ORANGUTANI iz FOM SDP

Post Reply
dexcox

Post by dexcox »

princip svake nase stranke fakat jeste guzicoljublje, i zbog toga kod nas nece bit dugo pravih politicara za koje bi vrijedilo izlazit na izbore.

ja sam po politickom razmisljanju lijevo orijentisan i vijernik sam i nemoj te mi srat da se to nemoze.
nosara

Post by nosara »

Onoliko koliko je princip sda bilo alijaljublje, da ne spominjem ostale nacionalne kvazivodje.

Sto se tice vjere, i razlicitih vjeroispovjesti, za koje neki ne znaju, znaju valjda samo za svoju, pa placu zbog toga, mislio sam na to da nikad u toku ovog uzdizanja vanzemaljaca nisam cuo da neko od vjerskih sefova iskreno govori o covjekoljublju, podrazumijevajuci pri tome covjeka koji se bogu moli na drugi nacin ili je nedajboze ateista. Barem u praksi nesto se ne forsiraju mijesani brakovi (ascare nismo svi isti ljudi, ima nas svakakvih) a najveci neprijatelji su nam uvijek iz drugog naroda (druge vjere) sve na bazi homogenizacije i u slavu samo "naseg" boga.

Opet mislim da pravi vjernici nemaju mjesta u SDP- u i strankama slicnog profila jer je politika nepoveziva sa religijom ma koliko se neki trudili da se nadju i tamo i ovamo.

Sto se diktature tice, nacionalne stranke su pravi primjer, jedan narod, jedan vodja, jedna vjera, pa opleti po donacijama.
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote: Opet mislim da pravi vjernici nemaju mjesta u SDP- u i strankama slicnog profila jer je politika nepoveziva sa religijom ma koliko se neki trudili da se nadju i tamo i ovamo.
Upravo tako!! Politika je nepoveziva s religijom. Politika treba da ima najviše veze sa ekonomskom politikom zemlje, da se osigura što efikasniji administrativni aparat, te da se ljudima svih vjera i narodnosti obezbijedi ravnopravnost i sloboda. Kakve veze ima što ja idem u džamiju sa mojim mišljenjem kako treba voditi ekonomsku politiku ove zemlje???
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Onoliko koliko je princip sda bilo alijaljublje, da ne spominjem ostale nacionalne kvazivodje.
Znači, ti porediš SDP sa SDA i želiš da kažeš da je jedina razlika u ličnosti, a zadrtost ista? Znaš šta, upravo si se posr'o po SDP-u...
nosara

Post by nosara »

Naravno svi mogu sve, ja govorim o principima. Ti mozes pravo sa dzume ili iz crkve u komitet, ali ja mislim da je to nespojivo, ukoliko nije, kako neko ovdje rece, pokusaj da se kroz kvazivjeru dosegnu politicke pozicije u nacionalsovinistickim strankama.

I, ne, nije mi bila namjera poredit sda i SDP, vec se ovdje kao normalno prihvata da druge stranke imaju predsjednike ili sefove koji su ili nisu izabrani u okviru normalne procedure, samo se predsjednik SDP-a samoizabrao i provodi diktaturu. Ne znam sto on toliko iritira neke ljude, valjda sto nije tunjav i svakom sve izlaje u lice.

Uostalom toliko stranaka imamo, pa glasajte za koga hocete, ali onda jezik za zube kad vam ukradu zalogaj iz usta. Iz principa.
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Naravno svi mogu sve, ja govorim o principima. Ti mozes pravo sa dzume ili iz crkve u komitet, ali ja mislim da je to nespojivo, ukoliko nije, kako neko ovdje rece, pokusaj da se kroz kvazivjeru dosegnu politicke pozicije u nacionalsovinistickim strankama.
Daaa...naravno! Vidim, po tebi je nemoguće biti istovremeno inteligentna osoba sa zdravim razumom, a istovremeno se razumjeti u ekonomiju i zalagati se za to da svi, bez obzira na vjeru i naciju,imaju pravo na normalan život.

Govoriš o pokušaju da se kroz kvazivjeru dosegnu pozicije? To si u pravu. Ali tražim da se SDP ne diže u nebesa, nego da se prizna da i tamo ima mnogih koji pokušavaju da kroz kvazi-tolerantnost i kvaz-iateizam dosegnu pozicije u socijaldemokratskim strankama!

U suštini želim da kažem:

Problem nacionalnih stranaka je što im ekonomska politika ove države nije na prvom mjestu i odlikuje ih netolerantnost prema neistomišljenicima.

Problem SDP-a je što nema bolji program ekonomske politike od nacionalnih, a i njih također odlikuje netolerantnost prema neistomišljnicima, u istoj mjeri kao i nacionalne stranke.
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Uostalom toliko stranaka imamo, pa glasajte za koga hocete, ali onda jezik za zube kad vam ukradu zalogaj iz usta. Iz principa.
Čovjek koji je bio (ne znam je li još uvijek) u predsjedništvu SDP-a, a zove se Reuf Sokolović, iz Gračanice, je pokrao mnogo više od zalogaja iz usta. Niko, ama baš niko, ni iz SDP-a, ni naš "najhrabriji novinar" Bakir Hadžiomerovič (koji favorizira SDP) tog čovjeka u posljednjih 10 godina, otkako vrši milionsku pljačku firme "KOKAPRODUKT" nije spomenuo!!!

Toliko o nevinosti SDP-a!!!
nosara

Post by nosara »

Inteligentna osoba sa zdravim razumom u skoli je ucila da nije bog stvorio covjeka, vec je u pitanju dokazana evolucija. Isti taj covjek ode u crkvu i klanja se svom "stvoriocu". Zatim malo u svojoj stranci razmatra probleme ekonomije svoje zemlje da bi njegov vjerski poglavar otklonio sve strahove konstatacijom da "radnici treba da se nadaju da ce im bog pomoci". Daj!

Ili - ili, a ako mislis da moze kombinacija onda si medju onim koji sjede na dvije stolice, a razmak izmedju njih je oko tri i po metra!

Ovo nije nista licno, samo imam svoje misljenje.

Kokaprodukt? Prvi put cujem za tu firmu, ne mogu da vjerujem da lazljivi avaz nije ni jednom spomenuo u toku pokusaja blacenja SDP-a. Neise, SDP nije bezgresna stranka, Zlatko je roba sa greskom, ali poredeci sa ostalima u ponudi, predstavljaju jedinu opciju za sve inteligentne i zdravorazumne!

Smrt fasizmu!
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Inteligentna osoba sa zdravim razumom u skoli je ucila da nije bog stvorio covjeka, vec je u pitanju dokazana evolucija. Isti taj covjek ode u crkvu i klanja se svom "stvoriocu". Zatim malo u svojoj stranci razmatra probleme ekonomije svoje zemlje da bi njegov vjerski poglavar otklonio sve strahove konstatacijom da "radnici treba da se nadaju da ce im bog pomoci". Daj!

Smrt fasizmu!
Ovo je fašizam...i generalizacija nekoga ko nema ni trunku tolerancije i podliježe stereotipima.
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
nosara wrote:Uostalom toliko stranaka imamo, pa glasajte za koga hocete, ali onda jezik za zube kad vam ukradu zalogaj iz usta. Iz principa.
Čovjek koji je bio (ne znam je li još uvijek) u predsjedništvu SDP-a, a zove se Reuf Sokolović, iz Gračanice, je pokrao mnogo više od zalogaja iz usta. Niko, ama baš niko, ni iz SDP-a, ni naš "najhrabriji novinar" Bakir Hadžiomerovič (koji favorizira SDP) tog čovjeka u posljednjih 10 godina, otkako vrši milionsku pljačku firme "KOKAPRODUKT" nije spomenuo!!!

Ako bi nas mogao obasjati sa jos istine i cinjenica, naravno sve sa referencama ...
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
U suštini želim da kažem:

Problem nacionalnih stranaka je što im ekonomska politika ove države nije na prvom mjestu i odlikuje ih netolerantnost prema neistomišljenicima.

Problem SDP-a je što nema bolji program ekonomske politike od nacionalnih, a i njih također odlikuje netolerantnost prema neistomišljnicima, u istoj mjeri kao i nacionalne stranke.
Kojom metodologijom ocjenjujes ekonomske programe stranaka?
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Inteligentna osoba sa zdravim razumom u skoli je ucila da nije bog stvorio covjeka, vec je u pitanju dokazana evolucija. Isti taj covjek ode u crkvu i klanja se svom "stvoriocu". Zatim malo u svojoj stranci razmatra probleme ekonomije svoje zemlje da bi njegov vjerski poglavar otklonio sve strahove konstatacijom da "radnici treba da se nadaju da ce im bog pomoci". Daj!

Ili - ili, a ako mislis da moze kombinacija onda si medju onim koji sjede na dvije stolice, a razmak izmedju njih je oko tri i po metra!

Ovo nije nista licno, samo imam svoje misljenje.

Kokaprodukt? Prvi put cujem za tu firmu, ne mogu da vjerujem da lazljivi avaz nije ni jednom spomenuo u toku pokusaja blacenja SDP-a. Neise, SDP nije bezgresna stranka, Zlatko je roba sa greskom, ali poredeci sa ostalima u ponudi, predstavljaju jedinu opciju za sve inteligentne i zdravorazumne!

Smrt fasizmu!
Ma ne mogu više otrpiti... :x

O evoluciji mi ne pametuj, studiram biološke nauke i o tome vjerovatno znam mnogo više od tebe.

O ekonomiji mi ne seri, jer sam prošle godine platio poreza za ovu državu vjerovatno 10tak puta više nego ti! A to ne bih mogao, da se "nadam da ce mi Bog pomoći", a ne vjerujem ni da postoji vjerski poglavar koji lupa takve gluposti.

Ti ustvari nemaš više argumenata, pa sad prosipaš šuplju priču...

Ostali u ponudi? Pa ti izgleda znaš samo za SVETU TROJKU i za SDP! Kao da ne postoje druge stranke :?

I da, naravno da čuješ prvi put za "Kokaprodukt", u tome i jeste poenta!!

Slijep si do zla boga!
nosara

Post by nosara »

Sto me bolan proglasi fasistom?

Fol je u kontradikciji koja ti nije upala u oci, a na bazi teze da mozes biti i istinski vjernik i istinski poklonik neke politicke opcije na razini ideologije, sto se, naravno, iskljucuje. Osim ako ti vazna civija u stranci nije pop il' hodza.

Imal' boga u biologiji? Ili studiras sa figom u dzepu.
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Eshek wrote:

Ako bi nas mogao obasjati sa jos istine i cinjenica, naravno sve sa referencama ...
Mogu, nije problem :D

Reuf Sokolović je još od prije rata generalni direktor te firme. Poslije rata je na sina registrovao privatnu firmu koja se zove "Kokodžada" i u nju je kanalisao pare iz "Kokaprodukta". To je radio tako što je krajnje proizvode "Kokaprodukta" prodavao formalno "Kokodžadi", i to po cijenama koje su bile niže od proizvodne. Uglavnom se radilo o piletini. Kokodžada je tu istu robu prodavala po tržišnim cijenama, i naravno zarađivala ekstra profit na račun "Kokaprodukta". Kada je "Kokaprodukt" dotjerao do minusa, dizao je milionske kredite od komercijalnih banaka i stavljao pod hipoteku imovinu "Kokaprodukta", pa te iste pare od Kokaprodukta ponovo kanalisao "Kokodžadu". Kasnije je izvršena privatizacija pod manje-više misterioznim okolnostima "Kokaprodukta" i navodni vlasnici su dobrim dijelom i radnici, ali svim upravlja još uvijek Sokolović iz sjene, a na čelo postavlja ljude koji će ispušiti ako dođe do bure. Nedavno je pokušavao da digne još jedan, posljednji kredit, pa da razguli, ali mislim da mu nije uspjelo.

Dovoljno? :D
nosara

Post by nosara »

Krivicnu prijavu si, pretpostavljam, vec podnio, ili...?
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Prenj wrote:

Reuf Sokolović je još od prije rata generalni direktor te firme. Poslije rata je na sina registrovao privatnu firmu koja se zove "Kokodžada" i u nju je kanalisao pare iz "Kokaprodukta". To je radio tako što je krajnje proizvode "Kokaprodukta" prodavao formalno "Kokodžadi", i to po cijenama koje su bile niže od proizvodne. Uglavnom se radilo o piletini. Kokodžada je tu istu robu prodavala po tržišnim cijenama, i naravno zarađivala ekstra profit na račun "Kokaprodukta". Kada je "Kokaprodukt" dotjerao do minusa, dizao je milionske kredite od komercijalnih banaka i stavljao pod hipoteku imovinu "Kokaprodukta", pa te iste pare od Kokaprodukta ponovo kanalisao "Kokodžadu". Kasnije je izvršena privatizacija pod manje-više misterioznim okolnostima "Kokaprodukta" i navodni vlasnici su dobrim dijelom i radnici, ali svim upravlja još uvijek Sokolović iz sjene, a na čelo postavlja ljude koji će ispušiti ako dođe do bure. Nedavno je pokušavao da digne još jedan, posljednji kredit, pa da razguli, ali mislim da mu nije uspjelo.

OK, hvala, sada imamo informaciju.
Ali kakva je razlika izmedju tvoje informacije i onoga sto se da pocesto cuti na '60 minuta'?
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Sto me bolan proglasi fasistom?

Fol je u kontradikciji koja ti nije upala u oci, a na bazi teze da mozes biti i istinski vjernik i istinski poklonik neke politicke opcije na razini ideologije, sto se, naravno, iskljucuje. Osim ako ti vazna civija u stranci nije pop il' hodza.

Imal' boga u biologiji? Ili studiras sa figom u dzepu.
Proglasio sam te fašistom zbog onoga što si nalup'o gore. I stojim iza toga.

Istinski poklonik neke političke opcije na razini ideologije? Pa, čovječe, šta je s tobom?! Je li tebi normalno da neko idealizira neku stranku, ili da realno gleda stanje u politici?! Baš po tome SDP treba da se razlikuje od nacionalnih stranaka, da su ljudi koji su socijaldemokrate realnih pogleda i da ne idealizuju ni neku stranku, ni dešavanja, kao što se to radi u SDA/SDS/HDZ!

Imal' boga u biologiji? Ne znam i to mi je potpuno nebitno, jer nauka nema sve odgovore, a vjera se ne protivi nauci. Dakle, ponovo lupaš... :D
Eshek

Post by Eshek »

nosara wrote:Krivicnu prijavu si, pretpostavljam, vec podnio, ili...?
Neko blizak meni jeste, pa je debelo popušio...od za tebe svete garniture u SDP-u i njenog vrha.

Dovoljno?
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Neko blizak meni jeste, pa je debelo popušio...od za tebe svete garniture u SDP-u i njenog vrha.

Dovoljno?
Nije valjda da nema novina ili televizija koja bi to ipak objavila?
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Eshek wrote:
Prenj wrote:

OK, hvala, sada imamo informaciju.
Ali kakva je razlika izmedju tvoje informacije i onoga sto se da pocesto cuti na '60 minuta'?
Otkud ti sad 60 minuta? Ali kad si već spomenuo... Mislim da su hrabri i da rade dobrim dijelom pravu stvar, ali mislim i da mnogo optužbi lupaju na "hear-say" osnovi. I da, ne sjećam se da su napravili prilog o lopovlucima ljudi iz SDP-a, iako ih ima mnogo, a takvu političku pristrasnost novinara smatram opasnom.

Smatram se socijaldemokratom, i mislim da mi je dužnost da se borim protiv jednoumlja i lopovluka, bez obzira na kojoj strani to bilo. Ako se SDp očisti od te dvije stvar, izborna pobjeda mu je zagarantovana.

Zar nije apsurdno da u stranci koja se zove socijaldemokratskom i treba da promoviše demokratiju, nema demokratije, nego da vlada jedan čovjek (ne govorim ni da je loš, ni da je dobar)?
mostarac

Post by mostarac »

Eshek wrote:
Prenj wrote:
vodolija_33 wrote: Kako njegov tekst protivriječi saam sebi? Zato što kaže da je socijaldemokrata a ne glasa za dotične?? Nemoj tražit' dlaku u jajetu, jer ti je kao i meni jasno šta je kolega htio reći. Samo još fali da počneš gramatičke greške tražiti kako bi "dokazao" da neko nije u pravu i bla, bla, bla....

Šta je to toliko strašno u tome što se ne slažemo sa politikom sdp-a, nije mi jasno. Ovo je slobodna zemlja (barem se nešto nadam da jeste) tako da svi imamo pravo da izrazimo svoje sumnje ili mišljenje vezano za bilo šta. Što bi politika sdp-a bila izuzetak? Eto sdp od Boga dat i svaki put kad treba spomenuti samo ime te partije trebam abdest uzeti??!! :D
SDP naravno i obavezno treba kritikovati!
Ali, kako politicka stranka moze istovremeno "liciti na komunisticku" i "koristiti metode nacionalnih stranaka"?
I sta je uopste jedno, a sta drugo?
Moć unutar SDP je skoncentrisana u jednom čovjeku, sve važnije stvari se ne odlučuju u redovnoj proceduri unutar stranke, neko iza zavjesa, sjeti se šta se desilo sa Durakovićem, probaj biti aktivniji član SDP-a i istovremeno biti vjernik, tj. usudi se Boga spomenuti pa ćeš vidjeti u kojem smjeru ti ide karijera :D Nemam sada vremena da povučemparalelu između komunističkih stavova i stavova današnjeg SDP-a, ali ću to kasnije napisati.

Na naci stranke me podsjećaju po načinu promovisanja stranke i jeftinih trikova, te i mnogih lažnih i ispraznih optužbi koje bacaju na mnoge suparnike. Isto sranje rade kao i SVETA TROJKA. Pitam: od svih tih krivičnih optužbi protiv proftera, krimo-političara, koliko ih je SDP uspio strpati u zatvor? Neee, lakše je laprdati i govoriti narodu ono što narod ustvari već zna.

Nažalost, SDP je veliko razočarenje za mene i ne zaslužuje moj glas. Za sada. Ima mnogo boljih stranaka, samo nisu toliko isturene.
Prvo ovo je laz i to ortodoksna jer jer dojucerasnji potpredjesnik SDP-a, a danasnji clan Glavnog odbora je vjernik i ide u dzamiju, a sad kakav je on vjernik to bi se dalo diskutovati jer u politici postoje samo manje i vece kurve, ali su svi kurve, a kurvaluk i vjera ne idu zajedno, ali cinjenica je da SDP nikom ne smeta da bude vjernik i gradi svoju karijeru sto sam ti dokazao i konkretnim primjerom. Vjernici nemaju sta da traze u politici jer je politika prljav posao i ne ide zajedno sa vjerom, a to sto je u nas sve naopako to je druga prica. Dakle ako ces gledati i stanovista morala, na koji se vjera naslanja ako se ne varam, jednom vjerniku nije moralno biti u politici jer je to grijeh, jer u politici se igra prljavo a to se kosi sa vjerskim uvjerenjima. politika je svugdje takva, a ne samo kod nas, jer jednostavno to je takav zanat i gotovo, a ne postoji politicar na svijetu koji moze biti istovremeno i dobar politicar i dobar vjernik. Kad to pogledas onda lako dolazis do zakljucka da u SDP-u sjede mnogo moralniji ljudi nego u naci partijama koje su pune "vjernika".

Drugo sto mi je upalo u oci je "podrska nezavisnom sudstvu".
Jesi li ti svjestan covjece sta pricas, jesi li makar jedne sekunde svjestan?
U ovoj drzavi apsolutno nije bilo sudstva dok SDP nije dosao na vlast. SDP nije hapsio kriminalce u spektakularnim akcijama u svrhu predizborne kampanje, jer nije ih mogao osuditi, ali je zato formirao SUD BOSNE I HERCEGOVINE koji je osudio Prcu, Jelavica & co, a vodi i jos drugih procesa protiv kriminalne politicke mafije u Bosni i Hercegovini koja je opljackala ovaj narod.
SDP je formirao sud u ovoj zemlji koji nije ni postojao i bez kojega sudstvo ne bi moglo djelovati, a ti govoris o tome da SDP nije podrzao nezavisno sudstvo.
I sta bi sad covjek mislio o tebi nakon ove dvije stvari, nego da se informises iz totalno nepovjerljivih izvora koji za jedini cilj imaju diskreditaciju SDP-a i njegovog vodstva, a sa jednim jedinim ciljem, a to je da zadrze kriminalom stecenu imovinu jer znaju da im je u ovom trenutku jedina prijetnja SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE, ali tebe to ne zanima jer ti imas svoj cilj, a to je da SDP propadne, samo ne znam koji su motivi, ako ne glasas za naci partije ili ako nisi clan nekog od SDP-ovih otpadaka.
Jos nesto, a to je upitaj clanove SDP-a ko je Zlatko Lagumdzija i podrzavaju li ga. odakle ti znas kako se odlucuje u SDP-u ako nisi clan te partije i odakle ti znas o cemu se Zlatko pita, a o cemu se ne pita, ako nisi clan, ili te mozda avaz i SDU informisu. E to je zalosno. Ne pricaj o onome sto ne znas, jer nemas pojma ocito kako funkcionise i radi SDP BiH i kako radi ta partija. Samo cu ti reci da 99% clanova SDP-a misli da se Zlatko pita premalo, a ne previse i da su neki nivoi organizovanja u SDP-u i previse samostalni u stvarima gdje ne bi smjeli biti, ali tebe to ne interesuje jer ti svoje informacije dobijas od SDP-ovih protivnika i jos nam ih predstavljas kao relevantne i istinita. Pravo malo lutkarsko pozoriste.
Vingo

Post by Vingo »

Zar nisu "odradili" mladjahnog Hamdiju u 60 minuta?
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Eshek wrote:

Dovoljno?
Nije valjda da nema novina ili televizija koja bi to ipak objavila?
Ha haha, nasmijavaš me :-)

Gotovo je, voz je prošao...Pa ko to želi rizikovati život?
Čovjek ima milione, može kupiti sudiju bez problema, a ima neviđeno političko zaleđe. Misliš da bi mu napravio problem, kad bi se to objavilo. Ne bi. To bi samo sebi uradio...
nosara

Post by nosara »

Odgovore koje ne mozes pronaci u nauci, nadjes u vjeri, bas zgodno.

Ja ne idealiziram stranku, vec sam poklonik ideje socijaldemokratije koja se jedino kroz SDP brani na pravi nacin u BiH a i u jednoj od susjednih zemalja.
Ostale stranke bile ne bile.
Eshek

Post by Eshek »

mostarac wrote:
Eshek wrote:
Prenj wrote: SDP naravno i obavezno treba kritikovati!
Ali, kako politicka stranka moze istovremeno "liciti na komunisticku" i "koristiti metode nacionalnih stranaka"?
I sta je uopste jedno, a sta drugo?
Moć unutar SDP je skoncentrisana u jednom čovjeku, sve važnije stvari se ne odlučuju u redovnoj proceduri unutar stranke, neko iza zavjesa, sjeti se šta se desilo sa Durakovićem, probaj biti aktivniji član SDP-a i istovremeno biti vjernik, tj. usudi se Boga spomenuti pa ćeš vidjeti u kojem smjeru ti ide karijera :D Nemam sada vremena da povučemparalelu između komunističkih stavova i stavova današnjeg SDP-a, ali ću to kasnije napisati.

Na naci stranke me podsjećaju po načinu promovisanja stranke i jeftinih trikova, te i mnogih lažnih i ispraznih optužbi koje bacaju na mnoge suparnike. Isto sranje rade kao i SVETA TROJKA. Pitam: od svih tih krivičnih optužbi protiv proftera, krimo-političara, koliko ih je SDP uspio strpati u zatvor? Neee, lakše je laprdati i govoriti narodu ono što narod ustvari već zna.

Nažalost, SDP je veliko razočarenje za mene i ne zaslužuje moj glas. Za sada. Ima mnogo boljih stranaka, samo nisu toliko isturene.
Prvo ovo je laz i to ortodoksna jer jer dojucerasnji potpredjesnik SDP-a, a danasnji clan Glavnog odbora je vjernik i ide u dzamiju, a sad kakav je on vjernik to bi se dalo diskutovati jer u politici postoje samo manje i vece kurve, ali su svi kurve, a kurvaluk i vjera ne idu zajedno, ali cinjenica je da SDP nikom ne smeta da bude vjernik i gradi svoju karijeru sto sam ti dokazao i konkretnim primjerom. Vjernici nemaju sta da traze u politici jer je politika prljav posao i ne ide zajedno sa vjerom, a to sto je u nas sve naopako to je druga prica. Dakle ako ces gledati i stanovista morala, na koji se vjera naslanja ako se ne varam, jednom vjerniku nije moralno biti u politici jer je to grijeh, jer u politici se igra prljavo a to se kosi sa vjerskim uvjerenjima. politika je svugdje takva, a ne samo kod nas, jer jednostavno to je takav zanat i gotovo, a ne postoji politicar na svijetu koji moze biti istovremeno i dobar politicar i dobar vjernik. Kad to pogledas onda lako dolazis do zakljucka da u SDP-u sjede mnogo moralniji ljudi nego u naci partijama koje su pune "vjernika".

Drugo sto mi je upalo u oci je "podrska nezavisnom sudstvu".
Jesi li ti svjestan covjece sta pricas, jesi li makar jedne sekunde svjestan?
U ovoj drzavi apsolutno nije bilo sudstva dok SDP nije dosao na vlast. SDP nije hapsio kriminalce u spektakularnim akcijama u svrhu predizborne kampanje, jer nije ih mogao osuditi, ali je zato formirao SUD BOSNE I HERCEGOVINE koji je osudio Prcu, Jelavica & co, a vodi i jos drugih procesa protiv kriminalne politicke mafije u Bosni i Hercegovini koja je opljackala ovaj narod.
SDP je formirao sud u ovoj zemlji koji nije ni postojao i bez kojega sudstvo ne bi moglo djelovati, a ti govoris o tome da SDP nije podrzao nezavisno sudstvo.
I sta bi sad covjek mislio o tebi nakon ove dvije stvari, nego da se informises iz totalno nepovjerljivih izvora koji za jedini cilj imaju diskreditaciju SDP-a i njegovog vodstva, a sa jednim jedinim ciljem, a to je da zadrze kriminalom stecenu imovinu jer znaju da im je u ovom trenutku jedina prijetnja SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE, ali tebe to ne zanima jer ti imas svoj cilj, a to je da SDP propadne, samo ne znam koji su motivi, ako ne glasas za naci partije ili ako nisi clan nekog od SDP-ovih otpadaka.
Jos nesto, a to je upitaj clanove SDP-a ko je Zlatko Lagumdzija i podrzavaju li ga. odakle ti znas kako se odlucuje u SDP-u ako nisi clan te partije i odakle ti znas o cemu se Zlatko pita, a o cemu se ne pita, ako nisi clan, ili te mozda avaz i SDU informisu. E to je zalosno. Ne pricaj o onome sto ne znas, jer nemas pojma ocito kako funkcionise i radi SDP BiH i kako radi ta partija. Samo cu ti reci da 99% clanova SDP-a misli da se Zlatko pita premalo, a ne previse i da su neki nivoi organizovanja u SDP-u i previse samostalni u stvarima gdje ne bi smjeli biti, ali tebe to ne interesuje jer ti svoje informacije dobijas od SDP-ovih protivnika i jos nam ih predstavljas kao relevantne i istinita. Pravo malo lutkarsko pozoriste.
"svi su prljavi, pa možemo i mi biti" :? Valjda socijaldemokratske stranke trebaju da se razlikuju? :? Ili to želiš reći da je i SDP "prljav"? :D

SDP nije formirao SUD BiH! Ne lupaj!

Želiš reći da su ljudi koji su vjernici, a istovemeno i socijaldemokrate, manje moralni od onih koji nisu??? To se da zaključiti, jer si rekao da je politika prljava igra, ne samo nacionalne stranke!

Moj cilj nije da SDP propadne, nego da očisti svoje redove od lopova i zadrtih jednoumnih ljudi, da time stanovništvu ove države pokaže čist obraz i snagu da se obračunava sa lopovlukom čak i u sopstvenim redovima, da im pokaže da je tolerantan i da nije ateistički, ali jeste sekularno nastrojen (to je nužno u ovoj zemlji,ako misli nešto postići), da zbog toga pobijedi na izborima i da nas izvede iz ovog mraka!

Moj cilj je da se SDP očisti kod ljudi koji misle da je biti ateista, pljuvati po nacionalnim strankam i imati par jarana Pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti dovoljno da se nazoveš socijaldemokratom!

Koliko Lagumdžiju narod podržava, to se vidjelo na posljednjim izborima, a vidjeće se i na narednim. Nažalost...

I nemojte mi palamuditi kako je narod još uvijek potpuno zatucan nacionalističkim strankama! SDP je bio na vlasti i izgubio je, najviše svojom krivicom! I neke stvari se u toj stranci moraju promijeniti na bolje, ili nam nema izlaza iz ovog mraka.
Last edited by Eshek on 01/02/2006 15:52, edited 1 time in total.
Post Reply