Oprost nevjere u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Saian
#51 Re: Oprost nevjere u vezi
nista bracika onda, PS1, K1 Grand Prix u ruke, pivu tebi, pivu zheni, ako to ne upali ...
razvodi se
chek, chek mozda sam ja pobrko redoslijed ovdje malo

- Saian
#52 Re: Oprost nevjere u vezi
definitivno i necemo sad o detaljima jelmoda56 wrote: nego lik slucajno ubo
- Saian
#53 Re: Oprost nevjere u vezi
ja bih obrnuo to dvoje, al to je samo do menemoda56 wrote:ma da nije smijesno bilo bi tuznoSaian wrote:definitivno i necemo sad o detaljima jelmoda56 wrote: nego lik slucajno ubono ima moju punu suchut
- Saian
#54 Re: Oprost nevjere u vezi
pa obrnuh, jes da nisam pitao za dopustenje
, al dobro je i ovo naknadno 
-
vryzas
#55 Re: Re:
Saian wrote:konZaVingo wrote:Bez ulazenja u razloge, bezuslovno oprostiti kad si supruga tajkuna, rodjena pod Dinarskim krsem, srednjom trgovackoml, bez posla, s troje djece, ljepuskasta, poglupa, bez samopostovanja, s virom u Majku Bozju i saradnike (primjeniti na sve prigodne konfesije, lokacije i skole).
Svaka slicnost sa stvarnim likovima je slucajna
Pod svim drugim okolnostima, nema prastanja. Ovo je jedna od rijetkih situacija kad ne treba primjenjivati taktiku "oprostiti, ali ne i zaboraviti" jer bi zaborav bio jedino rjesenje, a nemoguc je.
- Ramzess Veliki
#56 Re: Oprost nevjere u vezi
Da, tako je.Eurosa wrote:Oprostiti nevjeru je isto ko da sam na sebe pljunesko voli nek izvoli.
Ako misliš da možeš to progutati i nastaviti živjeti dalje zajedno, grdno se varaš. Nema od toga više nikad ništa ... samo patnja i nezadovoljstvo.
- _mufljuz_
#57 Re: Oprost nevjere u vezi
moja bivsa je vec imala fiks ideju o tome da je varam pa da upotpunim matematiku kad sam vec bio papucarski razvucen ko zvaka - sver'o sam ko zeko......
ah ta dobra stara vremena....
da mi je ova pamet i one godine eh
ah ta dobra stara vremena....
da mi je ova pamet i one godine eh
- dust in the wind
#58 Re: Oprost nevjere u vezi
kako ljudi na ovoj temi lupaju.kako osudjuju, kako su svi mocni, jaki, moralni.idt... 
-
nightvision
#59 Re: Oprost nevjere u vezi
Svojevremeno sam poznavao lika koji nije oprostio jednom nego vise puta, pa je onda i on poceo sarati a nisam siguran ali mislim da su na kraju experimentisali i sa swinganjem. Naizgled savrsen brak a ustvari nakarada ziva, ostali skupa valjda radi djece.dust in the wind wrote:kako ljudi na ovoj temi lupaju.kako osudjuju, kako su svi mocni, jaki, moralni.idt...
Meni samo nije jasno o cemu razmisljaju ljudi koji zavrse u vezi s osobom koja vara nekoga, zar se nikada ne zapitaju da tako moze i njih prevariti. Ja sve kontam, ko moze jednom, drugi put moze samo jos lakse.
- dust in the wind
#60 Re: Oprost nevjere u vezi
mozda su oni u tom svom haosu, odabranom nacinu zovita bili extra sretni... otkud pravo da se sudi nekom na ovaj nacin jer se to ne slaze I ne poklapa sa tvojim svjetonazorima. boze sacuvajnightvision wrote:Svojevremeno sam poznavao lika koji nije oprostio jednom nego vise puta, pa je onda i on poceo sarati a nisam siguran ali mislim da su na kraju experimentisali i sa swinganjem. Naizgled savrsen brak a ustvari nakarada ziva, ostali skupa valjda radi djece.dust in the wind wrote:kako ljudi na ovoj temi lupaju.kako osudjuju, kako su svi mocni, jaki, moralni.idt...
Meni samo nije jasno o cemu razmisljaju ljudi koji zavrse u vezi s osobom koja vara nekoga, zar se nikada ne zapitaju da tako moze i njih prevariti. Ja sve kontam, ko moze jednom, drugi put moze samo jos lakse.
- Ramzess Veliki
#61 Re: Oprost nevjere u vezi
Prosvijetli nas. Da čujemo tvoje mišljenje ...dust in the wind wrote:kako ljudi na ovoj temi lupaju.kako osudjuju, kako su svi mocni, jaki, moralni.idt...
- S4mpion
#62 Re: Oprost nevjere u vezi
Pogrešno, niko nije prozvan imenom, pa osuđivanja nema ni u tragovima.dust in the wind wrote:kako ljudi na ovoj temi lupaju.kako osudjuju, kako su svi mocni, jaki, moralni.idt...
A kad su u pitanju hipotetičke situacije, ljudi imaju puno pravo da formiraju svoje mišljenje o takvim, neimenovanim, osobama.
-
nightvision
#63 Re: Oprost nevjere u vezi
Aferim, ako je ona bila sretna kad je bivala blago receno bjena, i ako je on bio sretan kad je sijedio preko noci, ako je to sreca, i ako ti to mozes nazvati srecom, blago tebi. I svakoj kuci koju zaobidjes. I mani se bogati supljiranju o nekakvim ovakvim i onakvim svjetonazorima. Kad je nesto naopako onda je naopako.dust in the wind wrote: mozda su oni u tom svom haosu, odabranom nacinu zovita bili extra sretni... otkud pravo da se sudi nekom na ovaj nacin jer se to ne slaze I ne poklapa sa tvojim svjetonazorima. boze sacuvaj
- amiliana
#64 Re: Oprost nevjere u vezi
Nema oprosta ako te prevari jednom prevarit ce te opet
-
todd_smith
#65 Re: Oprost nevjere u vezi
moras oprostit sve, nisi ti supermenamiliana wrote:Nema oprosta ako te prevari jednom prevarit ce te opet
-
Jokericious
#66 Re: Oprost nevjere u vezi
Ja ne mogu da vjerujem da ovakvo glupo razmisljanje uglavnom zene imaju.dust in the wind wrote: mozda su oni u tom svom haosu, odabranom nacinu zovita bili extra sretni... otkud pravo da se sudi nekom na ovaj nacin jer se to ne slaze I ne poklapa sa tvojim svjetonazorima. boze sacuvaj
- walter kurtz
#67 Re: Oprost nevjere u vezi
oprastam svakodnevno i oprasta mi se

-
prog321
#68 Re: Oprost nevjere u vezi
Mozda sam malo subjektivan, ali muskarac kad vara je lakse prebroditi nego kad to zensko radi 
- ortodont
#69 Re: Oprost nevjere u vezi
prog321 wrote:Mozda sam malo subjektivan, ali muskarac kad vara je lakse prebroditi nego kad to zensko radi
- sheilak
#70 Re: Oprost nevjere u vezi
joj, ma pusti ih. no liferi, a nesigurni. srecom, osim dizanja nosa u zrak i upiranja prstom, nista drugo ne mogu uciniti. ovdje sad mislim opcenito na zadiranje u neciju privatnu sferu i komentiranje tudjih zivota.dust in the wind wrote: mozda su oni u tom svom haosu, odabranom nacinu zovita bili extra sretni... otkud pravo da se sudi nekom na ovaj nacin jer se to ne slaze I ne poklapa sa tvojim svjetonazorima. boze sacuvaj
inace, uvijek sam za oprost, napokon i meni se dovoljno cesto oprastalo.
al bez zeze sad. mogu nevjeru oprostiti, ako mi ne znaci puno. no sad...ne znam da li bih mogla. bas bi boljelo.
- SaraFina
#71 Re: Oprost nevjere u vezi
U ovim sad godinama i sa ovim sad razmišljanjem sigurno nikad ne bi oprostila nevjeru.
Medjutim mogu razumjeti ljude da pokušaju dati partneru drugu šansu. I ne trazim alibi za mozebit budućnost već sada.. Ali..
Ako je zena bukvalno ovisna finansijski o muškarcu za dvoje ili troje malodobne djece, što joj preostaje?
Mislim da godinama zivot u braku počinju da vezu i zajednički interesi ( kredit ili hipoteka za kuću, auto, stan ili dječije školovanje ) i odjednom nadješ se u tako nekoj nepredvidjenoj situaciji ni kriv ni duzan/duzna?
Što uraditi?
Problem je što zaborava sigurno nema. Svaka svadja i najmanja sumnja dovela bi do predbacivanja. Obiteljski odnosi u takvim slučajevima nepovratno su unisteni.
Ali kao što rekoh vezu te zajednički interesi i djeca.
Zato definitivno mogu razumjeti ljude koji pruzaju drugu šansu, mada ja vjerovatno i pored svega navedenog ne bih mogla.
Medjutim mogu razumjeti ljude da pokušaju dati partneru drugu šansu. I ne trazim alibi za mozebit budućnost već sada.. Ali..
Ako je zena bukvalno ovisna finansijski o muškarcu za dvoje ili troje malodobne djece, što joj preostaje?
Mislim da godinama zivot u braku počinju da vezu i zajednički interesi ( kredit ili hipoteka za kuću, auto, stan ili dječije školovanje ) i odjednom nadješ se u tako nekoj nepredvidjenoj situaciji ni kriv ni duzan/duzna?
Što uraditi?
Problem je što zaborava sigurno nema. Svaka svadja i najmanja sumnja dovela bi do predbacivanja. Obiteljski odnosi u takvim slučajevima nepovratno su unisteni.
Ali kao što rekoh vezu te zajednički interesi i djeca.
Zato definitivno mogu razumjeti ljude koji pruzaju drugu šansu, mada ja vjerovatno i pored svega navedenog ne bih mogla.
- klixoris
#72 Re: Oprost nevjere u vezi
Nema oprosta ! Nikad !
Ako ja mogu biti vjeran njoj (nikada u zivotu nisam prevario, koliko god to zvucilo nevjerovatno), moze i ona meni.
Jednom prevarant, vazda prevarant. Niko me ne moze ubijediti u suprotno.
Ako neko vec dodje u takvo stanje da zeli nesto sa strane, to je cist znak lose veze, i postenije je odmah produziti dalje. Ne zavlaciti ni sebe, ni partnera... Pa cak i ako su osobe u braku, imaju djecu, kredite itd... Razlaz, pa istrazuj nove vidike i trazi svoju srecu
Ako ja mogu biti vjeran njoj (nikada u zivotu nisam prevario, koliko god to zvucilo nevjerovatno), moze i ona meni.
Ako neko vec dodje u takvo stanje da zeli nesto sa strane, to je cist znak lose veze, i postenije je odmah produziti dalje. Ne zavlaciti ni sebe, ni partnera... Pa cak i ako su osobe u braku, imaju djecu, kredite itd... Razlaz, pa istrazuj nove vidike i trazi svoju srecu
- JThomas
#73 Re: Oprost nevjere u vezi
mislim da se ovdje malo miješa oprost i gutanje i trpljenje. ljudi svakodnevno gutaju i trpe prevare onih do kojih im je stalo, iz milion razloga - previše im je stalo, znaju da ne mogu naći takvog/takvu opet, zbog djece, para, nekretnina, kredita...ali stvarno opraštaju vrlo rijetko do nikad. a da neko odabere da ga osoba do koje mu je stalo vara, usudio bih se reći da je to priča za malu djecu.
- Ime Korisničko
#74 Re: Oprost nevjere u vezi
klixoris wrote:Nema oprosta ! Nikad !
- SaraFina
#75 Re: Oprost nevjere u vezi
klixoris wrote:Nema oprosta ! Nikad !
S moralnog i ljudskog stanovišta ti si u potpunosti u pravu.
Ja sam samo navela razloge zbog kojih neke osobe trpe i oproste nevjeru.
I definitivno mogu razumjeti to.
No nisam u takvoj situaciji ( bracnoj ili visegodiše veze )pa da govorim s iskustvom, definitivno ne i nikad.