ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
-
Odisej
#1 ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
O konceptu, karakteru, kvalitetu Internacionalnog festivala prijateljstva kazano je i napisano dosta toga.Najčešće su ocjene i ideje bile protivriječni.
Evo, sada novosti.
Vijećnici i vijećnice OV Goražde su odlukom većine, a na prijedlog načelnika i resorne službe, prenijeli organizaciju i realizaciju Festivala u - Centar za kulturu?
Bolje ili gore za Festival?
Evo, sada novosti.
Vijećnici i vijećnice OV Goražde su odlukom većine, a na prijedlog načelnika i resorne službe, prenijeli organizaciju i realizaciju Festivala u - Centar za kulturu?
Bolje ili gore za Festival?
- sharwoodforest
#2 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
ok. ocekujem raspon od edvina poa do ........ 
- idealnaM
#3 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
Oj već je počelo..pa misle li ti naši vjećnici na šta drugo osim teferiča...?!
Pobogu ljudi, tek je drugi mjesec
Pobogu ljudi, tek je drugi mjesec
- BarbaDue
#4 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
Ocekujem poboljsanja od ovogodisnjeg Festivala, do sada je cilj organizaciononih odbora bio da zavrne sto vise love...sada, mislim da ce ljudi imati vise odgovornosti. Zelim im srecu a nama bolji (dobri stari) Festival prijateljstva.
- sodom
#5 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
ja sam za izonija i rizzu, bez njih obadvojce ja ne dolazimsharwoodforest wrote:ok. ocekujem raspon od edvina poa do ........
moguće je da će biti nešto bolje, do sada samo bi se mogli samo pohvatili komunalci koji rade za 20 na skali do 10.
a do avgusta
-
Odisej
#6 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
Malo zakacih emisiju na TV Gorazde o prijenosu organizacije Festivala prijateljstva u Centar za kulturu...
Majko moja, direktora te firme...I sa njim neko misli praviti festival. Odron!
Majko moja, direktora te firme...I sa njim neko misli praviti festival. Odron!
-
kuda
#7 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
Festival ko' festival. sta da se kaze, zaobici u velikom luku 
- BarbaDue
#8 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
to ti ko zaobilazis festival? hajd priznaj nam da jedva cekas 1 avgust...kuda wrote:Festival ko' festival. sta da se kaze, zaobici u velikom luku
- sharwoodforest
#9 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
nije mi se namjera raspravljati. i dosadilo mi je iz godine u godinu.
samo par sugestija organizatoru:
-vec je uveliko vrijeme za ugovaranje sa umjetnicima, muzicarima i inim osobama iz svijeta oko angazmana.
-napravite plan i ne udovoljavajte narodu. udovoljite stilu i umjetnickom karakteru dogadjaja.
-ne mislite da ce kvantitet udovoljiti svakome. masa voli svastarenje, najmanje nam treba vasar.
-postujte sebe pa ce vas i oni koji dolaze i uzimaju novce postovati, nemojte biti bahati.
- prepisite najbolje od festivala u regiji
- imate dovoljno novca za par odlicnih umjetnika, nema potrebe da govorite suprotno. dva benda, ali vrijedna.
- ne ignorisite suosnivace festivala
- ukinite haseta
...
samo par sugestija organizatoru:
-vec je uveliko vrijeme za ugovaranje sa umjetnicima, muzicarima i inim osobama iz svijeta oko angazmana.
-napravite plan i ne udovoljavajte narodu. udovoljite stilu i umjetnickom karakteru dogadjaja.
-ne mislite da ce kvantitet udovoljiti svakome. masa voli svastarenje, najmanje nam treba vasar.
-postujte sebe pa ce vas i oni koji dolaze i uzimaju novce postovati, nemojte biti bahati.
- prepisite najbolje od festivala u regiji
- imate dovoljno novca za par odlicnih umjetnika, nema potrebe da govorite suprotno. dva benda, ali vrijedna.
- ne ignorisite suosnivace festivala
- ukinite haseta
...
-
kuda
#10 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
@ Barbadue
Prve dvije godine nisam zaobilazila, cak sta vise radovala se da onaj nas mali lijepi gradic ozivi...
Medjutim vremenom festivali bili i prolazili a sve je gore postajalo.
Ne mogu da se radujem tome da ko co'jek ne mogu izaci i sjesti u neko normalno doba da kafu na miru popijem, nego ej, moras poraniti u 4 da nadjes mjesto i to koje moras "drzati" cijelu noc, a tek navala i vika i galama nasih dragih sugradjana, veliki osmjeh na licima i sreca u ocima zbog te jednom-u-godini-dana manifestacije, pa zatim nespretnost organizatora,,,,,mogla bih ovako do beskraja nabrajati sve ono sto nevalja...zato to i zaobilazim, nije vise Festival, nesto skroz lijevo..
jedino sto je bilo lijepo jesu one predstave u kino-sali, ali posto program Festivala ne gledan zadnjih niz godina ne znam da li je to jos aktuelno...
pozzz
festival rulezzzzz
Prve dvije godine nisam zaobilazila, cak sta vise radovala se da onaj nas mali lijepi gradic ozivi...
Medjutim vremenom festivali bili i prolazili a sve je gore postajalo.
Ne mogu da se radujem tome da ko co'jek ne mogu izaci i sjesti u neko normalno doba da kafu na miru popijem, nego ej, moras poraniti u 4 da nadjes mjesto i to koje moras "drzati" cijelu noc, a tek navala i vika i galama nasih dragih sugradjana, veliki osmjeh na licima i sreca u ocima zbog te jednom-u-godini-dana manifestacije, pa zatim nespretnost organizatora,,,,,mogla bih ovako do beskraja nabrajati sve ono sto nevalja...zato to i zaobilazim, nije vise Festival, nesto skroz lijevo..
jedino sto je bilo lijepo jesu one predstave u kino-sali, ali posto program Festivala ne gledan zadnjih niz godina ne znam da li je to jos aktuelno...
pozzz
festival rulezzzzz
-
Odisej
#11 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
Bila mi je zapravo namjera da se razgovara o sposobnostima Centra za kulturu da profiliše, organizuje i realizuje Festival.
Može li to ova ustanova?
Kojoj je, kako se priča, ovih dana blokoran račun?
Veselo.
Može li to ova ustanova?
Kojoj je, kako se priča, ovih dana blokoran račun?
Veselo.
- BarbaDue
#12 Re: ORGANIZATOR FESTIVALA PRIJATELJSTVA- CENTAR ZA KULTURU!?
Ja iskreno mislim da tamo ima nekoliko radnika koji mogu odgovoriti zadatku, Da ne pricam ako bi direktor i UO CZK uposlili jos 2-3 covjeka koji bi punim kapacitetom radili 365 dana + spoljni saradnici...festival bi tek tad opravdao svoj naziv. Kako cujem od raje tako nesta ce i biti.