Bolje da postavim ovako pitanje .... Da li mogu na tabletu sa poprilicnom dobrom preciznoscu kao na Garmin da koristim Navigaciju bez koristenja WIFI ili GPRS-a, samo sa GPS-om ?
Originalna Navigacija ili Tablet sa navigacijom ???
Moderator: Benq
-
ibrahimovic93
#1 Originalna Navigacija ili Tablet sa navigacijom ???
Ovako, zanima me sta bi bilo bolje da nabavim, tj. koje bi mi tacnije lokaciju pokazivalo, da li prava navigacija (Garmin...) ili tablet (Samsung Galaxy Note Tab 10"). Posto fakat se ne razumijem u navigaciju, molio bih da mi neko objasni koje je bolje od ovo dvoje, jedni su mi govorili da je Garmin dobar ali je preskup. Drugi kazu bolje Note Tab jer se moze navodno skoro iste jacine i tacnosti koristiti GPS kao na Garmin-u, zbog toga jos sto se moze naravno koristiti svaka aplikacija (YT,FB,Player,Kamera...), po procesoru i memoriji je jaci itd ... Neodlucan sam
Bolje da postavim ovako pitanje .... Da li mogu na tabletu sa poprilicnom dobrom preciznoscu kao na Garmin da koristim Navigaciju bez koristenja WIFI ili GPRS-a, samo sa GPS-om ?
- Qler
- seoBIH
#3 Re: Originalna Navigacija ili Tablet sa navigacijom ???
Kupis bilo koji kvalitetnij tablet od 7 inch ako ces ga za navigaciju, jer je 10 inch previse. Vodis racuna da ima minimum 1GB rama, 2GB je optimalno, fin quad core procesor i GPS naravno. Instaliras bilo koju navigaciju poslije,tj onu koja ti odgovara.
Kako god, mozes ga naci za duplo jeftiniju cijenu od samsung 10inc tableta koji je zaista nepotreban, glomazan.
Kako god, mozes ga naci za duplo jeftiniju cijenu od samsung 10inc tableta koji je zaista nepotreban, glomazan.
-
wolfie
#4 Re: Originalna Navigacija ili Tablet sa navigacijom ???
Haman niko ne kupuje dedicated navigaciju vise jer svaki uredjaj sa GPS cipom odradjuje posao, a softver je taj koji odredjuje koliko ces biti zadovoljan izvedbom, ja bih prije uzeo tablet, ali kako ces gledati u njega tokom voznje? Npr. ja sam problem navigacije rijesio sa Nokia Lumiom 630 koja ima odlicnu i besplatnu navigaciju i to koristim kao dedicated uredjaj.
- seoBIH
#5 Re: Originalna Navigacija ili Tablet sa navigacijom ???
Pa imas nosace za tablete koje zakacis za sofersajbnu. Zato i kazem da je 7inc optimalno.