Opsada turista
-
Ko to smat
#1 Opsada turista
Sta je ovo nemozes carsijom proc od turista.Nema kakve fele nema a Talijana bruka.Ljudi ovo je prava stvar za nas grad samo treba one firaune sklonit sa ulice sjebase nam sve.Ljudi su odusevljeni nasim gradom i to treba iskoristit.Meni nesto godra kad cujem razne jezike u nasem gradu a vecinom su komentari turista ovi ovdje smo jedu.
-
Mr.Penguin
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Opsada turista
fakat gdje god kreneš turisti
svaka čast
što je najčudnije imam osjećaj da se maloljetne grupacije turista kreću gradom...
il su sitni stasom
svaka čast
što je najčudnije imam osjećaj da se maloljetne grupacije turista kreću gradom...
- X Factor
#4 Re: Opsada turista
Pa zašto ne?Black swan wrote:
što je najčudnije imam osjećaj da se maloljetne grupacije turista kreću gradom...![]()
![]()
il su sitni stasom
Imam ja par poznanika iz Zagreba koji bi dušu dali da dođu u Sarajevo. Neki od njih su sjeli na voz i došli sami (maloljetni). Jednostavno je grad presavršen i mnoge ljude fascinira od cijene do gostoprimstva.
- Truba
#5 Re: Opsada turista
recimo da govore francuski... čudim se kako su prešli granicu ili kako su smjeli i tako
možda su djeca diplomata
najviše su mi smiješni turisti čije su torbe veće od njih samih
možda su djeca diplomata
najviše su mi smiješni turisti čije su torbe veće od njih samih
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6 Re: Opsada turista
Znaci nije se samo meni ucinili da je pravo puno turista po gradu.
Talijani,Njemci,Englezi..ovi nasi susjedi Hrvati,Slovenci(susjedi
),Srbi...i po danu i po noci po kafeima i klubovima,a i u setnji, pravo puno stranih jezika i dijalekata
Mozda samo djeluje tako,ali mislim da ove godine je vise turista nego predhodnih
Talijani,Njemci,Englezi..ovi nasi susjedi Hrvati,Slovenci(susjedi
Mozda samo djeluje tako,ali mislim da ove godine je vise turista nego predhodnih
- BiH-x
#7 Re: Opsada turista
Pogotovo Hrvatimnoge ljude fascinira od cijene do gostoprimstva
- alica.k
#8 Re: Opsada turista
ja volim vidjet turiste kod nas
cesto mi kazu da je ovo jedan od najljepsih gradova u kom su bili. tacno mi nekako toplo oko srca kad mi to kazu.
-
HTI
#9 Re: Opsada turista
Ja kao Zenicanin i intelektualac
, moram da kazem da mi je Sarajevo jedan od najljepsih i najdrazih gradova na svijetu. 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10 Re: Opsada turista
Ne pretjerujte sad'.... 
- X Factor
#11 Re: Opsada turista
Evo ni ja nisam iz Sarajeva. A bio sam po cijeloj Hrvatskoj i Crnogorskoj obali, u Zagrebu i većini drugih gradova ali meni je Sarajevo najljepše. Ispočetka sam mislio da će biti glupo, ali kad sam došao točno me neka toplina uzela.alica.k wrote:ja volim vidjet turiste kod nascesto mi kazu da je ovo jedan od najljepsih gradova u kom su bili. tacno mi nekako toplo oko srca kad mi to kazu.
Predobri ljudi s najboljim naglaskom... ulice, jojoj. Kad dođem tamo odmah u nesvjest padam od uzbuđenja.
-
fixer
#12 Re: Opsada turista
Obozavam SA, ali manite se ovih iluzija.
- astrid
#13 Re: Opsada turista
....ima mnogo i Holanđana,a jednom Makedoncu sam ja tusristički vodić

- karanana
#14 Re: Opsada turista
da li ostaju duze ili su to ture od dan, maksimalno 2?
-
GOLFER
#15 Re: Opsada turista
Sarajevo ima ono nesto, i nije to suplja nikakva, strancima se fakat svidja, jednostavno budu odusevljeni gradom... Nije to grad ni priblizno velik kao mnogi sto su ti isti stranci obisli, ni priblizno sjajan i blistav, ali opet ovakav kakav je ostaje im duboko urazan u sjecanje...karanana wrote:da li ostaju duze ili su to ture od dan, maksimalno 2?
Mislim da u prosjeku ostaju 2-3 dana...
-
kasparaov
#16 Re: Opsada turista
nikakve mi koristi od tih stranaca nemamo, smamo stetu,sto zakrce ceste
niti spavaju,niti trose samo razgledaju nako. Lazem pojedu cevape ali sto je najtuznije ne dobiju racun,tako da opet drzavi nema nsita
Dok se svugdje u svijetu ulaz masno naplacuje kod nas sve dzaba mozes da vidis ili za neku sicu :S
Dok se ne uvede cijena koja odgvora npr.da vide neku znamenitost 5-10 eura nema od toga nista
u parizu da koristi stepenice nea tornju 7.5 eura :S
niti spavaju,niti trose samo razgledaju nako. Lazem pojedu cevape ali sto je najtuznije ne dobiju racun,tako da opet drzavi nema nsita
Dok se svugdje u svijetu ulaz masno naplacuje kod nas sve dzaba mozes da vidis ili za neku sicu :S
Dok se ne uvede cijena koja odgvora npr.da vide neku znamenitost 5-10 eura nema od toga nista
- Rauber
#17 Re: Opsada turista
Pa nek se i kod nas obnovi zicara i nek se naplacuje, ovako sta ces naplatiti? Sto s vana gleda svojim ocima skele na vijecnici, Begovu dzamiju ili vjecnu vatru...?
Neka stranaca, trose oni itekako ovdje i spavaju, ovo za racune, ne znam gdje si ti jeo cevape, ja na carsiji gdje god sam jeo ili nesto popio dobio sam racun.
Neka stranaca, trose oni itekako ovdje i spavaju, ovo za racune, ne znam gdje si ti jeo cevape, ja na carsiji gdje god sam jeo ili nesto popio dobio sam racun.
- MyCore
#18 Re: Opsada turista
Svaka čast za vido, steta sto se sami ne znamo ovako promovisati..BiH-x wrote:Pogotovo Hrvatimnoge ljude fascinira od cijene do gostoprimstva![]()
A ova teta zasluzuje desetku
- bosnianidiot
#19 Re: Opsada turista
Jarane, da ti nisi iz Makarske?kasparaov wrote:nikakve mi koristi od tih stranaca nemamo, smamo stetu,sto zakrce ceste
- Truba
#20 Re: Opsada turista
fakat je opasada... prođem kroz ulicu ne čujem naš jezik
odem u banku sve stranci s torbama... i to neki dan... ispred bbia grupice stranaca- djece...
stranci na biciklima i tako
odem u banku sve stranci s torbama... i to neki dan... ispred bbia grupice stranaca- djece...
- Industrialyzer
#21 Re: Opsada turista
fixer wrote:Obozavam SA, ali manite se ovih iluzija.
Nije iluzija ono sto se vidi golim okom , rode moj , srce moje
- BiH-x
#22 Re: Opsada turista
Ja to bas volEmBlack swan wrote:fakat je opasada... prođem kroz ulicu ne čujem naš jezik
Daju gradu neki internacionalni, urbani smek
-
ins
#23 Re: Opsada turista
Ovog ljeta zaista imamo opsadu turista, i mislim da je to samo pocetak.
Procitajte komentare na Trip advisoru, bookingu ili Lonely planetu, pa cete vidjeti da je Sarajevo vecini highlight cijelog putovanja, najbolje iskustvo.
Npr:

Procitajte komentare na Trip advisoru, bookingu ili Lonely planetu, pa cete vidjeti da je Sarajevo vecini highlight cijelog putovanja, najbolje iskustvo.
Npr:
Takvi smo bili u ratu, takvi smo i u miru. Otvoreni za sve koji dolaze u dobroj namjeriIf Europe doesn’t excite you, Bosnia may just as well give you the fix you’re looking for (it did for us!). There’s real character here and vivid sights that will get you thinking. If not, at least standing on the exact location that ignited the First World War is pretty awe inspiring enough…
Last edited by ins on 13/08/2011 13:45, edited 1 time in total.
- alica.k
#24 Re: Opsada turista
http://www.virtualtourist.com/travel/Eu ... ajevo.htmlfixer wrote:Obozavam SA, ali manite se ovih iluzija.
evo vidi sta ljudi kazu. zamjerke su im uglavnom da se vidi jos da je bio rat, i neizostavne zamjerke na GRAS (naravno). ostalo sve pozitivno.
-
Eborg
#25 Re: Opsada turista
Meni je jako drago, samo neka ih je što više, svi su dobrodošli.
Još da na željezničkim i autobuskim stanicama ljudi znaju engleski možda bi se otišlo na jednodnevne izlete i u druga mjesta.