Organizatori borbi pasa...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Asana

#1 Organizatori borbi pasa...

Post by Asana »

Mozda ovo i nije tema za podforum "kucni ljubimci", ali ovdje je bio post u kojem je djevojka opisala svoj susret sa takvima:
Priblizila sam im se i pitala sta trebaju...odgovorili su mi da dolaze svaki dan i da su bili i sinoc i da zele da uhvate tog velikog,ali ne mogu nikako,te da donose meso za njega,ali on uvjek bjezi..Pitala sam ih zasto im treba bas taj pas,kad ima drugi koji se daju uhvatiti..ne,ne,zelimo bas tog psa,bio je njihov odgovor.I,naravno na mojih jos unakrsnih pitanja potvrdili su moju sumnju.Dakle,rekli su mi da imaju 4 pitbulla u kuci,a da zele njega da okupaju i da prosetaju,jer im se bas on dopada.Eto dragi moji, zasto bi im posluzio BAS TAJ PAS..dok sam zapisivala registraciju tablica,upitah me jedan od njih...*mozemo li nekako ovo srediti..*.Dok sam ulazila u auto Suzino,rekla sam im da, ako pas zavrsi u celjustima njihovih pitbullova, da ce biti posjeceni od strane policije...Grohotom su se smijali,dodajuci,..*a sta ako nam u putu crkne*..bit ces i ti posjecena.
Mozda oni zvanicno nisu jos registrirani kao prekrsioci zakona, ali bit ce jednom sigurno ... psiha koja uziva u borbama, neko ko je u stanju loviti neduzno bice da ga zrtvuje u borbi samo da bi tu borbu gledali, na ishod se kladili, i za gledanje platili drugi bolesni umovi ... u stanju je pociniti bilo kakav drugi hladnokrvni zlocin, jer nema sucuti za tudju patnju ...

Gdje je policija, gdje su psiholozi, sociolozi ... da se pozabave ovakvima na vrijeme? Zar nikome ne upada u oci neko ko u kkuci ima cetiri pit bula? Zar niko nikad nne vidi tragove borbi na tim psima?
Pa ako pas iz gornje price i ne zavrsi u celjustima njihovih pitbulova, ovi momci bi zbog svog psiholoskog profila svakako morali biti toliko zanimljivi policiji da im se pojavi na vratima, da ih prisilno hospitalizira, ne bi li im do vijuga ponesto doslo... Kakvo smo mi to drustvo koje ne umije izolovati niti lijeciti bolesno tkivo ... zasto nikoga ne zanima preventiva zlocina?
Baby

#2 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by Baby »

Definitivno to mora prijaviti policiji,jer se zna ko organizira borbe pasa-Narkomani i dileri kojima treba lova !
Samo malo prošunjajte po PIK-u i vidjeti će te kako budale odgovaraju na oglase za pit bullove,i ostale "opasne pasmine".
mericak

#3 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by mericak »

Jest, samo kad bi ovo bila pravna drzava....
Em policiju i vlast zaboli neka stvar za takve "sitnice" kao sto su zivotinje (komentari uvijek idu u pravcu: Koliko je ljudi ugrozeno a vi se samo bavite zivotinjama???"), em bi ta cura na kraju nadrljala, jer kao sto je ona zapamtila njih i oni su nju...
I sta treba, u drzavi bez pravnog sistema (koji zaista funkcionise!), da je izrezu, prebiju, siluju il koja im vec gadost padne na pamet i onda za to dobiju par mjeseci kazne, ili, ako su maloljetni, produ i bez toga....
I sad ce biti komentara tipa da nikad drzava nece ni profunkcionisati dok niko ne odreaguje prvi i ne prijavi, al po meni je sve to boj sa vjetrenjacama, ode ova drzava u neku stvar....Pa zaboga, samo kod nas mogu ubiti DIJETE iz cista mira usred tramvaja, a da se nije naslo nijedno musko da ustane i odreaguje .... :sad:
Asana

#4 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by Asana »

Ne mislim ja da bi "miroslav" trebala da prijavi ove momke... nevjerovatno je hrabro a mozda i malo nepromisljeno s njene strane da im je uopce zaprijetila i dala do znanja da je zapisala registraciju ... ono sto meni nije jasno jest - zasto bi nesto takvo uopce trebalo da zavisi od djevojcicne prijave, kad sigurno okolina a i policija vec zna za te stvari i za te ljude. Zasto se zatvaraju oci pred tim, kada se zna kakav profil ljudi se time zabavlja... Zasto se ceka da takvi naprave korak dalje, da ubiju i izmrcvare i covjeka, pa da im se tek onda trazi mjesto u nekoj instituciji?
miroslav76

#5 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by miroslav76 »

Ne dolaze vise momci gore,jer je pas opasan i ne smiju mu se pribliziti...mogu ga samo gledati iz daljine,meni jede iz ruke..
amelino

#6 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by amelino »

U parku zaljubljenih na C.Vili svaku noc organizuju borbe pasa neki idioti - informacija je nezvanicna, nisam svojim ocima vidjela, da jesam zvala bih policiju, ali je dosla do mene i treba je provjeriti.

:(
waterfall

#7 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by waterfall »

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/090522027

http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /090904030

Ovo je vrlo lukrativno i sve dok se ne zabrane kladjenja bice i organizatora i borbi.

Po zakonu imamo svi pravo ali i duznost prijaviti Veterinarskoj inspekciji i to prema Clanu 4 (f) POGLAVLJE II. ZAŠTITA ŽIVOTINJA PRI DRŽANJU I UZGOJU.

http://www.sos.ba/images/zakonnovi.pdf
liliput99

#8 Re: Organizatori borbi pasa...

Post by liliput99 »

sta se konkretno tu moze poduzeti? da se sazna tacno vrijeme kad se to organizuje pa se posalje vet. inspekcija?
uzas........ :x :x :x
Post Reply