Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
-
quarterback
#26 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
ps cd player ni za civu glavu ne ostavljaj sa plocicom, naocale takodje...
sada vozim auto koje ima ugradjen cd player, u autu svakako uglavnom nema nista osim onoga sto treba biti (prva pomoc i to), uz mjere opreza ako nesto imam u gepeku a koje sam ti naveo i parkiranjem na boljim mjestima evo 5 godina mi auto nije obijeno sto je pravo cudo
sada vozim auto koje ima ugradjen cd player, u autu svakako uglavnom nema nista osim onoga sto treba biti (prva pomoc i to), uz mjere opreza ako nesto imam u gepeku a koje sam ti naveo i parkiranjem na boljim mjestima evo 5 godina mi auto nije obijeno sto je pravo cudo
-
JimMorrison
#27 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Da, bio sam u garaži Jadranka i to se čini jako sigurno mjesto za parkiranje. Rekli su mi sarajevski taksisti i ostali sarajevci koje sam upoznao da se često provaljuje u automobile.
Nego, zanima me da li se to događa noću ili i danju. Ja po noći ne idem baš puno okolo, nego bi većinom po danu išao. Hoće li mi i po danu provaliti na mjestu gdje ima dosta ljudi (Skenderija, Baščaršija, kraj tonja Avaz i sl.)?
Nego, zanima me da li se to događa noću ili i danju. Ja po noći ne idem baš puno okolo, nego bi većinom po danu išao. Hoće li mi i po danu provaliti na mjestu gdje ima dosta ljudi (Skenderija, Baščaršija, kraj tonja Avaz i sl.)?
-
quarterback
#28 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
prijatelju, provalice u bilo koje doba dana, dakle uopste nemoj razmisljati o takvim stvarima tipa auto, doba dana ovo ono jednostavno me poslusaj za tvoje dobro
recimo bascarsija je bas ozloglasena po obijanjima jer je tamo najvise turista
poslusaj me i to je to
poslusaj me i to je to
-
JimMorrison
#29 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Ah, sad sam vidio ovo: http://www.24sata.hr/news/snimio-ih-u-a ... icu-225559quarterback wrote:prijatelju, provalice u bilo koje doba dana, dakle uopste nemoj razmisljati o takvim stvarima tipa auto, doba dana ovo ono jednostavno me poslusaj za tvoje dobro
poslusaj me i to je to
Znači najbolje je da ostavim auto u garaži i onda da pješke prošetam ili da se vozim sa taxijem ako ima 2-3 km. Koje su garaže najsigurnije u Sarajevu, ima li osim Jadranke još takvih, tj. ima li na netu neki popis javnih garaža? Thanks.
-
quarterback
#30 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
apsolutno, parkiraj se i onda ili prohodaj ili taksijem, taksi je u sarajevu jeftin, 2-3 km voznje su 4-5 KM
meni se cini da su
jadranka
bbi
parking kod suda (bivsa zgrada vranice, odmah iza Mc Donaldsa)
centrotrans parking kod trznice
sigurnije od drugih, sve ove garaze su u 300m udaljenosti i nalaze se u samom centru
sto se tice drugih dijelova grada tu ne znam sta da ti preporucim jer su tamo klasicni parkinzi, ne bih savjetovao da se pouzdas u sigurno parkiranje u parkinzima trznih centara poput mercatora, tu su recimo cesta obijanja jer ljudi kupe nesto ostave u autu i vrate se nazad u mercetor za to vrijeme auto bude obijeno
meni se cini da su
jadranka
bbi
parking kod suda (bivsa zgrada vranice, odmah iza Mc Donaldsa)
centrotrans parking kod trznice
sigurnije od drugih, sve ove garaze su u 300m udaljenosti i nalaze se u samom centru
sto se tice drugih dijelova grada tu ne znam sta da ti preporucim jer su tamo klasicni parkinzi, ne bih savjetovao da se pouzdas u sigurno parkiranje u parkinzima trznih centara poput mercatora, tu su recimo cesta obijanja jer ljudi kupe nesto ostave u autu i vrate se nazad u mercetor za to vrijeme auto bude obijeno
-
*mima*
#31 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
JimMorrison wrote:Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.Superhik_ wrote: izvini ti, al ti koji subili 90-ih nelegalno naoružani su spasili bosnu i narod, a kako stvari stoje opet će.
A sto ce ti onda oruzje?
-
JimMorrison
#32 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Pa ne treba mi oružje zbog političkih razloga, nego zbog poslovnih.*mima* wrote:JimMorrison wrote:Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.Superhik_ wrote: izvini ti, al ti koji subili 90-ih nelegalno naoružani su spasili bosnu i narod, a kako stvari stoje opet će.
A sto ce ti onda oruzje?
-
*mima*
#33 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
JimMorrison wrote:
Pa ne treba mi oružje zbog političkih razloga, nego zbog poslovnih.
aha........a za kog ces ti glasat?
- coek
#34 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:23, edited 1 time in total.
-
sha_ba
#35 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
A sto ce ti onda oruzje?[/quote]
MišOvi....
MišOvi....
- seneka
#36 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Ti ideš na sastanke sa pištoljem!? Neki utjerivač dugova!? Ili je to neki novi metod kod poslovanja u KrvackojJimMorrison wrote: Pa ne treba mi oružje zbog političkih razloga, nego zbog poslovnih.
-
muzicar_iz_parka
#37 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Ja bez pištolja ne idem ni u spavaću sobu, ko zna kakav šejtan može obuzeti moju hanumu, sigurno je sigurno.

-
megrado
#38 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
JimMorrison wrote:Nosim ja oruzje i ovdje u hrvatskoj ne brini. Zato ga mislim nositi i u bosni.Hemera wrote:ti ba ko da dolazis u neke dzungle bungala dungala
i sta ja znam
prvo misevi sad nozine sprejevi
sutra atomska centrala
a majke ti gdje ga nosiš u HR, ne bih te voljela sresti...živim u HR, često sam u Bosni, a još nisam čula da neko mora s oružjem putovati radi osobne sigurnosti...ne diraj nikoga, neće ni tebe niko i gotovo.
-
megrado
#39 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Misliš li ti tim oružjem ubijati sarajevske miševe 
-
megrado
#40 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Jime nisu to sarajevci već sarajlije, ajaja jaJimMorrison wrote:Meni su sarajevci preporučili da ispraznim pretinac ispred suvozača i da ga ostavim otvorenog da se vidi da nema ništa unutra, a stvari da stavim u prtljažnik. Što misliš o tome?quarterback wrote: dakle u autu ne drzi nista vrijedno a ako i imas nesto sto iole vrijedi spremi u gepek ili kasetu, ipak kako rekoh velika je sansa da ce ti auto biti obijeno bar u sarajevu
ne zavaravaj se da imas alarm i sta ti ja znam, to nih nije briga, on razbije prozor, izvadi sta je vidio u autu i za 10 sekundi ide, alarm neka svira i dalje...
Također me zanima da li oni provaljuju u BMW-ove, Mercedese i ostale skupe aute ili će im i moj Fiat star 10 godina biti jednako zanimljiva meta?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#41 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Čime se baviš? 
- therrarrius
#42 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Oce miseve i pacove da lovi*mima* wrote:JimMorrison wrote:Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.Superhik_ wrote: izvini ti, al ti koji subili 90-ih nelegalno naoružani su spasili bosnu i narod, a kako stvari stoje opet će.
A sto ce ti onda oruzje?
-
megrado
#43 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Ne misliš valjda da će opet doći do rata? Ta vremena su prošla. Bosna je sad država sa više naroda gdje svi žive zajedno i međusobno surađuju na raznim poslovima. Govori se više sličnih jezika, 2 pisma i sluša se razne vrste muzike, a jede se spiza po receptima sa raznih strana, slično kao što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ja kad dođem u Bosnu, osjećam se kao da sam došao u Jugoslaviju.[/quote]
Oce miseve i pacove da lovi
[/quote]

Oce miseve i pacove da lovi
-
sha_ba
#44 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
utjerivac misevaEntropio wrote:Čime se baviš?
-
megrado
#45 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Istrebljivač miševa 
- relax11
#46 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
Kakva je situacija trenutno da li se smije imati plinski pistolj bez dozvole?
- djevojka bez imena
#47 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/obavjeste ... i-municijerelax11 wrote:Kakva je situacija trenutno da li se smije imati plinski pistolj bez dozvole?
Eto, moguća legalizacija.
- Atego
#48 Re: Oružje bez dozvole u Bosni i Hercegovini
zar je trebala dozvola ? kupiš normalno i samo prijaviš u mup da imaš.to je torelax11 wrote:Kakva je situacija trenutno da li se smije imati plinski pistolj bez dozvole?