Oružane snage BiH !
- Danco
#26 Re: Oružane snage BiH !
Ej pa i ja volim uniforme, ma ne, ne volim - obožavam 
-
mariannealen
#28 Re: Oružane snage BiH !
Mangupi ako ovako nastavimo prvi dan cemo da u krevetu provedemo u vojsci haha u 9 se ide na spavanje
a vi ste me zadrzali valja sad u 7 ustati 
- Danco
#29 Re: Oružane snage BiH !
Pa zato sad uživamo, a kad dođe vojska, ihahaj Bog te pit'o kako ćemo !

-
mariannealen
#30 Re: Oružane snage BiH !
Evo pitanje, koji je po vama najbolji snajper i sto ? 
- Danco
#31 Re: Oružane snage BiH !
Zastava M76
Nikad nisam imao kontakt sa njim (nažalost) , ali sam čuo da nije nimalo loš... sada je usavršen pa nije nimalo loš prije je bio lošiji, kao i samo to vrijeme, kad je napravljen !
Nikad nisam imao kontakt sa njim (nažalost) , ali sam čuo da nije nimalo loš... sada je usavršen pa nije nimalo loš prije je bio lošiji, kao i samo to vrijeme, kad je napravljen !
-
Mr.Penguin
#32 Re: Oružane snage BiH !
.
Last edited by Mr.Penguin on 13/02/2013 14:43, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#34 Re: Oružane snage BiH !
Ooo, ...Samo da pohvalim ove, za mene, nove muzičare i njihove izvedbe. Nisam sve preslušao i pogledao, ali ovo što sam vidio, sviđa mi se!
-
lajkujMe
#35 Re: Oružane snage BiH !
Jarane mani se snajpera to je po meni najteza i najgora bransa u vojski, tu vidis i tacno znas da si nekog ubio i to valja imati na dusi, dok u pjesadiji rokas rokas neko padne i pitas jes to ti bio ili tvoj drug pored tebe....Danco wrote:O pa vidim Vi baš znate puno o tome... jel' možete da nam napišete malo više o OSBIH ako znate, npr. ko odlučuje o tome gdje posle obuke idete u stalni radni odnos, kolike su plate, jel' može da se uvježbava samo određena 'disciplina' 'aj' da je tako nazovem, npr. jel' postoji mogućnost da idem na obuku npr. za snajperistu ? Pozz i hvala.mariannealen wrote:Prvo se izvadi sva potrebna dokumentacija i predaju se papiri. Nakon 2 ili 3 sedmice se dobije poziv na testove u rajlovcu koji ti donose bodove, pitanja su bas lagana. To je kao psihicki dio e onda ide fizicki sklekovi i to. Tek onda gledaju da li da te prime ili ne. Ako prime slijedi 3 mjeseca sluzenja, kosenja trave, ciscenje wc-a i tako tih stvari. Mobitel je dozvoljeno koristiti, kad se sve zavrsi ide se na polaganje zakletve koja je sad 22 ili 23 nisam siguran. Od puski koje se koriste je M16A1 a zadnja je A4Za legiju stranaca mislim da je dobro otici jer u zadnjih 7 godina 1 je smrtni slucaj i par lakse ranjenih. Upoznat sam sa SEAL jer imam druga tamo. Da bi se uslo u SEAL radi se serija od 50 sklekova u 2 minute, pa slijedi 2 min odmora pa opet serija od 45 sklekova u roku od 2 minute i opet odmor 2 i setija od 30 sklekova. Nakon toga slijedi 11 kilometara trcanja u vojnickim cizmama od 2.8 kg u roku od oko 9 ili 10 minuta. Za koji dan cu tacno sve da napisem dok se raspitam I na kraju vas bace u bazen na 2 minute dok ste zavezani lisicama. Ako imate sposobnosti slobodno se prijavite u legiju stranaca ili specnaz. Tamo nema stela ali zato ide plata od 2500 KM + ako si u stranoj zemlji ide dnevni bonus od 100 do 200 eura zavisno po riziku. Naravno da se morate odreci svoga identiteta i dobije se novi. Ugovor je na 5 godina u legiji, pravo na sticanje drzavljastva ide nakon 3 godine. Pravo na auto se nema niti djevojka. Koliko su strogi, kad se potuce sa legionarom sam sebi iskopas jamu, napunis je vodom i legnes u nju da prespavas. Dok ovde mozes da ubijes lika bez vecih problema. Mislim da bi nasi trebali biti samo uvod i upoznavanje osnova a tek onda da se ide dalje. Kad bi nasi izveli akciju od 14 sekundi, nikad dok njemacke snage najduzu akciju biljeze sa 14 sekundi, te snage cine zatvorenici na smrt, tako da iako pogine nema stete. Nafurani ovo ono vojska. Mozes ti na vjezbama dobro radit ali kad dodje prava bitka, nema tu da razmislim, tu ko prezivi pricace. Ko razmislja o legiji neka se zapita da li je spreman da da zivot za nekog kineza, mexikanca ili rusa kojeg je jednom u zivotu vidio
A ti macak iz ilijasa, trebali bi se naci da popricamo malo.
![]()
- Danco
#36 Re: Oružane snage BiH !
Znam,znam, ali eto nešto me to privaliči *ebem li ga ne znam što !(:lajkujMe wrote:Jarane mani se snajpera to je po meni najteza i najgora bransa u vojski, tu vidis i tacno znas da si nekog ubio i to valja imati na dusi, dok u pjesadiji rokas rokas neko padne i pitas jes to ti bio ili tvoj drug pored tebe....Danco wrote:O pa vidim Vi baš znate puno o tome... jel' možete da nam napišete malo više o OSBIH ako znate, npr. ko odlučuje o tome gdje posle obuke idete u stalni radni odnos, kolike su plate, jel' može da se uvježbava samo određena 'disciplina' 'aj' da je tako nazovem, npr. jel' postoji mogućnost da idem na obuku npr. za snajperistu ? Pozz i hvala.mariannealen wrote:Prvo se izvadi sva potrebna dokumentacija i predaju se papiri. Nakon 2 ili 3 sedmice se dobije poziv na testove u rajlovcu koji ti donose bodove, pitanja su bas lagana. To je kao psihicki dio e onda ide fizicki sklekovi i to. Tek onda gledaju da li da te prime ili ne. Ako prime slijedi 3 mjeseca sluzenja, kosenja trave, ciscenje wc-a i tako tih stvari. Mobitel je dozvoljeno koristiti, kad se sve zavrsi ide se na polaganje zakletve koja je sad 22 ili 23 nisam siguran. Od puski koje se koriste je M16A1 a zadnja je A4Za legiju stranaca mislim da je dobro otici jer u zadnjih 7 godina 1 je smrtni slucaj i par lakse ranjenih. Upoznat sam sa SEAL jer imam druga tamo. Da bi se uslo u SEAL radi se serija od 50 sklekova u 2 minute, pa slijedi 2 min odmora pa opet serija od 45 sklekova u roku od 2 minute i opet odmor 2 i setija od 30 sklekova. Nakon toga slijedi 11 kilometara trcanja u vojnickim cizmama od 2.8 kg u roku od oko 9 ili 10 minuta. Za koji dan cu tacno sve da napisem dok se raspitam I na kraju vas bace u bazen na 2 minute dok ste zavezani lisicama. Ako imate sposobnosti slobodno se prijavite u legiju stranaca ili specnaz. Tamo nema stela ali zato ide plata od 2500 KM + ako si u stranoj zemlji ide dnevni bonus od 100 do 200 eura zavisno po riziku. Naravno da se morate odreci svoga identiteta i dobije se novi. Ugovor je na 5 godina u legiji, pravo na sticanje drzavljastva ide nakon 3 godine. Pravo na auto se nema niti djevojka. Koliko su strogi, kad se potuce sa legionarom sam sebi iskopas jamu, napunis je vodom i legnes u nju da prespavas. Dok ovde mozes da ubijes lika bez vecih problema. Mislim da bi nasi trebali biti samo uvod i upoznavanje osnova a tek onda da se ide dalje. Kad bi nasi izveli akciju od 14 sekundi, nikad dok njemacke snage najduzu akciju biljeze sa 14 sekundi, te snage cine zatvorenici na smrt, tako da iako pogine nema stete. Nafurani ovo ono vojska. Mozes ti na vjezbama dobro radit ali kad dodje prava bitka, nema tu da razmislim, tu ko prezivi pricace. Ko razmislja o legiji neka se zapita da li je spreman da da zivot za nekog kineza, mexikanca ili rusa kojeg je jednom u zivotu vidio
A ti macak iz ilijasa, trebali bi se naci da popricamo malo.
![]()
-
mariannealen
#37 Re: Oružane snage BiH !
samo za azurnu_obalu, bio sam danas u domu armije i pitao, vec je bio konkurs i otisli prije par dana u pazaric na 3 mjeseca, zene rade isto sto i muskarci ako hoce, puzanje, trcanje, pucanje iz puski. Rekli su mi da pratim novine i internet da tamo uvijek kazu kad je sljedeci konkurs. A ti Vasily Zaytsev moras imati oko sokolovo, moras da znas brzinu vjetra, gravitacija, udaljenost... Imas svega tu da bi bio snajperista, zamisli pogoditi nekoga u trku, moras znati brzinu metka i gdje ce on da trci. Ako jednom omasis gotovo je, a usput moras da bas budes podrska svom timu. Ti vidis ono sto oni ne vide. 
- azurna_obala
#38 Re: Oružane snage BiH !
mariannealen wrote:samo za azurnu_obalu, bio sam danas u domu armije i pitao, vec je bio konkurs i otisli prije par dana u pazaric na 3 mjeseca, zene rade isto sto i muskarci ako hoce, puzanje, trcanje, pucanje iz puski. Rekli su mi da pratim novine i internet da tamo uvijek kazu kad je sljedeci konkurs. A ti Vasily Zaytsev moras imati oko sokolovo, moras da znas brzinu vjetra, gravitacija, udaljenost... Imas svega tu da bi bio snajperista, zamisli pogoditi nekoga u trku, moras znati brzinu metka i gdje ce on da trci. Ako jednom omasis gotovo je, a usput moras da bas budes podrska svom timu. Ti vidis ono sto oni ne vide.
Hvala na informacijama
Zanima me da li svi koji konkurišu idu na ta fizička testiranja, koliko čovjek (žena) mora bit spremna za to sve? Dakle, šta čini početno testiranje, a osim fizičkog testiranja, ima li neko pismeno provjeravanje?
-
mariannealen
#39 Re: Oružane snage BiH !
imas psiho test, to su ti vise pitanja logike, neka normalna pitanja
a fizicki test, mislim da ide isto curama i muskim jer sam ga pitao kako ide razlika izmedju cura i muskih i po prici je da cure ne umaraju ali ako one hoce i ako mogu da izdrze onda i one rade isto kao i muski 
- azurna_obala
#40 Re: Oružane snage BiH !
mariannealen wrote:imas psiho test, to su ti vise pitanja logike, neka normalna pitanjaa fizicki test, mislim da ide isto curama i muskim jer sam ga pitao kako ide razlika izmedju cura i muskih i po prici je da cure ne umaraju ali ako one hoce i ako mogu da izdrze onda i one rade isto kao i muski
tako znaaaačiiiii....valjda će bit prilike bar pokušat
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41 Re: Oružane snage BiH !
Da li neko zna kada je iduci konkurs ( 100%, nemojte nagadjanja plz ) ?
-
Neregistrirani
#42 Re: Oružane snage BiH !
Zna li iko kako izgleda test fizicke izdrzljivosti, trcanje, trbusnjaci, sklekovi, sta se vec radi i ima li neka donja granica? Mali rodjak ceka poziv, pa da mu znam reci sta ga ocekuje.
Zahvaljujem.
Edit: pronasao.
Zahvaljujem.
Edit: pronasao.
-
Mustang1
#43 Re: Oružane snage BiH !
Koliko vas se prijavilo

- Zatamnjena stakla
#44 Re: Oružane snage BiH !
Hahahahahahahahahahahahahaah, oplakah.Decerto wrote:Ubi vas counter strike
Dobri ste, ambiciozni.
Samo tako
-
Soldier7
#45 Re: Oružane snage BiH !
Imate na stranici Oruzane snage BiH-a testove. 
Da li ima Vojna akademija kod nas ili negdje u susjedstvu?
I sto se tice cura u vojsci, to mi se svidja, jer i ja zelim, mada me odgovaraju od toga jer kao cure su u manjini i pocinje onda svakakva prica od strane drugih vojnika.
I sto se tice cura u vojsci, to mi se svidja, jer i ja zelim, mada me odgovaraju od toga jer kao cure su u manjini i pocinje onda svakakva prica od strane drugih vojnika.
-
ice2cube
#46 Re: Oružane snage BiH !
Ja mislim da ima vojna akademija kod nas, ali nisam siguran.Soldier7 wrote:Imate na stranici Oruzane snage BiH-a testove.
A nemoj se nista brinuti, sve vise djevojaka je kod nas u vojsci
-
Mr.Penguin
#47 Re: Oružane snage BiH !
Imam par pitanja oko OSBiH,
može li mi se neko javiti sa iskustvom prijavljivanja na konkurs OSBiH.
može li mi se neko javiti sa iskustvom prijavljivanja na konkurs OSBiH.
-
billal
#48 Re: Oružane snage BiH !
-
ramBRO
#49 Re: Oružane snage BiH !
Pozdravljam evo da ne otvaram novu temu da vas pitam ima li neko ko ce se prijaviti na ovaj sad konkurs za vojsku? I jel istina da ne treba ljekarski vaditi?
- Hemera
#50 Re: Oružane snage BiH !
pročitaj upute na konkursuramBRO wrote:Pozdravljam evo da ne otvaram novu temu da vas pitam ima li neko ko ce se prijaviti na ovaj sad konkurs za vojsku? I jel istina da ne treba ljekarski vaditi?