vidim da nisi shvatio,gilbert wrote:Jesi li ti to rekao za dedu i babu ovo bolidrano , ako si idi odma trazi halala od njih , nedo dragi Allah da oni uzdahnu na tebe , valja nam svima pred Gospodara.ljiljan89 wrote: i kad mi moj dedo, a boga mi i otac kaze: sine tada je Bog hodao zemljom, aludirajuci na vrijeme u jugoslaviji. ja mu samo klimnem glavom, uzdahnem i pomislim kako je bio i ostao naivan. a je li taj Bog hodao zemljom 1992-1995, a je li taj Bog hodao zemljom u II svjetskom ratu gdje su upravo najzesce borbe vodjene gdje drugo nego u Bosni, a je li taj Bog hodao zemljom kada je otimana zemlja tokom "AGRARNE REFORME" pocetkom 20 stoljeca gdje je veliki dio moje familije ostao bez icega. je li Bog hodao zemljom kada su mi svi protjerani u 19 stoljecu iz Bosne jer nisu jeli krmetinu... ma dzaba pricati nasem covjeku, budali jednoj, obicnoj pijanici
i tako se historija ponavlja svako par desetina godina, a Bosnjo k'o zlatna ribica, obidje krug u onoj okrugloj staklenoj posudi i opet sve ispocetka. nastrada, krug, pa zaboravi i opet, nastrada, krug pa zaboravi i opet i opet i opet![]()
Ja i sad nezapalim dok mi roditelji ne kazu :"De zapali " a i to sa mukom popola.
Nemas prijatelja do Majke , oca i tog naivnog dede. svi bi oni na 100 cetnika ko sto je batko skocili golim rukama da tebe odbrane, moj stari je mogao biti ratni zlocinac da ga Hag trazi i opet niko to nebi smio reci predamnom . Da je klao ja bi im noge drzo i pitao :"Stari jesi li se umorio da te malo odmijenim. " nemas prijatelja iskrenijeg od onog od koga si otpao.
Bosnjaci moraju biti obrazovani ,finacijski jaki , ekonomski stabilni , zdrave porodice i to ne samo fizicki nego odnosi moraju biti zdravi pa ce i Bosna biti jaka a opstanak nece biti pitanje.
to je zgrazavanje na nasu naivnost, na naivost naseg naroda.
PS: a niti su mi dedo ni otac pijanice ustvari niti ikako piju