Opsada turista
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#451 Re: Opsada turista
Jel popuscala opsada?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#452 Re: Opsada turista
Yok, u oktobru se očekuje STAMPEDO turista na Baščaršiji, ako se uopšte može govoriti o STAMPEDU LJUDI?Toto wrote:Jel popuscala opsada?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#453 Re: Opsada turista
Više je Džeko svojim džekom (3 gola = het trik; 4 gola = džeko) uradio za promociju BiH i bh. turizma, nego sve i jedan bh. turistički radnik kome je to posao!
Sport je čudo!
Sport je čudo!
-
Master.DKP
#454 Re: Opsada turista
Ovdije na ovome formu postoje ljudi koji zaraduju hljeb direktno i indirektno od turizma. Pa ovo je najjaci medij u Bosni i Hercegovini, preko 100 000 ljudi dnevno redovno ovo cita u BiH i inostranstvu, valjda ovde turisticki radnici i svi oni koji rade u pratecima sektorima vaznim za turizam mogu da dobiju jako dobre ideje sta ne valja i sta valja te sta jos moze biti bolje.
Napravite spisak od 100 argumentovanih tacaka i dostavite vladi KS, turistickoj zajednici KS ili bilo kome i na bilo koliko relavantih adresa.
Mi smo mala drzava, mali gradovi a veliki potencijal koji je danas mozda iskoristen 10 % u najboljoj racunici !
Ako Sarajevo godisnje posjeti 1 milion ljudi ( turisti, BH dijaspora, polsovni ljudi itd.) zamislite koliko jos red konretni poteza mora da se povuce da bi taj broj bio 5 miliona godisnje !
I koliko svi mi dobijamo direktno i indirektno od toga ! To su MILIJARDE maraka u prometu.
Ocekujemo konstruktivnu diskusiju svih relevantih ucesnika u i oko turizma ne sam u Sarajevo nego cijeloj BiH !

Napravite spisak od 100 argumentovanih tacaka i dostavite vladi KS, turistickoj zajednici KS ili bilo kome i na bilo koliko relavantih adresa.
Mi smo mala drzava, mali gradovi a veliki potencijal koji je danas mozda iskoristen 10 % u najboljoj racunici !
Ako Sarajevo godisnje posjeti 1 milion ljudi ( turisti, BH dijaspora, polsovni ljudi itd.) zamislite koliko jos red konretni poteza mora da se povuce da bi taj broj bio 5 miliona godisnje !
I koliko svi mi dobijamo direktno i indirektno od toga ! To su MILIJARDE maraka u prometu.
Ocekujemo konstruktivnu diskusiju svih relevantih ucesnika u i oko turizma ne sam u Sarajevo nego cijeloj BiH !
- alica.k
#455 Re: Opsada turista
u vijecnici izlozba - vrijedi pogledati cak i za nas sarajlije.
vidjela sam neke njemce i holandjane, bili su skroz uuuu i aaaaah kad su gledali onaj filmic, nacrte. bili su puni pitanja o vijecnici...kad sam ih pitala o sarajevu, kako im se svidja, kazu da su prijatno iznenadjeni, ali kao oziljci se jos uvijek vide. zamjerka na (drumroll please) GRAS!
ugl, izlozba otvorena svaki dan (mescini) od 5 popodne do 11 navecer, ulaz je 5KM, navodno pare idu u obnovu.
inace, pitala sam, kazu mi da dnevno dodje 10tak ljudi maksimalno da vidi to, i od toga NIKO nas, a i ako ima neko bune se na cijenu ulaza pa odustanu.
vidjela sam neke njemce i holandjane, bili su skroz uuuu i aaaaah kad su gledali onaj filmic, nacrte. bili su puni pitanja o vijecnici...kad sam ih pitala o sarajevu, kako im se svidja, kazu da su prijatno iznenadjeni, ali kao oziljci se jos uvijek vide. zamjerka na (drumroll please) GRAS!
ugl, izlozba otvorena svaki dan (mescini) od 5 popodne do 11 navecer, ulaz je 5KM, navodno pare idu u obnovu.
inace, pitala sam, kazu mi da dnevno dodje 10tak ljudi maksimalno da vidi to, i od toga NIKO nas, a i ako ima neko bune se na cijenu ulaza pa odustanu.
evo, to je toU holu Vijećnice izložba "Sarajevska Vijećnica, jos jednom / Sarajevo City Hall Revisited". Izložba se sastoji od raritetnih dokumenata (fotografija, skica i nacrta), kao i od finalnih nacrta raznih detalja i slikarskih motiva eksterijera i enterijera Vijećnice.
Last edited by alica.k on 03/09/2011 12:56, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#457 Re: Opsada turista
Ukinuti nelegalne, tzv. divlje turističke vodiče i divlje turističke firme koje nikome ne uplaćuju porez i doprinose! (Valjda među 100 000 čitalaca čita i premijer Kantona za kojeg sam glasao)!Master.DKP wrote:Ovdije na ovome formu postoje ljudi koji zaraduju hljeb direktno i indirektno od turizma. Pa ovo je najjaci medij u Bosni i Hercegovini, preko 100 000 ljudi dnevno redovno ovo cita u BiH i inostranstvu, valjda ovde turisticki radnici i svi oni koji rade u pratecima sektorima vaznim za turizam mogu da dobiju jako dobre ideje sta ne valja i sta valja te sta jos moze biti bolje.
![]()
![]()
Last edited by PipiDugaDevetka on 03/09/2011 11:24, edited 2 times in total.
- casa_vode
- PipiDugaDevetka
#459 Re: Opsada turista
Kada ću moći vidjeti ovakve borbe ''srednjevjekovne'' na tvrđavi na Vranduku, Bijeloj i Žutoj tabiji,...Mogli bi i turista radi inscenirati Sarajevski atentat, sve sa statistima, prastarim automobilimima, odjećom i uniformama,...
Predstava za turiste u Pragu.
***Evo ideje za mnogobrojnu omladinu koja nema pametnog posla!
Predstava za turiste u Pragu.
- alica.k
#460 Re: Opsada turista
men je ovo genijalna ideja...kad amerikanci mogu ponovo i ponovo bitke gradjanskog rata "odigrati" mozemo i mi atentat.PipiDugaDevetka wrote:tabiji,...Mogli bi i turista radi inscenirati Sarajevski atentat, sve sa statistima, prastarim automobilimima, odjećom i uniformama,..
- PipiDugaDevetka
#461 Re: Opsada turista
Amerikanci su isti kao naše komšije, slave svoj poraz kod Alama!alica.k wrote:men je ovo genijalna ideja...kad amerikanci mogu ponovo i ponovo bitke gradjanskog rata "odigrati" mozemo i mi atentat.PipiDugaDevetka wrote:tabiji,...Mogli bi i turista radi inscenirati Sarajevski atentat, sve sa statistima, prastarim automobilimima, odjećom i uniformama,..
- alica.k
#462 Re: Opsada turista
pa nije bas ni da je atentat koji je zapoceo svjetski rat pozitivna stvar, ali u svakom slucaju je atrakcija koju treba iskoristiti...PipiDugaDevetka wrote:Amerikanci su isti kao naše komšije, slave svoj poraz kod Alama!
-
MUNAFIK
#463 Re: Opsada turista
Mogle bi se i neke bitke iz ovog rata rekonstruisatalica.k wrote:pa nije bas ni da je atentat koji je zapoceo svjetski rat pozitivna stvar, ali u svakom slucaju je atrakcija koju treba iskoristiti...PipiDugaDevetka wrote:Amerikanci su isti kao naše komšije, slave svoj poraz kod Alama!
- PipiDugaDevetka
#464 Re: Opsada turista
Ma samo promenadu oldtajmera iz tog doba sa početka 20. vijeka sve sa ljepoticama obučenim po modi iz sezone 1914.g., uniformisanim licima u uniformama iz tog doba,...Poturiti i tekst gdje Alfons Kauderas (Lik iz djela Aleksandra Hemona) dovikuje uplašenom, upišanih pantolona, neodlučnom, drhtavom Gavri:alica.k wrote:men je ovo genijalna ideja...kad amerikanci mogu ponovo i ponovo bitke gradjanskog rata "odigrati" mozemo i mi atentat.PipiDugaDevetka wrote:tabiji,...Mogli bi i turista radi inscenirati Sarajevski atentat, sve sa statistima, prastarim automobilimima, odjećom i uniformama,..
http://www.youtube.com/watch?v=v-m0OylF ... re=related
''Shoot Gavro, kakav si bre ti Srbin''!
- SanskiBiser
#465 Re: Opsada turista
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 110913096#
Gluho bilo jel' ovaj Grk turista ili neki "ortak" nekome

Gluho bilo jel' ovaj Grk turista ili neki "ortak" nekome
-
Mr.Penguin
#466 Re: Opsada turista
Nije ova tema za tu vrstu "opsade"SanskiBiser wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 110913096#
Gluho bilo jel' ovaj Grk turista ili neki "ortak" nekome![]()
mene vise brine sta je s nasima sto bodu http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110913044
- PipiDugaDevetka
#467 Re: Opsada turista
Moj ortak nije Grk. Upo mu mrk.
Moj ortak je heni erduan ćesić, šef inspektora što kontroliše turističke vodiče u ilegali, ''divljake''.
Moj ortak je heni erduan ćesić, šef inspektora što kontroliše turističke vodiče u ilegali, ''divljake''.
- DaffyDuck
#468 Re: Opsada turista
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... -role.html
Evo, nek se i o nama malo pise, a ne samo o Hvaru

Evo, nek se i o nama malo pise, a ne samo o Hvaru
- amrica
#469 Re: Opsada turista
evo i havaz
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... ajevo.html
pa ko se snadje
148.000 u prvih 8 mjeseci je 180.000 u augustu
pa ko se snadje
- Jara
#470 Re: Opsada turista
amrica wrote:evo i havaz![]()
pa ko se snadje![]()
- le piaf
#471 Re: Opsada turista
Sta jedna nula napravi 
- PipiDugaDevetka
#472 Re: Opsada turista
Fantastična ideja gospodina @frngle za novu turističku atrakciju u Gradu:
Behmen, gradonačelnik da ovo pročita i reaguje munjevito!frngla wrote:na ovu vjecnu treba staviti 2 vojnika nesto kao pocasna straza, lagano na smjene izgledalo bi sminka (turisticka atrakcija), a ujedno i korisno, da ganci i narkomani ne kuhaju kafe na vjecnoj, da ovi majmuni ne saraju itd. itd. sad lagano organizovati kao neku peticiju za to i eto ga![]()
- macan prvi
#473 Re: Opsada turista
PipiDugaDevetka wrote:Fantastična ideja gospodina @frngle za novu turističku atrakciju u Gradu:Behmen, gradonačelnik da ovo pročita i reaguje munjevito!frngla wrote:na ovu vjecnu treba staviti 2 vojnika nesto kao pocasna straza, lagano na smjene izgledalo bi sminka (turisticka atrakcija), a ujedno i korisno, da ganci i narkomani ne kuhaju kafe na vjecnoj, da ovi majmuni ne saraju itd. itd. sad lagano organizovati kao neku peticiju za to i eto ga![]()
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#474 Re: Opsada turista
PipiDugaDevetka wrote:Fantastična ideja gospodina @frngle za novu turističku atrakciju u Gradu:Behmen, gradonačelnik da ovo pročita i reaguje munjevito!frngla wrote:na ovu vjecnu treba staviti 2 vojnika nesto kao pocasna straza, lagano na smjene izgledalo bi sminka (turisticka atrakcija), a ujedno i korisno, da ganci i narkomani ne kuhaju kafe na vjecnoj, da ovi majmuni ne saraju itd. itd. sad lagano organizovati kao neku peticiju za to i eto ga![]()
nesto ka ovi gacani

-
lajkujMe
#475 Re: Opsada turista
zato bruka ako ovako turizam nastavi kod nas nema nama buducnosti, valjda ovi privatnici misle da su svi stranci multimilioneri i da njima ne smeta sto je malo skuplje nego u sred newyorka.