Oružane snage BiH !
-
homar
#76 Re: Oružane snage BiH !
Savjet profesionalnog vojnika cijelog života, sada penzionera:
Prvo, moraš biti dobro informisan šta je to vojska. Ako nemaš predstavu šta se tamo radi, doćićeš u iskušenje da požališ što si ikada pomislio na tu profesiju.
Drugo, moraš znati da je to posao na određeno vrijeme, nije neka plata, a kad ti istekne ugovor, niti si za vojsku niti za civilstvo.
Treće, osim poslova koje vidiš na filmovima budi spreman da radiš i one poslove koje nebi pomislio: ribanje prostorija, nošenje drva, pranje automobila, kuhanje kafe šefu...
Četvrto, vrlo je teško imati stabilnu porodicu, odsutnost od kuće iziskuje maksimalnu toleranciju i napore...
i na kraju, zapamti da je vojnik uvijek krivac za sve što se desi u društvu, moraš izvršiti naređenje, pogriješiš, a onda svi peru ruke od tebe.
Moj stav: nikada nebih dao svome djetetu da bude "pod opasač" (vojnik ili policajac).
Nemoj te ovo obeshrabri, imaš svoju glavu, možda budeš imao više sreće pa postaneš NETKO.
Prvo, moraš biti dobro informisan šta je to vojska. Ako nemaš predstavu šta se tamo radi, doćićeš u iskušenje da požališ što si ikada pomislio na tu profesiju.
Drugo, moraš znati da je to posao na određeno vrijeme, nije neka plata, a kad ti istekne ugovor, niti si za vojsku niti za civilstvo.
Treće, osim poslova koje vidiš na filmovima budi spreman da radiš i one poslove koje nebi pomislio: ribanje prostorija, nošenje drva, pranje automobila, kuhanje kafe šefu...
Četvrto, vrlo je teško imati stabilnu porodicu, odsutnost od kuće iziskuje maksimalnu toleranciju i napore...
i na kraju, zapamti da je vojnik uvijek krivac za sve što se desi u društvu, moraš izvršiti naređenje, pogriješiš, a onda svi peru ruke od tebe.
Moj stav: nikada nebih dao svome djetetu da bude "pod opasač" (vojnik ili policajac).
Nemoj te ovo obeshrabri, imaš svoju glavu, možda budeš imao više sreće pa postaneš NETKO.
-
501st
#77 Re: Oružane snage BiH !
Ako se smije pitati,jesi li napredovao u činu ili si samo bio klasika vojnik?
Ako možda znaš kako je u inžinjeriji?
Bila bi ti zahvalna.
Bila bi ti zahvalna.
-
CrazyDiablo
#78 Re: Oružane snage BiH !
Nemoj samo u pjesadiju501st wrote:Ako se smije pitati,jesi li napredovao u činu ili si samo bio klasika vojnik?
Bila bi ti zahvalna.
-
VCorp
#79 Re: Oružane snage BiH !
OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu 
- Corak
#80 Re: Oružane snage BiH !
Ja volim drzavu, i ona nije kriva za stanje, kako u vosci tako i u ostalim institucijama. Drzava nije kriva sto je politicari upropastavaju. Borci koji su u ratu bili, gubili noge po stratistima danas nemaju sredstava da prehrane porodice, a povrh svega toga primorani su da gledaju u komsije koji su ratni profiteri i rasipaju se raskosnoscu.I oni sto su prije rata pobjegi pa se sad vracaju sa parama i smiju se nasoj muci. Bosna nije kriva za to. Upravo takvi "uvaljuju" svoje na radna mjesta, ne samo u vojsci i policiji, nego u svakoj instituciji gdje si bubreg u budzetuVCorp wrote:OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu
- Corak
#81 Re: Oružane snage BiH !
Da osvjezim temu
Interesuje me da li je neko vec pozvan na testiranje ili ako neko zna kad je tacno testiranje da to podijeli s nama

Interesuje me da li je neko vec pozvan na testiranje ili ako neko zna kad je tacno testiranje da to podijeli s nama
- champion2
#82 Re: Oružane snage BiH !
I mene interesuje, da li je vec bilo testiranje i ako nije, ima li iko informaciju kad je ?
- Hemera
#83 Re: Oružane snage BiH !
nije još bilo i ne zna se kad će,možda bude uskoro,prijave su se slale u personal banjaluka itd...
-
zetareticula
#84 Re: Oružane snage BiH !
U BL prije godinu ili dvije (Test opsteg znanja imao 2 greske, Trbusnjaka 93, Skelekova 90, Trcao 11:23 ) starosna dob tada imao 27 god, zadnja godina bila za prijavljivanje
inace sam bio i prije tih testiranja fizicki spreman jer redovno treniram i dobio odbijenicu nisam imao nikakvu vezu
a momak koji je bio samnom nije ni pola toga uradio trenutno radi u OS
sad kad bi mi dali platu 5.000 KM ne bih htjeo toliko mi se to zgadilo 
- Hemera
#85 Re: Oružane snage BiH !
Bolje da nisi više htjeo.zetareticula wrote:U BL prije godinu ili dvije (Test opsteg znanja imao 2 greske, Trbusnjaka 93, Skelekova 90, Trcao 11:23 ) starosna dob tada imao 27 god, zadnja godina bila za prijavljivanjeinace sam bio i prije tih testiranja fizicki spreman jer redovno treniram i dobio odbijenicu nisam imao nikakvu vezu
![]()
a momak koji je bio samnom nije ni pola toga uradio trenutno radi u OS
sad kad bi mi dali platu 5.000 KM ne bih htjeo toliko mi se to zgadilo
-
dpjokala26
#86 Re: Oružane snage BiH !
ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovako rezonuju. ako imas 14vgodina onda ok.Corak wrote:Ja volim drzavu, i ona nije kriva za stanje, kako u vosci tako i u ostalim institucijama. Drzava nije kriva sto je politicari upropastavaju. Borci koji su u ratu bili, gubili noge po stratistima danas nemaju sredstava da prehrane porodice, a povrh svega toga primorani su da gledaju u komsije koji su ratni profiteri i rasipaju se raskosnoscu.I oni sto su prije rata pobjegi pa se sad vracaju sa parama i smiju se nasoj muci. Bosna nije kriva za to. Upravo takvi "uvaljuju" svoje na radna mjesta, ne samo u vojsci i policiji, nego u svakoj instituciji gdje si bubreg u budzetuVCorp wrote:OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu
- Corak
#87 Re: Oružane snage BiH !
Vjerovatno si se prepoznao u ovima o kojima sam pisaodpjokala26 wrote:ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovako rezonuju. ako imas 14vgodina onda ok.Corak wrote:Ja volim drzavu, i ona nije kriva za stanje, kako u vosci tako i u ostalim institucijama. Drzava nije kriva sto je politicari upropastavaju. Borci koji su u ratu bili, gubili noge po stratistima danas nemaju sredstava da prehrane porodice, a povrh svega toga primorani su da gledaju u komsije koji su ratni profiteri i rasipaju se raskosnoscu.I oni sto su prije rata pobjegi pa se sad vracaju sa parama i smiju se nasoj muci. Bosna nije kriva za to. Upravo takvi "uvaljuju" svoje na radna mjesta, ne samo u vojsci i policiji, nego u svakoj instituciji gdje si bubreg u budzetuVCorp wrote:OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#88 Re: Oružane snage BiH !
najbolje je biti vojnik u miru a civil u ratu i za vrijeme elementarnih nepogoda
ove vojnike koje ja susrećem po institucijama = dno dna...
ove vojnike koje ja susrećem po institucijama = dno dna...
-
VCorp
#89 Re: Oružane snage BiH !
Imam ja u komsiluku dvojicu '' vojnika ''. Jednom otac u politic pa ga ugurao, gledam tu balavurdiju po komsiluku pa nekad popricam s njima, taj mali je mogao biti u filmu Glup i gluplji bez da glumi a ovaj drugi kao profesionalni vojnik OS BiH sa 195 i 70 kila. Žena neki dan ukljucila ventilator i ponijelo ga preko ceste
Samo se bojim kad uđemo u NATO pa nam budu djecu slali po pustinjama i arapskim pripizdinama da će ih majke na tabutima dobijati.
Samo se bojim kad uđemo u NATO pa nam budu djecu slali po pustinjama i arapskim pripizdinama da će ih majke na tabutima dobijati.
- Klavikula
#90 Re: Oružane snage BiH !
e cuj medju vojnicima ima priglupih
pa jbt, normalno je da ce svega biti, ne traze doktore nauka nego nekoga ko je zavrsio tri razreda srednje. smjesniji su oni koji se tome cude
pa jbt, normalno je da ce svega biti, ne traze doktore nauka nego nekoga ko je zavrsio tri razreda srednje. smjesniji su oni koji se tome cude
- Hemera
#91 Re: Oružane snage BiH !
možda traže takve,shodno prirodi posla...eto koliko glupih ima da to ne mogu da shvateKlavikula wrote:e cuj medju vojnicima ima priglupih![]()
drugo gora je varijanta što su neki sa fakultetom jadniji od onih sa 3 razreda srednje
- Hemera
- mobile9
#93 Re: Oružane snage BiH !
Je li neko dobio poziv za testiranje? EVo već mjesec i 5-6 dana a još ništa.. 
- Hemera
#94 Re: Oružane snage BiH !
možda čekaju zajednos a oficirima dio testiranja 
- mobile9
#95 Re: Oružane snage BiH !
ne vjerujem, onda bi zajedno izbacili konkurs. Mada sam ja čuo da neće biti testiranje dok se vlast ne formira..e sad ako je to istina nikakve logike 
- Hemera
#96 Re: Oružane snage BiH !
lakše je organizovati sve zajedno,pošto su djelomično isti testovi nego ponavljati 1000 puta,ja baš mislim da će sastaviti zajedno,i da će prije sastavljanja vlasti nove to biti završeno radi budžeta,taman do kraja godine
-
Drinski
#97 Re: Oružane snage BiH !
A zasto ministarstvo odbrane BiH naprosto nema svoju vojnu akademiju?
- Hemera
#98 Re: Oružane snage BiH !
pa jbg znaš izašli smo iz rata,pa ovo i ono pa tenzije i sl.znaš kakao hoda to je dublji problemDrinski wrote:A zasto ministarstvo odbrane BiH naprosto nema svoju vojnu akademiju?
inače ko uspije proći može se školovati vani,britanija,truska,beograd i dr.na akademiji,ima baš jedan konkurs za školovanje u toku je
-
Drinski
#99 Re: Oružane snage BiH !
ma njima te "tenzije" treba nabiti u dupe.Hemera wrote:pa jbg znaš izašli smo iz rata,pa ovo i ono pa tenzije i sl.znaš kakao hoda to je dublji problemDrinski wrote:A zasto ministarstvo odbrane BiH naprosto nema svoju vojnu akademiju?
inače ko uspije proći može se školovati vani,britanija,truska,beograd i dr.na akademiji,ima baš jedan konkurs za školovanje u toku je
- Hemera
#100 Re: Oružane snage BiH !
ma samo bezveze vabe ljude,bolje je da objave spisak primljenih da đaba se ne zatrpavaju prijavama