opstruirati napredak BiH ka EU
-
ex-Efendija
#1 Re: opstruirati napredak BiH ka EU
Ne razuimijem se plaho u zakone pa bih volio da mi neko objasni sta je tu (ne)legalno a sta (ne)legitimno
?
-
Hafis
#2 Re: opstruirati napredak BiH ka EU
To je barem lako. Ali za tu dvojbu moraju u teoriji postojati dvije strane, to jest dva aspekta:ex-Efendija wrote:Ne razuimijem se plaho u zakone pa bih volio da mi neko objasni sta je tu (ne)legalno a sta (ne)legitimno?
Kada netko donosi odluke koje su mimo važećeg zakona, odnosno ustava onda je to nelegalno, s oba aspekta: i države i suprotne strane.
Kada netko donosi odluke koje su sukladne postojećim zakonima i ustavu, ali nisu sukladne željama druge strane, onda je to s aspekta države legalno, ali nelegitimno s aspekta suprotne strane.
Uostalom najbolji, pravi školski primjer je Željko Komšić.
Po mišljenju patriJota on je legalan i legitiman, a po mom mišljenju legalan ali istodobno i nelegitiman.
-
ex-Efendija
#3 Re: opstruirati napredak BiH ka EU
ako sam dobro shvatio, onda je opstruiranje BiH legalno i legitimnoHafis wrote:To je barem lako. Ali za tu dvojbu moraju u teoriji postojati dvije strane, to jest dva aspekta:ex-Efendija wrote:Ne razuimijem se plaho u zakone pa bih volio da mi neko objasni sta je tu (ne)legalno a sta (ne)legitimno?
Kada netko donosi odluke koje su mimo važećeg zakona, odnosno ustava onda je to nelegalno, s oba aspekta: i države i suprotne strane.
Kada netko donosi odluke koje su sukladne postojećim zakonima i ustavu, ali nisu sukladne željama druge strane, onda je to s aspekta države legalno, ali nelegitimno s aspekta suprotne strane.
Uostalom najbolji, pravi školski primjer je Željko Komšić.
Po mišljenju patriJota on je legalan i legitiman, a po mom mišljenju legalan ali istodobno i nelegitiman.