Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Topi se snijeg, ljudi ako ih mogu tako nazvat, nisu ocistili snijeg sa krova, gromade padaju na sve strane, mene danas umalo kod Suda ne ubi jedna, a evo sta se dogodilo u mojoj ulici.
Ode krov, ode sajba ...
Steta ... ljudi pazite se, da ne bude mrtvih glava
Na betonskim pločama iznad krova zgrade u Nedima Filipovića snijeg se počeo topiti samo što ne počne padati odozgo (neki manji dijelovi su i popadali). Riječ je o staroj zgradi kod Klasa preko puta garaža.
rastaba wrote:Topi se snijeg, ljudi ako ih mogu tako nazvat, nisu ocistili snijeg sa krova, gromade padaju na sve strane, mene danas umalo kod Suda ne ubi jedna, a evo sta se dogodilo u mojoj ulici.
Ode krov, ode sajba ...
Steta ... ljudi pazite se, da ne bude mrtvih glava
Ovo moj komšiluk. Ima još jedno auto u J.Vancaša, isto ovako slupano, stoji danima.
U Cvili, nova zgrada, visi snijeg iledenice s krova, tacno iznad ulaza. Jucer dolazili iz sarajevo stana i samo stavili gajbu i malo trake kao "upozorenje" dok neko ne zagine.
kad se uzme u obzir koliko ledenica i snijega ima na krovovima, kao i da u sarajevu ima poslovicno mnogo setaca po ulicama, zaista me cudi da jos uvijek niko nije poginuo.
Wind wrote:to ledenica....ma daj, nije to nista....imamo mi i boljih (Upravitelja)....
uzas!!!
nedaj Boze da nekoga pogodi u glavu.
neznam kako neko neizvjesti gazdu te zgrade. pa da se fino auta sklonu i da se neko na krov popne i skine to.
mumy wrote:lijepi ravni krovovi,sad sam tek svjesna koliko sam sretna
Sve su ovo bili ravni krovovi barem večina njih po Grbavici i onda su došle nadogradnje i naprave ove ubilačke krovove.
Vračajući se kući sa posla baš sam zagledao u ove novije gradnje i nadogradnje i skontam da ih pravo malo i snjegobrane taj komad metala je mogao dosta toga spasiti.
Ma snjegobrani su kontraproduktivni na ovim kolicinama snijega, samo prave vece "bombe".
Snjegobran je koristan kod malih visina, za ove vece, bolji su oni "rezaci snijega" koji pri pritisku malo vece tezine snijega, sijeku snijeg i onda se obrusava prije nego se nakupi metar i vise.
Sve ovisi i o uglu pada krova. Nisu bezveze vikendice u planinama ovakve