Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Moderator: _BataZiv_0809
-
DonieBrasco
#1 Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Evo ja bi poceo sa Rammstein, sve se zna ko su i sta su.
Ja sam u šoku koliko ljudi ucestvuje u organizaciji njihovih koncerata, koliko samo opreme, tehnologije, noiteta, ideja, suoer produkcije, bine...itd
Postavlja se pitanje zasto svjetski poznati muzicar - solo ili bendovi zaobilaze BiH - Sarajevo, pa inekako dođu u Zagreb, Beograd.
- avetinja
#2 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Zato što velike zvijezde traže velike pare, a mi nemamo para da ih dovodimo. Čak mislim da nemamo ni ljudi koji bi to mogli organizovati, a velike kompanije smatraju da nismo plodno tržište pa ne žele da ulažu novac.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Karta za takav koncert kosta od 70 eura pa na dalje... 1. Ko ce kod nas dati tolike pare? 2. Treba takvih 20-30 hiljada.
Znaci nema sanse. Ne isplati im se.
Znaci nema sanse. Ne isplati im se.
-
dezurni_ucenik
#4 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Mrze te zato sto si musliman pa nece da dodju.
Rammstein bi ti vjerovatno bio oko stojanke karta. A to je za mnogo uffff jaro dŽe ja njima tolko da dam. A takvi hladno odu u BG i ZG i daju taj novac da gledaju tamosnje koncerte. To ti je nas sadaka sugavi mentalitet. Cak i onaj ko ima bi pruzio ruku za malo sadake.
Rammstein bi ti vjerovatno bio oko stojanke karta. A to je za mnogo uffff jaro dŽe ja njima tolko da dam. A takvi hladno odu u BG i ZG i daju taj novac da gledaju tamosnje koncerte. To ti je nas sadaka sugavi mentalitet. Cak i onaj ko ima bi pruzio ruku za malo sadake.
-
DonieBrasco
#5 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Za nase standarde i ovaj zivot u BiH, 100 eura za ulaznicu je strasno puno, mada mislim da to nije mala para ni nekim ljudima po europi.
Nego ja sam zadivljen ovim da ga nazovem tehnolosko - inovativnim djelom ovih organizacija, koji samo broj radnika, opreme, kamioni, pa sama oprema - ozvucenje, tehnika, reflektori i sa ta ludila, pa yebo te samo to milione kosta, pa i honorari, plate tih silnih ljudi. A tek onda muzicar - zvjezda ili bend.
Hadje sto sve to montiraju, valja to demontirati, jos kada imaju turneje kavki su to transporti i troskovi.
Nego ja sam zadivljen ovim da ga nazovem tehnolosko - inovativnim djelom ovih organizacija, koji samo broj radnika, opreme, kamioni, pa sama oprema - ozvucenje, tehnika, reflektori i sa ta ludila, pa yebo te samo to milione kosta, pa i honorari, plate tih silnih ljudi. A tek onda muzicar - zvjezda ili bend.
Hadje sto sve to montiraju, valja to demontirati, jos kada imaju turneje kavki su to transporti i troskovi.
- Better Man
#6 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Imaju oni profesionalce koji to u sekundi odrade. Gledam na Poljudu kad smo bili na Iron Maiden, nakon što se završio koncert izlaze tehničari da rasklope binu i u sekundi je rastaviše. Glede organizacije svjetskih koncerata ovdje, budimo realni mi nemamo ljude koji bi to znali uraditi. Odgovorno tvrdim da bi Bruce Springsteen & E Street Band rasprodali stadion Koševo za jedan dan, jer bi se čitava Evropa spustila u Sarajevo da ga gleda. Trenutno je možda i najveći live performer. Koncerti mu traju 3 do 4 i pol sata.DonieBrasco wrote: ↑05/03/2020 08:53 Za nase standarde i ovaj zivot u BiH, 100 eura za ulaznicu je strasno puno, mada mislim da to nije mala para ni nekim ljudima po europi.
Hadje sto sve to montiraju, valja to demontirati, jos kada imaju turneje kavki su to transporti i troskovi.![]()
- zomri
#7 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
zato što od infrastrukture skoro da nemamo ništa:
- promotere/producente
- prostore
- putne komunikacije da oprema za takvu produkciju može doći i otići relativno jednostavno
- publike, čak i da uvezemo iz okolnih zemalja prethodna tačka će dosta njih odbiti
- standarda (skupo je)
mogu se još organizovati neki manji eventi poput nekih dj-eva i manjih bendova i to je to. za manje strane bendove nemamo publike a niko ne želi da je gradi.
jednostavno šupak smo svijeta i treba se pomiriti s tim.
- promotere/producente
- prostore
- putne komunikacije da oprema za takvu produkciju može doći i otići relativno jednostavno
- publike, čak i da uvezemo iz okolnih zemalja prethodna tačka će dosta njih odbiti
- standarda (skupo je)
mogu se još organizovati neki manji eventi poput nekih dj-eva i manjih bendova i to je to. za manje strane bendove nemamo publike a niko ne želi da je gradi.
jednostavno šupak smo svijeta i treba se pomiriti s tim.
- avetinja
#8 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Htjeli to priznati ili ne, Sarajevo zadrta konzervativna sredina gdje se sve ono što je drugačije vrijednuje sa: "Šta će, ba, papak ovdje u mom gradu?" Nisu u pitanju ni Metallica ni Mejdeni. Mogu dolaziti i manji poznati bendovi, kao naprimjer u Močvaru što dolaze odlični black, death, trash metal bendovi. Problem je što nas nema nigdje ni na mapi. Jedan običan Rumun ili Bugarin veze nema o BiH. Kada ga pitaš šta ima za reći, on te blijedo gleda. Nas ne znaju ljudi dvije države od nas, a ne nešto dalje. U Tunisu za nas misle da smo Srbi. Kada im lijepo objasniš da nismo, onda slegnu ramenima uz izvinjenje. Ili ako nas znaju, onda nam prigovaraju da se "nismo" znali braniti u ratu.
- Russki
#9 Re: Organizacije, produkcije svjetski poznatih muzicara i grupa - bedova / Zasto istih nema u BiH ?
Supak smo. To je cinjenica.
Mentalitet takodjer. Dobro netko gore rece za ulaz, dje cu ja njima dat toliko. Sjecam se jednog dvodnevnog festa u Kiseljaku godinama unazad. Ulaz 5 jebenih maraka, kaze ovaj jedan skupo. Ja 'nako stao i gledam...
Jebes taj mentalitet.
Sto se tice Rammsteina i njihove produkcije, oni tako godinama rade. Ovo su sve suhi profesionalci. Sve kosta, organizacija je teska ali ocigledno uspjesna. Godinama.
Slicno je sigurno i sa ostalim velikim bendovima. Zato i jesu skupi. Ali i vrijede.
Nemamo mi ni 1 % od onoga sto je potrebno da bi se doveo neki veliki bend.
Mentalitet takodjer. Dobro netko gore rece za ulaz, dje cu ja njima dat toliko. Sjecam se jednog dvodnevnog festa u Kiseljaku godinama unazad. Ulaz 5 jebenih maraka, kaze ovaj jedan skupo. Ja 'nako stao i gledam...
Jebes taj mentalitet.
Sto se tice Rammsteina i njihove produkcije, oni tako godinama rade. Ovo su sve suhi profesionalci. Sve kosta, organizacija je teska ali ocigledno uspjesna. Godinama.
Slicno je sigurno i sa ostalim velikim bendovima. Zato i jesu skupi. Ali i vrijede.
Nemamo mi ni 1 % od onoga sto je potrebno da bi se doveo neki veliki bend.