Mozda oni zvanicno nisu jos registrirani kao prekrsioci zakona, ali bit ce jednom sigurno ... psiha koja uziva u borbama, neko ko je u stanju loviti neduzno bice da ga zrtvuje u borbi samo da bi tu borbu gledali, na ishod se kladili, i za gledanje platili drugi bolesni umovi ... u stanju je pociniti bilo kakav drugi hladnokrvni zlocin, jer nema sucuti za tudju patnju ...Priblizila sam im se i pitala sta trebaju...odgovorili su mi da dolaze svaki dan i da su bili i sinoc i da zele da uhvate tog velikog,ali ne mogu nikako,te da donose meso za njega,ali on uvjek bjezi..Pitala sam ih zasto im treba bas taj pas,kad ima drugi koji se daju uhvatiti..ne,ne,zelimo bas tog psa,bio je njihov odgovor.I,naravno na mojih jos unakrsnih pitanja potvrdili su moju sumnju.Dakle,rekli su mi da imaju 4 pitbulla u kuci,a da zele njega da okupaju i da prosetaju,jer im se bas on dopada.Eto dragi moji, zasto bi im posluzio BAS TAJ PAS..dok sam zapisivala registraciju tablica,upitah me jedan od njih...*mozemo li nekako ovo srediti..*.Dok sam ulazila u auto Suzino,rekla sam im da, ako pas zavrsi u celjustima njihovih pitbullova, da ce biti posjeceni od strane policije...Grohotom su se smijali,dodajuci,..*a sta ako nam u putu crkne*..bit ces i ti posjecena.
Gdje je policija, gdje su psiholozi, sociolozi ... da se pozabave ovakvima na vrijeme? Zar nikome ne upada u oci neko ko u kkuci ima cetiri pit bula? Zar niko nikad nne vidi tragove borbi na tim psima?
Pa ako pas iz gornje price i ne zavrsi u celjustima njihovih pitbulova, ovi momci bi zbog svog psiholoskog profila svakako morali biti toliko zanimljivi policiji da im se pojavi na vratima, da ih prisilno hospitalizira, ne bi li im do vijuga ponesto doslo... Kakvo smo mi to drustvo koje ne umije izolovati niti lijeciti bolesno tkivo ... zasto nikoga ne zanima preventiva zlocina?