Ortodoncija Lingual

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bubavi1

#1 Ortodoncija Lingual

Post by bubavi1 »

Postovanje,

Da li neko zna gdje u BIH se moze postavljati aparatic za korekciju zuba, metoda Lingual, sto se postavlja sa unutrasnje strane tzv. nepčane plohe .
Pitao sam jedne prilike jednu Doktoricu u klinici QuickSmile, izgledalo da sam je iznenadio s pitanjem, nije znala o cemu se radi, a to se praktikuje vec vise od 10 godina u inostranstvu...Zar je moguce da takva klinika nije cula za tu metodu??!!

Vidite po slici :

Image

Unaprijed Vam hvala
Last edited by bubavi1 on 31/05/2009 23:38, edited 2 times in total.
sposa0408

#2 Re: Protetika Lingual

Post by sposa0408 »

Probaj u Sarajevu na Dobrinji, u glavnom bulevaru, preko puta RZB banke, firma se zove EURODENT, Young style
bubavi1

#3 Re: Protetika Lingual

Post by bubavi1 »

sposa0408 wrote:Probaj u Sarajevu na Dobrinji, u glavnom bulevaru, preko puta RZB banke, firma se zove EURODENT, Young style
Hvala na info, potrazit cu im broj ;)

Cekam ako neko zna za druge adrese :)
melb26sa

#4 Re: Protetika Lingual

Post by melb26sa »

Ovdje u Americi kolegica tek stavila aparatic za ispravljanje - kod nje je vanjski, ne unutrasnji.

BTW, naslov ti je pogresan jer se protetika koristi za nesto sto je izvadjeno, slomljeno kao nadomjestak -znaci krunice, mostovi, proteze, dok ortodoncija ispravlja pogreske.
bubavi1

#5 Re: Protetika Lingual

Post by bubavi1 »

melb26sa wrote:Ovdje u Americi kolegica tek stavila aparatic za ispravljanje - kod nje je vanjski, ne unutrasnji.

BTW, naslov ti je pogresan jer se protetika koristi za nesto sto je izvadjeno, slomljeno kao nadomjestak -znaci krunice, mostovi, proteze, dok ortodoncija ispravlja pogreske.
Upravu si ...ispravljeno je...Hvala
lesy

#6 Re: Ortodoncija Lingual

Post by lesy »

bubavi1 wrote:Postovanje,

Da li neko zna gdje u BIH se moze postavljati aparatic za korekciju zuba, metoda Lingual, sto se postavlja sa unutrasnje strane tzv. nepčane plohe .
Pitao sam jedne prilike jednu Doktoricu u klinici QuickSmile, izgledalo da sam je iznenadio s pitanjem, nije znala o cemu se radi, a to se praktikuje vec vise od 10 godina u inostranstvu...Zar je moguce da takva klinika nije cula za tu metodu??!!

Vidite po slici :

Image

Unaprijed Vam hvala
bila sam kod ortodonta dr.Bizovic Sandre na Mejtasu.....oni rade vise vrsta fixnih ortodontskih aparata :-D .....probaj tamo...ja sam prezadovoljna :-D :-D :-D
Asana

#7 Re: Ortodoncija Lingual

Post by Asana »

mamma mia... zamisljam zvakanje s ovakvim aparaticem ...
bubavi1

#8 Re: Ortodoncija Lingual

Post by bubavi1 »

Asana wrote:mamma mia... zamisljam zvakanje s ovakvim aparaticem ...
ne zvaces s unutarnjem dijelom zuba valda :)

zamisljam zvakanje, jezik gura hranu uz zub i pritiske kako bi ga sazvakao hahahaha
hjoh

#9 Re: Ortodoncija Lingual

Post by hjoh »

Evo mali bump. Maksuz sam se registrovao da pitam za ovo, i vidim da vec ima tema jedna, pa eto u njoj cu.

Jel ko zna imal ovo kod nas u BiH?

Mozda je autor teme nasao nekog?

Hvala unaprijed
Friesian

#10 Re: Ortodoncija Lingual

Post by Friesian »

jel' neko zna kako se zove onaj hirurg koji povremeno dolazi u Eurodent?
Post Reply