Oprez! (lijepi strah :D )

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zmijaIzmaj

#1 Oprez! (lijepi strah :D )

Post by zmijaIzmaj »

jedite kod dzoa :D

ozbiljno, fasovala sam neku koku, bakteriju, mozda i salmonelu u onom njihovom cuvenom pilecem sendvicu sto ima u sebi i kajmaka! pijuckam finNdzan po fiNdzan caja, i zivotarim :D cuvajte se! :oops: :D kajmaka
Last edited by zmijaIzmaj on 21/11/2006 11:09, edited 1 time in total.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

fakat? :shock:
ja juce jela ,bas taj sendvic :shock: :?
auuuu gotova sam :D kako cu na tekmu :? :-? :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

PITARKA_SA wrote:fakat? :shock:
ja juce jela ,bas taj sendvic :shock: :?
auuuu gotova sam :D kako cu na tekmu :? :-? :D :D
sta ces na tekmi, ionako je vec dogovoreno sve... :(
alek

Post by alek »

:shock: i ja sinoc

ali ja jedem piletinu bez majkace :D
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Jebali su jeza ako se provali jer hiljade ljudi svakodnevno jede te iste sendvice.
zena21

Post by zena21 »

ja tamo jedem mexicanu :-) najbolja u gradu :-) :-)
karanana

Post by karanana »

zar ima kajmaka u onom sendvicu? ja konto samo piletina sir i kupus.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A zato mene moja pitarka cim smo u blizini pomodorina nagovara da idemo tamo da nesto pojedem... Ko sikira se ona za mene... ccccc
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

a onda me pitaju što samo jedeš ćevape i pitu na istim mjestima :D

:D postao sam otporan na tamošnje bakterije :roll:
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Ja sam vazda govorio nema selameta bez cevapa, raznjica, pace, janjetine, sudzukica i naravno bureka...sve ostalo se moze kupiti Master Cardom :D
Alfons Kauders

#11 Re: Nemojte jesti u Pomodorinu!

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:jedite kod dzoa :D

ozbiljno, fasovala sam neku koku, bakteriju, mozda i salmonelu u onom njihovom cuvenom pilecem sendvicu sto ima u sebi i kajmaka! pijuckam finNdzan po fiNdzan caja, i zivotarim :D cuvajte se! :oops: :D kajmaka
i ti vala svudje i svasta jedes... :D :D :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#12 Re: Nemojte jesti u Pomodorinu!

Post by arman1 »

Alfons Kauders wrote:
zmijaIzmaj wrote:jedite kod dzoa :D

i ti vala svudje i svasta jedes... :D :D :D
UŽAS
i ja.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

srecom ja sam se hranio studentski, pa sam naucio dje-sta-kako...

zlatno pravilo - treba jesti tamo gdje se okupljaju srednjovjecni alkoholicari, hrana je uvijek svjeza, dovoljno jaka i za najteze mahmurluke, i rijetko se kad ko otruje, jer ako otruju ekipu patokara koji ostavljaju sav pazar, mogu komotno kljuc u bravu
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

vi koji ste to papali juce, a do sad je sve uredu, onda niste fasovali :oops: ja sam pojela juce taj sendvic, al ima i moje krivice jer sam mu dopustila da prenoci na sobnoj temperaturi :roll: pa su se razvila gamad :D

p.s. odsad samo cevapi :D
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Alfons Kauders wrote:srecom ja sam se hranio studentski, pa sam naucio dje-sta-kako...

zlatno pravilo - treba jesti tamo gdje se okupljaju srednjovjecni alkoholicari, hrana je uvijek svjeza, dovoljno jaka i za najteze mahmurluke, i rijetko se kad ko otruje, jer ako otruju ekipu patokara koji ostavljaju sav pazar, mogu komotno kljuc u bravu
Dje si ti to svega ti jeo? Nisi valjda u onoj birtiji na zeljeznickoj?
karanana

Post by karanana »

ma sumnjam da je ovo nesto masovno. mozda si ti jos nesto poslije sendvica pojela sto ti nije bas sjelo. pa tamo se dnevno proda stotine sendvica i ne bi trebalo da bude staro. medjutim i ja sam se otprije pitao kako vec nema zabiljezenih slucajeva salmonele otamo, jer ona piletina je veoma cesto hladna a to je dzennet za bakterije, a da bi se sve bakterije ubile mora da bude dobro zagrijana.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Grom iz vedra neba wrote:
Alfons Kauders wrote:srecom ja sam se hranio studentski, pa sam naucio dje-sta-kako...

Dje si ti to svega ti jeo? Nisi valjda u onoj birtiji na zeljeznickoj?
u par lokala koje je daco opisao u svojim alko tripovima... :D :D :D

a nisam mislio na one hajvane koji se skupljaju dole, vec na malo kulturnije alkoholicare... :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:vi koji ste to papali juce, a do sad je sve uredu, onda niste fasovali :oops: ja sam pojela juce taj sendvic, al ima i moje krivice jer sam mu dopustila da prenoci na sobnoj temperaturi :roll: pa su se razvila gamad :D

joj gujo sto se ti ne pazis :roll: na sobnoj temperaturi ccccc :D

ako nista, mozda izgubis koju kilu nakon ovog, nije sve crno... :D :D
Saian

Post by Saian »

zmijaIzmaj wrote:vi koji ste to papali juce, a do sad je sve uredu, onda niste fasovali :oops: ja sam pojela juce taj sendvic, al ima i moje krivice jer sam mu dopustila da prenoci na sobnoj temperaturi :roll: pa su se razvila gamad :D

cekaj ispade sad da nisi jela u Pomodorinu nego u sobi nekoj

:D :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

halo cjepidlaka :D (puuuh povraca mi se na posmisao dlake :D ), samo kazem, nemojte jesti te kajmake i mlijecne namaze po birtijama...ako se vec nekom omakne :D pa povraca cijelu noc i ne izlazi iz wc.a :oops: znam lijek :D :D
melb26sa

Post by melb26sa »

Ne bih rekla da ima kajmaka u pilecem sendvicu u Pomodorinu - znam da ima majoneza i sir te kupus... Jedem tamo skoro svaki dan i dosada mi se nista nije desilo od njihove hrane. Kod drugih da, posebice ako u hrani ima kuhanih jaja :smajli sto povraca

BTW, preporucujem Seldiar za brzo rjesavanje stalnog "sjedenja na solji" (kad Enterofyril ili kako se vec zove ne pomaze). :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zmijaIzmaj wrote:halo cjepidlaka :D (puuuh povraca mi se na posmisao dlake :D ), samo kazem, nemojte jesti te kajmake i mlijecne namaze po birtijama...ako se vec nekom omakne :D pa povraca cijelu noc i ne izlazi iz wc.a :oops: znam lijek :D :D
Trebala si temu nazvati "Nemojte ostavljati sendvice iz pomidorina da prenoce na sobnoj tempraturi" jer bi ti se to desilo sa bilo kojim namazom iz bilo kojeg grila ili restorana...
btw, super je imati salmonelu, procistis krv samo tako :D kad ti infuzije daju...
Eshek

Post by Eshek »

karanana wrote:ma sumnjam da je ovo nesto masovno. mozda si ti jos nesto poslije sendvica pojela sto ti nije bas sjelo. pa tamo se dnevno proda stotine sendvica i ne bi trebalo da bude staro. medjutim i ja sam se otprije pitao kako vec nema zabiljezenih slucajeva salmonele otamo, jer ona piletina je veoma cesto hladna a to je dzennet za bakterije, a da bi se sve bakterije ubile mora da bude dobro zagrijana.
Majko mila, zar ima ljudi koji ovako misle???

Nije tačno, nego je obrnuto.

BTW, dobio sam neki dan analizu hrane iz restorana brze hrane koju je obavio veterinarski fakultet, i ima nekih veoma zanimljivih stvari...
Uglavnom, u Sarajevu i nije toliko bezbjedno jesti van kuće, ali ako to radite, nemojte gledati u 1/2 marke, jer vas može koštati puno, puno više.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

imas pravo mircerka, nije do Pomodorina ( a mozda i jeste :D ), eto, nek shvati ko kako hoce, malo vise opreza i to bi bila moja misionarska poruka za danas :oops: :D

nema infuzije, pijem kapsule enterofulyl i cajeve :idea: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zmijaIzmaj wrote:imas pravo mircerka, nije do Pomodorina ( a mozda i jeste :D ), eto, nek shvati ko kako hoce, malo vise opreza i to bi bila moja misionarska poruka za danas :oops: :D

nema infuzije, pijem kapsule enterofulyl i cajeve :idea: :D
ti si onda dobila neke pilice a ne koke...
dobro si prosla...
Post Reply