ORANGUTANI iz FOM SDP

Post Reply
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Odgovore koje ne mozes pronaci u nauci, nadjes u vjeri, bas zgodno.

Ja ne idealiziram stranku, vec sam poklonik ideje socijaldemokratije koja se jedino kroz SDP brani na pravi nacin u BiH a i u jednoj od susjednih zemalja.
Ostale stranke bile ne bile.
Da, baš je zgodno. :D

Vidim, vidim...očito je da ne idealiziraš :roll:
mostarac

Post by mostarac »

"svi su prljavi, pa možemo i mi biti" :? Valjda socijaldemokratske stranke trebaju da se razlikuju? :? Ili to želiš reći da je i SDP "prljav"? :D
Ti se ove pravis lud, da li namjerno ili ne ja ne znam, ali eto. "Kurvaluk" u politici ne znaci nuzno i nepostenje, ali evo ti ocit primjer: Tito je lagao i Ruse i Amerkance, da bi izvukao sto vise za svoj narod. Je li tebi to nemoralno? Jeste nemoralno za jednog vjernika, ali ako ces biti dobar politicar moras se sluziti i tim metodama i zato jedan pravi vjernik nema sta da trazi u politici, ne zato sto mu to neko zabranjuje nego sto se to kosi sa njegovim uvejerenjima. Sastavni dio politike koja je uspjesna su laganje i varanje svojih politickih protivnika, a takodje i najrazlicitije spletke, a to zajedno sa vjerom ne ide. Mislim da smo ovo razjasnili i rascistili. Idemo dalje
SDP nije formirao SUD BiH! Ne lupaj!
Da, SDP jeste formirao sud BiH i pokrenuo sve mehanizme koji su bili potrebni za njegovo formiranje, a uz pomoc medjunarodne zajednice je to izglasano u parlamentu, ali je nesumnjivo da je to pokrenuo i citav posao odradio SDP BiH.
Želiš reći da su ljudi koji su vjernici, a istovemeno i socijaldemokrate, manje moralni od onih koji nisu??? To se da zaključiti, jer si rekao da je politika prljava igra, ne samo nacionalne stranke!
Ne, ne zelim to reci, nego ti zelim reci ono sto sam gore napisao, a to je da vjernik po uvjerenju mozue biti socijaldemokrata, ali ne moze biti uspjesan politicar i dobar vjernik u isto vrijeme, jer moze on nastupati posteno i to je sasvim OK, ali njegova okolina ne nastupa posteno i pomete ga vjetar zajedno sa strankom koju predstavlja. U politici je dio igre prevariti protivnika. U svakoj na ovom svijetu je tako, pa i u nasoj.
Moj cilj nije da SDP propadne, nego da očisti svoje redove od lopova i zadrtih jednoumnih ljudi, da time stanovništvu ove države pokaže čist obraz i snagu da se obračunava sa lopovlukom čak i u sopstvenim redovima, da im pokaže da je tolerantan i da nije ateistički, ali jeste sekularno nastrojen (to je nužno u ovoj zemlji,ako misli nešto postići), da zbog toga pobijedi na izborima i da nas izvede iz ovog mraka!
Prvo SDP nije ateisticki i to sam ti dokazao primjerom iz proslog posta, ali SDP-ovce neces viditi u prvim redovima dzamija kako se bore za predizborne poene, to je sigurno. Imas SDP-ovaca koji idu u dzamije i crkve i ja ih znam i to im ne smeta u karijeri ni najmanje, ali ne idu zato da skupe politicke poene nego sto istinski vjeruju, a sad kao sto sam vec rekao, koliko mozes biti dobar vjernik i dobar politicar je drugi par rukava i za posebne teme. Drugo, ako ti vec imas taj cilj da SDP osnazis onda se ukljuci u samu partiju i vrlo lako ces doci do rijeci i do mogucnosti da izneses svoj stav, cak ces i vrlo lako doci do mogucnosti da pricas sa bilo kojom osobom iz SDP-a sa kojom pozelis jer ti ljudi su vrlo pristupacni vjerovao ti ili ne i ne misle za sebe da su nesto posebno. Sad ne ocekuj da ce neko cijeli dan posvetiti samo tebi, jer ti ni mama to ne bi toliko posvetila da joj ti pricas, ali sat vremena hoce bilo ko pa i sam Zlatko za kojeg kazes da je diktator. Bit je u tome da se ukljucis i da pokusas ako vec zelis dobro SDP-u i mislis da nesto nije uredu i ne valja. Sve dok to ne uradis ti nemas nikakvog prava da ovako govoris iz vise razloga koji su:
nisi clan SDP-a pa te unutrasnji odnosi u SDP-u nemaju sta interesovati,
drugo SDP moze mjenjati samo njegovo clanstvo, a ne ulica, a oni koji ga istinski vole ce se i ukljuciti i pokusati nametnuti svoje stavove
trece: ti uopste ne znas kako funkcionise SDP kao politicka partija i donosis zakljucke i sudove na osnovu napisa iz novina i izjava SDP-ovih disidenata sto je totalno pogresno i neobjektivno, a dase nisi potrudio da saznas kako stvari uistinu stoje.
Moj cilj je da se SDP očisti kod ljudi koji misle da je biti ateista, pljuvati po nacionalnim strankam i imati par jarana Pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti dovoljno da se nazoveš socijaldemokratom!
Istina u SDP-u ima i ovakvih ljudi, ali su ogromna manjina, a nisam naisao vjeruj mi jos ni na jednog SDP-ovca koji osudjuje necije vjerovanje u boga, ali pripisacu to tvojoj neinformisanosti.
Stitch__

Post by Stitch__ »

Moj Eshek :-) fakat ti se divim :D

kako ti ne dosadi naprdjavat se sa ovim levatima :D ne slusha te to, ne moze izvirit iz zlajinih guzova :D
mostarac

Post by mostarac »

Stitch__ wrote:Moj Eshek :-) fakat ti se divim :D

kako ti ne dosadi naprdjavat se sa ovim levatima :D ne slusha te to, ne moze izvirit iz zlajinih guzova :D
pozdrav dnevnom avazu gdje god da je :D
Prenj

Post by Prenj »

mostarac wrote:

A u tajkunskom s...ku, gdje bi drugo bio ...
Avazov tretman strajka u GRAS-u je sramotan.
mostarac

Post by mostarac »

Prenj wrote:
mostarac wrote:

A u tajkunskom s...ku, gdje bi drugo bio ...
Avazov tretman strajka u GRAS-u je sramotan.
ma to oni zbog Lagumdzije :lol:
danas

Post by danas »

eki, ova tema i dalje ziva :D
Eshek

Post by Eshek »

mostarac wrote:Ti se ove pravis lud, da li namjerno ili ne ja ne znam, ali eto. "Kurvaluk" u politici ne znaci nuzno i nepostenje, ali evo ti ocit primjer: Tito je lagao i Ruse i Amerkance, da bi izvukao sto vise za svoj narod. Je li tebi to nemoralno? Jeste nemoralno za jednog vjernika, ali ako ces biti dobar politicar moras se sluziti i tim metodama i zato jedan pravi vjernik nema sta da trazi u politici, ne zato sto mu to neko zabranjuje nego sto se to kosi sa njegovim uvejerenjima. Sastavni dio politike koja je uspjesna su laganje i varanje svojih politickih protivnika, a takodje i najrazlicitije spletke, a to zajedno sa vjerom ne ide. Mislim da smo ovo razjasnili i rascistili. Idemo dalje.
Zašto ja imam utisak da si aktivan član te iste partije i da si navikao da malo šefuješ? :D Ne idemo dalje, imaš more grešaka ovdje, i to zbog tvoje neinformiranosti i neznanja.
Nije nemoralno i ne kosi se sa uvjerenjima vjernika da taktiziraju i igraju protiv svojih političkih protivnika, dok god to čine sa plemenitim namjerama, što podrazumijeva da ne žele da dođu na vlast samo zbog mogućnosti za pljačku.

Politički kredibilitet i snaga se ne stiču laganjem i varanjem svojih političkih protivnika i spletkarenjem, nego jasnim ekonomskim i demokratskim programom i njegovim ostvarivenjem po dolasku na vlast. Razmišljanja poput tvoga SDP čine svim onim što ne treba biti. Sad možemo dalje..

mostarac wrote:Da, SDP jeste formirao sud BiH i pokrenuo sve mehanizme koji su bili potrebni za njegovo formiranje, a uz pomoc medjunarodne zajednice je to izglasano u parlamentu, ali je nesumnjivo da je to pokrenuo i citav posao odradio SDP BiH.
Dokaži!

mostarac wrote:Ne, ne zelim to reci, nego ti zelim reci ono sto sam gore napisao, a to je da vjernik po uvjerenju mozue biti socijaldemokrata, ali ne moze biti uspjesan politicar i dobar vjernik u isto vrijeme, jer moze on nastupati posteno i to je sasvim OK, ali njegova okolina ne nastupa posteno i pomete ga vjetar zajedno sa strankom koju predstavlja. U politici je dio igre prevariti protivnika. U svakoj na ovom svijetu je tako, pa i u nasoj.
Ako se rukovodiš parolom "ako su svi kurve, i ja moram biti", definitivno ti nije mjesto u SDP-u. Nije samo stvar u cilju, nego i u metodama koje se koriste da bi se došlo do cilja. A te metode koje ti spominješ se zovu "politikantstvo", a ne "politika".
mostarac wrote:Prvo SDP nije ateisticki i to sam ti dokazao primjerom iz proslog posta, ali SDP-ovce neces viditi u prvim redovima dzamija kako se bore za predizborne poene, to je sigurno. Imas SDP-ovaca koji idu u dzamije i crkve i ja ih znam i to im ne smeta u karijeri ni najmanje, ali ne idu zato da skupe politicke poene nego sto istinski vjeruju, a sad kao sto sam vec rekao, koliko mozes biti dobar vjernik i dobar politicar je drugi par rukava i za posebne teme. Drugo, ako ti vec imas taj cilj da SDP osnazis onda se ukljuci u samu partiju i vrlo lako ces doci do rijeci i do mogucnosti da izneses svoj stav, cak ces i vrlo lako doci do mogucnosti da pricas sa bilo kojom osobom iz SDP-a sa kojom pozelis jer ti ljudi su vrlo pristupacni vjerovao ti ili ne i ne misle za sebe da su nesto posebno. Sad ne ocekuj da ce neko cijeli dan posvetiti samo tebi, jer ti ni mama to ne bi toliko posvetila da joj ti pricas, ali sat vremena hoce bilo ko pa i sam Zlatko za kojeg kazes da je diktator. Bit je u tome da se ukljucis i da pokusas ako vec zelis dobro SDP-u i mislis da nesto nije uredu i ne valja. Sve dok to ne uradis ti nemas nikakvog prava da ovako govoris iz vise razloga koji su:
drugo SDP moze mjenjati samo njegovo clanstvo, a ne ulica, a oni koji ga istinski vole ce se i ukljuciti i pokusati nametnuti svoje stavove
trece: ti uopste ne znas kako funkcionise SDP kao politicka partija i donosis zakljucke i sudove na osnovu napisa iz novina i izjava SDP-ovih disidenata sto je totalno pogresno i neobjektivno, a dase nisi potrudio da saznas kako stvari uistinu stoje.
Po tebi se očito ne može biti vjernik i političar...

Nemam potrebe da dolazim i pričam s nekim iz SDP-a, jer privatno poznajem neke ljude iz njenog vrha.

Mater mi ne spominji, nebitno u kojem kontekstu! I polako mi ide na živce tvoje pomalo arogantno ophođenje...očito misliš da o politici znaš mnogo više, što se da vidjeti po stvarima koje si napisao do sada...

Nisam član, pa me unutarnji odnosi nemaju šta interesovati? Čuj nebuloze, pa valjda se kvalitet neke stranke, između ostalog, vidi i po tome kako je sama organizovana!
mostarac wrote:Istina u SDP-u ima i ovakvih ljudi, ali su ogromna manjina, a nisam naisao vjeruj mi jos ni na jednog SDP-ovca koji osudjuje necije vjerovanje u boga, ali pripisacu to tvojoj neinformisanosti.
Da, da...moja neinformiranost...
Pa nisam rekao da će me neko otjerati iz SDP-a,ni da se osuđuju vjernici, ali stav da neko ko je vjernik ne može biti dobar političar je sasvim dovoljno...Prateći tu logiku želiš reći da čovjek može biti ili vjernik koji klanja par namaza dnevno i živi skromno od ljeba i vode, ustvari ovčica bez mozga koja slijepo vjeruje u neko imaginarno biće, ili je licemjer, čim živi udoban život, zarađuje dobro i zna koristiti mozak i taktizirati. Toliko o tvojoj informiranosti... :roll:
mostarac

Post by mostarac »

Eshek wrote:
mostarac wrote:Ti se ove pravis lud, da li namjerno ili ne ja ne znam, ali eto. "Kurvaluk" u politici ne znaci nuzno i nepostenje, ali evo ti ocit primjer: Tito je lagao i Ruse i Amerkance, da bi izvukao sto vise za svoj narod. Je li tebi to nemoralno? Jeste nemoralno za jednog vjernika, ali ako ces biti dobar politicar moras se sluziti i tim metodama i zato jedan pravi vjernik nema sta da trazi u politici, ne zato sto mu to neko zabranjuje nego sto se to kosi sa njegovim uvejerenjima. Sastavni dio politike koja je uspjesna su laganje i varanje svojih politickih protivnika, a takodje i najrazlicitije spletke, a to zajedno sa vjerom ne ide. Mislim da smo ovo razjasnili i rascistili. Idemo dalje.
Zašto ja imam utisak da si aktivan član te iste partije i da si navikao da malo šefuješ? :D Ne idemo dalje, imaš more grešaka ovdje, i to zbog tvoje neinformiranosti i neznanja.
Nije nemoralno i ne kosi se sa uvjerenjima vjernika da taktiziraju i igraju protiv svojih političkih protivnika, dok god to čine sa plemenitim namjerama, što podrazumijeva da ne žele da dođu na vlast samo zbog mogućnosti za pljačku.

Politički kredibilitet i snaga se ne stiču laganjem i varanjem svojih političkih protivnika i spletkarenjem, nego jasnim ekonomskim i demokratskim programom i njegovim ostvarivenjem po dolasku na vlast. Razmišljanja poput tvoga SDP čine svim onim što ne treba biti. Sad možemo dalje..

mostarac wrote:Da, SDP jeste formirao sud BiH i pokrenuo sve mehanizme koji su bili potrebni za njegovo formiranje, a uz pomoc medjunarodne zajednice je to izglasano u parlamentu, ali je nesumnjivo da je to pokrenuo i citav posao odradio SDP BiH.
Dokaži!

mostarac wrote:Ne, ne zelim to reci, nego ti zelim reci ono sto sam gore napisao, a to je da vjernik po uvjerenju mozue biti socijaldemokrata, ali ne moze biti uspjesan politicar i dobar vjernik u isto vrijeme, jer moze on nastupati posteno i to je sasvim OK, ali njegova okolina ne nastupa posteno i pomete ga vjetar zajedno sa strankom koju predstavlja. U politici je dio igre prevariti protivnika. U svakoj na ovom svijetu je tako, pa i u nasoj.
Ako se rukovodiš parolom "ako su svi kurve, i ja moram biti", definitivno ti nije mjesto u SDP-u. Nije samo stvar u cilju, nego i u metodama koje se koriste da bi se došlo do cilja. A te metode koje ti spominješ se zovu "politikantstvo", a ne "politika".
mostarac wrote:Prvo SDP nije ateisticki i to sam ti dokazao primjerom iz proslog posta, ali SDP-ovce neces viditi u prvim redovima dzamija kako se bore za predizborne poene, to je sigurno. Imas SDP-ovaca koji idu u dzamije i crkve i ja ih znam i to im ne smeta u karijeri ni najmanje, ali ne idu zato da skupe politicke poene nego sto istinski vjeruju, a sad kao sto sam vec rekao, koliko mozes biti dobar vjernik i dobar politicar je drugi par rukava i za posebne teme. Drugo, ako ti vec imas taj cilj da SDP osnazis onda se ukljuci u samu partiju i vrlo lako ces doci do rijeci i do mogucnosti da izneses svoj stav, cak ces i vrlo lako doci do mogucnosti da pricas sa bilo kojom osobom iz SDP-a sa kojom pozelis jer ti ljudi su vrlo pristupacni vjerovao ti ili ne i ne misle za sebe da su nesto posebno. Sad ne ocekuj da ce neko cijeli dan posvetiti samo tebi, jer ti ni mama to ne bi toliko posvetila da joj ti pricas, ali sat vremena hoce bilo ko pa i sam Zlatko za kojeg kazes da je diktator. Bit je u tome da se ukljucis i da pokusas ako vec zelis dobro SDP-u i mislis da nesto nije uredu i ne valja. Sve dok to ne uradis ti nemas nikakvog prava da ovako govoris iz vise razloga koji su:
Po tebi se očito ne može biti vjernik i političar...

Nemam potrebe da dolazim i pričam s nekim iz SDP-a, jer privatno poznajem neke ljude iz njenog vrha.

Mater mi ne spominji, nebitno u kojem kontekstu! I polako mi ide na živce tvoje pomalo arogantno ophođenje...očito misliš da o politici znaš mnogo više, što se da vidjeti po stvarima koje si napisao do sada...

Nisam član, pa me unutarnji odnosi nemaju šta interesovati? Čuj nebuloze, pa valjda se kvalitet neke stranke, između ostalog, vidi i po tome kako je sama organizovana!
mostarac wrote:Istina u SDP-u ima i ovakvih ljudi, ali su ogromna manjina, a nisam naisao vjeruj mi jos ni na jednog SDP-ovca koji osudjuje necije vjerovanje u boga, ali pripisacu to tvojoj neinformisanosti.
Da, da...moja neinformiranost...
Pa nisam rekao da će me neko otjerati iz SDP-a,ni da se osuđuju vjernici, ali stav da neko ko je vjernik ne može biti dobar političar je sasvim dovoljno...
prvo podebljano. Normalno da se politicki kredibilitet ne stice spletkarenjem i tim sitruacijama, ali su sastavni dio svake politike pa i ove bosanske i to je tako bilo oduvijek i nije nista novo. Politika je takvo zanimanje i nema filozofije, a sto setice programa pa ja ne znam politicku partiju koja je makar blizu napravila tako jasan i svakome razumljiv program sa planom izlaska iz krize kao sto je to uradio SDP.
Ja nisam rekao da ko je vjernik ne moze biti dobar politicar u smislu da ja to zabranjujem ili ne dozvoljavam, nego u filozofskom smislu i rekao sam da mozemo otvoriti temu o tome: Da li vjernik moze biti i dobar politicar? Ja mislim da ne moze jer politika i vjera ne idu jedno s drugim bez obzira na politicko opredjeljenje. Politika je takva i takvom je nije napravio ni SDP ni bilo ko drugi, takva je od svog nastanka.
Volio bi i da mi nabrojis to more gresaka jer to je samo konstatacija bez dokaza.
Sto se tice Suda BiH pogledaj kad je formiran i ko je inicirao njegovo formiranje.
Dalje, nisi clan pa te unutrasnji odnosi ne interesuju, ali ipak volis reci da je Zlatko diktator pa to onda nikako ne kontam. Uz to kazes da te zanima kako je organizovana SDP BiH jer po tome vidis njen kvalitet i to je uredu, a znas li ti kako je organizovana SDP i kako se donose odluke u SDP-u i znas li uopste kako funkcionise ta partija osim sto znas sta avaz i disidenti pisu. Mislim da nemas pojma i zato tako i govoris. SDP kao i svaki zivi organizam, a politicka partije je zivi organizam u smislu sistema, imasvoje probleme i to je normalno, ali ti problemi se ni blizu ne ogledavaju u Zlatku Lagumdziji i njegovom nacinu vodjenja partije, nego u nekim drugim stvarima o kojima javnost uopst ne pise, jer je i ne zanimaju, ii jer javnost koja nije naklonjena SDP-u vecinom zanima da pise o tome kako je Zlatko dikatator a kako bi se mogli ljudi poput tebe upecati na takve stvari.
A to sto ti ide na zivce moje arogantno misljenje me uopste ne zanim jer si ti nastupio na taj nacin da pocnes pljuvati, a da se vidi da nisi informisan o elementarnim stvarima u SDP-u pa i ne mogu se drugacije odnositi nego arogantno.
Izvini na spominjanju mame, nisam znao da cete u onom kontekstu to uvrijediti.
Eshek

Post by Eshek »

Daa..SDP je uradio program, samo što ga nije realizovao :D

Konkretno: Moju branšu (ne želim da govorim koju) je Lagumdžija ukopao za vrlo kratak period...Zato što je ukinuo zaštitne mjere od uvoza tog proizvoda iz zemalja koje subvencioniraju njegovu proizvodnju. Toliko o realizaciji i izvlačenju iz krize...

Vjernik ne može biti političar? Filozofsko pitanje? Ma nebitno je li političko ili filozofsko, ljudi kao ti stvaraju takvu atmosferu koja odbija mnoge...To je bitno!

Sud BiH nije formirao SDP uz pomoć MZ, nego je formirala MZ, i to su priželjkivale i tražile sve partije osim SDS-a i nekih drugih srpskih stranaka.

Misliš da je demokratiju unutar stranke čini to da možeš otići do Lagumdžije i popričati s njim? Ja mislim da Lagumdžija donosi odluke o svim kardinalnim pitanjima i da drugi mogu palamuditi koliko hoće, ali da na njega utjecaja nemaju.

Konstantno potenciraš da čitam "avaz" i "disidente". Znači svi koji se ne slažu s tobom sigurno čitaju avaz i slijepo prate te, kako ih ti nazva...disidente...BRAVO!

Pa čovječe, kad je SDP tako divna i sva ta g...a mirišu, zašto je izgubila vlast?? Zašto je sada u opoziciji??
Eshek

Post by Eshek »

Sorry, ja moram ići za obavezama, a ionako mislim da smo došli do tačke gdje diskusija više nije konstruktivna :D

Pozdrav svima, svejedno u kojoj stranci bili :D :D
Eshek

Post by Eshek »

posebno braći...

Image

:D :D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Maravno,mostarac,nismo ni mislili da si pitanje svih pitanja: Može li političar biti vjernik, intonirao nikako drugačije, nego filozofski :D

Dedera,onda,poizbacujte onih osam hadžija ŠTO VAM sjedi u GO stranke, a zamolite i lidera Vam, da ne diže mubarek rukice na fatihu, kad održava predizborne skupove u Cazinskoj Krajini, pa ga ondašnje nane blagosiljaju, sve jedna drugoj došaptavajući: Vidiš,bona,da je naš i da je ruke na elham digo, a i sinu plaho lijepo ime dao, samo ga dušmani džaba gibete :D
privremeni

Post by privremeni »

Sta vam je narode :lol: :D

zapocne "mali od fahrine kuzine" kobajagi kao poznavalac "estetike" u politickim sranjima, a prihvati , jel se to blago nama, vratio socijaldemokrata "kome samo Zlaja smeta".
:P

Svu bijedu vasih ljubimaca imali ste vidjeti na pokusaju promjene stope PDV-a ( stamparije ukljucili blago nasem fahri) a ne djecju hranu i lijekove.
Ako vam je malo, drage sarajlije, ciju politicku rafiniranost smeta onaj plakat, imate strajk GRAS-ovih radnika.
Firma ciji su uposleni falsifikovali mjesecne karte za prevoz, firma koja sama na veliko svercuje svojim mjesecnim kartama, a sta se jos krije iza kapije znaju samo oni unutra.
I s druge strane Kantonalna Vlada, koja bi potezala i oruzje na strajkace.

Kome nije jasno na sta su spremni za ocuvanje gole vlasti, ni Bog ne moze pomoci, pa molili ga iz SDP-a ili iz SDA. :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

Eshek wrote:(...)
Pa čovječe, kad je SDP tako divna i sva ta g...a mirišu, zašto je izgubila vlast?? Zašto je sada u opoziciji??
Na ovo pitanje tacan odgovor potrazi od Cerica, Pavla i Puljica...

Siguran sam da njih trojica znaju.
mostarac

Post by mostarac »

Ahmmed wrote:Maravno,mostarac,nismo ni mislili da si pitanje svih pitanja: Može li političar biti vjernik, intonirao nikako drugačije, nego filozofski :D

Dedera,onda,poizbacujte onih osam hadžija ŠTO VAM sjedi u GO stranke, a zamolite i lidera Vam, da ne diže mubarek rukice na fatihu, kad održava predizborne skupove u Cazinskoj Krajini, pa ga ondašnje nane blagosiljaju, sve jedna drugoj došaptavajući: Vidiš,bona,da je naš i da je ruke na elham digo, a i sinu plaho lijepo ime dao, samo ga dušmani džaba gibete :D
Ti ocito nisi procitao sve i nisi skontao sta pise, a napisano je jasno i egzaktno. SDP-u kao partiji ne smetaju vjernici i oni koji upraznjavaju vjeru niti ce ikad smetati, a ja sam samo postavio pitanje sa moje tacke gledista: Dali osoba koja je vjernik moze biti i politicar? Jedno od tog dvoje mora raditi lose, bar sa moje tacke gledista. A ja nigdje nisam rekao da je SDP protiv vjernika, samo ti ne kontas i okreces vodu na svoj mlin. Ja sam samo rekao da ne vidim nacina da osoba bude i dobar vjernik i dobar politicar u isto vrijeme, a on to moze raditi i niko mu ne brani, a sam odgovara za svoja djela.
Eshek

Post by Eshek »

Fair Life wrote:

Ma da, eto oni su krivi za sve?! Ima još mnogo zemalja gdje vjerski poglavari favorizuju neku stranku (protivim se tome), ali ipak vladaju socijaldemokratske partije. Vladaju jer svoj posao rade bolje od SDP-a. A ako su u opoziciji, rade sve na tome da budu što bolji, ne krive i ne kukaju na svoje Ceriće, Puljiće... :roll: Oni su samo izgovor.
mostarac

Post by mostarac »

Eshek wrote:
Fair Life wrote:

Ma da, eto oni su krivi za sve?! Ima još mnogo zemalja gdje vjerski poglavari favorizuju neku stranku (protivim se tome), ali ipak vladaju socijaldemokratske partije. Vladaju jer svoj posao rade bolje od SDP-a. A ako su u opoziciji, rade sve na tome da budu što bolji, ne krive i ne kukaju na svoje Ceriće, Puljiće... :roll: Oni su samo izgovor.
da svakako, ali ni u jednoj zemlji vjerski poglavari nisu toliko upleteni u politiku kao u ovoj.
Eshek

Post by Eshek »

Svi oni guraju na svoj mlin. Poglavari su upleteni onoliko koliko im narod to dopušta. A mi smo stoka od naroda, čim dopuštamo da nam hodže, popovi i sveštenici kroje ekonomsku i društvenu politiku.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
Fair Life wrote:

Favorizovanje o kojem pricas sigurno nije povezano sa strahom i iskustvom rata kao kod nas, tako da poredis kruske i jabuke...

OK, hajd malo se okani filozofiranja i navedi konkretne propuste SDP-a.
Last edited by kub lajkan on 02/02/2006 14:21, edited 2 times in total.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

stella_sa wrote:
nosara wrote:Dalje, ne mozes vjerovat u Boga i covjeka u isto vrijeme. SDP je stranka sljedbenica malo drugacije ideologije nego sto forsiraju vjernici, a dvije oprecne ideologije se ne mogu postovat uporedo.
E s ovim se ne slazem. Kao clan SDP-a mozes biti vjernik, i vjerovati u kojeg god hoces Boga, ali stvari malo drugacije funkcionisu nego u SDA. Poderase ljudi dzonove iduci u crkve i dzamije kontajuci da je to dovoljno da dobiju kakvu funkciju :roll: u SDA mozda...
:shock:
u sdp-u more biti samo vjernik-dvolicnjak :wink: ...jerbo je sdp mentalni i ideoloski nasljednik kumunjara...:arrow:
marxovih sljedbenika :arrow: C.darwina...ukratko :oops:

samo primjecujem nonsense...:D ...
o svim zlatkovim grijesima nekom drugom prilikom...taman pred izbore... :oops: ...
@eshek
okani se corava posla... :D ...samo vici jes,jes...:-D... i svi dobri ... :wink: :oops:
"votajte SDP ili truhnite u dzehenemu"...Image
zikamu

Post by zikamu »

Ja samo ne znam ko bi sad bio toliko lud i rizikov'o sa promjenom vlasti pa da se, da se pomaknem s mjesta, sav ovaj rahatluk razbatali :-)
mostarac

Post by mostarac »

El-Baklawa wrote:
stella_sa wrote:
nosara wrote:Dalje, ne mozes vjerovat u Boga i covjeka u isto vrijeme. SDP je stranka sljedbenica malo drugacije ideologije nego sto forsiraju vjernici, a dvije oprecne ideologije se ne mogu postovat uporedo.
E s ovim se ne slazem. Kao clan SDP-a mozes biti vjernik, i vjerovati u kojeg god hoces Boga, ali stvari malo drugacije funkcionisu nego u SDA. Poderase ljudi dzonove iduci u crkve i dzamije kontajuci da je to dovoljno da dobiju kakvu funkciju :roll: u SDA mozda...
:shock:
u sdp-u more biti samo vjernik-dvolicnjak :wink: ...jerbo je sdp mentalni i ideoloski nasljednik kumunjara...:arrow:
marxovih sljedbenika :arrow: C.darwina...ukratko :oops:

samo primjecujem nonsense...:D ...
o svim zlatkovim grijesima nekom drugom prilikom...taman pred izbore... :oops: ...
@eshek
okani se corava posla... :D ...samo vici jes,jes...:-D... i svi dobri ... :wink: :oops:
"votajte SDP ili truhnite u dzehenemu"...Image
sta je lose u ovome?

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

El-Baklawa wrote:u sdp-u more biti samo vjernik-dvolicnjak :wink: ...jerbo je sdp mentalni i ideoloski nasljednik kumunjara...:arrow:
Pa ako su i dvolicnjaci, sigurno nisu ni do koljena (u licemjerju) iskonskim komunjarama koje se otimaju za prve safove...

A ne znam zasto bi im trebalo da glume vjernike? Znamo da im to u politickoj karijeri nece pomoci...
kekec

Post by kekec »

Eshek wrote:posebno braći...

Image
:D :D :D

Nek bracu nisi zaboravio. :-)
Post Reply