Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zmijaIzmaj wrote:imas pravo mircerka, nije do Pomodorina ( a mozda i jeste ), eto, nek shvati ko kako hoce, malo vise opreza i to bi bila moja misionarska poruka za danas
nema infuzije, pijem kapsule enterofulyl i cajeve
ja sam cuo da je hors dobar... odma zatvori...
nek ti sredi mirci kod onih njenih bivsih komsija s dobrinje...
karanana wrote:ma sumnjam da je ovo nesto masovno. mozda si ti jos nesto poslije sendvica pojela sto ti nije bas sjelo. pa tamo se dnevno proda stotine sendvica i ne bi trebalo da bude staro. medjutim i ja sam se otprije pitao kako vec nema zabiljezenih slucajeva salmonele otamo, jer ona piletina je veoma cesto hladna a to je dzennet za bakterije, a da bi se sve bakterije ubile mora da bude dobro zagrijana.
Majko mila, zar ima ljudi koji ovako misle???
Nije tačno, nego je obrnuto.
BTW, dobio sam neki dan analizu hrane iz restorana brze hrane koju je obavio veterinarski fakultet, i ima nekih veoma zanimljivih stvari...
Uglavnom, u Sarajevu i nije toliko bezbjedno jesti van kuće, ali ako to radite, nemojte gledati u 1/2 marke, jer vas može koštati puno, puno više.
za salmonelu je tacno. ne znam otkud tebi da nije i da je obrnuto. znaci preporucujes mi da jedem hladnu piletinu umjesto vruce da se ne bih zarazio?
ozbiljno, fasovala sam neku koku, bakteriju, mozda i salmonelu u onom njihovom cuvenom pilecem sendvicu sto ima u sebi i kajmaka! pijuckam finNdzan po fiNdzan caja, i zivotarim cuvajte se! kajmaka
Mislim da ti je i post i topic najveca glupost.Kao prvo neznas sto si dobila,nego samo nagadjas.
Drugo i ako si dobila neku zarazu sama si kriva jer si sendvic ostavila preko noci na sobnoj temperaturi velika glupost ali najlakse optuziti neki restoran ili sta je vec taj Pomodorin.
Trece da se zna ko si ja bi te tuzio zbog namjernog blacenja a kriva sama.
Cetvrto mislim da moderatori trebaju odmah izbrisati ovaj topic,ima i zakon o internetu i imate pravila foruma i ovakve stvari bez dokaza se ne smiju stavljati na forum.
ozbiljno, fasovala sam neku koku, bakteriju, mozda i salmonelu u onom njihovom cuvenom pilecem sendvicu sto ima u sebi i kajmaka! pijuckam finNdzan po fiNdzan caja, i zivotarim cuvajte se! kajmaka
Mislim da ti je i post i topic najveca glupost.Kao prvo neznas sto si dobila,nego samo nagadjas.
Drugo i ako si dobila neku zarazu sama si kriva jer si sendvic ostavila preko noci na sobnoj temperaturi velika glupost ali najlakse optuziti neki restoran ili sta je vec taj Pomodorin.
Cetvrto mislim da moderatori trebaju odmah izbrisati ovaj topic,ima i zakon o internetu i imate pravila foruma i ovakve stvari bez dokaza se ne smiju stavljati na forum.
Peto: Belluna za direktora policije ili drzavnog tuzioca.
jebote, vec je stigla internet policija...
Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Sarajevo-X portala i europroNET-a po bilo kojem osnovu vezanim za Vaše poruke.
to ti pise u pravilniku
stoga, ymijo, samo edituj naslov u kajmak i ostale mlijecne namaze...
a ti, da pogodim, radis tamo, a ?
Ne radim tamo niti sam u Sarajevu ni u BiH ali nije fer zbog svoje gluposti napadati neki restoran ili sta je vec taj Pomodrin.Ovaj portal cita puno ljudi i ulozis novce u neki posao i ovako te blati neko ko je sam kriv za eventualnu neku bolest koju je dobio.
a ti, da pogodim, radis tamo, a ?
Ne radim tamo niti sam u Sarajevu ni u BiH ali nije fer zbog svoje gluposti napadati neki restoran ili sta je vec taj Pomodrin.Ovaj portal cita puno ljudi i ulozis novce u neki posao i ovako te blati neko ko je sam kriv za eventualnu neku bolest koju je dobio.
ma zmija je kriva, namjerno se otrovala da ima sta zanimljivo pricat...
ja ga ionako vec dugo ne jedem, jer mi je preslan, zbog soli koju bacaju u pec, te mi zbog toga tesko padne na zeludac...a pizze su im zaista sjajne, ali ni njih vise ne smijem , zeludac mi ju tesko provari ...
steta...no s vremena na vrijeme ipak malo copnem od nekoga komadic, cisto da me zelja mine
karanana wrote:ma sumnjam da je ovo nesto masovno. mozda si ti jos nesto poslije sendvica pojela sto ti nije bas sjelo. pa tamo se dnevno proda stotine sendvica i ne bi trebalo da bude staro. medjutim i ja sam se otprije pitao kako vec nema zabiljezenih slucajeva salmonele otamo, jer ona piletina je veoma cesto hladna a to je dzennet za bakterije, a da bi se sve bakterije ubile mora da bude dobro zagrijana.
Majko mila, zar ima ljudi koji ovako misle???
Nije tačno, nego je obrnuto.
BTW, dobio sam neki dan analizu hrane iz restorana brze hrane koju je obavio veterinarski fakultet, i ima nekih veoma zanimljivih stvari...
Uglavnom, u Sarajevu i nije toliko bezbjedno jesti van kuće, ali ako to radite, nemojte gledati u 1/2 marke, jer vas može koštati puno, puno više.
za salmonelu je tacno. ne znam otkud tebi da nije i da je obrnuto. znaci preporucujes mi da jedem hladnu piletinu umjesto vruce da se ne bih zarazio?
Karanana, pričao si uopšteno o bakterijama, a niža temperatura usporava njihovo razmnožavanje. Ali svaki rod nema istu optimalnu temperaturu.
Salmonela je tu izuzetak, međutim kod pečene ili pržene piletine rizik na salmonelozu nije velik jer su već prošli termičku obradu. Salmonela je veći problem kod mliječnih proizvoda
ne nagadjam ja nista, imam necitak ljecnickii nalaz pijem antibakterijske lijekove...ok, vec sam rekla da sam djelimicno kriva jer nisam odmah pojela sendvic, i samim tim sam dozvolila da se bakterije koje vec postoje u sendvicu, dodatno razviju...ja sad ne znam, da li se u svakom senvicu nalaze te bakterije i da li treba da igras lutriju i razmisljas da li su se razvile da ti djeluju na probavni trakt ili su jos uvijek u stadiju kad ti ne mogu naskoditi!
flora.sa wrote:ja ga ionako vec dugo ne jedem, jer mi je preslan, zbog soli koju bacaju u pec, te mi zbog toga tesko padne na zeludac...a pizze su im zaista sjajne, ali ni njih vise ne smijem , zeludac mi ju tesko provari ...
steta...no s vremena na vrijeme ipak malo copnem od nekoga komadic, cisto da me zelja mine
Stari lijek za zeludac je 3 dcl vode prokuhati staviti menthe ili nane malo vise i cekati da samo malo se ohladi. Lisce previti na stomak, gdje je zeludac a caj popiti i poslije svakog jela ponavljati seancu i mjesec dana tako i zeludac ce poslije biti ok.
Zmijo, rano je još. Nekima treba i 10-tak dana da ih Salmonela savlada. Ako te uhvati pravo imat ćeš proljev, temperaturu i povraćanje paralelno. Ludilo!
I eventualno još neki prateći simptomi. Bol u vratu, gušenje, bol u bubrezima.....ako Salmonela skonta da si slaba u nekom dijelu tijela izvršit će napad baš tu. Jesam te nasekiro?
Najbolje ti je da odmah ideš na ispitivanja. Ja sam čekao sve do trenutka kad više nisam mogao izdržat. Na kraju sam počeo buncat. Sve sam mislio, ma ovo je samo proljev. Ako lijek za zaustavljanje proljeva ne djeluje nakon dva-tri dana....definitivno nije dobro.
flora.sa wrote:ja ga ionako vec dugo ne jedem, jer mi je preslan, zbog soli koju bacaju u pec, te mi zbog toga tesko padne na zeludac...a pizze su im zaista sjajne, ali ni njih vise ne smijem , zeludac mi ju tesko provari ...
Stari lijek za zeludac je 3 dcl vode prokuhati staviti menthe ili nane malo vise i cekati da samo malo se ohladi. Lisce previti na stomak, gdje je zeludac a caj popiti i poslije svakog jela ponavljati seancu i mjesec dana tako i zeludac ce poslije biti ok.
drot i sudija, doktor i farmaceut...sve u jednom...steta sto ovakvi ljudi napustaju BiH
konyan wrote:Vidovita Zmija.. Vidi ti kad je ona ikad rekla: Nemojte! Potrovacete se!
eee, da svi slusaju mene, svima bi nam dobro bilo ...jos me natjerase da izbacim pomodorino iz naslova ...ko zna, sta bi se danas desilo, da su me neki podrzali