Oprost nevjere u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Ramzess Veliki

#551 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote: Sto posto druze Ramo, evo ti kao iskusniji saborac to potvrdjujes :thumbup:
Trenutno je zima, sve se umrtvilo, i potok i ribe i ptice, sad mogu bacat' šuplju ... ali vidjećemo kad dođe proljeće, kad sve zazeleni i raspupa se. ;-)

Odo' malo ovu teoriju ispitati u praksi. :oops:
Leo_alfa

#552 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

bang and blame wrote:
Leo_alfa wrote:

Pricamo o tome sta bi bilo kad bi bilo. Niko ne moze dati konkretan odgovor na ovo pitanje, osim ljudi sa radikalnim razmisljanjima, bar po ovom pitanju. Naravno da ne mogu reci sa sigurnoscu, ali vjerujem da bih mogao oprostiti.
Moze, moze da ti odgovor. Zasto se za nekog drzati ko je zgazio svaki tvoj najiskreniji i najcistiji osjecaj?
Ja znam kako se svaki dio mene tresao, kada sam saznala da me covjek kojeg sam najvise voljela na svijetu, prevario, izdao. Izdao je moju ljubav. Onu cistu i neiskvarenu ljubav je razbio i paramparcad sasvim bezobzirno.
Nema tu mjesta ljubavi. Nema tu mjesta oprostu. Kome oprostiti? Kome u ruke dati sansu da ti uradi opet tako nesto? Kako zivjeti s tim saznanjem i , istovremeno, strepiti od slijedece, neminovne,prevare? Gdje je postovanje? Samopostovanje?
Uh, dosta pitanja na koja se moze odgovoriti, ali samo na nacin da sami sebi dajemo odgovore. Ja to mogu sebi, dok nekom drugom ti moji odgovori ne vrijede. Generalno sto mogu reci, a da ima nekakvu vrijednost, jeste da ljubav nije ta koja nestaje prevarom, ljubav nije ni osjecaj nego mnogo vise od toga, te da, koliko god pateticno djelovalo, je upravo ljubav ta koja ima snage da predje preko svega. Postovanje, iskrenost, vjernost, sve se nalazi u tom odnosu prema voljenoj osobi, sve je to ljubav, ali sama ljubav je iznad svega toga.
Leo_alfa

#553 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

_BataZiv_0809 wrote:Jedan aspekt svi zaboravljamo. Naime covjek uvijek osjeca empatiju prema slabijoj strani. To je u ovom slucaju prevareni/a.

I svi pisu "moja iskrena, cista ko suza ljubav" a on/a me prevario/la. A znamo da je gro veza koje se pretvore u rutinu i da od te ciste i iskrene ljubavi ostane samo navika. I eto jedno mozda sanjari o avanturi sa zgodnom sankericom, a drugo zaglavi u krevetu sa komsijom.

Po cemu je prevareni ovdje moralno ispravniji?

Dakle nije crno/bijelo.
:thumbup:
Svi mi volimo biti ti koji su cvrsti, cija je zadnja uvijek i koji nikad ne bi presli preko nekih svojih moralnih normi. Medjutim siguran sam da dosta ljudi koji bi odmah ostavili osobu koja ih je prevarila, u stvari u realnosti bi dosta drugacije postupili.
Last edited by Leo_alfa on 12/12/2014 15:11, edited 1 time in total.
bang and blame

#554 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by bang and blame »

_BataZiv_0809 wrote:
bang and blame wrote: Pa, i rekla sam da ne generaliziras. :mrgreen:
Sad, jel' to do toga sto te neke, sto osvjedoceno varaju, ne znas ili ima devojaka koje, osvjedoceno, ne varaju(znas il' ne znas) ko ce ga znat'. :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
Ma opasno mi je vonjalo na sarkazam :D

Elem i moja opisana na ovoj temi je furala tu pricu :D Valjda je prala savjest dok se dopisivala sa njim :D
Pa, ti si iskusio obje strane - prevariti i biti prevaren... Učin-doček.
bang and blame

#555 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by bang and blame »

Leo_alfa wrote:

Medjutim siguran sam da dosta ljudi koji bi odmah ostavili osobu koja ih je prevarila, u stvari u realnosti dosta drugacije postupila.

Ovo si u pravu.
Sviđa mi se kod tebe što vjeruješ u ljubav , ali nažalost ona, sama po sebi ,nije dovoljna sa se prevladaju prepreke i "bezazlenije" od prevare.
S4mpion

#556 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by S4mpion »

Leo_alfa wrote: :thumbup:
Svi mi volimo biti ti koji su cvrsti, cija je zadnja uvijek i koji nikad ne bi presli preko nekih svojih moralnih normi. Medjutim siguran sam da dosta ljudi koji bi odmah ostavili osobu koja ih je prevarila, u stvari u realnosti bi dosta drugacije postupili.
I ja sam poprilično siguran da bi veliki broj njih, koji propagiraju oprost, u realnosti dali nogu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#557 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Leo_alfa wrote:[
Svi mi volimo biti ti koji su cvrsti, cija je zadnja uvijek i koji nikad ne bi presli preko nekih svojih moralnih normi. Medjutim siguran sam da dosta ljudi koji bi odmah ostavili osobu koja ih je prevarila, u stvari u realnosti dosta drugacije postupila.

Upravo tako. U prvom postu na ovu temu sam napisao ljudima da je lako teoretisati. Svi znamo kako treba dok se god desava nekom drugom. A kad se nama desi, onda je belaj.

Jedna draga forumasica napisa da se smatra cvrstom i stabilnom osobom. Pa ko sam sebe, boga ti, smatra nestabilnim :D A kad te zivotna situacija udari ko brzi voz, onda vidis koliko si u samoobmani.

Po mom misljenju osoba koja prevari ne mora nuzno biti moralna spodoba kako neki ovdje tvrde.
Leo_alfa

#558 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

bang and blame wrote:
Leo_alfa wrote:

Medjutim siguran sam da dosta ljudi koji bi odmah ostavili osobu koja ih je prevarila, u stvari u realnosti dosta drugacije postupila.

Ovo si u pravu.
Sviđa mi se kod tebe što vjeruješ u ljubav , ali nažalost ona, sama po sebi ,nije dovoljna sa se prevladaju prepreke i "bezazlenije" od prevare.
Nisu sve ljubavi iste ;-)
Leo_alfa

#559 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

S4mpion wrote:
I ja sam poprilično siguran da bi veliki broj njih, koji propagiraju oprost, u realnosti dali nogu.
Ljudi su takvi.
sema911s

#560 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sema911s »

ono poznavajuci sebe kazem da bih oprostio,. ali posto znam da negdje u meni cuci mali cetnicic, koji bi tada sigurno izasao na svjetlo dana,.

kazu ljudski je oprostit, ali u ljudima je to nesto da cine gluposti,

pa kada se to dvoje sastavii belajjj vecih razmjera koji bi sigurno plave sljemove dozvaoo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#561 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

sema911s wrote:ono poznavajuci sebe kazem da bih oprostio,. ali posto znam da negdje u meni cuci mali cetnicic, koji bi tada sigurno izasao na svjetlo dana,.

pa kada se to dvoje sastavii belajjj vecih razmjera koji bi sigurno plave sljemove dozvaoo
E beg moj popravio si mi sedmicu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Leo_alfa

#562 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

_BataZiv_0809 wrote:
Leo_alfa wrote:[
Svi mi volimo biti ti koji su cvrsti, cija je zadnja uvijek i koji nikad ne bi presli preko nekih svojih moralnih normi. Medjutim siguran sam da dosta ljudi koji bi odmah ostavili osobu koja ih je prevarila, u stvari u realnosti dosta drugacije postupila.

Upravo tako. U prvom postu na ovu temu sam napisao ljudima da je lako teoretisati. Svi znamo kako treba dok se god desava nekom drugom. A kad se nama desi, onda je belaj.

Jedna draga forumasica napisa da se smatra cvrstom i stabilnom osobom. Pa ko sam sebe, boga ti, smatra nestabilnim :D A kad te zivotna situacija udari ko brzi voz, onda vidis koliko si u samoobmani.

Po mom misljenju osoba koja prevari ne mora nuzno biti moralna spodoba kako neki ovdje tvrde.
Naravno da ne mora znaciti kako je osoba koja je prevarila moralno dno. Ali je tako najlakse okarakterizirati, a tako stvaramo nesto jos gore od same prevare, a to su stereotipi, predrasude.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#563 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Leo_alfa wrote: Naravno da ne mora znaciti kako je osoba koja je prevarila moralno dno. Ali je tako najlakse okarakterizirati, a tako stvaramo nesto jos gore od same prevare, a to su stereotipi, predrasude.
A opet post koji opisuje one koji prevare,na slijedeci nacin- citiram (inace forumasicu sa kojom imam blizinu :) ):

"Takvo što nije sebičnost . Ne postoji dovoljno grozna riječ za opisati stanje uma te osobe.

I da završim takve osobe ne da ne vole partnera. Nego upitno je vole li i najblize članove obitelji.

Ako će me nagoni pa i seksualni voditi kroz zivot, te ću ih sebično skupa sa ostalim stvarima ispunjavati ne razmišljajući o posljedicama, što me onda razlikuje od zivotinje?"

dobije ogromno odobravanje.

To je dio ljudske psihologije, koji najbolje opisuje ona izreka: "Kad padne drvo, svi na njega skacu".

Svi se refleksno stavljaju u ulogu moralno superiornog, a sutra im se moze desiti da im zivot dodijeli onu ulogu koju danas pljuju :thumbup:
Leo_alfa

#564 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Leo_alfa »

_BataZiv_0809 wrote:A opet post koji opisuje one koji prevare,na slijedeci nacin- citiram (inace forumasicu sa kojom imam blizinu :) ):

"Takvo što nije sebičnost . Ne postoji dovoljno grozna riječ za opisati stanje uma te osobe.

I da završim takve osobe ne da ne vole partnera. Nego upitno je vole li i najblize članove obitelji.

Ako će me nagoni pa i seksualni voditi kroz zivot, te ću ih sebično skupa sa ostalim stvarima ispunjavati ne razmišljajući o posljedicama, što me onda razlikuje od zivotinje?"

dobije ogromno odobravanje.

To je dio ljudske psihologije, koji najbolje opisuje ona izreka: "Kad padne drvo, svi na njega skacu".

Svi se refleksno stavljaju u ulogu moralno superiornog, a sutra im se moze desiti da im zivot dodijeli onu ulogu koju danas pljuju :thumbup:
Kao sto sam napisao vec prije na ovoj temi, mi i jesmo zivotinje.
Bez obzira da li smo zaista "cvjecke" ili ne, kada kritikujemo bilo sta, pa i ovakve ljudske odnose trebamo biti realni. Da li cemo biti dosljedni svojim ubjedjenjima ili ne, je neka druga prica. Ali staviti neizbrisiv pecat na odredjenu problematiku, koji se ne odnosi samo na nju, nego i na masu drugih stvari je stereotipiziranje. A to ne moze biti dobro.
S4mpion

#565 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by S4mpion »

Najteže je čovjeku donijeti pravedan sud kad se radi o njegovom životu. Osobe koje varaju svog partnera smatram moralnim dnom, pa ko god to bio.
Capajebo

#566 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Capajebo »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam je li slucajnost, ali dosta djevojaka koje su osvjedoceno bile nevjerne furaju ovu pricu:

MA NECU VARAT, RADIJE CU PREKINUT, PA ONDA BIT SA NEKIM DRUGIM

simptomaticno :per:
Realno, i ta prica je jedan vid prekida. Docim ona dodje u situaciju da se zaljubi u nekog drugog, to je vec pofino odmaklo kontroli :D
Nesto ala "Maybe I'm too busy being yours to fall for somebody new", vala kad imam nekog druge i ne postoje kod mene. Ta je moja i ni jedna druga, al' ja sam inace teski hajvan, tako da ovo moje ne uzimajte bas za neku tezinu :D
dobar osjecaj

#567 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

S4mpion wrote:
Iako nam je grad pust i Holiday Market ima ofucani smek pustosi i jada, ipak medju nama zivi nesluceni broj dobrih Samaricana koji bez obzira na teskoce u ove predpraznicne dane nekako smognu snage da promovisu toleranciju i oprost kolosalnih razmjera :D
sema911s

#568 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sema911s »

_BataZiv_0809 wrote:
sema911s wrote:ono poznavajuci sebe kazem da bih oprostio,. ali posto znam da negdje u meni cuci mali cetnicic, koji bi tada sigurno izasao na svjetlo dana,.

E beg moj popravio si mi sedmicu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
iskreno ja ex kada sretnem a to je cesto, precesto,. stisnem pesnicu, polako povucem nogu, savijem koljeno, gledam gdje je joj je vrat, kojim kljucem da zakacim arteriju.,. razmislim i ohladim ona je ta koja je izgubila mnogoo visee,. kazem par puta vusaa, budem covjek drzim glavu visoko
Capajebo

#569 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Capajebo »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#570 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote:Po mom misljenju osoba koja prevari ne mora nuzno biti moralna spodoba kako neki ovdje tvrde.
Hvala Bato ti me jedini razumiješ ... :D
sadie_forever

#571 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sadie_forever »

Ramzess Veliki wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Po mom misljenju osoba koja prevari ne mora nuzno biti moralna spodoba kako neki ovdje tvrde.
Hvala Bato ti me jedini razumiješ ... :D
sta je covjek koji ostavi zenu ,i porodicu ,zbog druge zene'?
KPNCTNJAH

#572 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by KPNCTNJAH »

Isto sto i zena koja uradi slicno :mrgreen: zrtva :sad: :mrgreen:
MedenoSrce

#573 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by MedenoSrce »

sadie_forever wrote: sta je covjek koji ostavi zenu ,i porodicu ,zbog druge zene'?
a zbog drugog muskarca?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#574 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Velkoski »

MedenoSrce wrote:
sadie_forever wrote: sta je covjek koji ostavi zenu ,i porodicu ,zbog druge zene'?
a zbog drugog muskarca?
peder :mrgreen:
todd_smith

#575 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by todd_smith »

mleeto ja bih tebi oprostio sve kad bi me prevario
Locked