Opsada turista
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#51 Re: Opsada turista
Evo jedne prigodne od Salema Trebe:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#52 Re: Opsada turista
Jedan001 wrote:Ne znam sta je toliko posebno... svidja im se jedino sto je sve opusteno i sto se moze landarati i sjediti citav dan i nista neraditi. Pa se zapadnjak lako na nerad navikne... samo im je zbog toga dobro. Inace ko sto neko gore rece slaba zarada od njih jer ostanu 2-3 dana i u prosjeku trose oko 15 eura. Sto je nista, mada kad ih i pogledam to su neki talijani nijemaci ZH kategorije... Ocito razmisljaju gdje da odu u odmor kongo ili sarajevo pa se odluce za ovo drugo jer se ne puca.. inace nista specijalno..
Covjece, kakvi smo nama je jos i dobro...
- Miki123
#53 Re: Opsada turista
Jedan001 wrote:Ne znam sta je toliko posebno... svidja im se jedino sto je sve opusteno i sto se moze landarati i sjediti citav dan i nista neraditi. Pa se zapadnjak lako na nerad navikne... samo im je zbog toga dobro. Inace ko sto neko gore rece slaba zarada od njih jer ostanu 2-3 dana i u prosjeku trose oko 15 eura. Sto je nista, mada kad ih i pogledam to su neki talijani nijemaci ZH kategorije... Ocito razmisljaju gdje da odu u odmor kongo ili sarajevo pa se odluce za ovo drugo jer se ne puca.. inace nista specijalno..
I dok sjedim ovdje u baru
i kroz prozor promatram njega
kontam da je Freud u pravu
i da je seks korijen svega
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#55 Re: Opsada turista
Jesi'l to bio na moretu? Pocrnio? Djeca te nasekirala? Žena te munta za neku lovu,...uglavnom finansije?HAVANA wrote:Dobro nam dosli.![]()
- Troll_Happens
#56 Re: Opsada turista
hoces da mi kazes da je sve kao u promotivnom turistickom spotu za bosnu.. heee ili ste zaslijepljeni ili ludi, covjek kad spot gleda rekao bi ne zna u kakvu je zemlju snova dosao... a kad malo bolje vidi i posjeti neke stvari i upozna vidi gdje je u crnoj rupi... tako da je svaka dalja diskusija na ovu temu suvisni... ljudi su takvi da nece da priznaju kako je nesto sminkaju i uljepsavaju... prodji kroz ferhadiju pa vidi rupetina... to je najbolja slika citavog grada a i zemlje rupa do rupe....ladyblue18 wrote:Jedan001 wrote:Ne znam sta je toliko posebno... svidja im se jedino sto je sve opusteno i sto se moze landarati i sjediti citav dan i nista neraditi. Pa se zapadnjak lako na nerad navikne... samo im je zbog toga dobro. Inace ko sto neko gore rece slaba zarada od njih jer ostanu 2-3 dana i u prosjeku trose oko 15 eura. Sto je nista, mada kad ih i pogledam to su neki talijani nijemaci ZH kategorije... Ocito razmisljaju gdje da odu u odmor kongo ili sarajevo pa se odluce za ovo drugo jer se ne puca.. inace nista specijalno..![]()
![]()
Covjece, kakvi smo nama je jos i dobro...
dabogdo imamo ljude koji bi znali htjeli i mogli uciniti da to izgleda kako treba ali ocito nikad mi to necemo imati....
-
muniza
#57 Re: Opsada turista
Čudo se ne javi Purivatra na ovu temu i ne kaže da su to turisti koji su došli još za vrijeme SFF-a 
-
Gospoda Ministarka
#58 Re: Opsada turista
Jedan001 wrote:hoces da mi kazes da je sve kao u promotivnom turistickom spotu za bosnu.. heee ili ste zaslijepljeni ili ludi, covjek kad spot gleda rekao bi ne zna u kakvu je zemlju snova dosao... a kad malo bolje vidi i posjeti neke stvari i upozna vidi gdje je u crnoj rupi... tako da je svaka dalja diskusija na ovu temu suvisni... ljudi su takvi da nece da priznaju kako je nesto sminkaju i uljepsavaju... prodji kroz ferhadiju pa vidi rupetina... to je najbolja slika citavog grada a i zemlje rupa do rupe....ladyblue18 wrote:Jedan001 wrote:Ne znam sta je toliko posebno... svidja im se jedino sto je sve opusteno i sto se moze landarati i sjediti citav dan i nista neraditi. Pa se zapadnjak lako na nerad navikne... samo im je zbog toga dobro. Inace ko sto neko gore rece slaba zarada od njih jer ostanu 2-3 dana i u prosjeku trose oko 15 eura. Sto je nista, mada kad ih i pogledam to su neki talijani nijemaci ZH kategorije... Ocito razmisljaju gdje da odu u odmor kongo ili sarajevo pa se odluce za ovo drugo jer se ne puca.. inace nista specijalno..![]()
![]()
Covjece, kakvi smo nama je jos i dobro...![]()
dabogdo imamo ljude koji bi znali htjeli i mogli uciniti da to izgleda kako treba ali ocito nikad mi to necemo imati....
Po tebi smo konkurencija Indiji.
Ja sam davno na ovu temu rekla da mi nemamo nista za prodati turistima, osim nas samih, a ni mi nismo vise Bog zna sta.
Imamo odlicnu hranu, moji prijatelji, koji su po ko zna koji put dosli ovamo, su burek iz pekare smatrali odlicnim dok nisu probali home made sa kiselim mlijekom
- poznanik
#59 Re: Opsada turista
Da se nije Gospa pojavila u Hercegovini, sumnjam da bismo danas imali ovoliki broj turista u Sarajevu. A i nisam siguran da ih je danas više nego prije rata, posebno nekoliko godina pred njegov početak. Od njihovih autobusa ljeti u Sarajevu nije bilo moguće naći mjesto za parkiranje kako treba. Čini mi se da je jedina razlika u organizaciji obilaska Sarajeva između prijeratnog i današnjeg vremena ta da su prije rata turisti dolazili organizirano, u grupama (sjetimo se zadnje posjete Japanaca, iz aprila '92.), dok su danasšnji dolasci više individualni, samoinicijativni ili rijetko u organizaciji agenata pojedinih hotela. Za razliku od većih hotela, koji su poluprazni, vjerujem da su hosteli i moteli po starom i centralnom dijelu grada prebukirani, i to turistima koji sami sebi organiziraju dolazak i pronalaze sebi smještaj. Da li su svi turisti prijavljeni, posebna je tema...Ko to smat wrote:Sta je ovo nemozes carsijom proc od turista.Nema kakve fele nema a Talijana bruka.Ljudi ovo je prava stvar za nas grad samo treba one firaune sklonit sa ulice sjebase nam sve.Ljudi su odusevljeni nasim gradom i to treba iskoristit.Meni nesto godra kad cujem razne jezike u nasem gradu a vecinom su komentari turista ovi ovdje smo jedu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#60 Re: Opsada turista
Ne, hocu da kazem da mi je puna kapa cinjenice da ne znamo cijeniti svoje i da smo prvi kad trebamo po svom pljuvati. Vjerovatno jedini narod na planeti kojem umjesto da je drago sto mu grad privlaci turiste iz cijelog svijeta on uzme da pljuje i da prica kako je ustvari laz da neko ovdje dolazi.Jedan001 wrote:
hoces da mi kazes da je sve kao u promotivnom turistickom spotu za bosnu.. heee ili ste zaslijepljeni ili ludi, covjek kad spot gleda rekao bi ne zna u kakvu je zemlju snova dosao... a kad malo bolje vidi i posjeti neke stvari i upozna vidi gdje je u crnoj rupi... tako da je svaka dalja diskusija na ovu temu suvisni... ljudi su takvi da nece da priznaju kako je nesto sminkaju i uljepsavaju... prodji kroz ferhadiju pa vidi rupetina... to je najbolja slika citavog grada a i zemlje rupa do rupe....![]()
- andromeda101
#61 Re: Opsada turista
"Zastidio se majke" sindrom koji je u Bosni dosta izrazen. Ne kazem da se treba busati, ali ne treba biti ni totalni mlakonja, malo vise samouvjerenja nije na odmet.ladyblue18 wrote:Ne, hocu da kazem da mi je puna kapa cinjenice da ne znamo cijeniti svoje i da smo prvi kad trebamo po svom pljuvati. Vjerovatno jedini narod na planeti kojem umjesto da je drago sto mu grad privlaci turiste iz cijelog svijeta on uzme da pljuje i da prica kako je ustvari laz da neko ovdje dolazi.Jedan001 wrote:
hoces da mi kazes da je sve kao u promotivnom turistickom spotu za bosnu.. heee ili ste zaslijepljeni ili ludi, covjek kad spot gleda rekao bi ne zna u kakvu je zemlju snova dosao... a kad malo bolje vidi i posjeti neke stvari i upozna vidi gdje je u crnoj rupi... tako da je svaka dalja diskusija na ovu temu suvisni... ljudi su takvi da nece da priznaju kako je nesto sminkaju i uljepsavaju... prodji kroz ferhadiju pa vidi rupetina... to je najbolja slika citavog grada a i zemlje rupa do rupe....![]()
- Troll_Happens
#62 Re: Opsada turista
pa ja nisam nigdje napisao da oni ne dolaze,,, ja sam rekao da dolaze ali ne ostavljaju puno niti su neka kategorija u odnosu na turiste koji posjecuju beograd i zagreb. Meni je drago sto dolaze ali smo mi slabi domacini i imamo jos dosta pure da pojedemo da bi bili neka turisticka atrakcija da bi privukli turiste..da krenemo od banalnog primjera da wc radi do 20h o slomljenim klupama po parkovima da ne pricam... i onda da ti neko dodje.. pa mene bi bilo sramota fakatladyblue18 wrote:Ne, hocu da kazem da mi je puna kapa cinjenice da ne znamo cijeniti svoje i da smo prvi kad trebamo po svom pljuvati. Vjerovatno jedini narod na planeti kojem umjesto da je drago sto mu grad privlaci turiste iz cijelog svijeta on uzme da pljuje i da prica kako je ustvari laz da neko ovdje dolazi.Jedan001 wrote:
- Filter
#63 Re: Opsada turista
neka turista, sta im fali? men` to nesto pravo fino.
i koliko sam primijetio, to nije vezano samo za ljetni period...
i koliko sam primijetio, to nije vezano samo za ljetni period...
-
GOLFER
#64 Re: Opsada turista
Eto treba doc turista, pa fino sa njim sjest i raspredat o svim crnjacima koji muce ovaj grad i ovaj narod... I tako ljudima prvo sve lose izlozit i na to ukazat pa onda mu fino predlozit ''pasa moj hajde ti sto prije odavde...''Jedan001 wrote:pa ja nisam nigdje napisao da oni ne dolaze,,, ja sam rekao da dolaze ali ne ostavljaju puno niti su neka kategorija u odnosu na turiste koji posjecuju beograd i zagreb. Meni je drago sto dolaze ali smo mi slabi domacini i imamo jos dosta pure da pojedemo da bi bili neka turisticka atrakcija da bi privukli turiste..da krenemo od banalnog primjera da wc radi do 20h o slomljenim klupama po parkovima da ne pricam... i onda da ti neko dodje.. pa mene bi bilo sramota fakatladyblue18 wrote:Ne, hocu da kazem da mi je puna kapa cinjenice da ne znamo cijeniti svoje i da smo prvi kad trebamo po svom pljuvati. Vjerovatno jedini narod na planeti kojem umjesto da je drago sto mu grad privlaci turiste iz cijelog svijeta on uzme da pljuje i da prica kako je ustvari laz da neko ovdje dolazi.Jedan001 wrote:
Tim ljudima koji dolaze (a dolaze od svuda) ugodan i boravak bio, i uglavnom su ljudi zadovoljni i ocarani, boli njih briga sto je rupa na Ferhadiji ili sto je neko u nekom parku slomio klupu... Nit im je to prva rupa u zivotu a vala ni prva slomljena klupa koju su vidjeli (ako ih opste i primjete)...
- madnessa
#65 Re: Opsada turista
lijepo je sto turisti dolaze, ali vala necu ni da glumim laznu ocaranost gradom u kome se sama zastidim kada nekog povedem u obilazak. ima se sta vidjeti, ali vala istina je da smo sve uspjeli unakaziti.
preksinoc izadjem sa svojim stranim prijateljima i kupimo kukuruz. pola carsije smo obisli trazeci kantu u koju bismo odlozili klipove. nasli jednu jedinu pretrpanu smecem. jucer otisli na kote sa kojih se pruzaju pogledi na grad i samo sam propadala u zemlju od silnog smeca. bijela tabija je bila prekrivena otpacima sto samo po sebi nema opravdanja, a narocito nisam znala sta da kazem jednom englezu kada je pitao kako to da na svakom koraku vidi smece. cak ni izletista i planine nisu postedjeni! niti je fino kuditi svoj narod i jos vise se time brukati, a vala drugog odgovora nisam imala... samo da me zemlja proguta. i pravo da kazem moji gosti nisu bili ocarani iako sam se svim silama trudila da ih odvedem na najljepsa mjesta, da im objasnim znacenje svih znamenitosti koje su im se ucinile lijepim (hvala google-u sto postoji)... bilo im je ugodno, ali da su padali na du*e od ocaranosti i nisu... nas jos vadi to sto je bio rat, pa su oni super zadovoljni i ovim sto vide, a i duhom nekolicine ljudi koje sretnu. sreca, pa su turisti mahom otvoreni ljudi, pa nekultura u saobracaju i neka sveprisutna nervoza ostanu skoro neprimijeceni i ne zamjere.
preksinoc izadjem sa svojim stranim prijateljima i kupimo kukuruz. pola carsije smo obisli trazeci kantu u koju bismo odlozili klipove. nasli jednu jedinu pretrpanu smecem. jucer otisli na kote sa kojih se pruzaju pogledi na grad i samo sam propadala u zemlju od silnog smeca. bijela tabija je bila prekrivena otpacima sto samo po sebi nema opravdanja, a narocito nisam znala sta da kazem jednom englezu kada je pitao kako to da na svakom koraku vidi smece. cak ni izletista i planine nisu postedjeni! niti je fino kuditi svoj narod i jos vise se time brukati, a vala drugog odgovora nisam imala... samo da me zemlja proguta. i pravo da kazem moji gosti nisu bili ocarani iako sam se svim silama trudila da ih odvedem na najljepsa mjesta, da im objasnim znacenje svih znamenitosti koje su im se ucinile lijepim (hvala google-u sto postoji)... bilo im je ugodno, ali da su padali na du*e od ocaranosti i nisu... nas jos vadi to sto je bio rat, pa su oni super zadovoljni i ovim sto vide, a i duhom nekolicine ljudi koje sretnu. sreca, pa su turisti mahom otvoreni ljudi, pa nekultura u saobracaju i neka sveprisutna nervoza ostanu skoro neprimijeceni i ne zamjere.
-
ins
#66 Re: Opsada turista
Internet je promijenio svijet od 1992 do danas.poznanik wrote:
Da se nije Gospa pojavila u Hercegovini, sumnjam da bismo danas imali ovoliki broj turista u Sarajevu. A i nisam siguran da ih je danas više nego prije rata, posebno nekoliko godina pred njegov početak. Od njihovih autobusa ljeti u Sarajevu nije bilo moguće naći mjesto za parkiranje kako treba. Čini mi se da je jedina razlika u organizaciji obilaska Sarajeva između prijeratnog i današnjeg vremena ta da su prije rata turisti dolazili organizirano, u grupama (sjetimo se zadnje posjete Japanaca, iz aprila '92.), dok su danasšnji dolasci više individualni, samoinicijativni ili rijetko u organizaciji agenata pojedinih hotela. Za razliku od većih hotela, koji su poluprazni, vjerujem da su hosteli i moteli po starom i centralnom dijelu grada prebukirani, i to turistima koji sami sebi organiziraju dolazak i pronalaze sebi smještaj. Da li su svi turisti prijavljeni, posebna je tema...
Turisti sada putuju u svojoj organizaciji, zele da sami odaberu i itinerer i smjestaj i restoran, i sve ostalo... Maltene samo penzioneri putuju organizovano.
-
ins
#67 Re: Opsada turista
Aaaaa, pa sto odmah ne rece da je tebi problem sto Srbi i Hrvati ne drmaju Sarajevom.Jedan001 wrote:
pa ja nisam nigdje napisao da oni ne dolaze,,, ja sam rekao da dolaze ali ne ostavljaju puno niti su neka kategorija u odnosu na turiste koji posjecuju beograd i zagreb. Meni je drago sto dolaze ali smo mi slabi domacini i imamo jos dosta pure da pojedemo da bi bili neka turisticka atrakcija da bi privukli turiste..da krenemo od banalnog primjera da wc radi do 20h o slomljenim klupama po parkovima da ne pricam... i onda da ti neko dodje.. pa mene bi bilo sramota fakat
Sad te je puno lakse razumjeti.
Cuj visa kategorija turista koja posjecuje ZG i BG
- Troll_Happens
#68 Re: Opsada turista
Eto treba doc turista, pa fino sa njim sjest i raspredat o svim crnjacima koji muce ovaj grad i ovaj narod... I tako ljudima prvo sve lose izlozit i na to ukazat pa onda mu fino predlozit ''pasa moj hajde ti sto prije odavde...''GOLFER wrote:pa ja nisam nigdje napisao da oni ne dolaze,,, ja sam rekao da dolaze ali ne ostavljaju puno niti su neka kategorija u odnosu na turiste koji posjecuju beograd i zagreb. Meni je drago sto dolaze ali smo mi slabi domacini i imamo jos dosta pure da pojedemo da bi bili neka turisticka atrakcija da bi privukli turiste..da krenemo od banalnog primjera da wc radi do 20h o slomljenim klupama po parkovima da ne pricam... i onda da ti neko dodje.. pa mene bi bilo sramota fakatladyblue18 wrote:Ne, hocu da kazem da mi je puna kapa cinjenice da ne znamo cijeniti svoje i da smo prvi kad trebamo po svom pljuvati. Vjerovatno jedini narod na planeti kojem umjesto da je drago sto mu grad privlaci turiste iz cijelog svijeta on uzme da pljuje i da prica kako je ustvari laz da neko ovdje dolazi.Jedan001 wrote:
[/quote]
pa vidi on to sve sam ne trebas ti njemu posebno nesto objasnjavati. Mi se sto rece madnessa vadimo samo na rat a isti zavrsen prije 16 god.. mislim mi ovakvi se mozemo jos 50 god vaditi na isti. Hajmo pogledat njemacku iza II sv. rata sta je ona izgradila nakon 15 god a bila sva srusena.. tako da je suvisno pricati... mi se vise ne mozemo i ne smijemo vaditi na rat.. nego samo na politicare koji nista ne zele da doprinesu da se zemlja dovede u red.
- Troll_Happens
#69 Re: Opsada turista
ne ja hocu da kazem da su oni mnogo odgovorniji po tom pitanju i vise ulazu i trude se za razliku od nas...ins wrote:Aaaaa, pa sto odmah ne rece da je tebi problem sto Srbi i Hrvati ne drmaju Sarajevom.Jedan001 wrote:
pa ja nisam nigdje napisao da oni ne dolaze,,, ja sam rekao da dolaze ali ne ostavljaju puno niti su neka kategorija u odnosu na turiste koji posjecuju beograd i zagreb. Meni je drago sto dolaze ali smo mi slabi domacini i imamo jos dosta pure da pojedemo da bi bili neka turisticka atrakcija da bi privukli turiste..da krenemo od banalnog primjera da wc radi do 20h o slomljenim klupama po parkovima da ne pricam... i onda da ti neko dodje.. pa mene bi bilo sramota fakat
Sad te je puno lakse razumjeti.
Cuj visa kategorija turista koja posjecuje ZG i BG![]()
![]()
a oni nemaju sta da drmaju ti si to pogresno shvatio/la
-
GOLFER
#70 Re: Opsada turista
Ne da se mi vadimo na rat, nego (ako ne i ti sami turisti) onda njihove porodice i prijatelji smatraju da je ovdje jos rat
A nije ni daleko od toga, samo sto se vodi nekim drgim sredstvima... Al to je druga tema...
Da moze bolje to sigurno, da je sada toliko lose, to sigurno nije... Da trebamo sami sebe pljvati ne trebamo ni to...
Da moze bolje to sigurno, da je sada toliko lose, to sigurno nije... Da trebamo sami sebe pljvati ne trebamo ni to...
- Jara
#71 Re: Opsada turista
poznanik wrote:
...sjetimo se zadnje posjete Japanaca, iz aprila '92 dok su danasšnji dolasci više individualni, samoinicijativni ili rijetko u organizaciji agenata pojedinih hotela. Za razliku od većih hotela, koji su poluprazni, vjerujem da su hosteli i moteli po starom i centralnom dijelu grada prebukirani, i to turistima koji sami sebi organiziraju dolazak i pronalaze sebi smještaj. Da li su svi turisti prijavljeni, posebna je tema...
- PipiDugaDevetka
#72 Re: Opsada turista
Genijalna video-animacija ovog @Igorafkz:
- swirl
#73 Re: Opsada turista
A sta ti hoces da kazes??? Da rupe postoje samo na Ferhadiji, da ih nema u Briselu, New York-u, Parizu ili Amsterdamu? Da je od govana Sarajevo, nase je, i ne znam zasto za sve sto ne valja stalno govorimo ovo samo ima u Sarajevu, ili ovo se samo desava u Sarajevu??? Desava se svugdje, i rupe po ulicama postoje svugdje, i asfaltiraju i po drugim gradovima ulice usred ljetnje sezone... Misli malo pozitivno!Jedan001 wrote:hoces da mi kazes da je sve kao u promotivnom turistickom spotu za bosnu.. heee ili ste zaslijepljeni ili ludi, covjek kad spot gleda rekao bi ne zna u kakvu je zemlju snova dosao... a kad malo bolje vidi i posjeti neke stvari i upozna vidi gdje je u crnoj rupi... tako da je svaka dalja diskusija na ovu temu suvisni... ljudi su takvi da nece da priznaju kako je nesto sminkaju i uljepsavaju... prodji kroz ferhadiju pa vidi rupetina... to je najbolja slika citavog grada a i zemlje rupa do rupe....![]()
- Troll_Happens
#74 Re: Opsada turista
nisi skontala sustinu rupa kad je u new yorku briselu ili parizu se zakrpi tako da vise ne znas da je rupa bila... kod nas kopa ko sta stigne i poslije ih pune zemljom i pjeskom, stavljaju se krte ploche koje se mrve kad pjesak prodje a ne auto ili kamion. Problem je u nama ne u rupi.. svake 2-3 god oni poplocavaju ferhadiju jer su ploce puknute a o asfaltu kuda automobili prolaze da ne pricamo. Mozes ti misliti pozitivno imaces i dalje rupeswirl wrote:A sta ti hoces da kazes??? Da rupe postoje samo na Ferhadiji, da ih nema u Briselu, New York-u, Parizu ili Amsterdamu? Da je od govana Sarajevo, nase je, i ne znam zasto za sve sto ne valja stalno govorimo ovo samo ima u Sarajevu, ili ovo se samo desava u Sarajevu??? Desava se svugdje, i rupe po ulicama postoje svugdje, i asfaltiraju i po drugim gradovima ulice usred ljetnje sezone... Misli malo pozitivno!Jedan001 wrote:hoces da mi kazes da je sve kao u promotivnom turistickom spotu za bosnu.. heee ili ste zaslijepljeni ili ludi, covjek kad spot gleda rekao bi ne zna u kakvu je zemlju snova dosao... a kad malo bolje vidi i posjeti neke stvari i upozna vidi gdje je u crnoj rupi... tako da je svaka dalja diskusija na ovu temu suvisni... ljudi su takvi da nece da priznaju kako je nesto sminkaju i uljepsavaju... prodji kroz ferhadiju pa vidi rupetina... to je najbolja slika citavog grada a i zemlje rupa do rupe....![]()
- BiH-x
#75 Re: Opsada turista
Ode i jos jedna lijepa i pozitivina tema u k****.
Valjda su sad pljuvaci zadovoljni :smajlikojipovraca:
Valjda su sad pljuvaci zadovoljni :smajlikojipovraca: