Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post Reply
agim.

#76 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

@General War
Ovo sto pisu vase novine u vezi "Kumanova" , nema Makedonac ili Albanac iz Makedonije sto ne zna da iza ove sranje stoji :
https://www.blic.rs/vesti/svet/otkrice- ... vu/1ytr3yf
Nije uzalud pobjegao Gruevski.
General War

#77 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:Ovakih vozila treba da dolaze ovih dana na Kosovo :

Video : US Army MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) Egress Training

Od Izvora na albanskom jeziku da ne bude da sam izmislio nesto .
https://www.botasot.info/aktuale-lajme/ ... e-kosoves/
:D
Pa znas li ti albanski?
Gdje pise ovdje da ce amerikanci dati MRAP kosovarima? Citiraj na albanskom. Veseli je samo probao, ali nije potpisan nikakav ugovor...a nacionalna garda IOWE pomaze albancima, kao sto i nacionalna garda Ohaja pomaze Srbima ili nacionalna grada Marilaneda pomaze Bosni.
General War

#78 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:@General War
Ovo sto pisu vase novine u vezi "Kumanova" , nema Makedonac ili Albanac iz Makedonije sto ne zna da iza ove sranje stoji :
Znaci onih osam policajaca i deset albanaca sa kosova ubili makedonci, srusili pola kumanova, uhapsili u uniformama "kosovske zastitne cega li vec" desetak albanaca sa municijom i opremom...podvala?
Pa malo prije ti postavi promotivni video, da malo ranije nije bila umjesana obavjestajna makedonije...ili jeste :?
De ti malo agime razmisli, ima li logike (istine) sta pises, Gruevskog ganjaju radi neceg drugog.
agim.

#79 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

Ovaj stil komunikacije ne svidjamise G-dine Generale i pored toga sto pokusavam pokazivati postovanje prema vama :-x
Pise " spremi za Kosovo " , i nije poklon vec od IOWE je kupljeno .
agim.

#80 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

General War wrote:
Znaci onih osam policajaca i deset albanaca sa kosova ubili makedonci, srusili pola kumanova, uhapsili u uniformama "kosovske zastitne cega li vec" desetak albanaca sa municijom i opremom...podvala?
Pa malo prije ti postavi promotivni video, da malo ranije nije bila umjesana obavjestajna makedonije...ili jeste :?
De ti malo agime razmisli, ima li logike (istine) sta pises, Gruevskog ganjaju radi neceg drugog.
To cemo uskoro vidjeti .
Sasa Mijalkov je danas u zatvoru , telefonske razgovore izmedju ovih Albanaca i MUP-a Makedonije postoje i slusalismo ih svi kako su se dogovorili .
Ovo tvrde Makedonski Generali i strucnjaci , ne mi .
Pozz za sada .
General War

#81 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:Ovaj stil komunikacije ne svidjamise G-dine Generale i pored toga sto pokusavam pokazivati postovanje prema vama :-x
Pise " spremi za Kosovo " , i nije poklon vec od IOWE je kupljeno .
Izviljavam se, ako me ne razumijes ali me frustrira kada zelis nesto vidjeti cega za sada nema.
Od nacionalne garde se ne moze kupiti oruzje (kao npr da policija iz Tirane proda nesto policiji iz pristine), moze se dobiti...ne kazem da nece biti donacija, nemoj me pogresno razumiti, ali to ne ide tako, ponavljam ko zna koji put.
Ja licno imam simpatije prema albancima (kao i makedoncima), pa nemoj misliti da sam neprijateljski raspolozen, samo ne volim kada se plasiraju neistine ili poluinformacije, steti prvo albancima...tako je kako je.
General War

#82 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:
General War wrote:
To cemo uskoro vidjeti .
Sasa Mijalkov je danas u zatvoru , telefonske razgovore izmedju ovih Albanaca i MUP-a Makedonije postoje i slusalismo ih svi kako su se dogovorili .
Ovo tvrde Makedonski Generali i strucnjaci , ne mi .
Pozz za sada .
kiligonzales

#83 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by kiligonzales »

General War wrote: -AKo je UN pomagao ABiH sa dostavom oruzja (mada cudi me kako jer prijavljuje se i oruzje i oprema koja ulazi u zemlju) to je krsenje mandata UN.
-Sve sto imaju na sebi i sto nose je dostupno svima...uporedi sa Zandarmerijom Srbije, ne moras sa vojskom...nista narocito.
-Sutra moze se to promjeniti, lobiranje je stalna kategorija i podlozna je promjenama (pogledaj ko je sve bio lobista Vuicicu i konsultatske kuce)
-Ima i BiH podrsku zapada, ali je to kompleksnije pitanje...sjever kosova je jos pod kontrolom srba, policija upadne i ode ali ne ostaje.
-Kakav god da je otpor pruzila, OVK je bila protjerana na teritoriju albanije i osim upada nista nije mogla kontrolisati do potisivanja Kumanovkog sporazuma...onda su usetali, ali i odmah razoruzani i raspusteni.
-Problem stanja u albaniji nije problem kosovara a posebno srbije...svo oruzje koje je navodno opljackano nakon sloma Albanije sredinom devedesetih radi one namjestene afere piramida, je zavrsilo netom u makedoniji i kosovu.
-Turska ti je glavni donator zajedno sa njemackom kosovskim zastitnim snagama :D
-NATO i AMerika zele kosovo kao i BiH kao jedinstvene zemlje, nisu oni ovdje da podrzavaju niti albance ili bosnjake, to je stvar dogovora.
-Ne znam sto potenciras Albaniju koja nije u ratu sa srbijom, i turska je clanica NATO ali se sama kopneno brani.
-Isti ce problem imati i vojska kosova, mora zadovoljiti quotu drugih nacionalnosti...i kod njih se broji po ranijem popisu a ne po postojecem.
-CG koliko god se cinilo da je OK, ipak ima vise srba nego u BiH i stanje se moze dramaticno i brzo promjeniti...
-10000 opremljenih vojnika na malo jace od dva miliona ljudi i sa duplo manjom teritorijom sa nerazvijenom privredom, ne znam kako misle sa buđeti.
-Makedonci vise mrze albance nego srbi.
-Primjerice za neupucene, pojedine sarajevske brigade su svojevremeno objavljivale slike sa sarajevskog aerodruma i zalihama oruzja koji su stizale u UN kontenjerima tada Armiji BiH cime se krsio embargo na uvoz oruzja. To je jedan od primjera. Druge ne vrijedi spominjati iako ih ima gdje su jos pojedini kontigenti UN-a otvorenije krsili taj embargo kao npr. turski kontigent u Zenici. Sta mislis kako je u Sa uslo oruzje Turaka, Iranaca, Pakistanaca i nekih drugih zemalja?
-Jeste Zandarmeriju i SAJ sigurno oblace Zapadnjaci, a obuku im pruzaju obavjestajne sluzbe sa Zapada. I u zlatno doba Simatovica, Legije i ostale svite koja je predvodjena Stanisicem, njima su Rusi i Grci bili najpouzdaniji partneri. Jeste da se Zardamerija, tacnije C. Beretke kurcila Hamvijima svojevremeno, ali daleko od toga da su im Ameri bili ucitelji.
-Lobiranje nema mnogo veze sa geostrateskim interesima. Amerikanci nisu na Balkanu zato sto tu ne zele biti i sto neko lobira da oni budu tu.
Sjever Kosova ni izbliza sebe ne moze nazvati nekom Republikom Srpskom, tako da je suvisno spominjati kontrolu Srba na tome prostoru, posto Kosovu ne odgovara, kao ni Srbiji rast tenzija na Kosovu, samovolja Albanaca se ne namece Srbima. One koji su poput ubijenog Ivanovica pokusali integrirati same Srbe Kosovu i smiriti tenzije dobili su etiketu izdajnika i bili likvidirani, da bi sutra neki Vucicevi debili poput Đurića mogli praviti cirkuse i dizati tenzije za rad ubijanja politickih simpatija i poena ne kod kosovskih Srba, vec kod Srbijanaca.
-OVK nije protjerana sa cijelog Kosova. To je besmislica i laž. Čitav pojas mjesta uz albansku granicu odolijevao je tokom rata. Sve do tog spomenutog sporazuma.
- Garant to oruzje nakon sloma Albanije je zavrsilo tu, mozda po navodima Beograda.
- De source ozbiljniji za taj navod ko je glavni donor KSF.
- Albaniju spominjem zato sto je Srbija slala za vrijeme rata u BiH sto svoje dobrovoljce, pojedine vojne i policijske formacije. Na cijoj je platnoj listi bio Ratko Mladic i gdje se krio kao general VRS? Znamo da on nije jedini takav. Necemo govoriti o prljavoj strani rata u BiH i trgovini oruzja izmedju Armije BiH i srbijanske drzavne bezbjednosti i C.Beretkama koji su bili na mnostvo mjesta u BiH sto ratujuci sto obavljajuci taj prljavi dio posla za SDB.
- Da se i broji po tome postotku jasno je ko je najbrojniji narod na Kosovu na svakog 8 ili 9 Albanca dodje 1 Srbin.
- CG je u NATO-u, prije ce se stanje u Srbiji promjeniti i vlast nego sto ce se u CG desiti sunovrat Milovih dostignuca. Vucic vec sada mora lagati o protestima protiv njega u Beogradu. To je svega par hiljada ljudi koji protestvuju.
- Ne sporim da Srbija ima jacu vojsku, budzet, ozbiljniju drzavu, ali ne ocekuj od Kosova da ce svoju bezbjednost svesti samo na 10 hiljada profesionalaca i par hamvija. Pustimo i Kosovu malo vremenu pa onda sudimo.
- Makedonci na njihovu zalost imaju Dzaferija da se bore sa njim. :D

Vidi ti Generale ko da simpatises srpsku politiku i njene rezultate, za mene iskreno Srbija je jedino svojom politikom profitirala u BiH, na Kosovu je izgubila.
agim.

#84 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

General War wrote:
Primjer od makedonskog Generala koji je i bio u ratu 2011 u MK aktivan i koji je isti ranjen upravo tada od OVN , evo sto je rekao 1 mjesec prije nego sto se desilo u Kumanovo , znaci mjesec dana prije :

Imas datum kad je ovo rekao takodje imas datum kad je pocelo u "divlje naselje" = 10 мај 2015 !
KAKO JE ZNAO ?
Premijer Makedonije obecavao međunarodnu istragu . Nije uzalud .
vivaldi

#85 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by vivaldi »

kiligonzales wrote:
vivaldi wrote:
kiligonzales wrote:Jeste pa albanski narod ima dvije drzave, dok Bosnjaci imaju pola svoje, a Srbiji se oteo komad zemlje. Cudna neka mjera za neciju politiku.
sve to sto su dobili nije rezultat albanske politike vec sto je amerima bio pun kurac slobine politike. otkako je slobo crko, svi uspjesi albanske politike su nestali bez traga. vec 10 godina samo trose kredit i naklonost zapada
Pa sto onda BiH nije iz jednog dijela vec je iz dva, ako smo mi vodili bolju politiku i vodimo je danas?

Bojim se da je dijelom kompaktnost Kosova bila uslovljena i brojem Albanaca na Kosovu jer ih je tamo bilo skoro pa 90%. Ne samo americkom voljom. Bojim se da su nasi politicari u BiH za razliku od Kosovara od pocetka pokazali svoju neodlucnost kome da lizu dupe i koji velikih sila interese pored svojih da prigrle u BiH. Necu govoriti o promjenama furki tokom rata i koga smo mi sebi za strateske partnere uzeli, rat docekas kao multi kulti vojska, a kraj rata kao vojska sa karakterom kakve bliskoistocne vojske.

Slobo je umro 2006, Kosovo dvije godine kasnije proglasilo nezavisnost. Ove godine proslavili deceniju.

Kosovari imaju cime biti zadovoljni u ratu koji je trajao koliko je trajao, broj poginulih na obje strane u tome ratu je bio manji nego ukupan broj zrtava u nasem glavnom gradu Sarajevu.

Trose kredit, a Srbiju su doveli pred rub da ih priznaju bez opaljenog metka, pa Vucko moze samo da demonstrativno seli vojsku po Srbiji tamo vamo, kako bi mazao sopstvenom narodu oci kako je Srbija spremna odgovoriti na poteze Kosova, pa onda zavapiti u intervju kako im ne moze nista jer Ameri stoje iza njih.
mozda u proslom postu nije bio najjasniji pa si zato ovo napisao.

kada sam napisao da je amerima u jednom trenutku bio pun kurac slobe i njegovih lazi i neispunjavanja dogovora, nisam tu mislio samo na kosovo vec na slobine lazi i nderzanje rijeci u cijelom regionu -od hrvatske, preko bih do kosova. on je jednostavno ispucao sve licne greske i u jednom trenutku su ga prekrizili zanavijek. pukom slucajnoscu to se desilo za vrijeme aktuelnosti kosova i zato je kosovo profitiralo drzavu (hag je optuznicu protiv slobe podigao prvo za kosovo pa tek onda za bih :-) ) . ko sto imas kolateralnu stetu, tako su kosovari postali kolateralna korist - to sto neki sada to pripisiju albanskom lobiju ili tome sto su americki miljenici je glupost. oism kosova je i milo profitirao jer nisam siguran da je postojala osoba u evropi koja je bila pod vecom (mislim na cifru) istragom od njega. italija ga je teretila, ali je pod pritiskom amerike to sve obustavjeno.

kosovo je dobilo drzavu jer slobo nije znao voditi svoju drzavu. iz toga su se mogu izvuci dvije pouke - kako treba voditi drzavu i kako ne treba. sve ono sto se desava zadnjih 10 godina od proglasenja nezavisnosti pokazuje da su u pristini izvukli ovu drugu. trose kredit i naklonost i tonu sve dublje, posljednji u nizu glupih i pritom poptuno bespotrebnih poteza su ramuseve prijetnje mogerinijevoj i evropi
Maraschino

#86 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by Maraschino »

Oruzane snage Kosova su teg na tasu kontra velikosrpskom drakuli.
nikad_vise

#87 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by nikad_vise »

Pozdravljam formiranje oruzanih snaga Kosova.
Puno srece Albanskom narodu :thumbup:
agim.

#88 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

nikad_vise wrote:Pozdravljam formiranje oruzanih snaga Kosova.
Puno srece Albanskom narodu :thumbup:
Hvala .
Hvala i za podrsku od proslih postova na drugoj temi :thumbup:
agim.

#89 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

@vivaldi
Procitao sam ja tvoje postove na drugoj temi , ono "kosovski politicari krivi sto ostalo tako dugo problem KS" , i ja se slazem tvojim komentarem potpuno . Ova politicka garnitura na Kosovo treba da ode .

Sta se tice ovog zadnjeg komentara na oba teme koji si komentarisao . kako ameri imali pun k*** od slobine politike , ne bi bas rekao da zbog toga su bombardirali Srbiju !
Albanski LOBI u USA je zaista jak :
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić preneo je nedavno srpskoj javnosti da je bio ne malo "zatečen" na sastanku sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Mekmasterom, u Vašingtonu, kada mu je čovek koji je sedeo pored američkog zvaničnika pričao, predstavio se i rekao da je - sa Kosova.
https://www.kurir.rs/vesti/politika/295 ... st-amerike
512MB

#90 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by 512MB »

Sve najbolje narodu Kosova :thumbup:
vivaldi

#91 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by vivaldi »

agim. wrote:@vivaldiProcitao sam ja tvoje postove na drugoj temi , ono "kosovski politicari krivi sto ostalo tako dugo problem KS" , i ja se slazem tvojim komentarem potpuno . Ova politicka garnitura na Kosovo treba da ode .Sta se tice ovog zadnjeg komentara na oba teme koji si komentarisao . kako ameri imali pun k*** od slobine politike , ne bi bas rekao da zbog toga su bombardirali Srbiju !Albanski LOBI u USA je zaista jak :Šef srpske diplomatije Ivica Dačić preneo je nedavno srpskoj javnosti da je bio ne malo "zatečen" na sastanku sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Mekmasterom, u Vašingtonu, kada mu je čovek koji je sedeo pored američkog zvaničnika pričao, predstavio se i rekao da je - sa Kosova.https://www.kurir.rs/vesti/politika/295 ... st-amerike
sve sto sam napisao nije moja slobodna procjena vec invetura proteklih 10 godina u kojima je kosovo pokusalo par puta da udje u unesco i nijednom nisu uspjeli, par puta su pokusali u interpol i nisu uspjeli, vec godinama pokusavaja do ukidanja viza i ni to ne ide - to su vijesti.

ovo sto je dacic rekao nije vijest vec zanimljivost. svaka zemlja na svijetu ima lobije u americi. administracija svakog predsjednika je puna stranaca. tramp je porikelom nijemac, zena mu je slovenka da ne idemo dalje, ali to nista ne znaci.
LBVIEW

#92 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by LBVIEW »

General War wrote:
zavrzlama wrote: Mislis Jasenovac..za to se obrati covicu..ne moze
BIH i bosnjaci ispastat za zlocine drugih..
A sto covicu? BiH je koliko se sjecam bila dio NDH...ne velike srbije, i nije tad koliko sam ucio bilo bosnjaka, drugacije je to bilo nesto uredjeno.
A ja sam vidis cuo kako je i Ante Pavelic, ustvari, bio musliman, iso cojek u mejtef.
Tipicno srpski, Bosnjacima se pakuje i sto jeste i sto nije, dok se ujkanima po obicaju ne sme pisnuti.
LBVIEW

#93 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by LBVIEW »

¤ jelena ¤ wrote:Uh, kako bi ih Bosanci i Hercegovci mrzili...samo da ih u Bosni ima onoliko koliko ih je u Makedoniji...
Pa dobro, neki ih u BiH mrze, a znamo i koji. :D
nepoznati988

#94 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by nepoznati988 »

512MB wrote:Sve najbolje narodu Kosova :thumbup:
Pridruzujem se cestitkama uz zelje da im vojska bude jaka i moderna.
SmokingMan

#95 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by SmokingMan »

Treba im još čestitati što su nam pukli onih 100%.Toliko o "braći". :thumbup:

Kada ćemo mi početi više cijeniti sami sebe.
512MB

#96 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by 512MB »

SmokingMan wrote:Treba im još čestitati što su nam pukli onih 100%.Toliko o "braći". :thumbup:

I nek su nam pukli, dok se oni lavivski bore protiv genocidasa mi ko pickice cucimo i moljakamo incka dan nam pomogne. Il pomazemo SNSD i HDZ da se drze na vlasti..
DenchiNL

#97 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by DenchiNL »

meni je smješno koliko su ovi Srbi glupa nacija, ovo je korak Kosova prema članstvu u NATO, ne da se nose oni individualno sa Srbijom vojno :D :-D

okruženi sa svih strana NATOm :bih: :thumbup:
pirpa

#98 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by pirpa »

SmokingMan wrote:Treba im još čestitati što su nam pukli onih 100%.Toliko o "braći". :thumbup:

Image

:roll:
SmokingMan

#99 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by SmokingMan »

Bošnje su na putu da za 20 godina prestignu i srbe ultradesničare po prirodi nacionalizma.

Imamo i suviše internih problema,i previše smo kao narod letargični da u BIH bilo šta promjenimo,a narod bi trebao biti glavni stup promjena a nikako političari.Ako nekada i posmilite kriviti političare za ovako bijedno stanje u BIH,prvo krenite od sebe.
General War

#100 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

kiligonzales wrote:
General War wrote: -AKo je UN pomagao ABiH sa dostavom oruzja (mada cudi me kako jer prijavljuje se i oruzje i oprema koja ulazi u zemlju) to je krsenje mandata UN.
-Sve sto imaju na sebi i sto nose je dostupno svima...uporedi sa Zandarmerijom Srbije, ne moras sa vojskom...nista narocito.
-Sutra moze se to promjeniti, lobiranje je stalna kategorija i podlozna je promjenama (pogledaj ko je sve bio lobista Vuicicu i konsultatske kuce)
-Ima i BiH podrsku zapada, ali je to kompleksnije pitanje...sjever kosova je jos pod kontrolom srba, policija upadne i ode ali ne ostaje.
-Kakav god da je otpor pruzila, OVK je bila protjerana na teritoriju albanije i osim upada nista nije mogla kontrolisati do potisivanja Kumanovkog sporazuma...onda su usetali, ali i odmah razoruzani i raspusteni.
-Problem stanja u albaniji nije problem kosovara a posebno srbije...svo oruzje koje je navodno opljackano nakon sloma Albanije sredinom devedesetih radi one namjestene afere piramida, je zavrsilo netom u makedoniji i kosovu.
-Turska ti je glavni donator zajedno sa njemackom kosovskim zastitnim snagama :D
-NATO i AMerika zele kosovo kao i BiH kao jedinstvene zemlje, nisu oni ovdje da podrzavaju niti albance ili bosnjake, to je stvar dogovora.
-Ne znam sto potenciras Albaniju koja nije u ratu sa srbijom, i turska je clanica NATO ali se sama kopneno brani.
-Isti ce problem imati i vojska kosova, mora zadovoljiti quotu drugih nacionalnosti...i kod njih se broji po ranijem popisu a ne po postojecem.
-CG koliko god se cinilo da je OK, ipak ima vise srba nego u BiH i stanje se moze dramaticno i brzo promjeniti...
-10000 opremljenih vojnika na malo jace od dva miliona ljudi i sa duplo manjom teritorijom sa nerazvijenom privredom, ne znam kako misle sa buđeti.
-Makedonci vise mrze albance nego srbi.
-Primjerice za neupucene, pojedine sarajevske brigade su svojevremeno objavljivale slike sa sarajevskog aerodruma i zalihama oruzja koji su stizale u UN kontenjerima tada Armiji BiH cime se krsio embargo na uvoz oruzja. To je jedan od primjera. Druge ne vrijedi spominjati iako ih ima gdje su jos pojedini kontigenti UN-a otvorenije krsili taj embargo kao npr. turski kontigent u Zenici. Sta mislis kako je u Sa uslo oruzje Turaka, Iranaca, Pakistanaca i nekih drugih zemalja?
-Jeste Zandarmeriju i SAJ sigurno oblace Zapadnjaci, a obuku im pruzaju obavjestajne sluzbe sa Zapada. I u zlatno doba Simatovica, Legije i ostale svite koja je predvodjena Stanisicem, njima su Rusi i Grci bili najpouzdaniji partneri. Jeste da se Zardamerija, tacnije C. Beretke kurcila Hamvijima svojevremeno, ali daleko od toga da su im Ameri bili ucitelji.
-Lobiranje nema mnogo veze sa geostrateskim interesima. Amerikanci nisu na Balkanu zato sto tu ne zele biti i sto neko lobira da oni budu tu.
Sjever Kosova ni izbliza sebe ne moze nazvati nekom Republikom Srpskom, tako da je suvisno spominjati kontrolu Srba na tome prostoru, posto Kosovu ne odgovara, kao ni Srbiji rast tenzija na Kosovu, samovolja Albanaca se ne namece Srbima. One koji su poput ubijenog Ivanovica pokusali integrirati same Srbe Kosovu i smiriti tenzije dobili su etiketu izdajnika i bili likvidirani, da bi sutra neki Vucicevi debili poput Đurića mogli praviti cirkuse i dizati tenzije za rad ubijanja politickih simpatija i poena ne kod kosovskih Srba, vec kod Srbijanaca.
-OVK nije protjerana sa cijelog Kosova. To je besmislica i laž. Čitav pojas mjesta uz albansku granicu odolijevao je tokom rata. Sve do tog spomenutog sporazuma.
- Garant to oruzje nakon sloma Albanije je zavrsilo tu, mozda po navodima Beograda.
- De source ozbiljniji za taj navod ko je glavni donor KSF.
- Albaniju spominjem zato sto je Srbija slala za vrijeme rata u BiH sto svoje dobrovoljce, pojedine vojne i policijske formacije. Na cijoj je platnoj listi bio Ratko Mladic i gdje se krio kao general VRS? Znamo da on nije jedini takav. Necemo govoriti o prljavoj strani rata u BiH i trgovini oruzja izmedju Armije BiH i srbijanske drzavne bezbjednosti i C.Beretkama koji su bili na mnostvo mjesta u BiH sto ratujuci sto obavljajuci taj prljavi dio posla za SDB.
- Da se i broji po tome postotku jasno je ko je najbrojniji narod na Kosovu na svakog 8 ili 9 Albanca dodje 1 Srbin.
- CG je u NATO-u, prije ce se stanje u Srbiji promjeniti i vlast nego sto ce se u CG desiti sunovrat Milovih dostignuca. Vucic vec sada mora lagati o protestima protiv njega u Beogradu. To je svega par hiljada ljudi koji protestvuju.
- Ne sporim da Srbija ima jacu vojsku, budzet, ozbiljniju drzavu, ali ne ocekuj od Kosova da ce svoju bezbjednost svesti samo na 10 hiljada profesionalaca i par hamvija. Pustimo i Kosovu malo vremenu pa onda sudimo.
- Makedonci na njihovu zalost imaju Dzaferija da se bore sa njim. :D

Vidi ti Generale ko da simpatises srpsku politiku i njene rezultate, za mene iskreno Srbija je jedino svojom politikom profitirala u BiH, na Kosovu je izgubila.
:lol:
De ne provaljuj se :-)
Vidim i ti lupaces sve sto ti padne na pamet samo da bi nesto ubo...nego haj ti po internetu malo vise se informisi pa dodji ovdje pa me demantuj, nemoras citati nista strucnije...jer mi se ne da ne sve gluposti odgovarati...a navikao sam ja da sve sto nije niz dlaku da je odmah i sipatija prema srpskoj politici... :roll:
Ako nista, oni barem imaju politku...ko qurac politiku ali politku...
Post Reply