Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post Reply
Nacionalniid_BOSANCI

#1 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Nijedna drzava iz bivse Jygoslavije nece biti sigurna sve dok god se Srbija skroz ne razoruza. Zahtjevati od MZ da Srbiju potpuno razoruzaju i da im dozvole jedino vatrogasne sluzbe, i to je to.
GandalfSivi

#2 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by GandalfSivi »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:Nijedna drzava iz bivse Jygoslavije nece biti sigurna sve dok god se Srbija skroz ne razoruza. Zahtjevati od MZ da Srbiju potpuno razoruzaju i da im dozvole jedino vatrogasne sluzbe, i to je to.
Ali bez sirena :lol: :lol: :lol:
General War

#3 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
Nacionalniid_BOSANCI wrote:Nijedna drzava iz bivse Jygoslavije nece biti sigurna sve dok god se Srbija skroz ne razoruza. Zahtjevati od MZ da Srbiju potpuno razoruzaju i da im dozvole jedino vatrogasne sluzbe, i to je to.
:lol: I bez smrkova...samo crijeva iz baste
GandalfSivi

#4 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by GandalfSivi »

General War wrote:
GandalfSivi wrote:
:lol: I bez smrkova...samo crijeva iz baste
Kantice, kantice :)
agim.

#5 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

Mordra wrote:U petak, 14. decembra, parlament Kosova je prilično neočekivano uspio doneti zakon o oružanim snagama "Republike Kosova". Planirano je da se sastoje od jedne pešadijske brigade od pet hiljada pripadnika i tri hiljade rezervista. Delovi ove jedinice biće raspoređeni u Prištini, Priѕrenu, Peću i Kosovske Mitrovice. Planirano je formiranje oružanih snaga Kosova na osnovu kosovskih bezbednosnih snaga, koji broji oko 4 hiljade ljudi. Istovremeno, predsednik Kosova Hašim Taći rekao je da misija KFOR neće da se promeni i nastaviće.

Prvi problem za albanaca je nedostatak novca. Troškove održavanja policije u Kosovu delimično se snosi Evropljani, koji verovatno neće dati Taćiju novac za novu igračku. Razmišljanje o tome odmah je izazvalo zahteve vlade Haradinaja da plati Kosovu svoj udeo u imovine SFRJ u inostranstvu. Drugi problem je dugo stvaranje vojske. Ovaj proces se protezati 10 godina, što su zapadni vojni eksperti već dugo zapazili, pa stoga njegov rezultat ne treba očekivati uskoro. Treći problem je da Albanci gube svoje žandarmerijske jedinice, koje je do tada bile efektivno sredstvo za vršenje pritiska na Srba.
.
Ipak dovoljno dosta za nedelju dana samo od formiranje Kosovske vojske .
Ovo oruzje sto vidite dole stiglo je na Kosovo .

Do krajem Januara treba da stignu , topovi do 105 mm, minobacači do 120 milimetara, vazdušna odbrana, helikopteri i svo naoružanje ispod ovog kalibra koje je potrebno da se ostvare zadaci koji proizilaze iz buduće misije "Vojske Kosova".
Ovo je zasada sto znamo .
hAZNADAR

#6 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by hAZNADAR »

Nije problem u srpskom oruzju vec u najvecim srpskim intelektualnim, akademskim tijelima koji dugo godina nesmetano i predano siju mrznju, lazi i diktiraju standarde. To je vrh piramide zla - oruzje je najmannji problem.

A oruzane snage Kosova bez pomoci NATA nisu opasne ni za prosjecno selo.
General War

#7 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:

Do krajem Januara treba da stignu , topovi do 105 mm, minobacači do 120 milimetara, vazdušna odbrana, helikopteri i svo naoružanje ispod ovog kalibra koje je potrebno da se ostvare zadaci koji proizilaze iz buduće misije "Vojske Kosova".
Sta je stiglo na kosovo? Je li ne znas ni svoj jezik, ili pokusavas da nesto podmetnes?
Procitaj nam sta pise na naslovnici sto si stavio link na youtube:
Nacionalniid_BOSANCI

#8 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

hAZNADAR wrote:
Nije problem u srpskom oruzju vec u najvecim srpskim intelektualnim, akademskim tijelima koji dugo godina nesmetano i predano siju mrznju, lazi i diktiraju standarde. To je vrh piramide zla - oruzje je najmannji problem.

A oruzane snage Kosova bez pomoci NATA nisu opasne ni za prosjecno selo.
Ovo iznad je potpuno tacno, tako Srbija truje srpski narod i njihovu djecu i omladinu vec 150 godina sa lazima i izmisljotinama o drugim narodima. Razlog i cilj za sve to im je megalomanski projekat Velike Srbije, za sirenjem teritorije i iskoristavanje prirodnih resursa drugih naroda i tudjih teritorija. Za sve sto su oni drugim narodima radili samo su okrenuli, podmetnuli i podmecu srpskom narodu i svijetu, lazuci da su to njima drugi narodi uradili i rade. Veliki dio srpskog naroda je danas toliko obolio, od tih lazi i tih izmisljotina, i ne znam ko ih vise moze izlijeciti od te sizofrene bolesti lazi, izmisljanja, manipulacija i svega drugog sto uz to ide. Zbog njih i sa njihovim manipulacijama su se desili balkanski ratovi, prvi i drugi svjetski ratovi. A onda su im svi ti koji su ih trovali lazima i manipulacijama pobjegli iz Srbije sa pokradenim parama.

"haZNADAR"
Mozes razjasniti ovo sto si napisao, da oruzane snage Kosova bez pomoci NATA nisu opasne ni za prosjecno selo?
agim.

#9 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

General War wrote:
agim. wrote:

Sta je stiglo na kosovo? Je li ne znas ni svoj jezik, ili pokusavas da nesto podmetnes?
Kako sta pise na naslovnici ?
Mislis ovo : " Kadri Veseli na kampu Dodge Iowa (USA) vidi iz blizine naoruzanje koja vlada KS kupila od USA ?
- Kadri Veseliu je Predsednik Skupštine Republike Kosova,

Ovdje mozda imas malo vise na engleskom :

Sta je krivo ovdje ?
Last edited by agim. on 20/12/2018 21:33, edited 1 time in total.
agim.

#10 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

......
General War

#11 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:
General War wrote:
agim. wrote:

Kako sta pise na naslovnici ?
Mislis ovo : " Kadri Veseli na kampu Dodge Iowa (USA) vidi iz blizine naoruzanje koja vlada KS kupila od USA ?
- Kadri Veseliu je Predsednik Skupštine Republike Kosova,

Ovdje mozda imas malo vise na engleskom :

Sta je krivo ovdje ?
Sve ti je krivo, dobili ste 24 ( nenaoruzana) hummera, od 51 i to je to za sada, nikakvog PLSa, nikakvog MRAPA jos niste dobili....a ti si rekao da je ovo sve na kosovu, a ne razgledanje inventara nacionalne garde Ilinoisa...i skup zelja.
agim.

#12 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

Nisi u pravu !
Napisao sam gore da do krajem Januara ce stici sve ovo sto si vidjao u oba linka ili video od youtube-a .
Ne vidim kakve veze ima ako stigne ostatak kupljenog oruzja mjesec dana kasnije , ili 5 , ili 15 mjeseca kasnije :zzzz:
Last edited by agim. on 20/12/2018 22:07, edited 1 time in total.
Vilajet_Bosna

#13 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by Vilajet_Bosna »

agim. wrote:Nisi u pravu !
Napisao sam gore da do krajem Januara ce stici sve ovo sto si vidio u oba linka ili video od youtube-a .
Ne vidim kakve veze ima ako stigne ostatak kupljenog oruzja mjesec dana kasnije , ili 5 , ili 15 mjeseca kasnije :zzzz:

treba li vam šta od ove ponude :D

http://www.unisgroup.ba/weapons-2/
agim.

#14 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

....
agim.

#15 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

Vilajet_Bosna wrote:
Napisao sam gore da do krajem Januara ce stici sve ovo sto si vidio u oba linka ili video od youtube-a .

treba li vam šta od ove ponude :D

http://www.unisgroup.ba/weapons-2/
Sto ne , samo bacajte viska kod nas i bicemo vam zahvalni :D

Travnik LOL , za ovo nisam znao !
General War

#16 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

Napisao sam gore da do krajem Januara ce stici sve ovo sto si vidjao u oba linka ili video od youtube-a .
Ne vidim kakve veze ima ako stigne os ... ca kasnije :zzzz:
agim. wrote:

Ne pretjeruj ziv bio.

:zzzz:
agim.

#17 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

General War wrote:
agim. wrote:

Ne pretjeruj ziv bio.

Necu :)
Nemoj me hvatati za jezik jer mi prenosimo sta citamo i vidjamo .. takoda mozeme grijesiti na datume ili nekada se i desi da smo i dezinformirani od danasnje medije koji poslijedno vrijeme i ne lice na medije vise . Mislim nista namjerno od moje strane.
General War

#18 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote: Necu :)
Nemoj me hvatati za jezik jer mi prenosimo sta citamo i vidjamo .. takoda mozeme grijesiti na datume ili nekada se i desi da smo i dezinformirani od danasnje medije koji poslijedno vrijeme i ne lice na medije vise . Mislim nista namjerno od moje strane.
Ok, posto je to meni u domenu, prilicno sam upucen u takve stvari, pa nanjusim kada se krene u nekakav politicki pamflet, ako je nenamjerno nije problem. Pola toga sto je prikazano vojsci kosova nije ni potrebno, i to se radi godinama uvedjenje vojne opreme u oruzane snage, a nema vise od par dana kako se oformila vojska.
kiligonzales

#19 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by kiligonzales »

Kao svaka drzava, pa i njen narod imaju legitimno pravo da imaju sopstvenu vojsku. Vojska nema samo ofanzivan karakter, vec i defanzivan. Albanski narod na Kosovu je u proslosti je od strane Srba bio nasadjen mnostvo puta. Primjerice pred balkanske ratove, Albanci Kosova su poveli ustanak protiv Osmanlija prvo 1910 i 1912, da bi poslje u balkanskim ratovima bili okarakterisani jednako kao Osmanlije, a Srbija napravila stravicne zlocine nad istima izjednacavajuci ih sa Turcima. Brojcanost plus saveznici i rezultat toga rata je bio na desetke hiljada stradalih Albanaca. Od tada pa do danas se na Kosovu mnogo toga desilo, da su Srbi bili kadri donjeti jednakopravnost Albanaca u Srbiji, umjesto sto su od njih napravili narod drugog reda, vjerovatno i ovo danas se nebi desavalo. Preko volje vecinskog naroda na Kosovu su olako prelazili jos od bujanske konferencije kada su komunisti Kosova zeljeli da se Kosovo pripoji Albaniji pa znamo na kraju kako je i gdje Kosovo zavrsilo, do Slobinog gasenja autonomije Kosovu i mjenjanja ustava Srbije do rata na Kosovu i nezavisnosti. Na kraju Srbija i danas pored 2 miliona Albanaca na Kosovu pokazuje ambicije prema istome i svakako im je novi rat vise prisutan u medijima nego Albancima i dobro je Vucicu Taci odbrusio u UN-u kada je pokusao mjenjati teze o onome sto se desilo na Kosovu i onome sto je rekao da se desava danas.
kiligonzales

#20 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by kiligonzales »

General War wrote:
agim. wrote:

Ne pretjeruj ziv bio.

KFOR se nekada brinuo kao medjunarodna vojska o samome Kosovu, danas je dobar dio njihove opreme naslijedila novo oformljena vojska Kosova upravo od onih NATO clanica koje su svoje vojske poslale u misiju na Kosovo i ciji interesi koketiraju sa interesima vlade Kosova. Nista sto vec nije vidjeno u Hr i u BiH, s time da je u BiH postojao u ratu embargo na uvoz oruzja, takve stvari su se bolje morale pakovati. Drugo Kosovari imaju otvorenu granicu sa Albanijom, svojom saveznicom, ono sto ne doleti americkim avionima kao vojna oprema na Kosovo, stigne preko luke Drac u Albaniji.
General War

#21 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

kiligonzales wrote:
General War wrote:
agim. wrote:

Ne pretjeruj ziv bio.

KFOR se nekada brinuo kao medjunarodna vojska o samome Kosovu, danas je dobar dio njihove opreme naslijedila novo oformljena vojska Kosova upravo od onih NATO clanica koje su svoje vojske poslale u misiju na Kosovo i ciji interesi koketiraju sa interesima vlade Kosova. Nista sto vec nije vidjeno u Hr i u BiH, s time da je u BiH postojao u ratu embargo na uvoz oruzja, takve stvari su se bolje morale pakovati. Drugo Kosovari imaju otvorenu granicu sa Albanijom, svojom saveznicom, ono sto ne doleti americkim avionima kao vojna oprema na Kosovo, stigne preko luke Drac u Albaniji.
Ne ostavlja se naoruzanje vojsci koja nije ni postojala do prije par dana, ne zbog mene vec zato sto nema strategije, ustroja, nema ljudstva, plana popunjavanja...
General War

#22 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

santo gral wrote:Kako je ono išla priča o naoruzavanju Bin Ladena da se bori protiv Rusa?
Isla prica CIA o ovdje ide MOD.
General War

#23 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

santo gral wrote::? MOD ?
I zasto onda pitas ovakva kompleksna pitanja , kad ne znas obicne skracenice ...MOD-ministarstvo odbrane, po naski.
agim.

#24 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by agim. »

Mislim da kolega @kiligonzales je u pravo . Vec su poceli ostavljati naoruzanja na KS , vojska njemackog KFOR-a ,
http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/9 ... u-prizrenu

Amerikanci donirali anti tenkovske mine “M93 Hornet” ,

http://gazeta-shqip.com/lajme/2018/12/1 ... ihen-foto/

Sve mislim da oruzje KFOR-a ostace na KS i to jo mozda bio cilj Amerima za formiranje KS vojske .
General War

#25 Re: Oružane snage Kosova još nisu opasni za Srba

Post by General War »

agim. wrote:Mislim da kolega @kiligonzales je u pravo . Vec su poceli ostavljati naoruzanja na KS , vojska njemackog KFOR-a ,
http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/9 ... u-prizrenu

Amerikanci donirali anti tenkovske mine “M93 Hornet” ,

http://gazeta-shqip.com/lajme/2018/12/1 ... ihen-foto/

Sve mislim da oruzje KFOR-a ostace na KS i to jo mozda bio cilj Amerima za formiranje KS vojske .
Jedno je oprema a drugo je naoruzanje.
Post Reply