OPTIKA I SOCIVA
-
mp3
#1 OPTIKA I SOCIVA
Moram s vama podijeliti ovo iskustvo. Ustvari, vise da vam dam savjet da ne "proklizete" kao ja. Prije desetak dana sam narucila sociva u optici Loris na Grbavici. I zelim vam samo najtoplije savjetovati da ni slucajno ne kupujete na tom mjestu, jer sam odvratno prevarena i osjecam se fuj. Narucila sam sociva i donijeli su mi pogresna nakon dana i dana cekanja. I to su mi donijeli ona sociva za koja sam im rekla da mi ni slucajno ne donose! Kada sam im odnijela da im vratim, rekli su da ne vracaju novac! Vec da doplatim jos duplo, pa da dobijem ona koja sam prvobitno trazila. Na kraju sam ostavila sociva i poklonila im. Jer sta cu s njima. Uzas. Samo ne kupujte u LORISU!!! Zapamtite. Bacate novac. Ali nije vise stvar ni novca, nego osjecaja, principa, uzasa, nepostenja, primitivizma... Isto mi se desilo i sa dioptrijskim naocalama. Kupila u Lorisu i odmah mi pukla jedna strana. Pa su narucivali, cekalo se tu... Naravno, bez izvinte uopste. Fuj. Ali vec sam uputila pismo trzisnoj inspekciji, pa cemo da vidimo sta ce dalje da se desava. Bicu nesretna ako se uvjerim da je i drzava ista kao Loris. Ali nadam se da necu.
- duspi
#2 Re: OPTIKA I SOCIVA
ordinacija sefic na ferhadiji rulz 
jesu mozda malo skuplji, ali po kvalitetu, brzini isporuke, usluzi i cisto pregledima i tretmanima po meni def najbolji...
a corav sam od 94 i izmijenjao sam nekoliko 'optika' pa se kao smatram kompetentnim
i hvala na upozorenju
jesu mozda malo skuplji, ali po kvalitetu, brzini isporuke, usluzi i cisto pregledima i tretmanima po meni def najbolji...
a corav sam od 94 i izmijenjao sam nekoliko 'optika' pa se kao smatram kompetentnim
i hvala na upozorenju
-
peglinator
#3 Re: OPTIKA I SOCIVA
znaci tamo da ne idem, OK;)
moze li mi ko reci koliko se krecu cvike, znaci okvir i stakla, trabo bi uskoro da sebi nesto nabavim, nista specijalno ali i da mi ne pukne za 2 sedmice.
moze li mi ko reci koliko se krecu cvike, znaci okvir i stakla, trabo bi uskoro da sebi nesto nabavim, nista specijalno ali i da mi ne pukne za 2 sedmice.
- lolita_xx
#4 Re: OPTIKA I SOCIVA
duspi koji je ovo spoj na avataru 
-
aidaa_princess90
#5 Re: OPTIKA I SOCIVA
mp3 wrote:Moram s vama podijeliti ovo iskustvo. Ustvari, vise da vam dam savjet da ne "proklizete" kao ja. Prije desetak dana sam narucila sociva u optici Loris na Grbavici. I zelim vam samo najtoplije savjetovati da ni slucajno ne kupujete na tom mjestu, jer sam odvratno prevarena i osjecam se fuj. Narucila sam sociva i donijeli su mi pogresna nakon dana i dana cekanja. I to su mi donijeli ona sociva za koja sam im rekla da mi ni slucajno ne donose! Kada sam im odnijela da im vratim, rekli su da ne vracaju novac! Vec da doplatim jos duplo, pa da dobijem ona koja sam prvobitno trazila. Na kraju sam ostavila sociva i poklonila im. Jer sta cu s njima. Uzas. Samo ne kupujte u LORISU!!! Zapamtite. Bacate novac. Ali nije vise stvar ni novca, nego osjecaja, principa, uzasa, nepostenja, primitivizma... Isto mi se desilo i sa dioptrijskim naocalama. Kupila u Lorisu i odmah mi pukla jedna strana. Pa su narucivali, cekalo se tu... Naravno, bez izvinte uopste. Fuj. Ali vec sam uputila pismo trzisnoj inspekciji, pa cemo da vidimo sta ce dalje da se desava. Bicu nesretna ako se uvjerim da je i drzava ista kao Loris. Ali nadam se da necu.
duspi wrote:ordinacija sefic na ferhadiji rulz
Optika Sefic u Ferhadiji su zakon.To za cijenu je istina,ali ipak su oni privatnici.Stvarno nude kvalitet. Ja nosim lece i kada sam ih tek pocela nositi trebala sam da ih naucim stavljati,toliko su imali strpljenja,ja sam ih cak uvjeravala da sam "najsmotanije bice" i da nikada necu nauciti ih stavljati. Odi tamo i vidjet ces sve ovo sto ti govorim.![]()
i hvala na upozorenju
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: OPTIKA I SOCIVA
zar ovo nije za Zdravlja...,usput ja sam kupovao -za druge-po narudžbi i uz recepte-baš u Lorisu,i bilo je ok
al treba bit oprezan...
- duspi
#7 Re: OPTIKA I SOCIVA
lolita_xx wrote:duspi koji je ovo spoj na avataru
kofein
- chuchumbamayumbe
#8 Re: OPTIKA I SOCIVA
Meni se slicna situacija desila prije nekliko godina, ista radnja (Loris Grbavica).mp3 wrote:Moram s vama podijeliti ovo iskustvo. Ustvari, vise da vam dam savjet da ne "proklizete" kao ja. Prije desetak dana sam narucila sociva u optici Loris na Grbavici. I zelim vam samo najtoplije savjetovati da ni slucajno ne kupujete na tom mjestu, jer sam odvratno prevarena i osjecam se fuj. Narucila sam sociva i donijeli su mi pogresna nakon dana i dana cekanja. I to su mi donijeli ona sociva za koja sam im rekla da mi ni slucajno ne donose! Kada sam im odnijela da im vratim, rekli su da ne vracaju novac! Vec da doplatim jos duplo, pa da dobijem ona koja sam prvobitno trazila. Na kraju sam ostavila sociva i poklonila im. Jer sta cu s njima. Uzas. Samo ne kupujte u LORISU!!! Zapamtite. Bacate novac. Ali nije vise stvar ni novca, nego osjecaja, principa, uzasa, nepostenja, primitivizma... Isto mi se desilo i sa dioptrijskim naocalama. Kupila u Lorisu i odmah mi pukla jedna strana. Pa su narucivali, cekalo se tu... Naravno, bez izvinte uopste. Fuj. Ali vec sam uputila pismo trzisnoj inspekciji, pa cemo da vidimo sta ce dalje da se desava. Bicu nesretna ako se uvjerim da je i drzava ista kao Loris. Ali nadam se da necu.
Uradili su mi stakla, ali posto su cilindricna, nisu mi dobro odradili cilindar, tako da sam se 5 dana mucio sa pogresnim staklima i dobio morsku bolest! Vratio sam im stakla i zalio se, besplatno su ih promijenili i sve je bilo OK.
u isto vrijeme sam cekao i sociva od njih, dosla su nakon poduzeg cekanja (obicno se ceka 1 mjesec - toricna), a ja sam cekao otprilike 2 mjeseca.
Dao sam predujam 100 ojra, trebao jos 100 km. Ja dodjem tamo sa 100 km duga da podignem sociva, a oni meni da sam dao 100km a ne 100ojra.
I fakat na racunu nije pisalo ni km ni Euro, nego samo 100. I povuci-potegni, tamo 'vamo, uglavnom niti su oni dobili ostatak para, niti sam ja dobio sociva (zajebo sam se tu ali mi nije zao) i nikada im vise necu svratiti u radnju!
Zadnja sociva sam narucio preko optike Nur, 180km za B&L SoftLens Toric 66, kod svih ostalih su 300km.
-
mp3
#9 Re: OPTIKA I SOCIVA
sociva su super, ako ih redovno odrzavate (navece skidate i stavljate u predvidjenu tecnost), nema puno mudrosti. Samo te ovako lose iskustvo, kao sto je optika Loris moze pokolebati u svemu i svacemu. Ali hvala Bogu, ima super optika u Sarajevu. Njih svi trebamo bojkotovati, jer vidim i drugi su prevareni u toj radnji. A o dupljacima naocalama, da i ne govorimo.
- Gretta
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#11 Re: OPTIKA I SOCIVA
Evo ti življa tema od ove: http://forum.klix.ba/kontaktne-lece-sve ... #p10524025