Ortoped vs Fiziotefapeut

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Starday

#1 Ortoped vs Fiziotefapeut

Post by Starday »

Pozdrav svima,
Izvrnuo sam domali prst na desnoj šaci (tačnije, metatarsofalangealni zglob IV prsta). Izvrnuo sam ga prema malom prstu, u zglobu koji ga spaja sa šakom. U bolnici su ga uslikali, navodno nema lomova (nalaz radiologa), i stavili su mi longetu na 7 dana. Poslije 7 dana sam otišao na kontrolu, i kada su mi skinuli longetu, prst me je još bolio u tom zglobu (dio između domalog i velikog prsta) i doktor je rekao da možda ima ipak mala fraktura Ili šta već i stavili su mi gips na još 7 dana. To je bilo prekjuče.
Danas sam slučajno pričao sa sportskim fizioterapeutom i rekao mi je da hitno skinem gips, jer ću zeznuti i prst i šalu. Kaže da oni odmah skidaju gips pacijentima koji nemaju lomova. Kaže da u slučaju kao što je moj ne treba gips. I sada ne znam šta da radim...ortoped kaže jedno, fizioterapeut drugo...imate li neki savjet?
anći

#2 Re: Ortoped vs Fiziotefapeut

Post by anći »

Da potrazis trece misljenje?? :roll:
tagomago

#3 Re: Ortoped vs Fiziotefapeut

Post by tagomago »

ja sam na kum-u fasovala gips radi loma malog nožnog prsta, da bi mi nakon 10 dana torture drugi ortoped na ortopediji izjavio da su mi mogli samo imobilizirat sa drugim, flasterom i vatom bez gipsa te ga hitno skin'o (pazi, bilo je puknuće na rtg-u, kod tebe toga nema), a ne utrpat mi gipsano stopalo do koljena i štake, znači veze oni nemaju gore

skini ti to fino, morska sol i voda pa masiraj i drži, bol neka te ne zabrinjava, proći će; ako si sportista to će ti još brže zacijeliti :)
Starday

#4 Re: Ortoped vs Fiziotefapeut

Post by Starday »

Ma to me sada brine... Da li će mi se ovaj gips sada odraziti na šaku. Kako mi je ortoped rekao kada je propisivao gips, svejedno bi mi stavio gips i ako nema tog malog napuknuća koje on vjeruje da možda ima. I to mi je zvučalo ohrabrujuće, i ako je pogriješio sa dijagnozom, nije sa terapijom. Ali sada sam upoznat sa tom teorijom da nije svejedno, što se tiče gipsa...
Tražio sam i drugo, tj treće mišljenje. Drugi ortoped mi je preko telefona rekao da mi ovih dodatnih 7 dana gipsa neće mnogo štetiti. Samo ću morati da banjam šaku poslije.... On je znači negdje između. :-)
Post Reply