Oružane snage BiH !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

homar

#76 Re: Oružane snage BiH !

Post by homar »

Savjet profesionalnog vojnika cijelog života, sada penzionera:
Prvo, moraš biti dobro informisan šta je to vojska. Ako nemaš predstavu šta se tamo radi, doćićeš u iskušenje da požališ što si ikada pomislio na tu profesiju.
Drugo, moraš znati da je to posao na određeno vrijeme, nije neka plata, a kad ti istekne ugovor, niti si za vojsku niti za civilstvo.
Treće, osim poslova koje vidiš na filmovima budi spreman da radiš i one poslove koje nebi pomislio: ribanje prostorija, nošenje drva, pranje automobila, kuhanje kafe šefu...
Četvrto, vrlo je teško imati stabilnu porodicu, odsutnost od kuće iziskuje maksimalnu toleranciju i napore...
i na kraju, zapamti da je vojnik uvijek krivac za sve što se desi u društvu, moraš izvršiti naređenje, pogriješiš, a onda svi peru ruke od tebe.
Moj stav: nikada nebih dao svome djetetu da bude "pod opasač" (vojnik ili policajac).

Nemoj te ovo obeshrabri, imaš svoju glavu, možda budeš imao više sreće pa postaneš NETKO.
501st

#77 Re: Oružane snage BiH !

Post by 501st »

Ako se smije pitati,jesi li napredovao u činu ili si samo bio klasika vojnik?

Ako možda znaš kako je u inžinjeriji?

Bila bi ti zahvalna. :)
CrazyDiablo

#78 Re: Oružane snage BiH !

Post by CrazyDiablo »

501st wrote:Ako se smije pitati,jesi li napredovao u činu ili si samo bio klasika vojnik?

Ako možda znaš kako je u inžinjeriji?

Bila bi ti zahvalna. :)
Nemoj samo u pjesadiju :)
VCorp

#79 Re: Oružane snage BiH !

Post by VCorp »

OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu :lol:
Corak

#80 Re: Oružane snage BiH !

Post by Corak »

VCorp wrote:OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu :lol:
Ja volim drzavu, i ona nije kriva za stanje, kako u vosci tako i u ostalim institucijama. Drzava nije kriva sto je politicari upropastavaju. Borci koji su u ratu bili, gubili noge po stratistima danas nemaju sredstava da prehrane porodice, a povrh svega toga primorani su da gledaju u komsije koji su ratni profiteri i rasipaju se raskosnoscu.I oni sto su prije rata pobjegi pa se sad vracaju sa parama i smiju se nasoj muci. Bosna nije kriva za to. Upravo takvi "uvaljuju" svoje na radna mjesta, ne samo u vojsci i policiji, nego u svakoj instituciji gdje si bubreg u budzetu :shock:
Corak

#81 Re: Oružane snage BiH !

Post by Corak »

Da osvjezim temu :bih: :bih:
Interesuje me da li je neko vec pozvan na testiranje ili ako neko zna kad je tacno testiranje da to podijeli s nama :brusli: :brusli: :brusli: :brusli:
champion2

#82 Re: Oružane snage BiH !

Post by champion2 »

I mene interesuje, da li je vec bilo testiranje i ako nije, ima li iko informaciju kad je ?
Hemera

#83 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

nije još bilo i ne zna se kad će,možda bude uskoro,prijave su se slale u personal banjaluka itd...
zetareticula

#84 Re: Oružane snage BiH !

Post by zetareticula »

U BL prije godinu ili dvije (Test opsteg znanja imao 2 greske, Trbusnjaka 93, Skelekova 90, Trcao 11:23 ) starosna dob tada imao 27 god, zadnja godina bila za prijavljivanje :D inace sam bio i prije tih testiranja fizicki spreman jer redovno treniram i dobio odbijenicu nisam imao nikakvu vezu :thumbup: :bih: a momak koji je bio samnom nije ni pola toga uradio trenutno radi u OS :-) sad kad bi mi dali platu 5.000 KM ne bih htjeo toliko mi se to zgadilo :evil:
Hemera

#85 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

zetareticula wrote:U BL prije godinu ili dvije (Test opsteg znanja imao 2 greske, Trbusnjaka 93, Skelekova 90, Trcao 11:23 ) starosna dob tada imao 27 god, zadnja godina bila za prijavljivanje :D inace sam bio i prije tih testiranja fizicki spreman jer redovno treniram i dobio odbijenicu nisam imao nikakvu vezu :thumbup: :bih: a momak koji je bio samnom nije ni pola toga uradio trenutno radi u OS :-) sad kad bi mi dali platu 5.000 KM ne bih htjeo toliko mi se to zgadilo :evil:
Bolje da nisi više htjeo.
dpjokala26

#86 Re: Oružane snage BiH !

Post by dpjokala26 »

Corak wrote:
VCorp wrote:OS BiH su smiješne, ja samo kada vidim ko je po babi i po stricu primljen iz mog grada to je za umirati od smijeha. Ne znas jesu li više smotani, fizicki nespremni ili neinteligentni bili i onda ih poslije vidim kako dodju kući u uniformama. Matere mi ako zaratujemo sa Srbima opet ja idem na njihovu stranu :lol:
Ja volim drzavu, i ona nije kriva za stanje, kako u vosci tako i u ostalim institucijama. Drzava nije kriva sto je politicari upropastavaju. Borci koji su u ratu bili, gubili noge po stratistima danas nemaju sredstava da prehrane porodice, a povrh svega toga primorani su da gledaju u komsije koji su ratni profiteri i rasipaju se raskosnoscu.I oni sto su prije rata pobjegi pa se sad vracaju sa parama i smiju se nasoj muci. Bosna nije kriva za to. Upravo takvi "uvaljuju" svoje na radna mjesta, ne samo u vojsci i policiji, nego u svakoj instituciji gdje si bubreg u budzetu :shock:
ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovako rezonuju. ako imas 14vgodina onda ok.:lol:
Corak

#87 Re: Oružane snage BiH !

Post by Corak »

dpjokala26 wrote:
Corak wrote:
ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovako rezonuju. ako imas 14vgodina onda ok.:lol:
Vjerovatno si se prepoznao u ovima o kojima sam pisao :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88 Re: Oružane snage BiH !

Post by Truba »

najbolje je biti vojnik u miru a civil u ratu i za vrijeme elementarnih nepogoda

ove vojnike koje ja susrećem po institucijama = dno dna...
VCorp

#89 Re: Oružane snage BiH !

Post by VCorp »

Imam ja u komsiluku dvojicu '' vojnika ''. Jednom otac u politic pa ga ugurao, gledam tu balavurdiju po komsiluku pa nekad popricam s njima, taj mali je mogao biti u filmu Glup i gluplji bez da glumi a ovaj drugi kao profesionalni vojnik OS BiH sa 195 i 70 kila. Žena neki dan ukljucila ventilator i ponijelo ga preko ceste :lol:

Samo se bojim kad uđemo u NATO pa nam budu djecu slali po pustinjama i arapskim pripizdinama da će ih majke na tabutima dobijati.
Klavikula

#90 Re: Oružane snage BiH !

Post by Klavikula »

e cuj medju vojnicima ima priglupih :D

pa jbt, normalno je da ce svega biti, ne traze doktore nauka nego nekoga ko je zavrsio tri razreda srednje. smjesniji su oni koji se tome cude :D
Hemera

#91 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

Klavikula wrote:e cuj medju vojnicima ima priglupih :D

pa jbt, normalno je da ce svega biti, ne traze doktore nauka nego nekoga ko je zavrsio tri razreda srednje. smjesniji su oni koji se tome cude :D
možda traže takve,shodno prirodi posla...eto koliko glupih ima da to ne mogu da shvate
drugo gora je varijanta što su neki sa fakultetom jadniji od onih sa 3 razreda srednje :wink:
Hemera

#92 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

http://mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=36683

ko je zainteresovan za oficira ev jedan oglas
mobile9

#93 Re: Oružane snage BiH !

Post by mobile9 »

Je li neko dobio poziv za testiranje? EVo već mjesec i 5-6 dana a još ništa.. :-?
Hemera

#94 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

možda čekaju zajednos a oficirima dio testiranja :?
mobile9

#95 Re: Oružane snage BiH !

Post by mobile9 »

ne vjerujem, onda bi zajedno izbacili konkurs. Mada sam ja čuo da neće biti testiranje dok se vlast ne formira..e sad ako je to istina nikakve logike :roll:
Hemera

#96 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

:-)
lakše je organizovati sve zajedno,pošto su djelomično isti testovi nego ponavljati 1000 puta,ja baš mislim da će sastaviti zajedno,i da će prije sastavljanja vlasti nove to biti završeno radi budžeta,taman do kraja godine
Drinski

#97 Re: Oružane snage BiH !

Post by Drinski »

A zasto ministarstvo odbrane BiH naprosto nema svoju vojnu akademiju?
Hemera

#98 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

Drinski wrote:A zasto ministarstvo odbrane BiH naprosto nema svoju vojnu akademiju?
pa jbg znaš izašli smo iz rata,pa ovo i ono pa tenzije i sl.znaš kakao hoda to je dublji problem
inače ko uspije proći može se školovati vani,britanija,truska,beograd i dr.na akademiji,ima baš jedan konkurs za školovanje u toku je
Drinski

#99 Re: Oružane snage BiH !

Post by Drinski »

Hemera wrote:
Drinski wrote:A zasto ministarstvo odbrane BiH naprosto nema svoju vojnu akademiju?
pa jbg znaš izašli smo iz rata,pa ovo i ono pa tenzije i sl.znaš kakao hoda to je dublji problem
inače ko uspije proći može se školovati vani,britanija,truska,beograd i dr.na akademiji,ima baš jedan konkurs za školovanje u toku je
ma njima te "tenzije" treba nabiti u dupe.
Hemera

#100 Re: Oružane snage BiH !

Post by Hemera »

ma samo bezveze vabe ljude,bolje je da objave spisak primljenih da đaba se ne zatrpavaju prijavama
Post Reply