Pozdrav svima,
Izvrnuo sam domali prst na desnoj šaci (tačnije, metatarsofalangealni zglob IV prsta). Izvrnuo sam ga prema malom prstu, u zglobu koji ga spaja sa šakom. U bolnici su ga uslikali, navodno nema lomova (nalaz radiologa), i stavili su mi longetu na 7 dana. Poslije 7 dana sam otišao na kontrolu, i kada su mi skinuli longetu, prst me je još bolio u tom zglobu (dio između domalog i velikog prsta) i doktor je rekao da možda ima ipak mala fraktura Ili šta već i stavili su mi gips na još 7 dana. To je bilo prekjuče.
Danas sam slučajno pričao sa sportskim fizioterapeutom i rekao mi je da hitno skinem gips, jer ću zeznuti i prst i šalu. Kaže da oni odmah skidaju gips pacijentima koji nemaju lomova. Kaže da u slučaju kao što je moj ne treba gips. I sada ne znam šta da radim...ortoped kaže jedno, fizioterapeut drugo...imate li neki savjet?
Ortoped vs Fiziotefapeut
Moderator: anex
-
anći
#2 Re: Ortoped vs Fiziotefapeut
Da potrazis trece misljenje?? 
-
tagomago
#3 Re: Ortoped vs Fiziotefapeut
ja sam na kum-u fasovala gips radi loma malog nožnog prsta, da bi mi nakon 10 dana torture drugi ortoped na ortopediji izjavio da su mi mogli samo imobilizirat sa drugim, flasterom i vatom bez gipsa te ga hitno skin'o (pazi, bilo je puknuće na rtg-u, kod tebe toga nema), a ne utrpat mi gipsano stopalo do koljena i štake, znači veze oni nemaju gore
skini ti to fino, morska sol i voda pa masiraj i drži, bol neka te ne zabrinjava, proći će; ako si sportista to će ti još brže zacijeliti
skini ti to fino, morska sol i voda pa masiraj i drži, bol neka te ne zabrinjava, proći će; ako si sportista to će ti još brže zacijeliti
-
Starday
#4 Re: Ortoped vs Fiziotefapeut
Ma to me sada brine... Da li će mi se ovaj gips sada odraziti na šaku. Kako mi je ortoped rekao kada je propisivao gips, svejedno bi mi stavio gips i ako nema tog malog napuknuća koje on vjeruje da možda ima. I to mi je zvučalo ohrabrujuće, i ako je pogriješio sa dijagnozom, nije sa terapijom. Ali sada sam upoznat sa tom teorijom da nije svejedno, što se tiče gipsa...
Tražio sam i drugo, tj treće mišljenje. Drugi ortoped mi je preko telefona rekao da mi ovih dodatnih 7 dana gipsa neće mnogo štetiti. Samo ću morati da banjam šaku poslije.... On je znači negdje između.
Tražio sam i drugo, tj treće mišljenje. Drugi ortoped mi je preko telefona rekao da mi ovih dodatnih 7 dana gipsa neće mnogo štetiti. Samo ću morati da banjam šaku poslije.... On je znači negdje između.