Optičarske radnje u SA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

suncokret

#1 Optičarske radnje u SA

Post by suncokret »

Trebam promijeniti naočale koje sam kupila prije godinu dana
nekoliko puta mi pukne okvir, odnosno ispadne onaj šarafić,
i više mi dosadilo da ih nosim kad stalno puca..
da ne spominjem da su marka i plaćene 300 KM
muka mi je.. :x
eh sad, gledala sam u Mercatoru, opticom se zove radnja čini mi se i u Robotu...
sad ne znam koliko je to kvalitetno..mislim na Robot.. ne bih da ih mijenjam svake godine..

gdje vi kupujete naočale..ja bih samo okvir promijenila a stakla zadržala
jer su i ona poskupa..ali navodno ne može..ili samo hoće da malo više zarade... :?
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Vidjela sam u onoj optici na ferhadiji (preko puta onog parkica ispred ekonomije) da je veliko snizenje okvira, pa provjeri :)
I da, naravno da ne moze iskoristiti stara stakla, kad je novi okvir :D
Wednesday

Post by Wednesday »

nebojeplavo wrote:Vidjela sam u onoj optici na ferhadiji (preko puta onog parkica ispred ekonomije) da je veliko snizenje okvira, pa provjeri :)
tesko, jer stakla orginalno dolaze u velicini dna tegle, pa se rezu da bi se uklopila u odradjeni okvir, i to tako da fokus pada na centar okvira. e, sad, nisam strucnjak, ali mislim da su ti male sanse da uspijes naci okvir u koji ces moci ubaciti ta stakla :roll:
a sto se tice opticke radnje, pa ja kupujem kod barosa, stvarno je uredu i servise je besplatan. (to je ona radnje malo iznad egipta, do prodavnice swatch satova.)
bpsang

Post by bpsang »

nebojeplavo wrote:Vidjela sam u onoj optici na ferhadiji (preko puta onog parkica ispred ekonomije) da je veliko snizenje okvira, pa provjeri :)
ni za zivu glavu ne ulazi u tu optiku , bolji izbor ti je OPTICUM-Merkator
ili jos bolje Baroš

stara stakla koje imas je tesko prebaciti u novi okvir, jedino u slucaju da je potpuno isti,a to je skoro pa nevjerovatno naci isti oblik,što znaci ne gine ti novi okvir i nova stakla
Wednesday

Post by Wednesday »

tesko da ces zadrzati stara stakla, jer stakla orginalno dolaze u velicini dna tegle, pa se rezu da bi se uklopila u odradjeni okvir, i to tako da fokus pada na centar okvira. e, sad, nisam strucnjak, ali mislim da su ti male sanse da uspijes naci okvir u koji ces moci ubaciti ta stakla :roll:
s tim da mozes uzet one okvire sto izgledaju:
Image
znaci nemaju kompletan okvir, pa u njih mozes ubaciti stara stakla bez da ih rezes. :-D
a sto se tice opticke radnje, pa ja kupujem kod barosa, stvarno je uredu i servise je besplatan. (to je ona radnje malo iznad egipta, do prodavnice swatch satova.)
Topla voda

Post by Topla voda »

kod foche na carsiji,prije imareta
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Optika Pijalović, uz tramvaj, između Čaršije i Logavine. Vrhunski majstor već 30-tak godina. Nije šminker, već majstor, a uz to ima i veliki izbor italijanskih okvira. I jeftin.
Ali_G

Post by Ali_G »

Loris ima najveci izbor okvira. Baros je isto tako dobar, sad su jos presli u veci prostor. Ovaj Foco gore nema bas neki izbor i uglavnom su mu "ozbiljniji" okviri, znaci tesko sta za mlade. Imas dole u Kulovica preko puta U2 optiku.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Optika Bratović, ja lično tamo idem već desetljeće... jest malo žara al znam šta platim...Veliki Čurćiluk 61 ;033 537 111
nosara

Post by nosara »

Ma samo i jedino postovani gospodin Sefik Pijalovic. Jeftino, profesionalno, ljudski. Dobar izbor, dobar covjek. Tacka.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ja sam u lorisu uzela proslu zimu, bilo 50% snizenje, a i blizu mi optika, pa sve sam kontala, ako bude kakvih reklamacija, lakse mi je i blize. ali hvala bogu, sve je ok i naocale su prva liga, barem svi kazu kad ih stavim.

sad imaju opet 50% snizenje na dioptrijskim okvirima, tako da te nista ne kosta proviriti i razgledati malkice :wink:
luciferino

Post by luciferino »

homo_sapiens wrote:Optika Pijalović, uz tramvaj, između Čaršije i Logavine. Vrhunski majstor već 30-tak godina. Nije šminker, već majstor, a uz to ima i veliki izbor italijanskih okvira. I jeftin.
Samo da potvrdim :thumbup:
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

A Salihbegovic u Robotu, imaju i Strosinoj radnju, il' sam pobrkao lonchice... :-)

Ja licno sam kod njih uzeo vec 2 para Essilor Crizal stakala, jedne evo vec 3. godinu nosim i super su, rade se u Becu, oni samo uzimaju narudzbe...

A "uputio" sam jos barem 5-6 ljudi kod njih- nikada se niko nije zalio, i da, bilo je i par stranaca, pa eto...meni su pravo ok...da ne budu savrseni :D velika mana im je mali/poprilicno los izbor okvira- mislim da Loris ima puuuno bolji izbor, eto, dosta od mene :D
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Radnja se nalazi u onoj ulicici koja spaja Zlatarsku i ulicu u kojoj je Imaret pekara...
Imaju lijepe okvire , nisu preskupi i jako jako su ljubazni.
Moja sestra je tu kupila okvire i vjeruj mi do sad su je samo kad sam ja bila s njom zaustavili na ulici 5 puta da pitaju gdje ih je kupila.
Ne znam kako se zove ni vlasnik ni radnja mu :( al ne mozes promasiti jer je jedina u tom malom poprecnom sokaku :)
stidljiv

Post by stidljiv »

Ima ona Loris optika...radi ona plavka beton... :D
Irm@

Post by Irm@ »

ma Baros... nema dalje :-D
+ zgodni uposlenici :-D (vecina) :D
Better Man

Post by Better Man »

Preporučujem optiku Maunagić u Kralja Tomislava. Odlična usluga i veliki izbor okvirova.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

Loris
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

stidljiv wrote:Ima ona Loris optika...radi ona plavka beton... :D
Loris optiku ne bih preporučio nikome, to je trgovina a ne optičarska radnja. Cilj im je samo uvaliti ljudima proizvode i to po cijeni većoj od realne, valjda zato i zapošljavaju te ''plavokose'' koje nemaju blage veze sa životom. :oops:
Faruk

Post by Faruk »

ahmed&nedzad wrote:
Loris optiku ne bih preporučio nikome, to je trgovina a ne optičarska radnja. Cilj im je samo uvaliti ljudima proizvode i to po cijeni većoj od realne, valjda zato i zapošljavaju te ''plavokose'' koje nemaju blage veze sa životom. :oops:
ne slazem se
ta plavka mi je slucajno rodica (nemoj te me pitati neam njen broj :-D ) i zna svoj posao vjeruj mi
dalje imaju najsavremeniju opremu za odredjivanje dioptrije
imaju saradnju sa odlicnim doktorima a svoje proizvode prodaju po realnim cijenama
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Faruk wrote:
ahmed&nedzad wrote:
ne slazem se
ta plavka mi je slucajno rodica (nemoj te me pitati neam njen broj :-D ) i zna svoj posao vjeruj mi
dalje imaju najsavremeniju opremu za odredjivanje dioptrije
imaju saradnju sa odlicnim doktorima a svoje proizvode prodaju po realnim cijenama
Ako joj je posao da ''uvali'' ljudima okvir ili soćiva, onda ga zna definitivno.
Da li je realna cijena tekućine za pranje leća 60ml 15 KM ( u apoteci je 350ml 18 KM)?? :?
Faruk

Post by Faruk »

ahmed&nedzad wrote: Ako joj je posao da ''uvali'' ljudima okvir ili soćiva, onda ga zna definitivno
šta su ti soćiva? :-D :D :lol:
Qler

Post by Qler »

oftamolog mi je onaj sefic u gradu i prezadovoljan sam njime. a okvirove kupujem svugdje, gdje mi se svide. zadnji su kupljeni kod salihbegovica u robotu i fakat su extra...
skojotovski

Post by skojotovski »

Faruk wrote:
ahmed&nedzad wrote: Ako joj je posao da ''uvali'' ljudima okvir ili soćiva, onda ga zna definitivno
šta su ti soćiva? :-D :D :lol:
to ti je ono sto smo u ratu kuhali kao hagra :D :-)
Qler

Post by Qler »

fakat je loris preskup. cijene su nerealne maximalno. ja sam svoj okir platio nekih 160KM a tamo jedini koji na nesto lici nije ispod 280KM... mislim fakat previse
Post Reply