izvini ali grijesis u vezi @skijasa.....@skijaseva ideologija je ispravna ,moralna i ljudska,ALI BIH srbi nemaju niti ce imati sanse da skijaseva idelogija ikad bude matrica po kojoj ce BIH srbi vidjeti BIH...skijas ne moze da shvati da je interes srbije i velikosrpske ideologije uvijek i vjecno jaci od obicnog srbina i njegove ljubavi sa komsijom hrvatom ,bosnjakom i drzavom BIH...ljiljan89 wrote:PS: receno mi je da samo prebacim ovaj post na drugu temu, valjda je ova tema najprikladnija jer se tice rasprave oko bosnjaka/bosanaca
aha aha kako da nepemanapemani wrote:![]()
nevjerovatno.
Imaš anamo one, Srbe i Hrvate koji su se borili u ABiH i kojima je BiH jedina domovina. Imaš one kojima to ne odgovara i seciraju svaku njihovu rječicu poput žabe, jer gdje će neko ko je Hrvat voljeti BiH. To je u maniru one stare narodne, korištene u slučaju Jovana Divjaka, Izdao je svoje, izdat će i nas. Sve u duhu multikulturalnosti, predivno.
kada se bude skijas otvoreno izjasnjavao kao bosancem ili bosnjakom i kada bude htio jednu takvu Bosnu, sa jednim narodom, Bosancima ili Bosnjacima onda mi pricajte i solite pamet...
ko kaze da ja ne prihvatam naseg BOSANCA Jovana Divjaka, tu gromadu od covjeka koji se ne stidi reci da je Bosanac po nacionalnosti, a i zna se njegova uloga u ratu u Bosni. hvala svima koji su se borili na strani nase armije ali nastavi onda i borbu u miru, a nemoj mi rusiti Bosnu svojoj pricom i djelima sada kada nema puske. ako se kinez iz kine borio za Bosnu, hvala mu, KINEZU. ako se Miodrag, Muhamed ili Josip iz Bosne borio za Bosnu, hvala nasem Bosancu za borbu, a nikako kao srbinu ili hrvatu. ako se hrvat iz HRVATSKE borio za Bosnu, HVALA MU KAO HRVATU. ako se srbin iz SRBIJE borio za Bosnu, hvala mu KAO SRBINU!!!
sta pise na slici??
Smrt cetnicima i neofasistima.
SLOBODAREPUBLICI BOSNI I HERCEGOVINI, a ovi "branioci" zele ovakvu nakaradnu Bosnu!! pa gdje je tu logika?
Citiram gospodina Divjaka:
je li vam mozda sad jasnije cemu moje zgrazavanje prema prici doticnog skijasa i ostalih? sve fol vole Bosnu, a zele joj ustvari najvece zlo i maskiraju se svakakvim izjavamaDivjak je jedan od rijetkih ljudi koji će za sebe reći da je Bosanac. A tu kategoriju Ustav isključuje.
- Ustav Federacije BiH kaže da je to zajednica Bošnjaka, Hrvata i ostalih. Dakle, ja kao „ostali" mogu biti i Eskim, ali ne mogu biti nigdje izabran u tijela vlasti. Problem je to Ustava, ali i ljudi koji to vode. Jer, ja nisam Srbin, ja sam Bosanac. A danas se ne može govoriti o multinacionalnom Sarajevu, kada od 55 osnovnih škola, 53 direktora su Bošnjaci, dekani fakulteta su Bošnjaci. Sarajevo nije ono što je želja većine građana. Ljudi se vraćaju, ali ti povratnici, oni moraju znati da su peti na redu. Prvi su oni koji su izgubili nekoga, drugi invalidi, treći borci, četvrti građani, i tek peti su oni koji se vraćaju - i to se treba znati, vrati se, ali trebaš znati da nisi bio tu. Tvoji razlozi za tebe su opravdani, za mene nisu. Bilo mi je jako teško i kad su mi sinovi odlazili. I jedan i drugi su imali malu djecu. Drugi mi je bio pratioc jedno vrijeme, kriza ga je uhvatila da vidi svoju obitelj, rekao mi je „tata ja ću se vratiti". Tada sam molio predsjednika da izađe van i nije se vratio. Tada sam i ja morao prestati lajati na druge čija su djeca otišla.
BIH je drzava i srba i bosnjka i hrvata i svih ostalih(a ove ostale bih izjednacio sa ovim trima koji kao imaju eskluzivitet nad BIH)...MEDJUTIM srbima ova ideja i koncepcija ne odgovara i oni ne zele svu BIH za sebe i ostale ,nego samo dio za sebe i to ce ih moralno,demografski i ekonomski dotuci do mjere da ce sebe pretvoriti u manjinu sa dijasporskim statusom...the end.