Naletih na ovaj prilog pa ko velim da ga podijelim s vama
http://vidisga.blogger.ba/arhiva/2007/04/02/824123
02.04.2007.
Opstina Novo Sarajevo
opstina novo sarajevo se ne bi trebala zvati opstinom jer nije opstina, opstina je ustanova koji vodi racuna o svojim gradjanima, u novom sarajevu se to ne radi tako da je opstina mjesto koje sluzi da se udomi birokratija koja zivi na racun svojih gradjana a kojima za uzvrat ne daje nista jer u opstini novo sarajevo svako radi ono sto zeli. dakle preimenujte opstina u porezna kancelarija, mjesto za placanje nameta, haraca, mjesto za uhljebljavanje birokratije i slicno.
novo sarajevo se ne bi trebalo zvati novo jer kad je nesto novo znate nekako logicno bi bilo da ono sto je novo - bude lijepo, uredno, blistavo, cisto a novo sarajevo to nije jer u novom sarajevu svako gradi gdje hoce i sta hoce, u novom sarajevu svako moze otvoriti kafic gdje mu padne na pamet, moze prosiriti bastu koliko mu god treba kako bi sebi napunio dzepove, moze otvoriti kakvu god hoce radionicu bilo gdje i bilo kome pod nosom i jebati mu majku dan noc lupanjem ili vec necim drugo. u noovm sarajevu parking je mjesto gdje parkiras auto, nema veze gdje je to, na travi, nekome ispred njegovog auta, nekome pred ulazom tako da ne moze uci a da ne preskoci preko haube a interesi pojedinca privatnika ili primitivca u mjesnoj zajednici su uvijek vazniji od interesa gradjana koji se iseljavaju jer dozivljavaju urbicid tj ne mogu da podnesu "zivot" u novom sarajevu - dakle novo sarajevo nije novo ono je oronulo, uvelo, memljivo, ubudjano, ukratko receno u kurcu.
novo sarajevo se ne bi trebalo zvati ni sarajevo jer je sarajevo glavni grad drzave bih, glavni grad drzave, bilo koje drzave, bi trebao da bude u skladu sa nekim pravilima recimo urbanistickim, ljudi bi trebali imati neki nivo kulture, neku civiliziranost, grad bi trebao imati neka pravila a sarajevo a posebno novo sarajevo nista od toga nema dakle ovo nije novo sarajevo ovo je nekakvo novo selo, nova selendra, novi picvajz
posto smo maloprije vidjeli da nije ni novo onda predlazem opstini novo sarajevo da promjeni ime u haracnica oronule selendre s tim da se novo sarajevo u skladu s tim zove oronula selendra.
hvala svima a posebno privatnicima-siledzijama i papcima sto pomazu da oronula selendra bude upravo takva, ali nemojmo se zavaravati, njima to polazi za rukom samo zato sto haracnica to dozvoljava a haracnica je organ drzave pa ako haracnica dozvoljava to znaci da i drzava dozvoljava sto opet nesto govori i o samoj drzavi. cetnik me nije otjerao iz oronule selendre ali boga mi vi izgleda hocete.
Objavio/la darkness u 16:12, 3 komentar(a), print, #
Opstina Novo Sarajevo
- Mx
#1 Opstina Novo Sarajevo
Last edited by Mx on 30/01/2009 00:44, edited 1 time in total.
-
Para
#2 Re: Opstina Novo Sarajevo
nema se sta tu komentarisati covjek je sve fino pojasnio...
- 8. sekretar SKOJ-a
#3 Re: Opstina Novo Sarajevo
Još od kada su izgorjele one barake ispred zgrade Opštine Novo Sarajevo, znao sam da će sve poći naopačke, ne samo za ovu opštinu, nego uopšte,...
- karanana
#4 Re: Opstina Novo Sarajevo
jah, sad grad sarajevo i sve ostale opstine izuzev novog sarajeva ispadose urbanisticka remekdjela i svjetski primjeri dobrog vodjenja i upravljanja lokalnom zajednicom?! aha. kako da ne. da je ovo napisano za citav grad slozio bih se jer je svaka opstina ovdje ista.
- jeza u ledja
#5 Re: Opstina Novo Sarajevo
glasali ste - gledajte
- Prpa.ba
#6 Re: Opstina Novo Sarajevo
Sve to nas dobri Nedzad Joe Cole rjesava

-
Nele
#7 Re: Opstina Novo Sarajevo
U pravu je a i nije cuj da mijenja ime opstine, sta sada tebam lukavicu zvati novo sarajevo zato sto se tamo ko najvise gradi nigdje veze
.
Ovo za kafice je u pravu samo sto se odnosi na citav grad a ne samo na opstinu Novo Sarajevo.
A sada sta joe cole radi to je vec prica iz chelsea
ja sam Fulhamovo dijete

Ovo za kafice je u pravu samo sto se odnosi na citav grad a ne samo na opstinu Novo Sarajevo.
A sada sta joe cole radi to je vec prica iz chelsea
- Edinz
#8 Re: Opstina Novo Sarajevo
Sve stoji, ali zasto samo Opstina Novo Sarajevo, zasto su druge opstine kao bolje?
- Mx
#9 Re: Opstina Novo Sarajevo
Zato sto se ovdje sa svojim prilogom javio gradjanin iz Opstine Novo Sarajevo kojoj on pripada i sa kojom on licno nije zadovoljan.Edinz wrote:Sve stoji, ali zasto samo Opstina Novo Sarajevo, zasto su druge opstine kao bolje?
Svi gradjani iz drugih Opstina u gradu Sarajevu u kojima su registrovani mogu ovdje napisati svoje pozitivne ili negativne utiske sa svojim aktuelnim opstinama i njihovom administracijom.
- Edinz
#10 Re: Opstina Novo Sarajevo
Nije bas da se javio, vec si koporao/la post sa njegovog bloga ako cemo o cinjenicama. A cinjenica je da nam je cijeli grad u k...u i da sve sto je rekao, stoji ama bas za svaku gradsku opstinu. Ali cini mi se da nesto drugo stoji iza toga, ko je pametan skontace.
- Mx
#11 Re: Opstina Novo Sarajevo
Tacno, u pravu si, covjek se javio na ovaj blog: http://vidisga.blogger.ba/arhiva/2007/04/02/824123 a ja sam taj njegov prilog ubacio ovdje. Dobro bi bilo da si naveo kome je to u interesu i ko lezi iza toga da se opstine i njihova administracija ponasaju neprofesionalno prema svojim gradjanima od kojih zavise i zive?Edinz wrote:Nije bas da se javio, vec si koporao/la post sa njegovog bloga ako cemo o cinjenicama. A cinjenica je da nam je cijeli grad u k...u i da sve sto je rekao, stoji ama bas za svaku gradsku opstinu. Ali cini mi se da nesto drugo stoji iza toga, ko je pametan skontace.