OPT studentska viza

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
sure_alma

#1 OPT studentska viza

Post by sure_alma »

da li je iko od vas raje vadio studentsku vizu dok je bio/la na OPT (optional practical training)...ako jeste je li bilo tesko i bilo koje druge informacije su dobro dosle...

hvala unaprijed... :D
melb26sa

Post by melb26sa »

...
Last edited by melb26sa on 10/12/2007 10:49, edited 1 time in total.
melb26sa

Post by melb26sa »

Ako je viza za Ph.D. nakon OPT poslije MA ne bi trebalo biti problema. Najbolje da pitas u uredu za medjunarodne studente - obicno se zove OISS ili tako nesto.
sure_alma

Post by sure_alma »

nije sad sam na OPT..to sam dobila da mogu raditi na godinu dana poslije zavrsetka masters degree..
u glavnom, idem kuci i kolko sam shvatila ne bi trebalo da bude problema ako se ima potrebna papirologija (i-20, job offer letter, ead card, itd...)...ma uvijek ima malo rizika al uvijek se i dobro zavrsi da kucnem od drvo.. :D

hvala melb...!
jefferson

Post by jefferson »

sure_alma wrote:nije sad sam na OPT..to sam dobila da mogu raditi na godinu dana poslije zavrsetka masters degree..
u glavnom, idem kuci i kolko sam shvatila ne bi trebalo da bude problema ako se ima potrebna papirologija (i-20, job offer letter, ead card, itd...)...ma uvijek ima malo rizika al uvijek se i dobro zavrsi da kucnem od drvo.. :D

hvala melb...!
Pa ako imas I-20 nema problema!
Jel sad upisujes Phd ili Masters?
Ali svejedno, ides kuci sa potrebnom papirologijom!
sure_alma

Post by sure_alma »

evo reko samo da dam update kako je prosao intervju za studensku vizu u sarajevu..sve je proslo brzo i bezbolno...jedan od najlaksih intervjua koje sam ja imala do sad...
ako neko ima pitanja sto se tice procesa, tu sam... :D

pozdrav...
Post Reply