zasto mislis da bi pristina tako brzo pala? koliko dugo i sa čime sve su na bosnu nasrtali pa nisu okupirali sarajevo. a porediti bosnu u okruženju (+dva zločinačka poduhvata) i kosovo sa kvalitetnim putevima opskrbe je niđe veze. jedino ako se kosovari predaju ali to mi nekako ne liči na njih, bratsvo i jedinsvo i slične fore ne pale kod njih.karanana wrote:ako bi kosovo bilo proglaseno otvorenom igrom za srbiju i ako bi se amerika i nato stvarno povukli otamo bez ikakvih obaveza odbrane kosova, sto je po meni 0,000000001% sanse, jer kosovo nije sirija, srpska vojska bi za 5-7 dana okupirala pristinu. medjutim, eto cak i da se to desi, ni 99. nisu mogli kontolisati kosovo protiv gerile uck, kako bi onda sada stavila pod kontrolu zemlju od 2 miliona poprilicno nacionalno nabojenih kosovara, a albanija bi vjerovatno otvoreno usla u rat. kakav bi to haos bio, to bi planulo i u bosni.
Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
-
nepoznati988
#126 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
-
Hadzi Lojo
#127 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
E ovih nasih analiticara sve strucnjak do strucnjaka!
Pa sta vi mislite da Albanci imaju pracke pa da im Srbi udju tako u drzavu? Pa nisu to naivni Bosnjaci, da gledaju da im se u predsjednistvu vijori zastava pod kojom je izvrsen genocid nad njima.
I niko bas niko da prozove Bakira za dobro glumu sto je naucio od babe glumeci naivka i nesposbnjakovica a sve pod plastom saburanja i merhameta a za korist udbe ili ti Smrdije.
Pa sta vi mislite da Albanci imaju pracke pa da im Srbi udju tako u drzavu? Pa nisu to naivni Bosnjaci, da gledaju da im se u predsjednistvu vijori zastava pod kojom je izvrsen genocid nad njima.
I niko bas niko da prozove Bakira za dobro glumu sto je naucio od babe glumeci naivka i nesposbnjakovica a sve pod plastom saburanja i merhameta a za korist udbe ili ti Smrdije.
-
kiligonzales
#128 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Albanci imaju jak lobi u Americi predvodjen jednim od bivsih kongresmena koji je pokrenuo americko-albansku gradjansku ligu. Pored toga tu je par albanskim milijardera poput Pacolija cija su politicka poznanstva izuzetno jaka i imaju tezinu. Ipak ne smatram da je taj lobi, pa i Pacoli sam presudan za americku podrsku Albancima, vec da je Americi ovaj dio Balkana veoma bitan strateski i naravno da svako ne zeli biti ruski igrac u ovome regionu ima predispozicije da postane americkim partnerom za potiskivanje iste s Balkana. Albanci to znaju i Albanci se sami stavljaju u sluzbu te politike. Zbog toga ih i Amerikanci nazivaju najvaznijim saveznikom u ovome regionu. Ono sto Albanci posebice rade, oni Ameriku stavljaju na prvo mjesto svojih saveznika zbog cega i jesu nagradjeni, otuda i opaske Mogerinijevoj, glupo jeste nazalost, ali Kosovo tesko da bi opstalo zbog neodlucne europske politike, iskljucivo opstaje zbog americke volje da to bude tako. Na kraju ako Amerikanci krenu sa destabilizacijom Europe to ce biti preko Balkana. Vec sada to rade talasi migranata koji upravo preko Balkana traze svoj put do Europe.vivaldi wrote: mozda u proslom postu nije bio najjasniji pa si zato ovo napisao.
kada sam napisao da je amerima u jednom trenutku bio pun kurac slobe i njegovih lazi i neispunjavanja dogovora, nisam tu mislio samo na kosovo vec na slobine lazi i nderzanje rijeci u cijelom regionu -od hrvatske, preko bih do kosova. on je jednostavno ispucao sve licne greske i u jednom trenutku su ga prekrizili zanavijek. pukom slucajnoscu to se desilo za vrijeme aktuelnosti kosova i zato je kosovo profitiralo drzavu (hag je optuznicu protiv slobe podigao prvo za kosovo pa tek onda za bih) . ko sto imas kolateralnu stetu, tako su kosovari postali kolateralna korist - to sto neki sada to pripisiju albanskom lobiju ili tome sto su americki miljenici je glupost. oism kosova je i milo profitirao jer nisam siguran da je postojala osoba u evropi koja je bila pod vecom (mislim na cifru) istragom od njega. italija ga je teretila, ali je pod pritiskom amerike to sve obustavjeno.
kosovo je dobilo drzavu jer slobo nije znao voditi svoju drzavu. iz toga su se mogu izvuci dvije pouke - kako treba voditi drzavu i kako ne treba. sve ono sto se desava zadnjih 10 godina od proglasenja nezavisnosti pokazuje da su u pristini izvukli ovu drugu. trose kredit i naklonost i tonu sve dublje, posljednji u nizu glupih i pritom poptuno bespotrebnih poteza su ramuseve prijetnje mogerinijevoj i evropi
Srbija vodi pogresnu politiku, pokusava se prodati kao neodredjena, dok i dalje najvaznijeg saveznika sebi smatra Rusijom i plaha ceh radi toga, kao i radi lose politike u proslosti.
- Matzan
#129 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Bez obzira na te sve moguće globalne potrese, sa Amerikom i bez Amerike, Kosovo se mora do zuba naoružati.
Drugog normalnog izlaza sa Srbijom nemaju.
-
kiligonzales
#130 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Pa nebi se to tako lako moglo desiti bez obzira na snagu srbijanske vojske. Srbija iako jeste vojno jaca od Kosova nedvojbeno vise puta zbog toga sto imaju vecu populaciju, veci vojni budzet, bolju vojsku, opremljeniji su i tako dalje, to nebi bilo lako kao 1999. godine. Drugo Srbija je ukinula vojni rok i profesionalizovala vojsku, prosjecna startost jednog vojnika Srbije je veca nego prije, uopste balkanske vojske su pred tehnickim raspadom zbog starosti opreme i nemogucnosti da istu odrzavaju i istu da prilagode modernom nacinu ratovanja, da ne govorimo o aspektima gdje ko i kako na koji nacin prednjaci nad drugim vojskama u regionu. Srbija iako jeste jaka, sigurno nebi imala jednake predispozicije danas da vodi ratove kao nekada 90-tih.karanana wrote:ako bi kosovo bilo proglaseno otvorenom igrom za srbiju i ako bi se amerika i nato stvarno povukli otamo bez ikakvih obaveza odbrane kosova, sto je po meni 0,000000001% sanse, jer kosovo nije sirija, srpska vojska bi za 5-7 dana okupirala pristinu. medjutim, eto cak i da se to desi, ni 99. nisu mogli kontolisati kosovo protiv gerile uck, kako bi onda sada stavila pod kontrolu zemlju od 2 miliona poprilicno nacionalno nabojenih kosovara, a albanija bi vjerovatno otvoreno usla u rat. kakav bi to haos bio, to bi planulo i u bosni.
-
kiligonzales
#131 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
To se ocekuje svakako.Matzan wrote:Bez obzira na te sve moguće globalne potrese, sa Amerikom i bez Amerike, Kosovo se mora do zuba naoružati.
- General War
#132 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
A sta imaju albanci na kosovu od naoruzanja?Hadzi Lojo wrote:E ovih nasih analiticara sve strucnjak do strucnjaka!
- General War
#133 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Mozda, ali valja opet nagovoriti mnoge zemlje da je prime u punopravno clanstvo MZ, ne radi albanaca vec sto valja objasnjavati drzavama koje imaju slicne probleme...i to bez rusije i kine.Matzan wrote:Bez obzira na te sve moguće globalne potrese, sa Amerikom i bez Amerike, Kosovo se mora do zuba naoružati.
Mozda se ovdje nekima na forumu svidja pozicija kosovara, ali ona nije ni blizu cilja., niti tako izgleda.
- Matzan
#134 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
USA, UK, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Kanada, Turska ... nisu i nikad neće biti Lesotho, Suriname i Grenada.General War wrote:Mozda, ali valja opet nagovoriti mnoge zemlje da je prime u punopravno clanstvo MZ, ne radi albanaca vec sto valja objasnjavati drzavama koje imaju slicne probleme...i to bez rusije i kine.Matzan wrote:Bez obzira na te sve moguće globalne potrese, sa Amerikom i bez Amerike, Kosovo se mora do zuba naoružati.
Mozda se ovdje nekima na forumu svidja pozicija kosovara, ali ona nije ni blizu cilja., niti tako izgleda.
.
- General War
#135 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Takodje Kina i Rusija.Matzan wrote:
USA, UK, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Kanada, Turska ... nisu i nikad neće biti Lesotho, Suriname i Grenada.
.
-
zavrzlama
#136 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
General War wrote:Takodje Kina i Rusija.Matzan wrote:
USA, UK, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Kanada, Turska ... nisu i nikad neće biti Lesotho, Suriname i Grenada.
.
ne mozes protiv sebe
- General War
#137 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
zavrzlama wrote:General War wrote:Takodje Kina i Rusija.Matzan wrote:
.
ne mozes protiv sebe
E to je to...nije tebi problem sto Kina i Rusija imaju pravo veta, vec trazis prostor da imas gdje da prosipas antisrpske panflete, i to ti je jedini razlog sto se nastavljas provaljivati po forumu.
-
zavrzlama
#138 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
ne mozes protiv sebe
[/quote][/quote]E to je to...nije tebi problem sto Kina i Rusija imaju pravo veta, vec trazis prostor da imas gdje da prosipas antisrpske panflete, i to ti je jedini razlog sto se nastavljas provaljivati po forumu.
Kakva Kina i Rusija...ovdje se radi o tebi...radi se o tome da sve slabije proturas velikosrpsku politiku,a ubjedjujes sve na forumu"Dje bi ja to nisam ja taj"
I dodik na kritike velikosrpstvu koristi isti termin ko ti"Napad na velikosrpstvo=Napad na srpstvo"
- Matzan
#139 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
General War wrote:Takodje Kina i Rusija.Matzan wrote:
.
Otkako je Srbija počela intenzivnije da sarađuje i posluje sa Arapima i Srbi su počeli guslati istu priču kao i beduini:
"Amerika i truli zapad samo što nisu propali".
Usput rečeno, Srbiju je dosad poprilično koštala ljubav sa Rusijom, pogledati pod prodaja NIS-a Gazpromu po bratski povoljnoj ceni.
Sa Kinom još nisu načisto, znam da je Vučić obećao da će uskoro u Kinu izvoziti pileće nogice i svinjske papke u zamjenu za njihove leteće automobile.
- General War
#140 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Je li ti stvarno mislis zasto kina kupuje po srbiji fabrike i rudnike, da to nista ne znaci?Matzan wrote:
Otkako je Srbija počela intenzivnije da sarađuje i posluje sa Arapima i Srbi su počeli guslati istu priču kao i beduini:
Usput rečeno, Srbiju je dosad poprilično koštala ljubav sa Rusijom, pogledati pod prodaja NIS-a Gazpromu po bratski povoljnoj ceni.![]()
Sa Kinom još nisu načisto, znam da je Vučić obećao da će uskoro u Kinu izvoziti pileće nogice i svinjske papke u zamjenu za njihove leteće automobile.
Rusima isto tako...NATO ne moze (odnnosno moze ali...)bombardovat rafineriju koju je rusija kupila npr...zanm ja sta su rusi i kinezi, ali nije to stvar sto pisem...
- pirpa
#141 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
znaci, sto bi narod rekao, zapisavaju teritoriju kao sto su ameri na kosovu sa bondsteel-om... 
- Matzan
#142 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
General War wrote:Je li ti stvarno mislis zasto kina kupuje po srbiji fabrike i rudnike, da to nista ne znaci?Matzan wrote:
Usput rečeno, Srbiju je dosad poprilično koštala ljubav sa Rusijom, pogledati pod prodaja NIS-a Gazpromu po bratski povoljnoj ceni.![]()
Rusima isto tako...NATO ne moze (odnnosno moze ali...)bombardovat rafineriju koju je rusija kupila npr...zanm ja sta su rusi i kinezi, ali nije to stvar sto pisem...
Pa naravno, oni su to i kupili isključivo iz razloga da NATO ne bi mogao da bombarduje Srbiju.
-
zavrzlama
#143 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Zato mogu bombardovat Kinesku ambasdu i protjerat ruse sa pristinskog aeorodroma...NATO ne moze (odnnosno moze ali...)bombardovat rafineriju koju je rusija kupila npr...zanm ja sta su rusi i kinezi, ali nije to stvar sto pisem...
- General War
#144 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Matzan wrote:![]()
Pa naravno, oni su to i kupili isključivo iz razloga da NATO ne bi mogao da bombarduje Srbiju.
- General War
#145 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Tsss, i izvinut se, a ove nisu otjerali...ne lagizavrzlama wrote:Zato mogu bombardovat Kinesku ambasdu i protjerat ruse sa pristinskog aeorodroma...NATO ne moze (odnnosno moze ali...)bombardovat rafineriju koju je rusija kupila npr...zanm ja sta su rusi i kinezi, ali nije to stvar sto pisem...
-
zavrzlama
#146 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Lijepe li politicke naklonosti...kad od nekog trazis da te podrzi u zataskavanju zlocina i genicida a svi svjetski sudovi i asocijacije to potvrdile..nista bolje nego biti u toj ekipi koja radi protiv citavog civiliziranog svijeta 
-
zavrzlama
#147 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
General War wrote:Tsss, i izvinut se, a ove nisu otjerali...ne lagizavrzlama wrote:Zato mogu bombardovat Kinesku ambasdu i protjerat ruse sa pristinskog aeorodroma...NATO ne moze (odnnosno moze ali...)bombardovat rafineriju koju je rusija kupila npr...zanm ja sta su rusi i kinezi, ali nije to stvar sto pisem...
Jos gore sami bez ispasljenog metka otisli
- Matzan
#148 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
No sikiriki, neće NATO bombardovati Srbiju sve dok se kreću u okviru zacrtanih granica.
Inače, Amerikanci imaju običaj da kad naprave bazu tu ostanu bar 50 godina.
A do tada, ko živ ko mrtav... neke će se brojke u demografiji ozbiljno promijeniti ... i bogzna šta sve ne.
Inače, Amerikanci imaju običaj da kad naprave bazu tu ostanu bar 50 godina.
A do tada, ko živ ko mrtav... neke će se brojke u demografiji ozbiljno promijeniti ... i bogzna šta sve ne.
- General War
#149 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
Nasta si spao, moj zavrzlamazavrzlama wrote:
-
zavrzlama
#150 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba
znam...General War wrote:Nasta si spao, moj zavrzlamazavrzlama wrote:
Da mi neko sa 11 000 postova u nedosatku argumentacije gleda kolika mi je glava