li se smije imati plinski pistolj bez dozvole?
djevojka bez imena

#47 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by djevojka bez imena »

relax11 wrote:Kakva je situacija trenutno da li se smije imati plinski pistolj bez dozvole?
http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/obavjeste ... i-municije

Eto, moguća legalizacija.
Atego

#48 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini

Post by Atego »

relax11 wrote:Kakva je situacija trenutno da li se smije imati plinski pistolj bez dozvole?
zar je trebala dozvola ? kupiš normalno i samo prijaviš u mup da imaš.to je to
Post Reply